Tydzień temu... ilcattivo13 - 15 Października 2011, 00:40
Unicorn napisał/a
Due South!!!! i już mi się zrobiły oczy jak złotówki. Kocham ten serial! obejrzałam go dwa lata temu... (ostatni raz z jakieś dziesięć lat temu) i znowu się w nim zakochałam. Muzyka super, humor świetny... Szkoda tylko, że już trzecia i czwarta seria jest z innym aktorem, bo mi totalnie nie podszedł drugi Ray... no ale i tak serial to klasa sama w sobie.
mnie drugi Ray przypasował (choć z początku cholernie smutno było, jak starego zabrakło) - ale cały pic polegał właśnie na tym, że był całkowicie inny od starego. No i starego Ray'a nie widzę w cięższych, ale i bardziej zwariowanych historiach (poza kilkoma odcinkami) ostatnich dwóch sezonów. A w nich drugi sprawdził się naprawdę dobrze. No i młody świetnie pasował do scen z Mortem Ozzborn - 16 Października 2011, 22:11 Skończyłem 2 sezon Gossip Girl. Wow, ale to jest mega serial (oczywiście jak ktoś się jara młodzieżowymi obyczajówkami). Zaryzykowałbym stwierdzenie, że to coś pomiędzy Gilmórkami a Skinsami Naprawdę mocny serial, sporo twistów i emocji... no i mnóstwo fajnych dupeczek, na czele z moją nową ukochaną: Leighton Meester
Póki co chyba muszę sobie odwyk zrobić od seriali, bo już zaczynam sobie robić tyły w szkole ;]Memento - 17 Października 2011, 22:22 Pierwszy odcinek drugiego sezonu The Walking Dead bardzo na plus. MOAR! Terra Nova miało u mnie dobry start, ale stężenie idiotyzmów na odcinek sprawiło, że po trzech odpuściłem. Person of Interest było interesujące przez pierwsze trzy odcinki, na czwartym na razie skończę. Homeland zapowiada się znakomicie. A Dexter odzyskał wigor po bardzo w sumie spokojnym piątym sezonie.
UPDATE
Jestem po dwóch odcinkach American Horror Story. Pilot super, drugi odcinek już trochę mniej.joe_cool - 19 Października 2011, 10:04 Ozzborn, szczerze mówiąc, przy trzecim sezonie Gossip Girl wymiękłam... Po pewnym czasie twisty zaczynają się powtarzać i już nie zaskakują. Ale laseczki są nadal ładne Anonymous - 19 Października 2011, 10:25
Iscariote napisał/a
I South Park też ruszył!
I Family Guy, i American Dad...Złota jesień, panie.
Memento napisał/a
Terra Nova miało u mnie dobry start, ale stężenie idiotyzmów na odcinek sprawiło, że po trzech odpuściłem.
Aż tak źle? Liczyłem na coś fajnego. Jeszcze nie oglądałem pilota, a serial zapowiadał się nieźle.Memento - 19 Października 2011, 13:17 Żerań, łap. Punkt .22 mym ulubionym. WARNING, full spoilerów!Ozzborn - 19 Października 2011, 20:04
Cytat
Po pewnym czasie twisty zaczynają się powtarzać i już nie zaskakują. Ale laseczki są nadal ładne
Myślę, że będę mógł z tym żyć ilcattivo13 - 19 Października 2011, 21:30 Skończyłem "Falling skies". Druga połowa serialu jest gorsza od pierwszej, ale tylko ździebko gorsza. Głównie przez to, że wzrósł poziom drobnych babołów i głupotek. Ale serialowi te 6,5 - 7/10 się należy. I tylko szkoda, że na druga serię trzeba czekać aż do następnego lata.Ziuta - 20 Października 2011, 10:22 Oglądał ktoś polskie Bez tajemnic? Zorientowałem się, że właśnie leci. Izraelskiego oryginału nie znam, nie jestem fanbojem HBO, więc nie wiem, czy warto zaczynać. Radziwiłowicz zachęca.merula - 20 Października 2011, 10:42 mam nagrany pierwszy odcinek. jak obejrzę, podzielę się opinią.Iscariote - 21 Października 2011, 02:12 Breaking Bad - skończyłem sezon 4. Finał był naprawdę dobry i zaskakujący. I jak w trakcie sezonu miałem mieszane uczucia co do Walta i tego kombinowania, ciągle wpadania w kłopoty i tak dalej, to na końcu udowodnił, że więcej w nim Heisenberga. Całość dostaje ode mnie 8/10.Słowik - 21 Października 2011, 08:04 Zgadzam się.
Sezon 5 = Waltowi znowu potrzebne będą duże pieniądze? Iscariote - 21 Października 2011, 13:15 Słowik, wydaje mi się, że raczej nie o pieniądze będzie chodzić, zwróc uwagę na to:
Spoiler:
Pozostał Mike, który swoją drogą jest naprawdę dobrą postacią, więc głupio by było jakby go nie wykorzystali. Poza tym Gustavo miał jakąś tajemniczą przeszłość, skoro nawet Kartel bał się go zabić. A zatem podejrzewam, że nad Gustavo i Kartelem stoi ktoś jeszcze. No bo zawsze jest ktoś ponad nie? W końcu Ameryka jest spora. Są dwie opcje: albo znowu wszyscy będą chcieli zabić Walta, albo będą chcieli by przejął interesy Gustavo jako Heisenberg, a finał rozegra sie między nim, a Hankiem.
Ale jeśli pójdą tak jak mówisz i wykombinują, że Walt ma nawrót, a kasę stracił przez Skyler, to znowu rozkręci biznes. Ale nie jestem fanem takiego rozwiązania.
Słowik - 21 Października 2011, 13:27 Iscariote, to był bardziej żart niż nadzieja.
Spoiler:
Myślę, że Hank nie odpuści i będzie Walt kontra DEA.
Trochę szkoda, że Walt jest już do cna zimnym draniem, nie będzie chyba tego dreszczyku przy patrzeniu do czego może być jeszcze zdolny.
Bez względu na wielki finał, minione 4 sezony to majstersztyk Kostucha Drang - 21 Października 2011, 20:21
Memento napisał/a
Pierwszy odcinek drugiego sezonu The Walking Dead bardzo na plus
A mnie rozczarował. Zwłaszcza po ostatnim odcinku pierwszej serii. Rozumiem, że w każdej grupie ludzi powstają różne interakcje a w grupie izolowanej i poddanej zagrożeniu dodatkowe napięcia ale brak równowagi między gadaniną a akcją w końcu kompletnie zarżnie ten serial. Na plus jedynie watek łączenia się szwendaczy w stada, który byc może stanowi zapowiedź czegoś ciekawszego.
pozdroMatrim - 21 Października 2011, 22:07 Iscariote, Słowik:
Spoiler:
Nie zapominajmy, że ostatnią niezamkniętą sprawą jest tlący się od początku konflikt Walta z Jessem - końcówka ostatniego sezonu jasno daje znać, że będzie się działo w tym temacie. Musi wybuchnąć
Hubert - 22 Października 2011, 14:56 Trzy odcinki Bez tajemnic. Nie wiem, jak w przypadku innych, ale mnie z każdym epizodem historia opowiedziana w tym serialu intryguje. W ogóle, ostatnio coraz bardziej przekonuję się do kameralnych produkcji.Iscariote - 22 Października 2011, 14:59 Sosnechristo, czyli te odcinki są powiązane ze sobą fabularnie, jest jakiś wątek przewodni?Ilt - 22 Października 2011, 18:37
ilcattivo13 napisał/a
Due South
O, Marchewa Żelaznywładsson i jego wierny wilk.
Niezłe, choć pilot okropnie przynudzał.ilcattivo13 - 22 Października 2011, 19:43
Ilt napisał/a
ilcattivo13 napisał/a
Due South
O, Marchewa Żelaznywładsson i jego wierny wilk.
a wiesz... z tym porównaniem to trafiłeś w sedno. Ale już z "przynudzaniem" absolutnie się nie zgadzam Unicorn - 22 Października 2011, 23:23 ^ ja też się nie zgadzam z przynudzaniem Ilt - 23 Października 2011, 00:23 Nope, sorry, zanim pilot się rozkręcił (coś koło 10 minuty) umarłem dwukrotnie z nudów, potem jeszcze raz gdzieś w na wysokości 2/3 odcinka. Szczerze mówiąc miałem to rzucić w cholerę przy scenie z baniakiem wody (~4 minuta), ale na szczęście wtedy wszedł Marchewa i uderzony pratchettowskim skojarzeniem dałem odcinkowi drugą szansę.
Wiem, wymagania mam straszne.
A, muszę zastrzec - po niespodziance sprawionej mi przez Firefly (beznadziejny pilot, genialny serial) zawsze oglądam co najmniej jeden odcinek poza pilotem, więc i tak by mi się Due South spodobało.ilcattivo13 - 23 Października 2011, 03:43 Ilt - ale właśnie "fajność" i odmienność Due South polega na tym, że większa część odcinków jest bardzo powolna i stonowana (poza tymi momentami, kiedy startuje jak rakieta). Ja tam się cieszę, że DS zrobiono odwrotnie niż większość amierikańskich serialów kryminalnych i bohaterowie nie muszą przez cały czas biegać i strzelać.Hubert - 24 Października 2011, 16:44 Iscariote, podobno tak, wygląda, że będą połączone pacjentami.hrabek - 24 Października 2011, 17:02 Z tego co czytałem o amerykańskim formacie, to serial ten symuluje prawdziwą terapię. Czyli poniedziałek-czwartek cztery różne, niezależne osoby, połączone osobą terapeuty, w piątek sam terapeuta idzie na badanie. Od nowego poniedziałku kolejna sesja z tymi samymi osobami i tym samym terapeutą. Amerykańska pierwsza seria miała 45 odcinków, co zważywszy dość oryginalny format, wcale nie było tak dużo, bo prowadzone są jednocześnie cztery sprawy, z których każda ma wiele wątków.Iscariote - 24 Października 2011, 18:34 Sosnechristo, hrabek, dzięks. Sprawdzę sobie co im z tego wyszło w takim razie. Ilt - 24 Października 2011, 19:31 Once Upon a Time - nowe, lepsze Haven o fabule silnie powiązanej z Baśniami Braci Grimm. Jeśli utrzyma klimat pierwszego odcinka to wsiąkłem. ;DTaselchof - 24 Października 2011, 20:07 a nie dawno premiera Grimmów byłaIlt - 24 Października 2011, 20:24
Taselchof napisał/a
a nie dawno premiera Grimmów była
Hm? Nie, premiera Grimmów dopiero 28. Na początku planowana była na 21, ale ostatecznie została przesunięta bliżej Halloween.