Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Agi - 25 Listopada 2013, 06:43
No to pozamiatane.
LadyBlack - 25 Listopada 2013, 13:48
Taaa...
Ale się Diabolus twojej żony boję , to w końcu diablica
Ps. Ostatnio przejrzałam znowu dział dziecięcy w 3xC. Super wiśniowego koloru trzewiczki były, tylko 35 było dla mnie za wąskie, a 36 nie mieli, niestety. Szkoda, bo byłam gotowa kupić. Naprawdę dobrze się prezentowały, ciepłe i stabilne.
konopia - 25 Listopada 2013, 14:22
36? toż moja 9-letnia córka ma większe stopy
i połowa jej koleżanek z klasy, czasem podbierają sobie buty nawzajem.
Witchma - 25 Listopada 2013, 14:34
Ej, masz coś do bucików w rozmiarze 36?
Martva - 25 Listopada 2013, 14:49
Właśnie...?
Kruk Siwy - 25 Listopada 2013, 14:55
konopia, te koleżanki to na bagnach żyją?
konopia - 25 Listopada 2013, 15:02
nie skądże, nic nie mam, absolutnie nic, gdzież bym śmiał mieć coś do obuwia w rozmiarze 36.
hm, wychodzi z tego, że rośnie pokolenie dużych dziewczyn, bo moja mała buty nr 38 nosi, a ubrania to też tak na 12 lat się jej kupuje, i nie jest największa w klasie. Może na kosza ją zapisać?
gorat - 25 Listopada 2013, 17:45
Zapisuj. Przynajmniej odpadnie podejrzenie, że ona super szybko rośnie... wszerz.
Edit: to pewnie faszerowanie kurczaków (i nie tylko) hormonami daje niesamowite efekty!
Martva - 25 Listopada 2013, 17:48
Cóż, nabyłam kiedyś w lumpeksie spódniczkę szkolną z metką że to na 13-15 latkę, więc może to brytyjskie powietrze czy coś
May - 27 Listopada 2013, 00:02
Ostatnio kupowałam bryczesy - rozmiar 13 years pasował na mnie znacznie lepiej niz damska 8, wiec sie długo nie zastanawialam nad wyborem - zwłaszcza, że na ciuchy dla dzieci nie ma VAT
Jezebel - 27 Listopada 2013, 17:24
May napisał/a | zwłaszcza, że na ciuchy dla dzieci nie ma VAT |
...a i tak są horrendalnie drogie
Martva - 27 Listopada 2013, 18:35
Odwiedziłam mojego ulubionego doktora. Kazał mi odstawić moje ulubione hormony (sniff) i trochę się boję jak długo moje ciało się da oszukiwać innymi. Na razie dwumiesięczna próba, spróbuję nie umrzeć w trakcie.
Tymczasem siedzę i dłubię.
Liściasta broszka inspirowana elfimi zapinkami z LOTR
Ważka z metalicznymi koralikami, nienawidzę focić metalicznych koralików.
Teraz kończę błękitną, zaczynam morską, a potem jeszcze nie wiem, mam zamówienia na jakieś zielenie i niebieskości (dzięki Witchma!) więc chyba zrobię z wszystkich posiadanych odcieni w tym zakresie, żeby podle dać wybór zamawiającej. Oczywiście kusi mnie jakaś fajna kolia, jak zwykle w takich sytuacjach, ale to później.
konopia - 27 Listopada 2013, 18:55
Namiot bezcieniowy, ze dwie lampki o jednakowej barwie światła, aparat na statyw, bez błysk-lampy!, na obiektyw filtr polaryzacyjny i będzie dobrze (jeszcze warto ręcznie ustawić balans bieli).
np. tak jak tutaj:
http://2.bp.blogspot.com/...bezcieniowy.jpg
do małych rzeczy wystarczy mniejszy, można stosować różne kolorowe tła itp.
Martva - 29 Listopada 2013, 13:06
Zastanawiałam się parę razy nad namiotem, ale bałam się że zostanie kolejnym łapaczem kurzu. Obserwowałam kiedyś moje fotograficzne guru, wyniosła białą kartkę i kolczyki do ogrodu i pstryknęła im mega fotki, a to były kolczyki właśnie z metalicznych koralików. Sądzę jednak że ona jest po prostu geniuszem.
Tymczasem kolejny robalek, w błękitach:
Jak dobrze pójdzie to jeszcze dziś skończę morskiego, w niedzielę/poniedziałek będzie jasnozielony, potem chyba ciemny błękit a potem nie wiem.
fealoce - 29 Listopada 2013, 13:42
Martva, cudne te ważki
Martva - 29 Listopada 2013, 14:15
Dzięki Bardzo je lubię, i ludzie też je bardzo lubią, co jest fajne. Chociaż rozbawił mnie znajomy, który zapytał ostatnio 'te ważki to jest najbardziej czasochłonna rzecz jaką robisz, prawda?'
konopia - 29 Listopada 2013, 16:17
Kruk Siwy napisał/a | konopia, te koleżanki to na bagnach żyją? |
nie, (wybacz przeoczyłem tego posta wcześniej) a tak w sumie to o co chodzi z tymi bagnami?
Martva chociaż filtr polaryzacyjny kup, jaki masz aparat?
Kruk Siwy - 29 Listopada 2013, 16:51
Skoro tak dużo dziewczynek ma duże, żeby nie powiedzieć ogromne stopy, to może na skutek doboru naturalnego przystosowały się do panujących warunków. Jak łosie.
konopia - 29 Listopada 2013, 17:10
Aaaa, to teraz rozumiem
Zadziwiającymi ścieżkami podążają skojarzenia twe, ale to dobrze, w końcu pisarzem jesteś.
Dunadan - 29 Listopada 2013, 17:32
konopia napisał/a | Martva chociaż filtr polaryzacyjny kup |
+1 - może dać rewelacyjne efekty na powierzchniach kryształków.
zwierzak_grubas - 29 Listopada 2013, 20:30
konopia napisał/a | Aaaa, to teraz rozumiem
Zadziwiającymi ścieżkami podążają skojarzenia twe, ale to dobrze, w końcu pisarzem jesteś. |
Żabki też ładne stópki mają Konopia i wcale nie małe
Martva - 1 Grudnia 2013, 20:51
konopia napisał/a | jaki masz aparat? |
Canon SX10IS.
Łiiii, grałam w HoMM do trzeciej rano. Wprawdzie w piątkę a nie w trójkę, więc niekanonicznie, ale pierwszy raz od dobrych trzech lat. Fajnie było.
Kruk Siwy - 1 Grudnia 2013, 21:11
Gorące pośladki czy solo?
Martva - 1 Grudnia 2013, 21:16
Z chłopem w sojuszu przeciwko komputerowi. W ogóle łał, ile tam jest dziwnych nowych stworzeń. Ale mam nadzieję że nie wsiąknę, i nie pożyczę, bo niestety jak się gra, to nie da się robić rzeczy pożytecznych (znaczy dłubać biżu), więc powinnam zostać przy serialach i filmach.
Kruk Siwy - 1 Grudnia 2013, 22:00
Nie zostawaj. To fajna zabawa. Grywalność III jest lepsza ale kolorowy świat V potrafi uwieść, przynajmniej na czas jakiś.
Martva - 1 Grudnia 2013, 22:21
Tak się odzwyczaiłam od grania, że przez pierwszą godzinę nie umiałam wyjść z zamku i przenosić oddziałów między bohaterami (bo cholerny żółty rożek musiał być poniżej środka pola, wydaje mi się że tu coś zepsuli)
Zabawa zabawą, ale ważki się same nie zrobią, a jest grudzień i w ogóle.
Jezebel - 1 Grudnia 2013, 22:43
To mi przypomina, że od miliona lat nie zaciągnęłam mężczyzna przed konsolę w celu wyżynania demonów w Diablo III! Nie może tak być!
May - 2 Grudnia 2013, 00:27
Trzy osoby w kościele pochwalily dziś moją "adwentowa" klamrę do włosów. Zareklamowalam artystkę
Martva - 2 Grudnia 2013, 10:44
"Adwentową"...?!
May - 2 Grudnia 2013, 18:31
Kolorystycznie. Fiolet to kolor szat liturgicznych w adwencie.
|
|
|