Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Martva - 30 Kwietnia 2010, 11:11
Dzięki.
A co z tym fabrycznym opakowaniem?
Rafał - 30 Kwietnia 2010, 11:19
Niech się bujają.
Martva - 30 Kwietnia 2010, 11:23
Czyli mogę to zapakować w gazety i folię spożywczą oraz obkleić taśmą? No bo nie wiem jak inaczej.
Kurde, cały czas sobie myślę że to może kwestia przekręcenia czegoś albo przyciśnięcia przycisku, a ja jestem mentalna blondynka i nie łapię. Ale w instrukcji milczą, poza tym jednak rzecz jest badziewniejsza niz myślałam, znaczy nie spełnia moich oczekiwań.
Rafał - 30 Kwietnia 2010, 14:06
Cytat | Art. 7. ust. 3 W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty. | Zarząd zwykły to jest też normalne używanie rzeczy. IMO możesz go zapakować nawet w srajtaśmę, ważne jest tylko abyś w ciągu 10 dni poleconym wysłała oświadczenie o odstąpieniu od umowy i w ciągu 14 dni nadała towar pocztą np.
Martva - 30 Kwietnia 2010, 15:20
No własnie się waham, na forum zalinkowanym przez Ziemniaka tez było o zarządzie zwykłym, ale ktos mi napisał:
Cytat | Rozpakowałaś i złożyłaś, więc nie możesz go zwrócić z tytułu zakupu na
odległość (z powodu naruszonego opakowania itd.) Teraz zostaje ci tylko
reklamowanie z tytułu niezgodności z umową.
Nie musisz naprawiać we własnym zakresie, bo do ciebie należy wybór czy
skorzystać na gwarancji czy uderzyć do sprzedawcy z reklamacją. A ty możesz
zażądać wymiany na nowy przedmiot. |
Kurczę, nie chcę nowego, wolę zwrot kasy, ale nadal nie jestem pewna czy tak można.
Argh.
dzejes - 30 Kwietnia 2010, 16:11
Martva napisał/a | Kurczę, nie chcę nowego, wolę zwrot kasy, ale nadal nie jestem pewna czy tak można.
Argh. |
Nie można. Nie ty wybierasz w tym wypadku.
Natomiast nie jestem pewien, czy skręcenie produktu dostarczanego jako rozkręcony wyklucza odstąpienie od umowy w terminie 10 dni.
ilcattivo13 - 30 Kwietnia 2010, 17:52
Martva - najprościej chyba byłoby zadzwonić do powiatowego biura rzecznika praw konsumenta.
tu masz namiary
a tak w ogóle, to ściągnij jakiegoś "chopa", coby fachowym okiem rzucił na ten sprzęt. Może rzeczywiście coś źle zmontowałaś (choć zdaję sobie sprawę z tego, że szansa na coś takiego jest kosmicznie mała <ale ze mnie lizus > ) i tylko z tego powodu nie działa.
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 21:12
Słuchajcie czy ktoś pamięta film w którym koleś siedział w sali kinowej na swojej stacji kosmicznej i ogląda filmy SF z lat 50tych razem z robotami lub/i kosmitami. Lecieli gdzieś, ale nie pamiętam gdzie, a film jakoś z końca lat 90tych.
Matrim - 2 Maj 2010, 21:23
Gwynhwar, Czarna dziura Chociaż daty się nie zgadzają.
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 21:31
Matrim, dzięki, ale to nie to. Tam był tylko jeden koleś, który oglądał film czarno-biały SF z lat 50tych i główni bohaterowie w tym filmie koleś i blondynka coś budowali bo byli naukowcami.
To brzmi jak wywód lunatyka, ale siostra mi to dyktuje...
Matrim - 2 Maj 2010, 21:42
Gwynhwar, to może coś takiego Jestem dziś zawzięty
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 22:03
Nope, nadal nie to
Matrim - 2 Maj 2010, 22:13
No to niech się już inni głowią, bo ja nie mam pomysłu
Gwynhwar - 2 Maj 2010, 22:36
Matrim, znalazłyśmy
Tytuł brzmi: Mystery Science Theatre 3000
Matrim - 2 Maj 2010, 23:08
Gwynhwar, w życiu bym nie znalazł Gratulacje!
Rafał - 3 Maj 2010, 02:12
A pamięta ktoś "Kosmos 1999"?
Godzilla - 3 Maj 2010, 09:34
Ja pamiętam, choć strasznie smarkata wtedy byłam. Fajnie by było zobaczyć jeszcze jeden czy dwa odcinki, tam zdaje się były znakomite efekty specjalne
nureczka - 3 Maj 2010, 10:34
Godzilla, powtarzali ten serial jakieś 4-5 lat temu na TVN7 (chociaż, oczywiście, 5 lat temu byłaś jeszcze smarkata ), ale w jakiś takich durnych godzinach, że nie bardzo dało się oglądać. Miał przez to kiepską oglądalność, więc go zdjęli.
Godzilla - 3 Maj 2010, 10:39
Nie mam telewizji.
Lichtenstein - 3 Maj 2010, 10:44
nureczka napisał/a | powtarzali ten serial (...) w jakiś takich durnych godzinach, że nie bardzo dało się oglądać. Miał przez to kiepską oglądalność, więc go zdjęli. |
Jesteś pewna, że nie przez to, że to Kosmos 1999?
Piech - 3 Maj 2010, 11:24
Wygląda na to, że jest wydanie na DVD,
http://www.space1999.net/
cyfrowo poprawione
http://www.space1999.net/...vmvdvduk2a.html
ketyow - 4 Maj 2010, 14:08
Może mi ktoś powiedzieć, jak się wystawia komentarze w allegro? Bo coś zmienili ostatnio, wyskakuje jakieś g*wno i zatwierdzenie komentarza powoduje tylko, że każą mi ocenić sprzedaż w danym obszarze, choć oceniona została. Pominąwszy fakt, że nie wiem gdzie do licha jest tam 5 gwiazdek, ja nie widzę żadnej.
Coś tak widzę, że jak zwykle coś popierdzielili i tam się połowa rzeczy nie wyświetla (pod żadną z przeglądarek). Tyle kasy robią, a na programistach oszczędzają -_-'
nureczka - 5 Maj 2010, 08:24
Gdzie w Warszawie lub okolicach można naprawić płaski monitor Xerox? I czy to w ogóle jest wykonalne/opłacalne?
dalambert - 5 Maj 2010, 08:29
nureczka, obawiam się, że są to produkty wysokiej technologii i jednorazowego użytku
ketyow - 5 Maj 2010, 09:57
Zależy od tego ile on kosztował (jaki to model?) i co uległo uszkodzeniu. Jeśli nie jest to nowy i drogi monitor (a zakładam, że tak jest skoro po gwarancji) i padła matryca, to biorąc pod uwagę cenę losowego jaki znalazłem na allegro http://www.allegro.pl/ite...x_xa_7_19i.html nie będzie to opłacalne. Jeżeli szlag nie trafił samej matrycy, a tylko inwerter, to byłoby to opłacalne, pod warunkiem, że nie zajmowałby się tym serwis, tylko dorabiający student, który nie zdziera kasy. Bo w serwisie wymienią inwerter, powiedzą że wymienili matrycę i policzą 2-3 stówy więcej.
dzejes - 5 Maj 2010, 10:35
keytow Allegro wprowadziło dodatkowe ocenianie Sprzedającego przez Kupującego. Te dodatkowe gwiazdki to coś extra, ponad komentarz.
ketyow - 5 Maj 2010, 10:56
dzejes, wiem i już działa, ale jak spojrzysz na mój screen powyżej, nigdzie nie było tych gwiazdek i wystawianie komentarza było po prostu niemożliwe.
Kai - 5 Maj 2010, 14:56
nureczka napisał/a | I czy to w ogóle jest wykonalne/opłacalne? |
Nieopłacalne, bo najpierw będą chcieli zapewne zrobić diagnostykę co padło, a to już nie jest za darmo.
Czy on po prostu zgasł, czy miał jakieś inne objawy? Mój zgasł jak wyłączony i też na razie go nie naprawiam.
ketyow - 5 Maj 2010, 15:15
Wszystko zależy. Czasem pada monitor za 1000 zł, a koszt wymiany inwertera to 100-150 zł.
dzejes - 5 Maj 2010, 19:55
ketyow napisał/a | dzejes, wiem i już działa, ale jak spojrzysz na mój screen powyżej, nigdzie nie było tych gwiazdek i wystawianie komentarza było po prostu niemożliwe. |
Gwiazdki to coś całkowicie oddzielnego od komentarza. Komentarz wystawiasz jak zwykle - na twoim screenie masz menu odpowiednie, poniżej gwiazdek.
|
|
|