To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Martva - 1 Wrzeœśnia 2011, 16:01

Przelazłam miasto w celu upolowania sznura sieczki z kryształu górskiego i normalnie nigdzie nie było :evil:
nureczka - 1 Wrzeœśnia 2011, 16:31

Mój nowy telefon. Podjęłam próbę skonfigurowania służbowej poczty. W rezultacie udało mi się zainstalować tertrisa (zupełnie nie wiem jak i dlaczego), potem na ekranie wyświetliło się ogromne słoneczko, a radosny napis poinformował mnie, że jestem w Piasecznie (jestem w w Nowej Iwicznej) i że mamy słoneczną pogodę (za oknem jest szaro-buro i ani odrobinki słońca nie widać). W międzyczasie telefon kilka razy pisnął uroczo i raz zabulgotał. Na koniec się wyłączył.

Poczty jak nie było, tak nie ma.

Ziemniak - 1 Wrzeœśnia 2011, 16:34

nureczka, masz Androida na tym wynalazku? A poczta jaka? Exchange?
nureczka - 1 Wrzeœśnia 2011, 16:53

Ziemniak, Ty wyrocznia jaka jesteś, czy co?
Już się nawet zniżyłam do przeczytania instrukcji, ale mój telefon najwyraźniej instrukcji nie czytał i robi wszystko inaczej. Wrrrrr....

ilcattivo13 - 1 Wrzeœśnia 2011, 18:12

Unicorn - a czy Ty przypadkiem nie masz polipów w nosie, bo te "kalafiorowate coś" właśnie to sugeruje? Jeśli tak, to musisz jak najszybciej je usunąć, bo inaczej możesz nawet doprowadzić do upośledzenia płuc.

Zabieg jest wyjątkowo nieprzyjemny, ale da się go przeżyć.

kropek - 1 Wrzeœśnia 2011, 20:42

nureczka napisał/a
Ziemniak, Ty wyrocznia jaka jesteś, czy co?
Już się nawet zniżyłam do przeczytania instrukcji, ale mój telefon najwyraźniej instrukcji nie czytał i robi wszystko inaczej. Wrrrrr....

Nureczka, klikasz menu, następnie e-mail, następnie klawisz w telefonie który pokazuje opcje masz podmenu dodaj konto:
Zapyta się o adres e-mail i hasło, jeśli masz serwer poczty dobrze skonfigurowany na tym kończy się zabawa ... 8)
Mnie to zajęło mniej niż minutę...
Z Widgetem odpowiedzialnym za pogodę też sobie można poradzić :P

shenra - 1 Wrzeœśnia 2011, 20:47

kropek, ale Ty generalnie jesteś przerażająco zdolna bestia. ;P:
kropek - 1 Wrzeœśnia 2011, 21:27

Oj tam, oj tam - ja techniczny jestem i tyle :twisted: , no i w scrabellki mi słabo idzie 8)
Martva - 1 Wrzeœśnia 2011, 21:41

kropek, nie irytuj mnie :twisted:
kropek - 1 Wrzeœśnia 2011, 21:44

No przeca Wielki Kosmiczny Chomik nas ograł :?:
Martva - 1 Wrzeœśnia 2011, 21:46

Jak Ciebie ograł, to mnie wgniótł w trociny i zasypał. Zdzielił Cię ktoś dzisiaj miotłą, czy coś?
ketyow - 1 Wrzeœśnia 2011, 21:49

Chryste, ale mnie baniak na...wala... :evil:
Lis Rudy - 1 Wrzeœśnia 2011, 21:59

ketyow, myślałeś może o jakichś inhalacjach ? Np. melissa, mięta czy te czarcie ziele zaproponowane przez Martvą ? Może dodatkowo wspomóż się się Nurofenem, takim o okspresowym działaniu. Można go kupić w kapsułkach, wchłania się szybciej.

Keytow, dawno, dawno temu wylądowałem w Gdyni w delegacji i wiesz co ? No kurde kocham Gdynię !!! Dżizas, jedno z fajniejszych miejsc w jakich byłem :D

Martva - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:05

Lis Rudy napisał/a
czy te czarcie ziele zaproponowane przez Martvą ?

Tym się nie inhaluje, to się tylko je. Chyba.

kropek - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:06

Martva napisał/a
Jak Ciebie ograł, to mnie wgniótł w trociny i zasypał. Zdzielił Cię ktoś dzisiaj miotłą, czy coś?

No nie czemu? Grzeczny byłem... Nawet forum czytałem i takie ładne podziękowania za szkrabelki na nm znalazłem i ..... :?:

shenra - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:08

kropek, właśnie miałabym dla Ciebie partnerkę do szkrabelków :twisted: Muszę was skontakcić :mrgreen:
kropek - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:16

A uzgodniłaś to z instancją wyższą :?: Ona czuwa 8) I wszystko wie :?
shenra - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:17

Już jej przeca mówiłam. Za kogo Ty masz Mła? :mrgreen:
ketyow - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:20

Lis Rudy, ja tam kocham tylko kiedy akurat jestem w centrum bądź na klifie ;P: Dalej to smutne, betonowe miasto. Olsztyn ładniejszy, no i w Olsztynie (choć zanim zamieszkałem w Gdyni sądziłem inaczej) jest się gdzie podziać. Zależy czego kto szuka. Mnie tutaj najbardziej zaskoczył... smog. Jest go tyle, że nawet w Warszawie na to nie zwróciłem uwagi, a tu jednak. Ktoś mi coś mówił, że to przez to, że tu taka górzysta okolica i się to całe powietrze tłamsi w jednym miejscu. Zastanawiam się czy to nie ma jakiegoś wpływu na moje samopoczucie na dłuższą metę. No i pogoda tu jest raczej do kitu, a co dopiero zimowy wiatr - pierwszy raz nie odważyłem się chodzić w zimę z gołą głową.

Natomiast w kwestii bólu to wącham sobie eukaliptusowe olejki np., ale i tak już rozkładam ręce. Nie mam pomysłu co dziś zadecydowało o pojawieniu się migreny. Pół dnia było super i się nie zapowiadało. Jak potrzebuję szybkiego działania to biorę ibum, to też ibuprofen. Dziś wziąłem ketonal, bo jak się bierze długotrwale ten sam lek przeciwbólowy, to potem on powoduje ból głowy i robi się błędne koło. Poza tym coś się uodparniam na ibupromy, a paracetamolu brać nie będę, bo zbyt szkodliwy przy tak częstym stosowaniu. Muszę zacząć brać zyrtec, albo amertil - leki przeciwuczuleniowe, ale ktoś kiedyś z lekarzy znajomych się wypowiadał, jakoby redukował migreny i jak byłem mały to brałem - ciężko już teraz powiedzieć czy pomagało, ale czemu nie spróbować. A to ziele to nie wiem, rozejrzę się może.

kropek - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:21

No widzisz, a Ona mi nic nie mówi :twisted:
shenra - 1 Wrzeœśnia 2011, 22:23

merula, paskudo. Asia będzie zawiedziona, a Jarek sobie włosy powyrywa, jak znów z nią zagra :mrgreen:

kropek powiedz merulci, że jest niedobra ;P:

Unicorn - 2 Wrzeœśnia 2011, 00:08

ilcattivo13, nie polipów nie mam... ;) chyba tomograf by to wykrył :P po prostu mój nos wygląda jak kalafior.. :P albo jak skrzywione "coś" - muszę zoperować przegrodę i tą komorę nosową... czy co tam było... bo podobno to blokuję mi dostawę tlenu do czegoś tam w uchu i dlatego mi się zatykają.. Nie wiem mam to wszystko napisane, ale nie chcę mi się szukać kartki ;)
merula - 2 Wrzeœśnia 2011, 06:50

jak widać sprawa toczy się swoim torem i moja interwencja nie była niezbędna. myślę, że skontaktować literkowych wymiataczy można, a nawet trzeba, ale jakoś inaczej, niż przez Facebooka, bo się kolega małżonek broni.

jak ja dobrze rozumiem Jarka :mrgreen:

Agi - 2 Wrzeœśnia 2011, 07:43

Od rana dopadła mnie migrena z wszelkimi atrakcjami i dodatkowym bonusem w postaci krwawienia z nosa, a pracować muszę. DBJP.
ketyow - 2 Wrzeœśnia 2011, 09:25

Agi, krwawienie z nosa nie należy do objawów migreny, więc ja udałbym się bezzwłocznie do lekarza.
Agi - 2 Wrzeœśnia 2011, 09:43

ketyow napisał/a
krwawienie z nosa nie należy do objawów migreny,

Wiem, dlatego napisałam, że to bonus.
U mnie krwawienie z nosa jest objawem przepracowania. Odpocznę w sobotę i niedzielę. Trzeba jeszcze przetrwać 4,5 godziny.

shenra - 2 Wrzeœśnia 2011, 16:15

merula napisał/a
a nawet trzeba, ale jakoś inaczej, niż przez Facebooka, bo się kolega małżonek broni.
Tylko jak?
merula - 2 Wrzeœśnia 2011, 19:17

podstępem :wink:
Lynx - 2 Wrzeœśnia 2011, 20:24

W kompie Juniora padła karta sieciowa.
ketyow - 2 Wrzeœśnia 2011, 20:39

Lynx, integra czy na pci? Rozumiem, że na kabel? Używka <10 zł http://allegro.pl/karta-s...1788292077.html a nowa około 20 zł.

Partner forum