Słoneczna loteria - Konkurs okładkowy
Adon - 5 Marca 2012, 22:43
Adon - 13 Marca 2012, 00:13
Zelazny - Znak jednorożca
Zadaje kto chce.
merula - 21 Kwietnia 2012, 16:45
gorat - 13 Maj 2012, 12:18
Czekamy do pełnego miesiąca czy ktoś się ulituje?
(Latająca głowa zebry... miał ktoś niezłego "tripa".)
merula - 13 Maj 2012, 13:07
Jules Verne "Łowcy meteorów"
Iwan - 2 Czerwca 2012, 18:41
gorat, zareaguj jakoś na odpowiedź
gorat - 2 Czerwca 2012, 19:13
merula oddała zagadkę, bierze kto chce.
gorat - 4 Grudnia 2012, 17:40
Powtarzam: bierze kto chce.
fealoce - 4 Grudnia 2012, 18:22
No to coś takiego:
free image hosting
Blue Adept - 5 Grudnia 2012, 11:42
fealoce - nie zakryłaś symbolu serii i wydawnictwa...
fealoce - 5 Grudnia 2012, 12:17
Erm, chyba tylko wydawnictwa...
Blue Adept - 5 Grudnia 2012, 12:31
Seria z kosmonautą...
hrabek - 5 Grudnia 2012, 12:55
Blue Adept, ale zamierzasz zgadywać, czy tak tylko popierdasić bez sensu? Przeszkadza ci, że wydawnictwo niezakryte? Nie widzę, żeby ten fakt wpłynął skutecznie na Twoją zdolność do odgadnięcia zagadki. A guglać, jak w każdym forumowym quizie, nie wolno.
fealoce - 5 Grudnia 2012, 13:13
Dokładnie
Blue Adept - 5 Grudnia 2012, 14:39
Trudno mi się powstrzymać... Choć dyskusja z moderatorem jest jak kopanie się z koniem...
Primo:
gorat napisał/a | ma nie zawierać podpowiedzi (widoczne napisy w rodzaju: nazwa wydawnictwa, autor, tytuł itd.) |
Secundo:
Nie trza guglać, wystarczy pójść do biblioteki... Tej okładki nie pamiętałem, ale pamiętałem serię. Konkretnie "Wyjście z cienia" Zajdla.
Tertio:
Żeby nie być gołosłownym i nie popierdaszać bez sensu:
Iwan - 5 Grudnia 2012, 14:50
Blue Adept napisał/a | wystarczy pójść do biblioteki... |
już widzę jak ktoś zapieprza do biblioteki żeby się w zabawie wykazać
Blue Adept - 5 Grudnia 2012, 14:55
Iwan napisał/a | już widzę jak ktoś zapieprza do biblioteki żeby się w zabawie wykazać |
Ale przy okazji można...
EDIT:
Można z samego rana pójść do biblioteki - są tacy ludzie.
hrabek - 5 Grudnia 2012, 14:58
Blue Adept: No ale wygooglałeś. I co, lepiej się od tego czujesz?
Co do biblioteki to oczywiście jest to dozwolone, tak jak dozwolone jest sięgnięcie na własną półkę po książkę czy sprawdzenie u kolegi. Googlanie dozwolone nie jest, bo wtedy po co konkurs prowadzić. Dla tych co szybciej googlają?
Blue Adept - 5 Grudnia 2012, 15:10
Niespecjalnie mam ochotę na udowadnianie, że nie jestem wielbłądem.
Agi - 5 Grudnia 2012, 15:19
Panowie, wróćmy do konkursu, proszę.
Blue Adept - 5 Grudnia 2012, 15:30
Jak wcześniej napisałem - kopanie się z koniem...
Wracając do konkursu - ponieważ niektórym chyba popsułem zabawę, to zadaję:
P.s. Mam szczerą nadzieję, że tego nie było (nie przeglądałem całego wątku).
EDIT:
fealoce napisał/a | BTW, wow, nie chciałoby mi się szukać książki w bibliotece po wydawnictwie... |
Po haśle "Czytelnik" circa 4000 wyników w katalogu bibliotecznym. Ostatecznie przeszedłem się po dziale fantastyki i patrzyłem na co starsze pozycje...
fealoce napisał/a | Albo wiem, albo nie wiem; bez cudowania. No trudno, kolejny temat do ignorów
edit: Blue Adept się wciął. |
Jako świeżynka nagle ujrzałem fajny wątek, więc zapoznałem się z pierwszą i ostatnią stroną wątku. Z lenistwa nie przeglądałem wszystkich postów, choć z wątkami pewnie tak jak i z książkami - powinno się przeczytać z wszystkie strony. Stąd moja uwaga o wydawnictwie. Nie miałem zamiaru odpowiadać na zagadkę. Jednak późniejsze posty odebrałem nieco ad personam i nie mogłem się powstrzymać... Przepraszam, mój głupi nawyk. W każdym razie z mojej strony nie będzie dalszych wtrętów, więc fealoce nie musisz wrzucać tego do ignorów... Jeśli będę miał tego rodzaju uwagi, to będę korzystał z priva. Pozdrawiam.
fealoce - 5 Grudnia 2012, 15:31
No to niech ktoś coś wymyśli, bo moja zagadka już popsuta.
Dodam tylko, że wcześniej zdarzały się książki z podaną nazwą wydawnictwa i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
BTW, wow, nie chciałoby mi się szukać książki w bibliotece po wydawnictwie...Albo wiem, albo nie wiem; bez cudowania. No trudno, kolejny temat do ignorów
edit: Blue Adept się wciął.
gorat - 5 Grudnia 2012, 21:53
Adept, ten kosmonauta to kosmetyczny szczegół, bo ten styl graficzny z kilometra po oczach wali tak więc należałoby całą okładkę zasłonić, by być w zgodzie z przytoczonym cytatem.
gorbash - 13 Grudnia 2012, 12:18
Jaki jest status? Zgadujemy czy zadajemy?
mBiko - 13 Grudnia 2012, 19:25
Blue Adept, podpowiedź może?
Blue Adept - 14 Grudnia 2012, 20:45
Powróćmy do tematu... Hmm, a może pomyślcie o polskim autorze, którego nazwisko pewien zachodni pisarz uważał za skrót pewnej komórki wywiadowczej...
gorat - 14 Grudnia 2012, 21:12
To mają być wydania z lat 1993-1994? Wydawnictwo Interpress, Interpol, coś w ten deseń?
Blue Adept - 14 Grudnia 2012, 21:25
gorat - Brawo. Ciepło, ciepło. Coś jak Interart...
mBiko - 15 Grudnia 2012, 15:02
Okładka z twarzy podobna do nikogo, więc będę strzelał: Katar?
Blue Adept - 15 Grudnia 2012, 15:07
Ehh, moje gwiazdeczki... Powróćcie do początku. To nie Katar, ale jest coraz bliżej.
|
|
|