Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Ozzborn - 24 Października 2011, 23:03
Wróciłem do House'a (początek 7 sezonu) i Gossip Girl (3 sezon) i nie jest najgorzej. Oraz odświeżam sobie miłość z młodzieńczych lat, czyli Weird Science (oczywiście słynna Dziewczyna z komputera). Już wiem czemu tak go uwielbiałem
ilcattivo, jeśli faktycznie wynajdą ten wehikuł czasu to możesz se brać tę niunię z Amazonek z Księżyca, ale Vanessa Angel jest moja!!! (Tak po prawdzie to i współczesną bym nie pogardził )
Memento - 24 Października 2011, 23:21
Ilt napisał/a | No chyba, że nie mówisz o serialu Grimm? |
Obejrzałem pilota, i wygląda nieco jak Supernatural... ale przyznaję się bez bicia, że jestem ciekaw drugiego odcinka.
ilcattivo13 - 24 Października 2011, 23:41
Ozzborn napisał/a | ilcattivo, jeśli faktycznie wynajdą ten wehikuł czasu to możesz se brać tę niunię z Amazonek z Księżyca... | wiem, że właśnie zamierzam postąpić alogicznie, ale jeśli masz konto na YT, to poszukaj fragmentu "Video Date" I jakby co, pamiętaj - sam się jej wyrzekłeś!
Nath - 24 Października 2011, 23:55
Rozpocząłem przygodę z Falling skies oraz Breaking bad. Oba tytuły są zupełnie różne, tak więc każdy daje mi sporą dawkę przyjemności, choć innego rodzaju. Na pewno dam im szansę i moja przygoda szybko się nie skończy.
Tymczasem oczekuję, aż nowy Dexter się rozkręci i ostrzę sobie zęby
Pozdrawiam
Ozzborn - 24 Października 2011, 23:58
ilcattivo13 napisał/a | jeśli masz konto na YT, to poszukaj fragmentu Video Date I jakby co, pamiętaj - sam się jej wyrzekłeś! |
eee, nie żałuję... ma swoje ekhm... zalety, ale trochę jakby za dużo i ta koafiura
Zdecydowanie wolę Vanessę
A skoro już to mamy ustalone, to patrz i płacz
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=xwTPX6_TpBw
Ilt - 25 Października 2011, 00:27
Memento napisał/a | Obejrzałem pilota, i wygląda nieco jak Supernatural... ale przyznaję się bez bicia, że jestem ciekaw drugiego odcinka. |
Tego też preair w sieci wylądował? Geez.
Taselchof - 25 Października 2011, 09:34
innego człowiek nie uświadczy. Zacząłem terra novę i po pierwszym ( i w sumie drugim, bo to chyba podwójny był) odcinku bez fajerwerków. Dexter wrócił do normy brak kobiety u jego boku wyraźnie mu służy.
przepraszam za ortografa
ilcattivo13 - 25 Października 2011, 15:15
Ozzborn - Vanessa wyglądała ślicznie, zwłaszcza w "Szpiegach tacy jak my" i w "Dziewczynie z komputera", ale nie była dwa razy dziewczyną miesiąca i dziewczyną roku Penthausa No i jak na mój gust jest ździebko za chuda
Ozzborn - 25 Października 2011, 19:59
no nie ukrywam, że jakąś kanapkę mogłaby zjeść ale newralgiczne regiony ma stosownie uszykowane if ju noł łoraj min
ilcattivo13 - 25 Października 2011, 23:11
aj noł, ale i tak pozostanę przy swojej
joe_cool - 26 Października 2011, 22:34
Wreszcie się wzięłam i zabrałam za Battlestar Galactica. Już widzę, że będzie problem z limitem na Megavideo
ilcattivo13 - 26 Października 2011, 22:48
joe_cool - nie zapominaj o filmach pełnometrażowych i web-serialach
Przypominam sobie "Survivors". To zdecydowanie najlepszy serial post-apo ostatnich lat.
joe_cool - 27 Października 2011, 00:12
Na razie lecę dwa odcinki sezonu zero, potem się będę dopytywać o szczegóły.
ilcattivo13 - 27 Października 2011, 18:51
masz na myśli czteroodcinkowego pilota, tak?
Iscariote - 27 Października 2011, 19:01
Dwa odcinki chyba Eh jak zazdroszczę, że pierwszy raz ogląda.
ilcattivo13 - 27 Października 2011, 19:08
dlaczego mi się, że pilot był czteroczęściowy? A łotewer, też bym chciał skutecznie wyprzeć fakt oglądania i zacząć od nowa
Iscariote - 27 Października 2011, 19:10
3 godziny podzielone na dwa filmy. Przynajmniej ja tak miałem
joe_cool - 27 Października 2011, 21:42
Tak, dwa odcinki po 1,5h Teraz już lecę pierwszy sezon.
Ogólnie jeśli chodzi o BSG, to czasem w telewizji widziałam pojedyncze odcinki, ale to na palcach jednej ręki pracownika tartaku można policzyć... Ale już mi się podoba, co oznacza mało snu przez najbliższe tygodnie A Lee Adama jest uroczy
Nath - 28 Października 2011, 13:59
A ja już po pierwszym sezonie Falling Skies.
Wrażenia raczej na plus, choć jak mówi Chylińska, "*beep* nie urwało"
Historia miejscami naiwna, ckliwa... a jednak się wciągnąłem. Jako taki niezobowiązujący intelektualnie przerywnik między kolejnymi odcinkami Breaking Bad sprawdziło się dobrze
Ocena może trochę zawyżona, ale niech to! Mam dziś dobry dzień 7/10
Pozdrawiam
joe_cool - 30 Października 2011, 21:11
Ja pierdziulę, gdybym oglądała BSG normalnie w TV i miała po zakończeniu pierwszego sezonu ileś tam miesięcy czekać na następny, to bym chyba jajko zniosła
Fidel-F2 - 30 Października 2011, 21:15
joe_cool, dwa sezony dobre, trzeci sobie można odpuścić, dalej nie oglądałem bo się zniechęciłem trzecim
joe_cool - 30 Października 2011, 21:18
No ja właśnie skończyłam pierwszy i mi się podobał bardzo. Drugi ma na moje szczęście (lub też nieszczęście ) 20 odcinków, więc trochę to potrwa zanim go obejrzę. No i zobaczymy, może trzeci przypadnie mi do gustu. A nawet jeśli nie, to może go obejrzę ze względu na przystojnych aktorów?
Sandman - 31 Października 2011, 11:30
Fidel-F2, to zrobiłeś spory błąd bo IV sezon jest IMHO bardzo dobry. Zakręcony, ale dobry. No i ta końcówka...
Fidel-F2 - 31 Października 2011, 12:24
Sandman, usłyszałem kiedyś 'jak Ci się nie podobał trzeci to czwarty też Ci nie podejdzie' i chyba tego będę sie trzymał. Trzeci sezon z odcinka na odcinek bolał coraz bardziej i dokończyłem siłą woli i rozpędu choć odrobinę wbrew sobie. Mało jest prawdopodobne, że nabiorę się na czwarty jaką końcówkę by on nie miał.
Homer - 31 Października 2011, 14:14
A ja obejrzałem ostatni odcinek 3 sezonu i potem cały 4 sezon i nie żałuję ). Wcześniej oglądałem jakieś pojedyncze sztuki...
gorbash - 31 Października 2011, 14:18
Zakończenie jest fajne jako że podsumowuje całość jakby nie było.
Iscariote - 31 Października 2011, 14:38
3 sezon ma świetne odcinki pt Exodus z jedną z moich ulubionych scen (akcja ratunkowa). A sezon 4 posiada zaskakującą Final Five i końcówkę super podsumowującą serial. Mnie osobiście finał nawet zaskoczył i jestem z niego bardzo zadowolony.
Sandman - 31 Października 2011, 22:40
Fidel-F2, namawiać nie będę, nic na siłę
shenra - 1 Listopada 2011, 11:01
Obejrzałam sobie dwa sezony serialu Miecz Prawdy. No i gdzie jest trzeci? Taki radosny, głupkowaty serial, przewidywalny do bólu, ale fajnie odmóżdżający
Ilt - 1 Listopada 2011, 13:09
No dobsz, podsumowując rozpoczęcie sezonu. W nawiasie podaję numer ostatniego puszczonego odcinka.
Once Upon a Time (2) trafia do grupy stale oglądanych seriali. Jak z początku obawiałem się rodzinnej dramy, angst i romansu rodem z harlekina, tak Zła Królowa/Pani Burmistrz wyrywająca serca człowiekowi, którego kochała najbardziej na świecie/wrabiającą Śliczną Blondynkę mnie porwała i nie chce oddać. Dodatkowo plus za Rusha ze Stargate Universe w roli Rumpelstiltzkina.
Supernatural 2.0 (znane bardziej jako Grimm (1)) jest na krawędzi wejścia, bo klimatem jest zbliżone do pierwszych przygód braci Winchester - ale z ostateczną decyzją wstrzymam się do kolejnego odcinka.
Trzeci sezon genialnego Misfits (1) też przekonał mnie do siebie, choć ciągle obawiam się syndromu równi pochyłej (im więcej sezonów ma serial tym mniej w nim sensu, humoru, akcji, dramatu, czy czego od niego oczekiwaliście).
Czwarty sezon Merlina (5) ostatecznie mnie wciągnął, choć jest tak nierówny, że momentami wahałem się jak wisielec podczas huraganu.
Oglądając American Horror Story (4) śmieję się więcej i mocniej niż na najlepszych komediach, co prawdopodobnie czyni ze mnie złego człowieka, niemniej obejrzę sezon do końca i cierpliwie poczekam na kolejny.
The Secret Circle (7) znudził mnie i rozczarował, szkoda że nie jestem nastolatką lubującą się w Zmierzchu, może wtedy mógłbym to oglądać z większą przyjemnością, a tak jestem zmuszony do katowania się (a to wszystko dla kilku sekund Gale Harolda na epizod. Ech, fanboy much?) nim.
Person of Interest (6) wyczerpał swój potencjał koło trzeciego odcinka, przez kolejne trzy nie udało się scenarzystom stworzyć czegoś dobrego - podałem czarną polewkę. Trochę szkoda, że zrobili z tego serial, jako film IMO byłoby dużo lepsze.
Największym rozczarowaniem pozostaje dla mnie jednak Revenge (6), który choć w trailerze wygląda świetnie, tak w pełnym formacie jest denny.
Perłą w koronie jesieni niezaprzeczalnie pozostaje sitcom 2 Broke Girls (7), który z tego miejsca gorąco każdemu polecam. Ja wiem, że one trzymają konia na podwórku, ale ilekroć go pokazują, zwijam się ze śmiechu. Damn.
|
|
|