To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Paweł Majka

Agi - 25 Marca 2014, 12:47

agrafek napisał/a
To znowu ja, Jarząbek.
Stała się rzecz potworna. Kumpel, który przejął się premierą Pokoju Światów stwierdził, że nie mam mowy, żeby oficjalny autor nie miał oficjalnej strony na fejsie, więc mi ją założył. Wiele tam jeszcze nie ma, ale ma być.

Mnie indywidualnie nadal na tym narzędziu szatana właściwie nie ma, ale ja jako autor jestem.

Przy okazji - jest już dostępne wydanie w twardej oprawie. Kosztuje jakby więcej, ale wygląda fajniej.

Ponieważ dziękuję Gwyn za gościnę gdzie tylko mogę, bo jest taką fajną, gościnną i cierpliwą ponad ludzką miarę, gospodynią, nie mogę zaniedbać podziękowania i tu. WIELKIE DZIĘKI!

Stronę znalazłam i polubiłam. Szkoda, że w tym dzikim tłumie na Pyrkonie nie udało nam się spotkać. Trudno, poproszę o autograf przy innej okazji.

agrafek - 25 Marca 2014, 13:19

Też żałowałem. Pamiętałem, że wstępnie umawialiśmy się tutaj, ale widać należało się umówić dokładniej. Na szczęście to nie ostatni konwent w historii świata (na wszelki wypadek spluwam przez lewe ramię, żeby nie zapeszyć).
Chal-Chenet - 26 Marca 2014, 08:03

O Legimi było pisane raczej na początku miesiąca, a jako, że już jego końcówka, zapytam tym razem ja - coś wiadomo o ebooku w innych księgarniach?
Witchma - 26 Marca 2014, 08:14

Ja nabyłam w Legimi, a nawet już 1/3 przeczytałam. Wkurza mnie tylko, że nie mogę sobie zmienić czcionki (ale to już wina wydawcy, nie księgarni).
agrafek - 26 Marca 2014, 10:53

Właściwie już od dwóch tygodni powinno być np. w Virtuallo, ale także w Madbooks. Popytam czemu nie ma.
Agi - 26 Marca 2014, 13:34

agrafku, na Virtualo jest jedna książka Pawła Majki Sankcje w prawie podatkowym. To też Twoje?
agrafek - 26 Marca 2014, 14:39

Hehe, nie:). Zagadałem do wydawcy, on zagada dalej. Bo książka powinna być, a nie ma. Spiseg.
jewgienij - 2 Kwietnia 2014, 11:53

Książka jest na pierwszym miejscu moich zakupów po dziesiątym kwietnia ( przyziemna wypłata, nie wzniosła rocznica, broń Boże).
Jeśli czytaliście cokolwiek agrafka, to pewnie wiecie, co was czeka.

agrafek - 2 Kwietnia 2014, 13:09

Wydawca zadziałał, albo czas zadziałała, ale książka zaczyna się pojawiać poza madbooksem. Znalazłem na bonito, w legolasie i w dobrych książkach. Z tym, że to ciągle same tradycyjne wydania, nie ebooki.

Edyta: Ale za to ebook jest w madbooksie.

jewgienij - 3 Kwietnia 2014, 07:51

Jeśli chodzi o mnie, to pasuje, bo jestem w tej kwestii tradycyjny do bólu.
Daj jakieś fotki i relacje ze spotkań autorskich.

agrafek - 7 Kwietnia 2014, 11:48

Ktoś strzelał jakieś fotki w Poznaniu, ale ja ich nie mam. Draken wrzuca coś na fejsa, zagadam, czy on ma.

Na razie miałem aż jedno spotkanie i nie wiem, czy coś z niego pamiętam, bo byłem taki stremowany, że mózg wszedł na tryb bierny i reagował w jakichś 30% na pytania Cetnara. Właściwie bez Cetnara chyba tylko bym się gapił w publiczność i bełkotał.

Już wiem, że wszyscy debiutujący (powieściowo) autorzy powinni swoje pierwsze spotkania autorskie urządzać na Pyrkonie. Tam się miota taka masa ludzi, że zawsze na Twoje spotkanie przyjdzie ktoś, kogo nie znasz, a Ty będziesz miał satysfakcję, że nie sami kumple wpadli, żeby Cię pocieszyć.

jewgienij - 8 Kwietnia 2014, 06:47

agrafek napisał/a

Na razie miałem aż jedno spotkanie i nie wiem, czy coś z niego pamiętam, bo byłem taki stremowany, że mózg wszedł na tryb bierny i reagował w jakichś 30% na pytania Cetnara. Właściwie bez Cetnara chyba tylko bym się gapił w publiczność i bełkotał.

Słowem, leciałeś na automatycznym pilocie :D
Cetnar jest na wagę złota przy takich okazjach.

Ale że Ty też masz gadane, to mocno powatpiewam w ten "bełkot".

agrafek - 14 Kwietnia 2014, 07:37

Wiesz, łatwo się wymądrzać na temat kogoś innego. Ale jak trzeba sklecić dwa, trzy sensowne tematy, to już mózg pracuje inaczej.
jewgienij - 14 Kwietnia 2014, 07:47

Nie wiem, ja stchórzyłem od razu.
W ex- Empiku na Rynku, czyli w saunie jakiejś, miałem problem z wejściem po gazetę. A siedzieć tam jako autor - bo tak było planowane ( zresztą Ty miałeś być prowadzącym, o czym pewnie nie wiedziałeś, hehe) - to już na pewno nie w tym życiu, chyba że po flaszce.
Więc Ty się przynajmniej odważyłeś, a w TVN mówili, że wbrew Twoim subiektywnym odczuciom było super.

agrafek - 16 Kwietnia 2014, 13:05

TVN po znajomości, w końcu pracowałem:).
A "Pokój Światów" pojawił się w woblinku w mobi i epub. Można nawet kupować z kodem (jeżeli ktoś ma) za jakąś superśmieszną cenę.

agrafek - 30 Maj 2014, 08:18

Ponieważ ogłoszono to już oficjalnie, mogę się przyznać.
Na przełomie sierpnia i września powinna ukazać się pierwsza osadzona w Polsce powieść z uniwersum "Metro 2033". Powieść będzie mojego autorstwa.

Tequilla - 30 Maj 2014, 23:12

agrafku, czy to jest rzeczona space opera, która miała ebookowo w powergraphie wyjść?
agrafek - 31 Maj 2014, 07:12

Space opera w uniwersum "Metro 2033" to byłoby coś, ale świat nie jest chyba na to gotowy:D.
Nie, space opera musi, niestety, jeszcze trochę poczekać.

Tequilla - 31 Maj 2014, 07:23

oj no to w takim razie podaj więcej szczegółów gdzie "Metro 2033" wychodzi? :) (i jak rozumiem papier?)
agrafek - 31 Maj 2014, 08:26

Wychodzi papierowo. To franczyza - historia o ludziach, którzy przetrwali wojnę atomową, która wybuchła w 2013 roku.

Książkę napisał Rosjanin - Dmitrij Głuchowski. Po tym, jak wyszła na podstawie tej jego powieści gra, sama powieść zrobiła ogromną karierę i facet zaczął sprzedawać franczyzy. W Rosji ukazało się ich mnóstwo, wyszły też powieści włoskie, niemieckie, angielskie, amerykańskie. Ta po raz pierwszy jest polska.

W skrócie: posta apo w Nowej Hucie. Średni nakład książek z tej serii wydanych w Polsce - wyższy niż taki, na jaki mógłbym liczyć wydając obecnie coś innego.

jewgienij - 31 Maj 2014, 08:48

agrafek napisał/a

W skrócie: posta apo w Nowej Hucie.

Czyli realizm :wink:

ketyow - 31 Maj 2014, 09:10

Jakies przecieki fabularne? ;P:
agrafek - 31 Maj 2014, 09:54

Żadnych przecieków. Doświadczenie podpowiada, że gdy przeciekam, to nie piszę:P
Agi - 13 Czerwca 2014, 22:46

"Pokój światów" przeczytany. Opowieść wciągnęła mnie i nie puściła do ostatniej kropki. Zakończenie sugeruje dalszy ciąg, mam rację? Jeśli tak, to kiedy?
agrafek - 18 Czerwca 2014, 19:57

Cieszę się, że się podobało.

Drugi tom się pojawi. Drugi i ostatni. Kiedy? Nie jestem pewien. Chciałbym, aby w okolicach kwietnia przyszłego roku, najlepiej gdyby udało się zdążyć na Pyrkon. Ale czy się uda - nie wiem. Jakoś tak się zrobiło, że mam teraz dużo pracy.

W lipcu na stronie FantastykaPolska powinno się pojawić opowiadanie z tego świata. Jego akcja toczy się jakieś 20 lat przed wydarzeniami opisanymi w powieści i nie ma właściwie nic wspólnego z jej fabułą, acz jego bohaterem jest jedna z drugoplanowych postaci z PŚ. Mam nadzieję, że otworzy serię, którą podrzucał będę u Roberta i na stronie powieści (jak ruszy, na razie rozmawiam z bardzo fajnym grafikiem) - w każdym razie według planów byłyby to wyłącznie darmowe opowiadania.

Agi - 18 Czerwca 2014, 20:20

Dobre wieści agrafku, mam konto na Fantastyce Polskiej, na pewno ściągnę opowiadanie.
Fajnie, że masz dużo pracy, jeśli to oznacza kolejne książki, a termin Pyrkonu na premierę drugiego tomu "Pokoju światów", znakomity. Tym razem przypilnuję, żeby spotkać się z Tobą. :D

dalambert - 18 Czerwca 2014, 21:44

agrafek, Pokój światów zmówiony, pewnie w poniedziałek, albo wtorek będzie do odbioru :)
skoro Agi, się podobał

Witchma - 19 Czerwca 2014, 08:01

Agi napisał/a
Opowieść wciągnęła mnie i nie puściła do ostatniej kropki

Kurczę, a mnie jakość nie wciągnęła :( Nie potrafiłam się przywiązać do żadnego z bohaterów, a pomysł z bogami jako taki fajny, ale w zasadzie wszystko było wiadome na początku, a potem już niewiele się rozwinął.

Ziuta - 9 Lipca 2014, 19:31

My tu gadu gadu, a nadchodzi Dzielnica obiecana :omg:
dalambert - 12 Lipca 2014, 19:27

wstępnie agrafeku, :bravo za Pokój światów bardzo solidna robota, acz trzeba się wczytać, szczególnie jak się jest przyzwyczajonym do potoczystości Webera czy Ringo z Flintem, a Tobie sie udała znacznie wyższa półka- bliżej ci do Cooka. Mnie osobiście czytało się długo, ale nie ze względu na treść trudną, a na małe literki / starość nie radość/. ZAŚ RADOCHY SPRAWIŁEŚ MI SPORO - SPÓJNE, Z WŁASNĄ DOBRĄ LOGIKĄ UNIWERSUM - ciekawa stopniowo odkrywana sensacyjna akcja, otoczona lub jak kto woli inkrustowana mnóstwem inteligentnych nawiązań historycznych i literackich, aż szkoda , że hrabianka Rostowa nie nazywa się Natasza, a Olga,no może to było by za proste, :wink:
Czekam na ciąg dalszy, może sie i doczekam :P Naprawdę Kutrzeba wart jest kontynuacji, oby wydawnictwo chciało.
No i przyznaj sie,będziesz 'szlifował" dalej ten świat :?:

Partner forum