Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów
Toudisław - 7 Czerwca 2009, 14:59
Będę na Awangardzie chce się ktoś spotkać ?
dalambert - 13 Czerwca 2009, 22:19
Hej , hej czy aby w najbliższy czwartek / 18.06./ nasz najnowszy magister tajemnej wiedzy o historii nie wybiera sie przypadkiem do Paradoxu
Adanedhel - 14 Czerwca 2009, 08:51
Wstępnie tak. Powinien się pojawić, ale nie mogę mu dać 100%. Natomiast ja będę
Przy okazji powinienem Ci książeczkę przynieść.
dalambert - 14 Czerwca 2009, 11:22
Adanedhel, ja sie wybieram - co do książki to weź taczki - spora jest
Adanedhel - 14 Czerwca 2009, 11:34
Jaka tam spora, mały zeszycik
Jeśli chcesz mogę jak ostatnim razem dostawę do domu zrobić.
Ixolite - 14 Czerwca 2009, 11:48
Magister?
Adanedhel - 14 Czerwca 2009, 11:50
Owiec. Obronił się we wtorek
Ozzborn - 14 Czerwca 2009, 13:47
To ja też będę... no chyba, że nie dotrę.
Ixolite - 14 Czerwca 2009, 14:40
Adanedhel napisał/a | Owiec. Obronił się we wtorek |
Aaa, to przytargać go za uszy!
Adanedhel - 14 Czerwca 2009, 14:57
Właśnie taki mam zamiar
dalambert - 14 Czerwca 2009, 20:38
Adanedhel napisał/a | Jeśli chcesz mogę jak ostatnim razem dostawę do domu zrobić. | Oczywiscie żemchcem To jak wpadasz do mnie i potem jadziem do Para ?
merula - 14 Czerwca 2009, 20:50
niestety, nijak nie dam rady.
tydzień świra.
dalambert - 14 Czerwca 2009, 21:08
merula, Ale Słonko o Awangardzie pamiętasz
merula - 14 Czerwca 2009, 22:12
kroi mi się alternatywna impreza, więc jeszcze się nie deklaruję
Anonymous - 14 Czerwca 2009, 22:36
Po Nidzicy boję się spojrzeć na alkohol, ale powinienem się stawić.
dalambert - 14 Czerwca 2009, 23:21
Żerań, opowiadaj, aż z tyloma tfurcami brudzia wypiłeś?
Anonymous - 15 Czerwca 2009, 00:43
Jak piwo na biesiadzie było za darmo, nie omieszkałem sięgnąć. Inne alkohole też się lały...:P Ale opowieści konwentowe zostawię na czwartek. Aha, ja się zjawię dopiero koło 20. O 18 będę zajmował się na uczelni "fascynującym" tematem, jakim są zobowiązania. Relację katedralnych załogantów można zaś poczytać tutaj.
Zgaga - 15 Czerwca 2009, 11:41
Będąc cżłowiekiem mało zorientowanym - pytania mam...
Coś bliżej o wspomnianym Paradoxie i spotkaniach w nim można? Jakieś nowe twarze mogą się pojawiać?
A na biesiadzie w Nidzicy rzeczywiście się lało... nie tylko piwo, głównie deszcz...
Kruk Siwy - 15 Czerwca 2009, 11:47
Paradox Zgago, to knajpa. Jako taka otwarta dla wszystkich. Poza tym forumowicze zawsze są ciekawi nowych twarzy.
Czyli - w każdy czwartek masz poważną szansę spotkać kogoś z forum. Albo możesz zacząć od co miesięcznej SKOFy gdzie spotkasz osób od kilkunastu do kilkudziesięciu z całej Polski.
Proste.
dalambert - 15 Czerwca 2009, 12:11
Żerań, poczytalem sobie o Nidzicy i z radością zauważyłem, że nową powieść Wojciecha Jabłonskiego której głównym bohaterem jest niejaki Miecław / lub jak kto woli Masław / przywodca buntu przeciw Mieszkowi II na Mazowszu określono tam mianem POWIEŚCI Z CZASÓW PRZEDCHRZEŚCIJANSKICH znaczy to może mnie niedouczonemu Szanowne Redaktory Relacjonanty wyjaśnią:
Przeciw komu i czemu bohater projektowanej powieści WJ się buntował
Zgaga - 15 Czerwca 2009, 12:33
Kruk Siwy napisał/a | ...Albo możesz zacząć od co miesięcznej SKOFy gdzie spotkasz osób od kilkunastu do kilkudziesięciu z całej Polski. |
To teraz się wykażę jeszcze większą ignorancją i małym obyciem towarzyskim
SKOFy - tzn???????
Agi - 15 Czerwca 2009, 12:37
Zgaga napisał/a | To teraz się wykażę jeszcze większą ignorancją i małym obyciem towarzyskim
SKOFy - tzn??????? |
Zajrzyj tu
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2009, 13:12
dalambert, bo do czasów Mieszka II chrzescijan w ówczesnej Polsce (nie licząc duchownych) było 127.
dalambert - 15 Czerwca 2009, 13:17
Fidel-F2, to przeciw czemu wspomniany Mieciu sie buntował- przeciwko 127 facetom
Adanedhel - 15 Czerwca 2009, 13:19
Zgaga, Kruczysko z grubsza wyjaśniło wszystko. Dodam tylko, że następna SKOFA, awangardowa, będzie zdaje się 4 lipca.
Paradox to to: http://www.paradox-cafe.pl/
dalambercie, więc umówione.
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2009, 14:04
dalambert, przeciw centralizacji władzy i ogromnemu wzrostowi obciążeń (dzięki którym Mieszko i Bolek byli w stanie na okrągło wojować z niezłymi skutkami) burzyło się społeczeństwo a Miecio zasadniczo nie burzył się bo mu bardzo źle nie było tylko wyczuł koniunkturę i probował dla siebie wyszarpnąć co się da. A chrześcijaństwo to było gdzieś daleko na liście 'przeciw'. Po prostu pojawiło się mniej więcej w tym samym czasie co przemiany zwiększające obciązenia więc się kojarzyło zwłaszcza, że chrystianizacja przeprowadzana była cokolwiek brutalnymi metodami a ośrodki religijne to były osrodki gdzie najintensywniej obdzierano społeczeństwo. No to przy okazji im się oberwało.
dalambert - 15 Czerwca 2009, 14:14
Fidel-F2, po tym co nam autor w Paradoxie w sobotę 6. 06 opowiadal o planowanym dziele to chybać zaskoczony będziesz jego interpretacją buntu Maslawa, aleć przeca to fantsta jest i chyba o to chodzi, a ty tu mi historię wykładasz, ech na powagę Cię wiezięło czy co
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2009, 14:35
Cytat | dalambert, bo do czasów Mieszka II chrzescijan w ówczesnej Polsce (nie licząc duchownych) było 127. | czy to tak poważnie brzmi? A co jakowyś autor sobie w książce umiescił to już całkiem insza inszość. Pytałes to odpowiedziałem.
Agi - 15 Czerwca 2009, 14:54
Offtopujecie na potęgę
dalambert - 15 Czerwca 2009, 15:09
Agi, ale z jakim wdziękiem
a i spotkanie w Paradoxie odbyte od czasu do czasu się wspomni, a'popos nie wybierasz się do Warszawy, na jakiś egzaminik czy cuśśś?
Tak koło 4 07. najlepiej
|
|
|