To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

Dracena - 8 Października 2007, 09:32

No właśnie, Wy tu gadu gadu na temat Tinkusa, który jest uroczo i świetnie technicznie przedstawiony na okładce nowej książki Romka, i nie gorzej opisany przez niego samego, ale "Armia ślepców" to moim zdaniem bardzo dobra książka. Czy ktoś już ją czytał? I ma podobne zdanie do mojego? :)
Dracena - 8 Października 2007, 09:39

Jest w niej coś dla prawdziwych facetów: polityka, męska przyjaźń, dla kobiet: wątek rodzinny pełen ciepła, prostej ale za to prawdziwej miłości, dla fantastów: świat, którego nie ma, ale może był :) Choć może lepiej żeby go nie było :) Skomplikowane to wszystko.
Czarny - 8 Października 2007, 09:41

Dracena korzystaj z przycisku "edytuj"
Dracena - 8 Października 2007, 09:43

Post był dość długi, a przemyślenia też zrodziły się po chwili, dlatego wstawiłam jako dwa :)
Romek P. - 25 Października 2007, 09:33

Fantastyczne książki fantastycznymi książkami, a teraz zapowiem sobie tutaj całkiem inną książeczkę.
Pod koniec listopada ukaże się "Miłek z Czarnego Lasu", książka dla dzieci, ale nie tylko :) też jest w niej trochę fantastyki, ale raczej w typie muminkowo-brombowym.

A. Pilipiuk - 25 Października 2007, 10:19

czyli ostro do przodu? I świetnie.
Pako - 25 Października 2007, 16:07

A mnię ostatnio naszło, że nie wiem co z Rosselinem. Przepomniałem coś, nie zauważyłem, zaspałem, czy jeszcze nie ma? :P
Romek P. - 25 Października 2007, 16:53

Tak, ostro do przodu :)

Pako, "Smocze gniazdo" ciągle się kończy, ale parę nowych opowiadań z Rosselinem i Filipponem (dzieją się po 2 tomie), masz w "Bo to jest wojna, rzeź i rąbanka". Jest tam też parę tekstów z Filleganem, nawiasem mówiąc.

Hubert - 25 Października 2007, 20:13

... Które to teksty o Filleganie są, moim zdaniem, jednymi z ciekawszych ;)
Hubert - 26 Października 2007, 19:18

Wybaczycie dwa posty pod rząd, ale:
http://www.elkander.pl/rec_botjwrir.php

gorim1 - 26 Października 2007, 20:53

Romek P., ty bój się falkonu przyniosę cały duuuuuuży zestaw książek do podpisu tzn wszystkie co wyszły twoje :D
Romek P. - 27 Października 2007, 08:31

Sosnechristo napisał/a
Wybaczycie dwa posty pod rząd,

Ja wybaczam :) fajna recenzja, dzięki.

gorim1 napisał/a
Romek P., ty bój się falkonu

Ech, niestety szanse na to, że się pojawię, spadły niemal do zera...

Romek P. - 27 Października 2007, 14:44

A propos Miłka, tutaj jest zapowiedź.
A wkrótce - dzięki pomocy GAndrela - będzie można poczytać fragmenty na stronie :)

Słowik - 27 Października 2007, 16:23

A ja mam taką milutką broszurkę z Miłkiem, z Targów Książki w Krakowie, ze stoiska Fabryki. Z książkami dla dzieci, łączona z Feliksem Rafała Kosika, którego prawicy nie omieszkałem uścisnąć. Widziałem też na wielkiej tablicy, że i Romek tam będzie gościł :)

Tak na marginesie, to fajnie Romku, że wydajesz u kolegi 'po fachu' :D

NURS - 27 Października 2007, 19:14

Romek teraz gość... W telewiziji ciagle mówią, że bez Pawlaka nie da się rządzić. :twisted:
gorat - 27 Października 2007, 19:34

A może im chodzi o pawlacz? Pod dywanem brudy się już nie mieszczą...
gorim1 - 28 Października 2007, 00:46

Romek P., ty nie rób se jaj bo moje plecy będą niezadowolone, bo ostaniesz zmuszony do karnej wizyty na skofie w warszawie !!
Dracena - 28 Października 2007, 10:36

Romku, opisz swoje małe spotkanie autorskie, które podobno miałeś z dzieciakami :D
Romek P. - 28 Października 2007, 13:38

Słowik napisał/a
A ja mam taką milutką broszurkę z Miłkiem, z Targów Książki w Krakowie, ze stoiska Fabryki. Z książkami dla dzieci, łączona z Feliksem Rafała Kosika, którego prawicy nie omieszkałem uścisnąć. Widziałem też na wielkiej tablicy, że i Romek tam będzie gościł :)
Tak na marginesie, to fajnie Romku, że wydajesz u kolegi 'po fachu' :D

Gościł gdzie? :)
Tak, Miłek w broszurce się pojawił... za miesiąc wersja pełna, nieocenzurowana.
A co do wydawania u kolegi po piórze, bywa z tym różnie, ale w tym przypadku jestem bardzo zadowolony :)

gorim1 napisał/a
Romek P., ty nie rób se jaj bo moje plecy będą niezadowolone, bo ostaniesz zmuszony do karnej wizyty na skofie w warszawie !!

To chyba będziesz musiał wcześniej wysłać karną ekspedycję na Berdyczów
Dracena napisał/a
Romku, opisz swoje małe spotkanie autorskie, które podobno miałeś z dzieciakami :D
:)

Oj, tego się nie da opisać, Draceno. Ale fakt, odbyłem dwa spotkania z dzieciakami w wieku targetowym dla "Miłka..." I były fajne, bo dzieci w tym wieku są szczere i jak się podoba, to się podoba, a jak nie - to widać. I można sobie z tego wyciągać wnioski, aby następny tekst dla nich był jeszcze lepszy.

Słowik - 28 Października 2007, 15:27

Romek P. napisał/a
Gościł gdzie?

Na Targach Książki w Krakowie, przynajmniej wydawało mi się, że widziałem Twoje nazwisko na tablicy spotkań :)

gorim1 - 28 Października 2007, 16:47

Romek P., nie tam karna ekspedycja wystarczy opłacenie mawete i sam ciebie dostarczy. tak apropos nie da się ci nawet kilku godzin wykombinować żeby wpaść chociaż na lufę.
weź sobie u mnie nie grab kto mi podpisze te książki :evil:

gorim1 - 5 Listopada 2007, 18:54

Romek P., przeczytałem armię ślepców nie będę się tu wypowiadał szczególnie że nadal mam nadzieję zobaczyć ciebie we własnej osobie ale coś żeś zamilkł
Kasiek - 15 Listopada 2007, 13:35

No właśnie. Ja też liczyłam na podpis. ten obiecany z dawien dawna. A moje przysługi? To ja je zamieniam na Twój pobyt na Falkonie :twisted:
Romek P. - 10 Grudnia 2007, 08:51

Hm, co by tu rzec...

Miłek z Czarnego Lasu - miła książka dla dzieci, w księgarniach. Jeżeli chcecie poczytać fragmenty, to tutaj.

Wielbicielom przygód Rosselina i jego smoka Filippona mówię stanowcze TAK - dziś wysłałem Fabryce "Smocze gniazdo", ostatnią część cyklu. Wczesną wiosną mam nadzieję zobaczyć ją w księgarniach.

A ja siadam do czegoś zupełnie, zupełnie innego, z dawna zapowiadanego - do serii tekstów (opowiadania i powieści) pod wspólnym tytułem "Bandyci Uniwersum!" :) Jest to komediowa space opera o przygodach Alohy McDrapisa, w połowie Szkota, w połowie Hawajczyka, który na swej drodze spotyka dwóch paskudnych Obcych... i w ten sposób wplątuje się w ratowanie pewnej istoty z roju tułaczego, musi ocalić tatuaż na własnej ręce, spotyka szechtu, a nawet poprawia gwiezdne mapy Obcych :-) Ręka w mackę w płetwę razem z Triit'hem Megalodończykiem oraz Chlandju Dedeusem dezorganizują spokojnie sobie egzystujący milion światów pewnej gromady kulistej oraz jeszcze jeden maleńki świat: Ziemię i nasz kochany Układzik Słoneczny :)

Mam nadzieję, że pierwsze opowiadanie czy dwa dokończę jeszcze w tym roku :) a potem zaniosę do swego ulubionego miesięcznika :D

Kasiek - 10 Grudnia 2007, 10:30

Oooooooo. :shock:

Jjjaa.. jjaa.. ja chcę to przeczytać! Siadaj i pisz :)

Romek P. napisał/a
Ręka w mackę w płetwę

To stwierdzenie mnie rozwala. Ja chcę przeczytać juuuż :D

Iwan - 10 Grudnia 2007, 23:34

zapowiada sie baaardzo ciekawie :mrgreen: czekam z niecierpliwością :D
Romek P. - 11 Grudnia 2007, 11:45

Piszę, piszę :-) na już to nie będzie, ale na jutro, kto wie? :D
Anko - 12 Grudnia 2007, 17:20

Witaj, dawno mnie nie było. :) Jakiś czas temu przeglądam w Empiku NF i... ale Ci przy*** w recenzji "Rzezi i rąbanki". :evil: Jednakowoż, ze względu na teksty o Filleganie i Rosselinie, chyba dodam tę książkę do spisu "co kupić, jak wyjdę z długów". :mrgreen: A, i na stronie FS fajnie to brzmi, że tapety do książki mają tytuł "Bo to jest tapeta..." (nr 1 i nr 2). :lol:
hrabek - 13 Grudnia 2007, 09:07

W NF zawsze przywalaja SFowym publikatorom. Ksiazke Nursa tez chlodno ocenili (nie zjechali totalnie, ale tez nie napisali, ze dobra).
Adashi - 13 Grudnia 2007, 14:55

hrabek napisał/a
W NF zawsze przywalaja SFowym publikatorom. Ksiazke Nursa tez chlodno ocenili (nie zjechali totalnie, ale tez nie napisali, ze dobra).

I nikt się nad ową tendencją głośno nie zastanawia, nie rozwodzi, nie oburza, ciekawe dlaczego... :|

Partner forum