To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Hobbit

Alatar - 17 Lipca 2011, 23:00

Thorin

Nitj'sefni - 18 Lipca 2011, 15:36

Całkiem udanie im wyszedł. Mnie się podoba.
Matrim - 18 Lipca 2011, 15:41

A ja go sobie inaczej wyobrażałem, mimo wszystko :)
Dunadan - 18 Lipca 2011, 17:38

Eeee... 'przystojny' krasnolud? :shock: dobra, trzeba chociaż do trailera poczekać...
fealoce - 18 Lipca 2011, 19:02

Wygląda jak normalny człowiek a nie krasnolud... :roll: Znaczy inaczej go sobie wyobrażałam.
Póki co z obsady podoba mi się tylko Gandalf.

feralny por. - 18 Lipca 2011, 19:57

Taa, normalny... ;P:
merula - 18 Lipca 2011, 20:12

jakoś średnio te krasnoludy na obrazkach do mnie przemawiają. może jak będzie wersja "ruchoma" to nabiorą życia.
fealoce - 18 Lipca 2011, 20:40

feralny por. napisał/a
Taa, normalny... ;P:

No dobra: prawie normalny ;P:

Wojtek - 18 Lipca 2011, 20:51

no - może to kwestia konkretnego zdjęcia - Thorin już się wcześniej pojawił na zdjęciu Bilba (w tle) no i muszę przyznać, że po raz kolejny przyznałem Jacksonowi i spółce, że w doborze aktorów są niesamowici (czyli w skrócie: mnie już teraz trudno wyobrazić sobie Thorina inaczej :) - najlepszy dowód: jak tamto zdjęcie się pojawiło, jeszcze nie było innych zdjęć krasnoludów, a mi się od razu rzuciło, że to musi być właśnie Thorin.. więc coś w tym wyborze jest) - ale tak przy okazji, absolutnym hitem jest człek którego znaleźli do roli Smauga... w życiu nie widziałem człowieka tak podobnego z twarzy do smoka :) to już ja osobiście.. czapki z głów itd dla ludzi od castingu
Dunadan - 18 Lipca 2011, 21:07

Wojtek, masz może zdjęcie "Smauga"? ;)
Iscariote - 18 Lipca 2011, 21:19

Chyba nie było. Macie cały komplet krasnali w jednym miejscu.
http://niezlekino.pl/2011...wunastka-foto-2

Kili chyba najmniej krasnoludzki :)

Wojtek - 18 Lipca 2011, 21:54

samego smauga jeszcze nie było chyba jako smauga - były tylko wieści jak się nazywa aktor którego wybrali
(niby jako głos, ale to tak pewnie jak z gollumem i ostateczny efekt będzie w jakimś tam stopniu bazował na modyfikowanych cyfrowoo rysach twarzy aktora - w co mocno wierzę patrząc w twarz niejakiego Benedicta Cumberbatch'a :)

Matrim - 18 Lipca 2011, 22:47

Wojtek napisał/a
niejakiego Benedicta Cumberbatch'a

... świetnego Sherlocka Holmesa z najnowszej adaptacji BBC ;)

Ze Smaugiem będzie pewnie podobnie jak z Draco i Connerym, tylko piętnaście lat później ;)

mBiko - 18 Lipca 2011, 23:39

Weźcie pod uwagę, że za chwilę te postacie trzeba będzie wsadzić do gry komputerowej, przerobić na figurki i całą masę innych gadżetów, muszą być bardzo charakterystyczne dla łatwiejszego rozróżnienia.

Z drugiej strony, jeżeli dobrze się im przyjrzeć to wyglądają na zgraję niezłych zabijaków. Porównajcie ich na przykład z wiertaczami Willisa z Armagedonu.

merula - 18 Lipca 2011, 23:44

dlatego mówię, poczekam z jęczeniem na zajawki filmowe, popatrzę na nich w ruchu i podejmę decyzję, jak bardzo jęczeć i na jaką nutę.
Wojtek - 18 Lipca 2011, 23:45

muszę tego Sherlocka w takim razie jakoś zobaczyć
ale już abstrahując od Smauga - wybór np aktorów do ról Beorna (M Persbrandt), Barda (Luke Evans) czy Saoirse Ronan jako elfa - osobiście naprawdę uważam za udany - nie mogę się doczekać na efekty roboty ludzi od charakteryzacji czy kostiumów

Matrim - 19 Lipca 2011, 08:05

Wojtek napisał/a
czy Saoirse Ronan jako elfa

A to chyba jakaś plotka...

Nina Wum - 19 Lipca 2011, 08:33

Aaa! CUM-BER-BATCH! :D
Panowie i damy, tak się cieszę!
Chłopak nie dość, że ma oczy po bokach, to jeszcze głos, jakby kto plasterkował ołów.
Naszykowuję swój mentalny popcorn.

Wojtek - 19 Lipca 2011, 08:36

Matrim napisał/a
Wojtek napisał/a
czy Saoirse Ronan jako elfa

A to chyba jakaś plotka...

a rzeczywiście - spojrzałem na oficjalną stronę i rola Itaril jeszcze nieobsadzona - mam nadzieję, że będzie (też gdziej już spotkałem info, że właśnie Ronan już jednak wybrali - ale teraz nie wiem gdzie to było, więc należy uznać na razie za niepotwierdzone)

Alatar - 23 Lipca 2011, 00:43

Zabawny filmik-blog z planu filowego

Ponadto zdjęcie:

Matrim - 23 Lipca 2011, 00:55

No, i w kupie wyglądają bardzo dobrze :) Co więcej, mógłbym z pamięci nazwać każdego, więc wygląd jednak ma znaczenie ;) Szkoda tylko, że moje dziecięce, "pierwsze wyobrażenie" już ucierpiało :(
fealoce - 23 Lipca 2011, 07:49

No, filmik fajny :)
Matrim - 23 Lipca 2011, 21:47

O właśnie, filmik. Według mnie będzie dobrze. Jackson dużą wagę przywiązuje do tła i "nastawiania" aktorów na rolę. Na te krasnoludzkie przekleństwa pewnie się nie zwróci uwagi, ale to wzbogaca obraz. Że będą piosenki - też dobrze. We "Władcy" ładnie pasowały (świetna sekwencja z Pippinem śpiewającym dla Denethora, lub jego duety z Merrym).

A w ogóle do Dwalin będzie rządził w tym filmie ;)

Wojtek - 12 Sierpnia 2011, 09:19

może ktoś jest szczupły/szczupła, wysoki/a i akurat za niedługo będzie przejeżdżał przez Nową Zelandię? :)
szukają elfów ;)
http://www.trademe.co.nz/...g-399056357.htm

Lowenna - 12 Sierpnia 2011, 09:25

Łeeee... Facet z 178 cm to kurdupel a nie wysoki :? I nigdy bym nie wpadła na pomysł, że ja też mogę być za wysoka :|
Iscariote - 12 Sierpnia 2011, 09:27

Właśnie trochę imo ambsurdalny przedział. 165 cm minimum? :shock: Toż to popierdółka, nie elf.
Wojtek - 12 Sierpnia 2011, 09:29

no w sumie to ja wprowadziłem zamieszanie - wycofuję słowo "wysoki" - tylko szczupły a wzrost średni

wzrost statystów pewnie dostosowują do wzrostu głównych aktorów ( i do dekoracji)

Dunadan - 12 Sierpnia 2011, 11:33

Wojtek, ja byłem kiedyś Legolasem podczas LARPa! miałem co prawda zarost ale nikomu to nie przeszkadzało :D
Martva - 12 Sierpnia 2011, 12:21

Jakby hobbitek szukali, to hmmm... Ciekawe swoją drogą jak strasznym kurduplem trzeba być i czy bym się łapała :D
Wojtek - 12 Sierpnia 2011, 12:39

-> Dunadan Twój twórczy wkład w świat elfów :)
-> Martva: ale nie wiem czy wymaganiem do hobbitki nie byłyby owłosione nogi :)

Partner forum