Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Rafał - 30 Września 2011, 11:49
Kasia Kosik napisał/a | Też jest nam smutno, przykro ze względu na Roberta i zawiedzionych czytelników. Ech... | Ale możecie nas pocieszyć, prawda?
Trzeba tylko dać taki tyci, tyci kawałeczek zajawki III tomu, nic wielkiego, nic ponad 100 stron ... co?
dalambert - 30 Września 2011, 11:55
Rafał, o właśnie , coś na portalu, tak nie dużo, 100 no góra 150 stronniczek
mc - 1 Października 2011, 11:49
dalambert napisał/a | ale Robert już CAŁOŚĆ Wam w łapki przekazał, czy jeszcze brylanta szlifuje |
Całość - oprócz jednej czy dwóch scen ze środka, które jeszcze do dopisania/rozwinięcia wg autorskiego zamysłu :]
TYHE - 12 Października 2011, 21:42
Czekam cierpliwie, czekam... Szkoda, że najnowsza książka się opóźnia.
A teraz dobre słowo dla Autora - dziękuję za porządny kawałek sensownej fantasy, gdyby nie Ty i G.R.R.M. (czekam też na" A dance with dragons") to nie bardzo miałabym co czytać. Jest jeszcze Piekara z Inkwizycją, ale to jednak coś nieco innego.
Kiedy zaczęłam czytać Północ, skojarzenia miałam takie: to jest Feliks W. Kres pod nowym pseudonimem! ok, może nie FWK ale jest podobnie i jest nawet lepiej, bo lżej się czyta! To nawet nie o to chodzi, żebym pochłonęła wszystko co FWK napisał, ale o taką stąpająca po ziemi fantasy, o dzielnych ludziach którzy mają swoje wady, gdzie byle chłystek nie okazuje się od razu synem króla/wybrańcem itp., gdzie jak się wędruje przez góry to można odmrozić palce i nie robi się z czytelnika idioty.
Potem poszedłeś jak dla mnie trochę za bardzo w stronę magii. Ale wybaczam
mBiko - 13 Października 2011, 20:46
Trochę szkoda, że trzeba poczekać na powieść, ale damy radę. Jakoś.
Homer - 28 Grudnia 2011, 19:36
Jako, że pojawił się skromny fragment nowej powieści na stronie Powergraphu od razu wyjeżdżam z pytaniem o datę premiery. Może być przybliżona... (+/- 2 tygodnie).
dalambert - 28 Grudnia 2011, 19:47
Homer, raczej koniec lutego, ale co ja tam wiem .
Witchma - 30 Grudnia 2011, 13:38
dalambert napisał/a | raczej koniec lutego, |
Niezły termin, akurat bym sobie zamówiła na urodziny
Homer - 30 Grudnia 2011, 21:55
Wiesz, czy nie wiesz dalambert... Nie bądź świnia...
merula - 30 Grudnia 2011, 22:03
z tego co pamiętam z rozmowy z Kasią, to marzec.
Robert MW - 31 Grudnia 2011, 12:09
Hm...
Z tego co się orientuję, Kasia na Facebooku zapowiedziała
premierę na 7 marca. No cóż, trzymam kciuki
Z krótkich informacji:
Będzie mapka - Pucek nad nią pracuje
Całość niestetty jest jeszcze dłuższa niż II tom,
nieco ponad 1 100 000 znaków więc sądzę, że wiekszość
z nas powinna wynosić wydawcę pod niebiosa, że nie
zrobił z tego dwóch albo trzech książek
choć niezbyt do dobrze świadczy o inteligencji autora
Pracujemu jeszcze nad poprawkami redakcyjnymi i indeksem
postaci, pojęć i miejsc itd.
A tak w ogóle to cześć wszystkim
i Najlepsze Życzenia na Nowy Rok,
i oczywiście żeby kalendarz Majów okazał się lipą
czyli żebyćmy doczeki 2013.
RMW
Witchma - 31 Grudnia 2011, 12:11
Robercie, bardzo miło, że nas odwiedziłeś i to z takimi dobrymi wieściami Czekam na premierę z niecierpliwością!
Agi - 31 Grudnia 2011, 12:43
Wszystkiego dobrego Robercie. Dużo szczęścia!
hijo - 31 Grudnia 2011, 13:09
Robercie niekończącej się weny, niekończącej się cierpliwości (do czytelników, wydawców itp.) i więcej czasu na tworzenie>
PS. Skończyłeś remont?
Ozzborn - 31 Grudnia 2011, 15:10
To bardzo dobre wieści. Brzmi... hmm... fantastycznie
Czekam z niecierpliwością.
Może by tak jakieś spotkanko premierowe w macierzystej wiosce wydawnictwa? Antologijne w Grawitacji wypadło bardzo fajnie uważam, że warto powtórzyć
mBiko - 31 Grudnia 2011, 15:25
Robert MW napisał/a | Całość niestetty jest jeszcze dłuższa niż II tom, |
Straszne! Naprawdę nie wiem jak sobie z tym faktem poradzimy.
Ozzborn, osobiście proponowałbym spotkanko lekko przedpremierowe z możliwością nabycia.
Homer - 31 Grudnia 2011, 15:52
Jakiej wiosce wydawnictwa? Spotkanie przedpremierowe w Bierhalle poproszę .
Szczęśliwego Nowego Roku!
Ozzborn - 31 Grudnia 2011, 19:13
mBiko napisał/a | Ozzborn, osobiście proponowałbym spotkanko lekko przedpremierowe z możliwością nabycia. |
Ty to masz łeb - widać, że nie wyłysiał bez powodu
Pucek - 31 Grudnia 2011, 19:43
Jak już mnie Robert MW wsypał, to powiem że to piękny kawał kontynentu. Fajnie wymyślony, można poszaleć
Szanownemu ałtoru weny i czasu na pisanie życzę
ilcattivo13 - 2 Stycznia 2012, 00:30
Robert MW napisał/a | Będzie mapka - Pucek nad nią pracuje |
Ha! A jednak będzie
Płodnego nowego roku, Mistrzu!
mc - 3 Lutego 2012, 21:37
Nadchodzi
Witchma - 3 Lutego 2012, 21:40
A kiedy poznamy okładkę?
Agi - 3 Lutego 2012, 21:42
I bardzo dobrze. Tylko dlaczego wydawnictwo zmienia rodzaj oprawy w środku cyklu?
Witchma - 3 Lutego 2012, 21:55
Agi, faktycznie, nie zauważyłam tej zmiany. No i jak to będzie wyglądać na półce...?
ilcattivo13 - 3 Lutego 2012, 21:59
Agi, dodruki też mają być w twardych
Gorzej, że cena robi się mało przystająca do zawartości mojego portfela. I jedyna moja nadzieja w nadchodzącym Dniu Książki
merula - 3 Lutego 2012, 22:15
bo teraz wszystko tak wychodzi, a ponieważ to powieść, a nie opowiadania, więc można powiedzieć, że to początek nowego. tak mówi Kasia.
mc - 3 Lutego 2012, 22:34
Ano właśnie (merula mnie ubiegła ). W twardych okładkach takie kolubryny prezentują/sprawdzają sie lepiej, ale żeby się o tym przekonać, potrzebna była lekcja "Science Fiction". Plus to, że to powieść, co wydaje się (względnie) dobrym momentem na "nowe otwarcie" (jak nie teraz, to kiedy przesiadać się na twardą okładkę?). Cena za ok. 1,2 mln znaków też wydaje się jeszcze nienajwyższa - choć wiadomo, prawie pięć dyszek może zaboleć. (Pocieszam się, że ponoć prawie robi różnicę )
Agi - 3 Lutego 2012, 23:21
ilcattivo13 napisał/a | Agi, dodruki też mają być w twardych |
Nie chcę kupować dodruków. Moje egzemplarze są w dobrym stanie i w dodatku z autografem. Szkoda, że nie pomyślano o dwóch rodzajach okładki, jak zazwyczaj robią wydawnictwa.
Homer - 3 Lutego 2012, 23:22
A ta zmiana formatu o centymetr to rozumiem tyczy się tylko i wyłącznie tej twardej okładki? Czy może więcej znaków na stronie będzie?
shenra - 3 Lutego 2012, 23:30
Ale Kasia już wspominała, że teraz będą drukować tylko w twardych.
|
|
|