To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Agi - 25 Listopada 2013, 06:43

No to pozamiatane. :wink: :mrgreen:
LadyBlack - 25 Listopada 2013, 13:48

Taaa...
Ale się Diabolus twojej żony boję :roll: , to w końcu diablica :mrgreen: :wink:

Ps. Ostatnio przejrzałam znowu dział dziecięcy w 3xC. Super wiśniowego koloru trzewiczki były, tylko 35 było dla mnie za wąskie, a 36 nie mieli, niestety. Szkoda, bo byłam gotowa kupić. Naprawdę dobrze się prezentowały, ciepłe i stabilne.

konopia - 25 Listopada 2013, 14:22

36? toż moja 9-letnia córka ma większe stopy :shock:
i połowa jej koleżanek z klasy, czasem podbierają sobie buty nawzajem.

Witchma - 25 Listopada 2013, 14:34

Ej, masz coś do bucików w rozmiarze 36? :twisted:
Martva - 25 Listopada 2013, 14:49

Właśnie...?
Kruk Siwy - 25 Listopada 2013, 14:55

konopia, te koleżanki to na bagnach żyją?
konopia - 25 Listopada 2013, 15:02

nie skądże, nic nie mam, absolutnie nic, gdzież bym śmiał mieć coś do obuwia w rozmiarze 36.

hm, wychodzi z tego, że rośnie pokolenie dużych dziewczyn, bo moja mała buty nr 38 nosi, a ubrania to też tak na 12 lat się jej kupuje, i nie jest największa w klasie. Może na kosza ją zapisać?

gorat - 25 Listopada 2013, 17:45

Zapisuj. Przynajmniej odpadnie podejrzenie, że ona super szybko rośnie... wszerz.

Edit: to pewnie faszerowanie kurczaków (i nie tylko) hormonami daje niesamowite efekty!

Martva - 25 Listopada 2013, 17:48

Cóż, nabyłam kiedyś w lumpeksie spódniczkę szkolną z metką że to na 13-15 latkę, więc może to brytyjskie powietrze czy coś :P
May - 27 Listopada 2013, 00:02

Ostatnio kupowałam bryczesy - rozmiar 13 years pasował na mnie znacznie lepiej niz damska 8, wiec sie długo nie zastanawialam nad wyborem - zwłaszcza, że na ciuchy dla dzieci nie ma VAT
Jezebel - 27 Listopada 2013, 17:24

May napisał/a
zwłaszcza, że na ciuchy dla dzieci nie ma VAT

...a i tak są horrendalnie drogie :P

Martva - 27 Listopada 2013, 18:35

Odwiedziłam mojego ulubionego doktora. Kazał mi odstawić moje ulubione hormony (sniff) i trochę się boję jak długo moje ciało się da oszukiwać innymi. Na razie dwumiesięczna próba, spróbuję nie umrzeć w trakcie.

Tymczasem siedzę i dłubię.

Liściasta broszka inspirowana elfimi zapinkami z LOTR

Ważka z metalicznymi koralikami, nienawidzę focić metalicznych koralików.

Teraz kończę błękitną, zaczynam morską, a potem jeszcze nie wiem, mam zamówienia na jakieś zielenie i niebieskości (dzięki Witchma!) więc chyba zrobię z wszystkich posiadanych odcieni w tym zakresie, żeby podle dać wybór zamawiającej. Oczywiście kusi mnie jakaś fajna kolia, jak zwykle w takich sytuacjach, ale to później.

konopia - 27 Listopada 2013, 18:55

Namiot bezcieniowy, ze dwie lampki o jednakowej barwie światła, aparat na statyw, bez błysk-lampy!, na obiektyw filtr polaryzacyjny i będzie dobrze (jeszcze warto ręcznie ustawić balans bieli).
np. tak jak tutaj:
http://2.bp.blogspot.com/...bezcieniowy.jpg

do małych rzeczy wystarczy mniejszy, można stosować różne kolorowe tła itp.

Martva - 29 Listopada 2013, 13:06

Zastanawiałam się parę razy nad namiotem, ale bałam się że zostanie kolejnym łapaczem kurzu. Obserwowałam kiedyś moje fotograficzne guru, wyniosła białą kartkę i kolczyki do ogrodu i pstryknęła im mega fotki, a to były kolczyki właśnie z metalicznych koralików. Sądzę jednak że ona jest po prostu geniuszem.

Tymczasem kolejny robalek, w błękitach:

Jak dobrze pójdzie to jeszcze dziś skończę morskiego, w niedzielę/poniedziałek będzie jasnozielony, potem chyba ciemny błękit a potem nie wiem.

fealoce - 29 Listopada 2013, 13:42

Martva, cudne te ważki :)
Martva - 29 Listopada 2013, 14:15

Dzięki :) Bardzo je lubię, i ludzie też je bardzo lubią, co jest fajne. Chociaż rozbawił mnie znajomy, który zapytał ostatnio 'te ważki to jest najbardziej czasochłonna rzecz jaką robisz, prawda?' ;)
konopia - 29 Listopada 2013, 16:17

Kruk Siwy napisał/a
konopia, te koleżanki to na bagnach żyją?

nie, (wybacz przeoczyłem tego posta wcześniej) a tak w sumie to o co chodzi z tymi bagnami?

Martva chociaż filtr polaryzacyjny kup, jaki masz aparat?

Kruk Siwy - 29 Listopada 2013, 16:51

Skoro tak dużo dziewczynek ma duże, żeby nie powiedzieć ogromne stopy, to może na skutek doboru naturalnego przystosowały się do panujących warunków. Jak łosie.
konopia - 29 Listopada 2013, 17:10

Aaaa, to teraz rozumiem :mrgreen:
:shock:
Zadziwiającymi ścieżkami podążają skojarzenia twe, ale to dobrze, w końcu pisarzem jesteś.

Dunadan - 29 Listopada 2013, 17:32

konopia napisał/a
Martva chociaż filtr polaryzacyjny kup

+1 - może dać rewelacyjne efekty na powierzchniach kryształków.

zwierzak_grubas - 29 Listopada 2013, 20:30

konopia napisał/a
Aaaa, to teraz rozumiem :mrgreen:
:shock:
Zadziwiającymi ścieżkami podążają skojarzenia twe, ale to dobrze, w końcu pisarzem jesteś.

Żabki też ładne stópki mają Konopia :) i wcale nie małe

Martva - 1 Grudnia 2013, 20:51

konopia napisał/a
jaki masz aparat?

Canon SX10IS.

Łiiii, grałam w HoMM do trzeciej rano. Wprawdzie w piątkę a nie w trójkę, więc niekanonicznie, ale pierwszy raz od dobrych trzech lat. Fajnie było.

Kruk Siwy - 1 Grudnia 2013, 21:11

Gorące pośladki czy solo?
Martva - 1 Grudnia 2013, 21:16

Z chłopem w sojuszu przeciwko komputerowi. W ogóle łał, ile tam jest dziwnych nowych stworzeń. Ale mam nadzieję że nie wsiąknę, i nie pożyczę, bo niestety jak się gra, to nie da się robić rzeczy pożytecznych (znaczy dłubać biżu), więc powinnam zostać przy serialach i filmach.
Kruk Siwy - 1 Grudnia 2013, 22:00

Nie zostawaj. To fajna zabawa. Grywalność III jest lepsza ale kolorowy świat V potrafi uwieść, przynajmniej na czas jakiś.
Martva - 1 Grudnia 2013, 22:21

Tak się odzwyczaiłam od grania, że przez pierwszą godzinę nie umiałam wyjść z zamku i przenosić oddziałów między bohaterami (bo cholerny żółty rożek musiał być poniżej środka pola, wydaje mi się że tu coś zepsuli) :)
Zabawa zabawą, ale ważki się same nie zrobią, a jest grudzień i w ogóle.

Jezebel - 1 Grudnia 2013, 22:43

To mi przypomina, że od miliona lat nie zaciągnęłam mężczyzna przed konsolę w celu wyżynania demonów w Diablo III! Nie może tak być! :shock:
May - 2 Grudnia 2013, 00:27

Trzy osoby w kościele pochwalily dziś moją "adwentowa" klamrę do włosów. Zareklamowalam artystkę :)
Martva - 2 Grudnia 2013, 10:44

"Adwentową"...?!
May - 2 Grudnia 2013, 18:31

Kolorystycznie. Fiolet to kolor szat liturgicznych w adwencie.

Partner forum