To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Pucek - 11 Wrześ¶nia 2011, 19:13

Znowu użarł mnie kleszcz, pi±ty w tym roku. Wkurza o tyle że "b±bel" jakby trochę większy niż na ogół. Ano, zobaczymy jutro.
Kasiek - 11 Wrześ¶nia 2011, 19:47

W razie czego do lekarza, nie ignoruj.

A mnie wkurzyła moja matka - w temacie "¶lub"dała taki popis, i to przy swojej koleżance, że ja dziękuję.
-po pierwsze nie uzgodnilismy z ni± terminu i w ogóle ¶lubu nie robi się zim±, że najlepiej było poczekać aż się dziecko urodzi i wtedy, no i co z tego, ze wtedy więcej załatwiania a mniej czasu i pieniędzy, bo dziecko?
-po drugie dlaczego Marcin juz kupil garnitur i dlaczego taki drogi (820 zł)
-po trzecie dlaczego ja chce taka sukienke a nie normalna (do pół łydki a nie do ziemi)
-i dlaczego z satyny
-i czemu bez koronki, przeciez cos mowilam o koronce, i co z tego ze cokolwiek z koronki kosztuje dodatkowe 200 zl, przecież mówiłam co¶ o koronce
-to moze bolerko z koronki
-jaka etola, po co mi etola, bedzie brzydka, moze jakas narzutka z koronki
-ona nie bedzie jadla ciast kupowanych, te s± niedobre nikt tego nie będzie jadł
-ona sama upiecze i co z tego ze lokal nie przyjmuje jak im sie pogrozi to przyjm±
-i co z tego ze Sanepid ona nie bedzie jadla ciast kupowanych
-a wodki tez nie ma co kupowac, bo moj brat przeciez moze nastawić samogon...
-a i jeszcze dekoracje - po co nam zywe kwiaty (sa w cenie za osobe) jak mozemy zawiesic trochę balonów, balony s± super
-i muzyka musi być, bo najmlodsza uczestniczka zabawy sie nastawila na tańce
-no i po co zapraszam chrzestnych
zaczęła co¶ mówić, że za "jej gosci" ona zaplaci - wiec jej powiedzialam ze to beda nasi goscie a nie jej, a poza tym jak to ma tak wygladac to ze nie chce od niej zlotowki bo to będzie koszmar.
A jak jej opowiedziałam, że usłyszałam serduszko, to stwierdziła: ojojoj, nie wiesz czasem, ale atrakcja...

Nie mogę. Wiem, że już dawno powinnam się przyzwyczaić, ale nie mogę...

Iscariote - 11 Wrześ¶nia 2011, 19:51

Kasiek, uważaj żeby Ci jeszcze konkurencyjnego wesela w jakiej¶ sali obok nie wyprawiła :)
merula - 11 Wrześ¶nia 2011, 19:54

Kasiek, ja brałam ¶lub zim±. dało się. :wink:
Jedenastka - 11 Wrześ¶nia 2011, 20:36

Kasiek napisał/a
Nie mogę. Wiem, że już dawno powinnam się przyzwyczaić, ale nie mogę...
Do tego chyba nie można się przyzwyczaić. Ja swojej mamie po prostu prawie nic nie mówię. Nie wie - to nie komentuje.
ketyow - 11 Wrześ¶nia 2011, 21:08

Nadal głowa boli. >tu soczysty wulgaryzm<
Lis Rudy - 11 Wrześ¶nia 2011, 21:14

Kasiek napisał/a
i w ogóle ¶lubu nie robi się zim±

Kasiek, ja ¶lub wzi±łem w lutym.
Za przeproszeniem-OLEJ PRZESˇDY I RÓB SWOJE !!!

Easy - 11 Wrześ¶nia 2011, 21:15

ketyow napisał/a
Nadal głowa boli. >tu soczysty wulgaryzm<

Zdecydowanie tak. Migrenowcy wszystkich krajów ł±czcie się.

Lis Rudy - 11 Wrześ¶nia 2011, 21:25

Easy, ketyow, współczuję. Sam jestem migrenowcem i na dodatek meteopat±.
ketyow - 11 Wrześ¶nia 2011, 21:27

Lis Rudy, meteopat± chyba i każdy migrenowiec jest w gratisie. Ja na pewno. Jeżeli teraz na noc nie wezmę piguł, to rano obudzę się z jeszcze gorszym bólem głowy. Gdzie tu sens?
Agi - 11 Wrześ¶nia 2011, 22:38

ketyow napisał/a
Lis Rudy, meteopat± chyba i każdy migrenowiec jest w gratisie. Ja na pewno. Jeżeli teraz na noc nie wezmę piguł, to rano obudzę się z jeszcze gorszym bólem głowy. Gdzie tu sens?

Też tak mam, jeszcze nigdy nie udało mi się przespać bólu głowy.
Bierzesz co¶ osłonowego na żoł±dek?

Lis Rudy - 11 Wrześ¶nia 2011, 22:43

Agi, nie. Piję za to dużo kefiru. Moim ulubionym jest kefir http://www.robico.com.pl/produkty/kefir.php:
ketyow - 11 Wrześ¶nia 2011, 22:53

Agi, staram się po prostu co¶ zje¶ć przed pigułami. A czym polecasz chronić żoł±dek?
Agi - 11 Wrześ¶nia 2011, 22:54

Kefir też jest osłonowy. Ja ratuję się owsiank±, działa tak, jak siemie lniane, a jest smaczniejsza.
Matrim - 11 Wrześ¶nia 2011, 22:56

Lis Rudy, ooo... Zimne Mleko z Robico jest najlepszym mlekiem na rynku. Na dodatek w szklanej butli. A w temacie: wkurza mnie, że tak słabo dostępne i drogie!
Lis Rudy - 11 Wrześ¶nia 2011, 23:08

Matrim, mleka Robico nie piłem. Kupuję zawsze mleko: http://alemleko.pl/.
Kiedy po raz pierwszy je kupiłem, poczułem smak mleka a nie wody czy pomyj po mleku jak w wielu innych produktach.
Do dostania w Marcpolu i Tesco. W pierwszym dostępne w butlach plastikowych w Tesco w kartonach.

Agi, kefir Robico jest moim zdaniem najlepszy na rynku. Dojrzewa indywidualnie w każdej butelce, a najlepszy jest nie ten super ¶wieży, ale ten który trochę postał w butelkach. Robi się wtedy taki kapitalny skrzep-zupełnie jak w domowym kwa¶nym mleku. Lekko posolony i ew. popierzony jest rewelacyjny.

Iscariote - 11 Wrześ¶nia 2011, 23:50

Lis Rudy napisał/a
kefir Robico jest moim zdaniem najlepszy na rynku.

Na Woodstocku daj± go do smażonych ziemniaczków. Rzeczywi¶cie pycha, chociaż jeszcze ten odstany może spróbuję kiedy¶ :)

Ontopicznie: będzie format i reinstal. Na dwóch kompach. Chyba przywitam się z Ubuntu.

ketyow - 12 Wrześ¶nia 2011, 00:44

Ubuntu, bleh... po tym jak je zainstalowałem jestem pewien, że co najmniej kilkakrotnie za jego spraw± odwiedzałem ten w±tek :twisted:
Kasiek - 12 Wrześ¶nia 2011, 08:01

Wiem, ze się da, z merul± zreszt± nawet ostatnio w lipcu o tym weselu gadały¶my i fajnie, każdy robi wtedy, kiedy chce i może, najlepsze jest to, że tylko ona widzi w tym problem, nikt inny... Zreszt± we wszystkim widzi problem tylko ona...

Współczuję Wam bóli głowy, od kiedy jestem w ci±ży nie mogę brać przeciwbólowców i to jest problem, choć głowa ostatnio boli mnie znacznie rzadziej...

Nie wiem, gdzie to wstawić... czy tu, czy w to, co mnie ¶mieszy... może najbardziej pasowałoby to do "co mnie przeraża" :P Mój te¶ć przyszły miał nam skombinować dwie kolumny i wzmacniacz żeby pu¶cić muzykę... a skombinował piosenkarza, który udaje Elvisa wraz z 7-osobowym zespołem i DJ-em... Naprawdę jestem przerażona - będę mieć na weselu ELVISA!!!!! :shock: :shock: :shock:

Godzilla - 12 Wrześ¶nia 2011, 08:10

Ech, Kasiek, przytulam. A co do Elvisa, też nie wiem, gdzie się to powinno znaleĽć :mrgreen:
Chal-Chenet - 12 Wrześ¶nia 2011, 08:20

Kasiek napisał/a
od kiedy jestem w ci±ży

O, gratulacje. :)

Rafał - 12 Wrześ¶nia 2011, 08:33

Kasiek gratulacje :bravo

Co do jednego, to o ile brat jest wybitnie utalentowany w tym kierunku, to może warto jednak przemy¶leć:
Kasiek napisał/a
-a wodki tez nie ma co kupowac, bo moj brat przeciez moze nastawić samogon...
:wink:
merula - 12 Wrześ¶nia 2011, 08:58

jak można zrobię sobie tak± krzywdę w nogi? w sobotę sobie kuku zrobiłam i jeszcze dzi¶ nie bardzo mogę je w pełne buty włożyć. a muszę.
Fidel-F2 - 12 Wrześ¶nia 2011, 09:36

Lis Rudy napisał/a
Do dostania w Marcpolu
:evil: Pracowałem kiedy¶ w tej bandyckiej firmie. Biedronka skur***yństwa, złodziejstwa i wyzysku mogłaby się u nich uczyć. Choćbym miał zdechn±ć z głodu i pragnienia, nigdy w życiu niczego tam nie kupię.
Lis Rudy - 12 Wrześ¶nia 2011, 10:14

Fidel-F2 napisał/a
Lis Rudy napisał/a
Do dostania w Marcpolu
:evil: Pracowałem kiedy¶ w tej bandyckiej firmie. Biedronka skur***yństwa, złodziejstwa i wyzysku mogłaby się u nich uczyć. Choćbym miał zdechn±ć z głodu i pragnienia, nigdy w życiu niczego tam nie kupię.

Moja żona też tam kiedy¶ pracowała. Jako kierowniczka sklepu. Takiego wyzysku i wręcz niewolnictwa nie ma chyba nigdzie indziej. Ale w szczegóły publicznie nie będę wchodził. Pożegnała się z t± "firm±" z przygodami :evil:

ketyow - 12 Wrześ¶nia 2011, 10:43

Jest jeszcze RTV Euro AGD.
Fidel-F2 - 12 Wrześ¶nia 2011, 10:45

Lis Rudy, też tam byłem kierownikiem i też pożegnałem się z przygodami
Kasiek - 12 Wrześ¶nia 2011, 14:40

Wiele firm tak niestety ma :( I nic z tym nie zrobimy, bo bezrobocie jest takie, że... a najlepsz± metod± na takich pracodawców po prostu niemożno¶ć znalezienia żadnego pracownika...
Martva - 12 Wrześ¶nia 2011, 14:42

Boli mnie gardło.
Lynx - 12 Wrześ¶nia 2011, 15:19

Boli mnie z±b. :evil:

Na szczę¶cie moja dentystka przyjmie mnie dzisiaj.

Partner forum