Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Ziemniak - 27 Lipca 2011, 05:53
| ketyow napisał/a | | płyta czasem nie wstaje po odcięciu od niej zasilania |
Obejrzyj kondensatory na płycie, prawdopodobnie są wyschnięte.
Kasiek - 27 Lipca 2011, 09:09
To, że mam urlop i leżę połamana na poduszce elektrycznej, zamiast połazić po mieście
Zgaga - 27 Lipca 2011, 10:03
Cieknie po ścianie, cieknie z wywietrznika.
Brrr
Jedenastka - 27 Lipca 2011, 10:05
I pranie nie schnie, wrrr...
nureczka - 27 Lipca 2011, 10:05
Jedenastka, +1
Godzilla - 27 Lipca 2011, 10:26
Ja nie wstawiam dziś nowego. A to co nie doschło to chyba zacznę wiatrakiem dosuszać, bo mu się krzywda stanie z tej wilgoci.
ketyow - 27 Lipca 2011, 10:36
Ziemniak, płyta ma półtora roku i to nie są elektrolityczne tylko polimerowe. Słałbym na gwarancję, ale nie ma cudów - odeślą mi ją z powrotem mówiąc, że sprawna. Denerwuje mnie, że Dual BIOS nie działa - jak nie chce wstać na swoich ustawieniach, to powinien się aktywować BIOS z bezpiecznymi ustawieniami i powinno pójść dalej - tymczasem zacina się tuż przed postem i koniec. Podkręciłem jej napięcia na mostku itd., zobaczymy. Niestety mostek już na standardowych grzeje się wręcz nieludzko, ale Gigabyte zamontował radiator taki dziwny, że w żaden sposób nie da się zamontować wiatraczka na nim.
Godzilla - 27 Lipca 2011, 11:51
Wkurza mnie forum, na którym się dość często udzielam i mam tam masę ciekawych rzeczy. A konkretnie wkurza mnie niesamowita ilość botów, które się tam logują. Jest ich kilkakrotnie więcej niż ludzi. W oknie rejestracji jest okienko na wpisanie kodu graficznego, a po rejestracji trzeba kliknąć w link przesłany na maila. Szkarady radzą z tym sobie doskonale. Forum jest "Powered By IP.Board 2.3.6 © 2011 IPS, Inc." Ja tam nie mam żadnych uprawnień. Adminka mówi, że nic więcej z tym pasztetem nie może zrobić. Jak to się dzieje, że tutaj nie mamy dziesięciu tysięcy botów a tam się nie można opędzić?
Agi - 27 Lipca 2011, 12:20
Tu boją się przychodzić, bo wiedzą, że wredna jestem
A poważnie, to tu też są boty, tylko jako niezalogowani goście. Widzę to w panelu administracyjnym w okienku "Kto jest na forum"
Godzilla - 27 Lipca 2011, 12:24
Tam się logują, mają nicki, są jako "validating" albo jako zarejestrowani, najczęściej pojawiają się raz i znikają. Są jednak takie, które funkcjonują dłużej i na przykład notorycznie przeglądają profile użytkowników. Czasem siedzą na stronie głównej albo gmerają w panelu kontrolnym.
Agi - 27 Lipca 2011, 12:25
Wyciągają wszelkie dostępne dane. Dlatego należy oszczędnie gospodarować informacjami o sobie.
Zgaga - 27 Lipca 2011, 13:49
Na ścianie pojawił się grzybek.
Będzie do jajecznicy
Godzilla - 27 Lipca 2011, 13:55
Pieczarka?
No to niezbyt fajnie. Czasem i my musimy walczyć z grzybowym nalotem na różnych rzeczach - załomki w oknach, zakamarki w uszczelce w drzwiach od lodówki. Draństwo lubi wracać. Mamy jakiś grzybobójczy spryskiwacz, podobno niejadowity dla ludzi i zwierząt. Ściany nam na razie się nie zagrzybiły.
nureczka - 27 Lipca 2011, 14:10
Zgaga, w domu, czy w pracy? Bo jak w pracy, to będziesz się musiała z kolegami podzielić.
Kai - 27 Lipca 2011, 18:47
Godzilla, pozostaje cierpliwe wywalanie. Te, które omijają rangi i włażą wszędzie to najczęściej pozycjonowanie Google. Ja u siebie często wchodzę w Validating i tnę. A jak nie zdążę i się "przyjmą" to tnę w liście userów na bieżąco.
BTW - podwójna captcha działa nieco lepiej.
Godzilla - 27 Lipca 2011, 20:07
Siedzi tam na przykład regularnie parę stworów, nazwy seryjne: BigLiz, BigMic, BigTity itd. Przeglądają profile. Wyp*erdzieliłabym w jasną cholerę, może jakiś adres zablokowała czy co. Nie mam pojęcia, czy administratorka bawi się tam w takie zamiatanie.
Martva - 28 Lipca 2011, 11:15
Moje ukochane kopytkowe buty na obcasach nadają się wyłącznie do wyrzucenia, nie wiem czy sobie przypomniały że są stare, czy podróż z Warszawy odbywała się w zbyt mało komfortowych warunkach, ale oba mają solidne i raczej nienaprawialne pęknięcia na podeszwie. Nie ma też szans na zastępstwo, teraz takich nie robią. Buuu
mBiko - 28 Lipca 2011, 11:47
Może zaszkodziły im próby tańca zaczepno-obronnego?
shenra - 28 Lipca 2011, 18:35
Niespożyte pokładny niechęci do robienia czegokolwiek doprowadzają mnie na skraj załamania nerwowego.
illianna - 28 Lipca 2011, 20:34
shenra, widocznie za dużo robisz tak poza tym
ketyow - 30 Lipca 2011, 08:25
Pok*rwiło do reszty! Obok jakich "ludzi" my żyjemy?
http://www.polskieradio.p...do-drzwi-urzedu
Przez przypadek trafiłem, to z maja, ale to i tak nic nie zmienia.
Godzilla - 30 Lipca 2011, 08:34
Dzwoni telefon. Sobota, godzina 9 rano, reszta rodziny jeszcze śpi. Podnoszę słuchawkę. Dzień dobry, mówi Joanna X, czy dobrze dzwonię do pani YY? Mać, ten telefon nawet nie jest w Netii zapisany na to nazwisko. Cholerny handel danymi. Pytam, dlaczego pani dzwoni do nas w sobotę o dziewiątej rano? A bo mamy konferencję na temat zdrowia, pada nazwisko prof. Religi, chcieliśmy państwa zaprosić. - Proszę do nas więcej nie dzwonić, a szczególnie w sobotę o dziewiątej - odpowiadam. - Aha, czyli nie dzwonić w sobotę o dziewiątej.
Dajcie mi granat.
Jedenastka - 30 Lipca 2011, 08:58
| Godzilla napisał/a | | Dajcie mi granat. |
http://edek07.wrzuta.pl/audio/agmvs7ZA96v/
Magnis - 30 Lipca 2011, 16:03
Godzilla możesz powiedzieć z kim mam przyjemność i zapytać jak już poda skąd ma Twój telefon.Handlowanie danymi jest karane bo jest ustawa o ochronie danych osobowych .
Przykład : zadzwonili do jednego mojego znajomego w sprawie jakieś ankiety czy czegoś innego.Pani się nie przedstawiła ale nawijała cały czas.Wreście ją zastrzelił pytaniem z skąd dzwoni i skąd ma jego numer, ponieważ nikomu nie podawał.Pani nie potrafiła na te pytania odpowiedzieć więc powiedział jej, że handlowanie danymi jest to karalne i czy ma gdzieś to zgłosić oraz nie życzy sobie telefonów.Po usłyszeniu tego zaraz podziękowała i nie odezwała się później.
Godzilla - 30 Lipca 2011, 16:14
Też egzaminowałam na tę okoliczność. Seryjnie odpowiadają, że mają z książki telefonicznej (chłe chłe chłe, Netia ma tam co innego wpisane). Se chyba tę ustawę przestudiuję i będę mieć na wszelki wypadek kapownik i długopis przy telefonie, coby delikwentów spisać. Komisariat, k*** mać, im zrobię.
Miałam też tak, że jak rzucałam konkretne pytania, panienki rzucały słuchawką.
Magnis - 30 Lipca 2011, 16:31
Handel danymi trwa, ponieważ są firmy, które odkupują całą bazę klientów lub częściowo i sprzedają innym firmom .Dlatego dzwonią ale mnie dziwi trochę, że na pytanie skąd mają numer rzucają słuchawkę.
Kai - 30 Lipca 2011, 19:50
Uwielbiam to, mam stały tekst "Pani jest w pracy, ja jestem w pracy, nie przeszkadzajmy sobie wzajemnie" i rzut słuchawką. Na wszystkich telefonach mam blokadę połączeń zastrzeżonych i jakoś się toto zmniejszyło...
Wkurzam się, bo to co się wydawało perłą, okazało się g... . Przykro mi, ale jak muzyka jest perfekcyjna, tak ten facet powinien MILCZEĆ!
http://www.youtube.com/watch?v=g8R_G_iFpYU" target="_blank">
http://www.youtube.com/watch?v=g8R_G_iFpYU
Godzilla - 30 Lipca 2011, 19:53
Kai, faktycznie. On tak przypadkiem na tę scenę wlazł? Bo głos ma jak na prywatce o drugiej nad ranem.
Kai - 30 Lipca 2011, 20:14
Ciekawe, że Wojewódzki tak się nim jarał.
Moim zdaniem gość spoczął na laurach. Będę miała chyba poważną rozmowę z Młodym.
SithLady - 31 Lipca 2011, 11:12
Złodzieje kabli.
W ciągu ostatnich dni 2 razy ukradziono kable dostawcy neta w mojej okolicy
|
|
|