To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Martva - 30 Kwietnia 2010, 11:11

Dzięki.
A co z tym fabrycznym opakowaniem? :(

Rafał - 30 Kwietnia 2010, 11:19

Niech się bujają.
Martva - 30 Kwietnia 2010, 11:23

Czyli mogę to zapakować w gazety i folię spożywczą oraz obkleić taśmą? No bo nie wiem jak inaczej.
Kurde, cały czas sobie myślę że to może kwestia przekręcenia czegoś albo przyciśnięcia przycisku, a ja jestem mentalna blondynka i nie łapię. Ale w instrukcji milczą, poza tym jednak rzecz jest badziewniejsza niz myślałam, znaczy nie spełnia moich oczekiwań.

Rafał - 30 Kwietnia 2010, 14:06

Cytat
Art. 7. ust. 3 W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
Zarząd zwykły to jest też normalne używanie rzeczy. IMO możesz go zapakować nawet w srajtaśmę, ważne jest tylko abyś w ciągu 10 dni poleconym wysłała oświadczenie o odstąpieniu od umowy i w ciągu 14 dni nadała towar pocztą np.
Martva - 30 Kwietnia 2010, 15:20

No własnie się waham, na forum zalinkowanym przez Ziemniaka tez było o zarządzie zwykłym, ale ktos mi napisał:
Cytat
Rozpakowałaś i złożyłaś, więc nie możesz go zwrócić z tytułu zakupu na
odległość (z powodu naruszonego opakowania itd.) Teraz zostaje ci tylko
reklamowanie z tytułu niezgodności z umową.
Nie musisz naprawiać we własnym zakresie, bo do ciebie należy wybór czy
skorzystać na gwarancji czy uderzyć do sprzedawcy z reklamacją. A ty możesz
zażądać wymiany na nowy przedmiot.

Kurczę, nie chcę nowego, wolę zwrot kasy, ale nadal nie jestem pewna czy tak można.
Argh.

dzejes - 30 Kwietnia 2010, 16:11

Martva napisał/a
Kurczę, nie chcę nowego, wolę zwrot kasy, ale nadal nie jestem pewna czy tak można.
Argh.

Nie można. Nie ty wybierasz w tym wypadku.

Natomiast nie jestem pewien, czy skręcenie produktu dostarczanego jako rozkręcony wyklucza odstąpienie od umowy w terminie 10 dni.

ilcattivo13 - 30 Kwietnia 2010, 17:52

Martva - najprościej chyba byłoby zadzwonić do powiatowego biura rzecznika praw konsumenta.

tu masz namiary

a tak w ogóle, to ściągnij jakiegoś "chopa", coby fachowym okiem rzucił na ten sprzęt. Może rzeczywiście coś źle zmontowałaś (choć zdaję sobie sprawę z tego, że szansa na coś takiego jest kosmicznie mała <ale ze mnie lizus ;P: > ) i tylko z tego powodu nie działa.

Gwynhwar - 2 Maj 2010, 21:12

Słuchajcie czy ktoś pamięta film w którym koleś siedział w sali kinowej na swojej stacji kosmicznej i ogląda filmy SF z lat 50tych razem z robotami lub/i kosmitami. Lecieli gdzieś, ale nie pamiętam gdzie, a film jakoś z końca lat 90tych.
Matrim - 2 Maj 2010, 21:23

Gwynhwar, Czarna dziura :?: Chociaż daty się nie zgadzają.
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 21:31

Matrim, dzięki, ale to nie to. Tam był tylko jeden koleś, który oglądał film czarno-biały SF z lat 50tych i główni bohaterowie w tym filmie koleś i blondynka coś budowali bo byli naukowcami.

To brzmi jak wywód lunatyka, ale siostra mi to dyktuje...

Matrim - 2 Maj 2010, 21:42

Gwynhwar, to może coś takiego :?: Jestem dziś zawzięty ;)
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 22:03

Nope, nadal nie to :(
Matrim - 2 Maj 2010, 22:13

No to niech się już inni głowią, bo ja nie mam pomysłu :)
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 22:36

Matrim, znalazłyśmy :D

Tytuł brzmi: Mystery Science Theatre 3000

Matrim - 2 Maj 2010, 23:08

Gwynhwar, w życiu bym nie znalazł :) Gratulacje!
Rafał - 3 Maj 2010, 02:12

A pamięta ktoś "Kosmos 1999"? :D
Godzilla - 3 Maj 2010, 09:34

Ja pamiętam, choć strasznie smarkata wtedy byłam. Fajnie by było zobaczyć jeszcze jeden czy dwa odcinki, tam zdaje się były znakomite efekty specjalne ;P:
nureczka - 3 Maj 2010, 10:34

Godzilla, powtarzali ten serial jakieś 4-5 lat temu na TVN7 (chociaż, oczywiście, 5 lat temu byłaś jeszcze smarkata :) ), ale w jakiś takich durnych godzinach, że nie bardzo dało się oglądać. Miał przez to kiepską oglądalność, więc go zdjęli.
Godzilla - 3 Maj 2010, 10:39

Nie mam telewizji.
Lichtenstein - 3 Maj 2010, 10:44

nureczka napisał/a
powtarzali ten serial (...) w jakiś takich durnych godzinach, że nie bardzo dało się oglądać. Miał przez to kiepską oglądalność, więc go zdjęli.

Jesteś pewna, że nie przez to, że to Kosmos 1999? ;P:

Piech - 3 Maj 2010, 11:24

Wygląda na to, że jest wydanie na DVD,

http://www.space1999.net/

cyfrowo poprawione

http://www.space1999.net/...vmvdvduk2a.html

ketyow - 4 Maj 2010, 14:08

Może mi ktoś powiedzieć, jak się wystawia komentarze w allegro? Bo coś zmienili ostatnio, wyskakuje jakieś g*wno i zatwierdzenie komentarza powoduje tylko, że każą mi ocenić sprzedaż w danym obszarze, choć oceniona została. Pominąwszy fakt, że nie wiem gdzie do licha jest tam 5 gwiazdek, ja nie widzę żadnej.

Coś tak widzę, że jak zwykle coś popierdzielili i tam się połowa rzeczy nie wyświetla (pod żadną z przeglądarek). Tyle kasy robią, a na programistach oszczędzają -_-'

nureczka - 5 Maj 2010, 08:24

Gdzie w Warszawie lub okolicach można naprawić płaski monitor Xerox? I czy to w ogóle jest wykonalne/opłacalne?
dalambert - 5 Maj 2010, 08:29

nureczka, obawiam się, że są to produkty wysokiej technologii i jednorazowego użytku :evil:
ketyow - 5 Maj 2010, 09:57

Zależy od tego ile on kosztował (jaki to model?) i co uległo uszkodzeniu. Jeśli nie jest to nowy i drogi monitor (a zakładam, że tak jest skoro po gwarancji) i padła matryca, to biorąc pod uwagę cenę losowego jaki znalazłem na allegro http://www.allegro.pl/ite...x_xa_7_19i.html nie będzie to opłacalne. Jeżeli szlag nie trafił samej matrycy, a tylko inwerter, to byłoby to opłacalne, pod warunkiem, że nie zajmowałby się tym serwis, tylko dorabiający student, który nie zdziera kasy. Bo w serwisie wymienią inwerter, powiedzą że wymienili matrycę i policzą 2-3 stówy więcej.
dzejes - 5 Maj 2010, 10:35

keytow Allegro wprowadziło dodatkowe ocenianie Sprzedającego przez Kupującego. Te dodatkowe gwiazdki to coś extra, ponad komentarz.
ketyow - 5 Maj 2010, 10:56

dzejes, wiem i już działa, ale jak spojrzysz na mój screen powyżej, nigdzie nie było tych gwiazdek i wystawianie komentarza było po prostu niemożliwe.
Kai - 5 Maj 2010, 14:56

nureczka napisał/a
I czy to w ogóle jest wykonalne/opłacalne?

Nieopłacalne, bo najpierw będą chcieli zapewne zrobić diagnostykę co padło, a to już nie jest za darmo.
Czy on po prostu zgasł, czy miał jakieś inne objawy? Mój zgasł jak wyłączony i też na razie go nie naprawiam.

ketyow - 5 Maj 2010, 15:15

Wszystko zależy. Czasem pada monitor za 1000 zł, a koszt wymiany inwertera to 100-150 zł.
dzejes - 5 Maj 2010, 19:55

ketyow napisał/a
dzejes, wiem i już działa, ale jak spojrzysz na mój screen powyżej, nigdzie nie było tych gwiazdek i wystawianie komentarza było po prostu niemożliwe.

Gwiazdki to coś całkowicie oddzielnego od komentarza. Komentarz wystawiasz jak zwykle - na twoim screenie masz menu odpowiednie, poniżej gwiazdek.

Partner forum