Ludzie z tamtej strony świata - Urbi et Orbi
Homer - 17 Stycznia 2008, 22:35
Urbaniuk napisał/a | Amygdala |
Będzie o mózgu i jądrze migdałowatym?
Urbaniuk - 17 Stycznia 2008, 22:45
Homer -> Będzie Ale w ujęciu w jakim, jak sądze, nikt się nie spodziewa. Będzie to tez kolejny eksperyment z konstrukcja fabuły, tym razem utrzymanie trzech jedności, jak w greckiej tragedii.
Anonymous - 17 Stycznia 2008, 23:16
Skończyłam dziś "PiKa". No!:) Na razie powiem tyle, że jak od kilku miesięcy wszystko, co czytałam, usypialo mnie średnio po 10 stronach, tak tym razem obijałam się o meble, idąc z kuchni do pokoju z nosem w książce. Fajne, naprawdę fajne! Pogadamy w Krakowie.
Chal-Chenet - 17 Stycznia 2008, 23:52
Mi na razie czyta się "PiK'a" tak sobie. Na pewno gorzej od opowiadań. Zobaczymy jak pójdzie dalej. Póki co niespecjalnie mnie rusza akcja a jestem w tej chwili na 200 stronie. Spodziewałem się też trochę więcej informacji nt. głównych bohaterów, ich przeszłości, na razie jednak tego nie ma. Ale ostateczną ocenę wystawię dopiero po całości.
Homer - 18 Stycznia 2008, 00:02
Urbaniuk napisał/a | Homer -> Będzie Ale w ujęciu w jakim, jak sądze, nikt się nie spodziewa. |
Zobaczymy, trzymam za słowo
feralny por. - 19 Stycznia 2008, 21:43
Właśnie skończyłem czytać "Przeciwko wszystkim". Kawał dobrej roboty, gratuluję i czekam na więcej. A teraz przyznajcie się, kuria odpaliła wam grancik za kreowanie pozytywnego wizerunku kleru? Jakby nie patrzeć ks. dr A. Gil pierwszym księdzem polskiej fantastyki jest i basta.
Większych zgrzytów nie odnotowałem, poza korektą, która rzeczywiście trochę szwankowała (feralne egzorcyzmy Gila były, raz w Rzeszowie, raz w Radomiu). Trochę mnie zapiekł fragment o NSW w rękach milicjantów, ale to zboczenie zawodowe.
Przy Chrześcijańskiej Unii Jedności popłakałem się ze śmiechu.
Żeby było oryginalnie to "Głodomór" też mi się podobał.
Urbaniuk - 20 Stycznia 2008, 22:50
feralny por. ->Cytat | Jakby nie patrzeć ks. dr A. Gil pierwszym księdzem polskiej fantastyki jest i basta. |
Jesli pozwolisz to będziemy stosować to hasło w celach promocyjnych
Co do korekty to mielismy dwa wyjścia, albo robimy morderczą z naszej strony, albo ksiazka wychodzi jeszcze w zeszłym roku - wybralismy mniejsze zło, przy "Tancerzach" nie bedzie już rtej, hamletowskiej, alternatywy, na 100%.
Kuria nam nie płaci
Co do Chrzescijańskiej Unii Jedności to tworcą nazwy partii był Stefan Kisielewski - wieloletni felietonista Tygodnika Powszechnego, radykalny katol, liberał , wesołek, pijus i załozyciel UPR.
Dzięki za miłe słowa, pojutrze jedziemy do Paryża zbierac materiały do nastepnej częci, czyli wspomnianych juz Tancerzy. Relacja ze zbierania - prawdopodobnie na stronie Fabryki Słów i w TVP Kultura. Ogladajcie!!!!
Urbaniuk - 20 Stycznia 2008, 22:58
Miria -> Ale autografu na zamiastconie to ode mnie nie wzięłaś cholero jedna ty Dzięki za słowa uznania Strasznie żeśmy się nad tym narobili.
Chal-Chenet-> wiesz co do akcji, to ksiązka jest własnie tym mijscem gdzie możemy pograc fabułą bez pedzenia, wszyscy ostanio piszą w stylu "alleluja i do przodu" żeby jak najszybciej, my chyba jednak chcemy inaczej, a poza tym na litośc boska to jednak nie jest cięzka SF tam sie jednak dzieje Inna sprawa że póxniej dzieje się więcej
Co do przeszłości bohaterów to trochę zostało już ujawnione w opokach ujawnia się więcej, chodzi o stworzenie konstrukcji która będzie grała całościowo. Panujemy jeszcze kilka częsci, musimy miec co ujawniać.
feralny por. - 20 Stycznia 2008, 23:01
Urbaniuk napisał/a | Jesli pozwolisz to będziemy stosować to hasło w celach promocyjnych | Proszę bardzo, będzie mi miło, że dołożyłem cegiełkę.
Anonymous - 20 Stycznia 2008, 23:02
Urbaniuk napisał/a | Miria -> Ale autografu na zamiastconie to ode mnie nie wzięłaś cholero jedna ty |
Co się odwlecze, to wiadomo, a Ty masz czas na przygotowanie specjalnej dedykacji. (Tylko świństw żadnych ma tam nie być!)
Urbaniuk - 20 Stycznia 2008, 23:06
feralny por. -> dzienx
Miria -> oj cos czuję ze nie uciecze. Ale jak to tak Bez świństw???
Anonymous - 20 Stycznia 2008, 23:09
Bo ma być specjalna a pozbawienie jej świństw uczyni ją większym wyzwaniem.
joe_cool - 20 Stycznia 2008, 23:44
Urbaniuk napisał/a | Dzięki za miłe słowa, pojutrze jedziemy do Paryża zbierac materiały do nastepnej częci, czyli wspomnianych juz Tancerzy. Relacja ze zbierania - prawdopodobnie na stronie Fabryki Słów i w TVP Kultura. Ogladajcie!!!! |
trzymamy kciuki, żeby was na pokład wpuścili!
Chal-Chenet - 20 Stycznia 2008, 23:47
Urbaniuk napisał/a | co do akcji, to ksiązka jest własnie tym mijscem gdzie możemy pograc fabułą bez pedzenia, wszyscy ostanio piszą w stylu alleluja i do przodu żeby jak najszybciej, my chyba jednak chcemy inaczej |
No właśnie, ja niestety ostatnio trochę do takiej "hurraakcji" przywykłem, więc nie tak łatwo się przestawić na wolniejsze tempo
Urbaniuk napisał/a | Inna sprawa że póxniej dzieje się więcej |
To si.
Titus Pullo - 21 Stycznia 2008, 15:30
feralny por. napisał/a |
Przy Chrześcijańskiej Unii Jedności popłakałem się ze śmiechu.
|
Ja też, drugi raz. Pierwszy raz było chyba w "Psach" Pasikowskiego
PiK-a jeszcze nie skończyłem. Powiem tak - nieco lepiej czytało mi się opowiadania, ale książka też nie jest zła. Spodziewałem się raczej zbioru opowiadań luźno ze sobą powiązanych. Ciekawe jak Autorzy rozwiążą problem następstwa czasowego? Z książki wynika, że najpierw była Żertwa, potem nic, a dopiero za jakiś czas ponowne spotkanie Enki i Gila. Poza tym Autorzy skończyli z komuną, więc co dalej? Czy Enka przejdzie weryfikację? (nie doczytałem jeszcze książki do końca, właśnie wyszedłem z mieszkania Czytajły)
corpse bride - 21 Stycznia 2008, 15:54
musicie przyjść w komplecie na kolejne forumowe piwo, bo kcem autografy na książeczce. wstydziłam się na zamiastkonie poprosić...
Orbitoski - 21 Stycznia 2008, 17:09
Titus.
Pomiędzy Żertwą dzieją się jeszcze wydarzenia opisane w Hipotezie, Głodomorze oraz Ogniu i Blasku.
Nowy tom "Tancerze" dzieje sie w 1992 roku.
W psach była ta Unia? ja to znam od zawsze.
Titus Pullo - 21 Stycznia 2008, 23:23
Orbitoski napisał/a |
W psach była ta Unia? ja to znam od zawsze. |
Ja to pamiętam właśnie z Psów, ale skoro wymyślił to Kisiel, to siłą rzeczy było wcześniejsze
Tak czy inaczej, na kolejnego PiK-a czekam.
a i jeszcze jedno, który to jest ten wywiad z Wami w itvp? Odc. 50 to premiera jakiejś komedii z Żakiem, potem sowieckie filmy animowane i chyba wsio?
Urbaniuk - 21 Stycznia 2008, 23:49
Titus Pullo-> zródło - Stefan Kisielewski - podałem, ale Psów nie ma się co wstydzić
Wywiad jest, trzeba poczekac, bo niestetyn taka jest poromocja książek (misja TVP ). Wiemy że trzeba przetwac Ranczo Wilkowyje, ale wiesz, jak mówia postepowi katolicy, "taka karma"
Ave Titus Pullo!
Urbaniuk - 21 Stycznia 2008, 23:52
joe_cool _> Orbitoski dostał paszport!!!
Módlcie się za nas, każdy do swojego boga, bo to mój pierwszy lot
joe_cool - 22 Stycznia 2008, 01:07
Urbaniuk, łojezusmaria!!!
no to teraz nie ma bata, musi się udać
Agata - 22 Stycznia 2008, 10:14
joe_cool napisał/a | Urbaniuk, łojezusmaria!!!
|
Ja tam sobie zapisałam w pamietniczku, że cuda się zdarzają. Potem coś chciałam coś o tych proporcjach szczęścia i rozumu, ale się nie odważyłam
dareko - 22 Stycznia 2008, 10:52
Urbaniuk, modlimy sie, za samolot i za Paryz. Was nic nie ruszy.
Adashi - 22 Stycznia 2008, 11:09
U&O, powodzenia w wyprawie i pamiętajcie, że:
W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle.
NURS - 22 Stycznia 2008, 11:46
Urbaniuk napisał/a | joe_cool _> Orbitoski dostał paszport!!!
Módlcie się za nas, każdy do swojego boga, bo to mój pierwszy lot |
Pamiętajcie o sprayowaniu na luwrze NURS rzondzi!
Titus Pullo - 25 Stycznia 2008, 12:36
NURS napisał/a | Urbaniuk napisał/a | joe_cool _> Orbitoski dostał paszport!!!
Módlcie się za nas, każdy do swojego boga, bo to mój pierwszy lot |
Pamiętajcie o sprayowaniu na luwrze NURS rzondzi! |
Pamiętajcie też, że francuskie policjanty należą do najbrutalniejszych na świecie.
Dabliu - 25 Stycznia 2008, 14:05
To skandal!
rumeli - 25 Stycznia 2008, 14:40
Jeszcze nigdy nie leciałem. Ale chyba bym się nie bał (chyba żeby Orbi był na pokładzie, wtedy byłoby niebezpiecznie).
Homer - 25 Stycznia 2008, 19:12
Od czasu ich psedohistorycznych felietonów nie wiem kiedy ściemniają, akiedy pisza o czymś popartym faktami . Powinni dawać jakieś znaczki w tekstach, czy informacjami w nich zawartymi można się posługiwać w towarzystwie, czy może to wywołać wybuch śmiechu osoby z tematem obeznanej .
dareko - 25 Stycznia 2008, 20:39
Nie liczylbym na to.
|
|
|