Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Samopomoc czytelnicza.
Hubert - 13 Sierpnia 2007, 21:46
Taka dola recenzenta "Noc noży", powiadasz... Hm, czemu by nie?
Kruk Siwy - 14 Sierpnia 2007, 12:43
Nie polecam ani oczywiście nie bronię. Ale mnie Malazjańska... znudziła nomen omen śmiertelnie.
mBiko - 14 Sierpnia 2007, 16:27
Być może w ten sposób przejawia się moja słabość do mocno szemranych postaci, ale podobnie jak "Czarna Kompania" Cooka, tak i "Księga" mnie zaintrygowała.
Po prawdzie na razie mam za sobą wspomnianą "Noc noży" Esslemonta i "Ogrody Księżyca" Eriksona, więc nie wiem co mnie czeka w pozostałych częściach.
Adashi - 20 Sierpnia 2007, 16:35
Richard Calder - Martwe dziewczyny. Czytał ktoś?
Martva - 20 Sierpnia 2007, 17:56
Nie, ale tytuł mi się podoba
Adashi - 20 Sierpnia 2007, 22:08
Wiedziałem, Martva, że na Ciebie mogę liczyć Ktoś jeszcze?
Kruk Siwy - 4 Września 2007, 11:08
Poszukuję polskiego wydania: Zacharias E.M. Secret Missions.
Nawet nie wiem czy takowe było...
brodziu - 3 Października 2007, 13:04
Mam ogromna prosbę, czy ktos z Was czytal moze "Sprawę Lokera" Szrejtera?
Fidel-F2 - 3 Października 2007, 13:07
konkretniej zadaj pytanie
brodziu - 3 Października 2007, 13:08
chodzi o to kto tam sledztwo prowadził
Kruk Siwy - 3 Października 2007, 13:12
A brodziu, to Ty o starocie pytasz... bo myślałem że teraz ktoś popełnił...
jak nikt nie będzie wiedzial zapytam Artura. Może on zna odpowiedź. Hihihii
Adashi - 3 Października 2007, 15:37
brodziu, czytałem, ale dawno i kompletnie nie pamiętam o co chodziło... moment - przekartkuję "Robimy Rewolucję", zdaje się, że śledztwo prowadził komisarz Henryk Zuber, ale w 100% pewny nie jestem, musiałbym jeszcze raz przeczytać
brodziu - 3 Października 2007, 18:48
Adashi, dzieki, lepsza odpowiedz niepewna niz pustka w glowie. Dziekuje Ci bardzo!!!
Adashi - 3 Października 2007, 19:05
Nie ma sprawy My, Pyrlandczycy musimy sobie pomagać Pozdrawiam.
Kruk Siwy - 4 Października 2007, 08:40
No to teraz odpowiedź pewna - pogadalem z Arturem Szrejterem. Adashi, ma rację. Zuber Henryk, komisarz...autor też musiał sprawdzić...hihihi
andre - 4 Października 2007, 08:43
porucznik Zuber?Z Londynu?
Kruk Siwy - 4 Października 2007, 08:46
Artur coś mówił o skojarzeniach...
brodziu - 4 Października 2007, 09:00
Pozyczylem rewolucje, w weekend sienia zajme
Dziekuje Wam raz jeszcze
Fidel-F2 - 4 Października 2007, 17:08
brodziu, dziękuję to za dużo, pięć piw będzie wsamraz
brodziu - 5 Października 2007, 07:22
jesli pyrlandczycy wyraza ochote, to moge po pwiku postawic. Pod jednym warunkiem wszakze: Z pubu watku tu bija nie zrobicie
Hubert - 17 Listopada 2007, 18:17
Poszukuję jakiejś lektury o XV/XVI wiecznych szykach, uzbrojeniu, formacjach (ze wskazaniem na wojsko Polskie, ale nie tylko).
Potrzebuję także knigi o uzbrojeniu piratów i okrętach pirackich - również z XV/XVI w.
Poza tym, czy są jakieś źródła, gdzie można by poczytać o jakichś znanych Europejskich awanturnikach, intrygantach, piratach, mordercach i takich tam, którzy zostali jednak dorwani przez wymiar sprawiedliwości i straceni?
Adashi - 17 Listopada 2007, 19:17
brodziu napisał/a | jesli pyrlandczycy wyraza ochote, to moge po pwiku postawic. Pod jednym warunkiem wszakze: Z pubu watku tu bija nie zrobicie |
Masz okazję, szczegóły w wątku konwentowym
Limbopo - 18 Listopada 2007, 11:09 Temat postu: Czy zna ktoś tytuł lub autora? Witam, od dłuższego czasu poszukuję tytułu i/lub autora książki którą przeczytałem ładne parę lat temu i chętnie bym do niej wrócił
A teraz to co zapamiętałem z treści:
- Główny bohater jest wiecznym studentem ponieważ dopóki studiuje jest na utrzymaniu wujka, który jest zahibernowany.
- Drugą "postacią" jest kryształ przekazany ludziom przez obcych, a jego zadaniem jest gromadzenie wiedzy.
- Wzmiankowany kryształ wnika do ciała głównego bohatera jednak jest nieaktywny i początkowo może sie z nim porozumiewać tylko gdy ten jest pijany
Nie bardzo sobie przypominam inne szczegóły.
Bardzo proszę o pomoc i mam nadzieję, że nie naruszyłem regulaminu.
Fidel-F2 - 18 Listopada 2007, 11:17
trochę naruszyłeś bo po pierwsze nie przywitałeś sie w stosownym wątku czyli nie czytałeś regulaminu w którym jest ta informacja, myśle, że administracja stosownie Cię to tym, szerzej poinformuje, po drugie nie starałeś sie poszukac stosownego miejsca do tego typu pytań , które już istnieje i znajduje się tu:http://www.science-fictio...t=927&start=210
ale nie martv się, nie sa to wykroczenia karane karą śmierci
Czarny - 19 Listopada 2007, 07:20
scalone
Limbopo zapraszamy do wątku Biją albo Karczma pod Zdechłym Smokiem w dziale Zadomowienie, tam witamy nowych userów.
bio - 25 Listopada 2007, 21:46
Adashi - ja czytałem Martwe dziewczyny. Czy taka odpowiedź jest satysfakcjonująca ?
gekko44 - 26 Listopada 2007, 12:52 Temat postu: SZUKAM - SCIFI - opis poniżej.... poszukuje tytulu ksiazki scifi, czytalem ja kilka lat temu, pamietam ze konczylo sie tak ze chyba resztki danej cywilizacji wyladowaly na ziemi (i stad niby my jestesmy) a ostatnia scena to jak sa prowadzone wykopaliska na jakiejs pustyni i ktos znajduje zegarek (oryginalnie jednego z przybyszow sprzed lat) jadnakze wyrzuca go jako smiec terazniejszej cywilizacji....
....komus cos sie kojarzy ??
Rafał - 26 Listopada 2007, 13:00
Planeta EA?
Trylogia świata Nie-A?
Silwerberg tez cos ma na sumieniu Cholerna skleroza
Kruk Siwy - 26 Listopada 2007, 13:07
gekko44, to chyba nie ten wątek, ale sprawa jest prosta. to James Hogan - Gwiezdne dziedzictwo, Powrót gigantów i Gwiazda gigantów.
Czarny - 26 Listopada 2007, 13:30
Ten wątek będzie słuszniejszy, tylko nie wiem czy zainteresowany go znajdzie
|
|
|