gebilis - 20 Marca 2014, 20:13 Żeby nie było: uwielbiam czytac "Pudelka" wiele ciekawych wiadomości tam znalazłam.
Co do elektrowni, pierwszy przykład z brzegu:link = tylko co to ma do Ukrainy?
Fidel-F2 ; gebilis, ale wiesz, że pieprzysz głupoty z tego prostego powodu, że nie masz pojęcia o czym mówisz?
Nawzajem. Najpierw coś udowodnij potem podsumowuj.
Matrim - Edit: poprawiłem link.
gebilis, używaj cytowania selektywnego (prawy górny róg wybranego postu), bo Twoje wypowiedzi przez kopiuj/wklej stają się bardzo chaotyczne i nieczytelne.gebilis - 20 Marca 2014, 20:32 dzięki - zawsze byłam nogą komputerową, ale popracuję nad tym.Fidel-F2 - 20 Marca 2014, 21:39 własnie Ci udowodniłem ale albo nie zauważyłaś albo raczyłaś pominąćdalambert - 20 Marca 2014, 23:59 Cos sie tam na wschodzie i zachodzie dzieje, ? czy wy tu tak zwyczajne forumowe fierdu , fierdu ?hrabek - 21 Marca 2014, 08:22 Wątek o energii atomowej jest gdzie indziej, ten do czegoś innego miał służyć.Rafał - 21 Marca 2014, 08:50 A tego to się nie spodziewałem. I dobrze Lowenna - 21 Marca 2014, 09:03 Ładnie Matrim - 21 Marca 2014, 09:53 A po polskiemu? Bo ja tam tylko widzę "kopytko" z lewej strony mesiash - 21 Marca 2014, 09:53 To chyba pierwszy poważny cios w Rosyjską gospodarkę, ale mam wrażenie że kiedy korporacje zaczynają mieszać się w politykę międzynarodową, zawsze odbija im się to czkawką, a w najgorszym wypadku ich klientom, czyli nam.
e. jeśli dobrze rozumiem, to Visa i MasterCard zaprzestały świadczenia usług dla banku Rossija.Luc du Lac - 21 Marca 2014, 10:06
mesiash napisał/a
To chyba pierwszy poważny cios w Rosyjską gospodarkę, ale mam wrażenie że kiedy korporacje zaczynają mieszać się w politykę międzynarodową, zawsze odbija im się to czkawką, a w najgorszym wypadku ich klientom, czyli nam.
e. jeśli dobrze rozumiem, to Visa i MasterCard zaprzestały świadczenia usług dla banku Rossija.
wydaje się że to chyba najdotkliwsza sankcja jaka dotknęła Rosję, a zadały je korporacje a nie państwa
ciekawe
znak czasówm_m - 21 Marca 2014, 10:16 Przecież to korporacje rządzą światem, więc co cię tak dziwi? Co prawda daleko jeszcze do wizji przyszłości z Trylogii Ciągu, ale wszystko zmierza w kierunku w niej przewidzianej.Rafał - 21 Marca 2014, 10:24 Już są newsy o visie i u nas: http://tvn24bis.pl/inform...ard,410017.htmlLuc du Lac - 21 Marca 2014, 10:26
m_m napisał/a
Przecież to korporacje rządzą światem, więc co cię tak dziwi? Co prawda daleko jeszcze do wizji przyszłości z Trylogii Ciągu, ale wszystko zmierza w kierunku w niej przewidzianej.
jeszcze trochę brakuje do tego żeby korpy rządziły światem...m_m - 21 Marca 2014, 10:28 Oj naiwny, naiwny Dunadan - 21 Marca 2014, 10:58 Dziwi mnie czemu Amex jeszcze tam działa... zasadniczo jest to efekt sankcji a więc decyzji państw do których korpo muszą się stosować. Moja firma np. ma zakaz bookowania lotów na Kubę w związku z sankcjami nałożonymi przez USA. Rosja pewnie niedługo dołączy. A "trochę" lotów tam jest...Luc du Lac - 21 Marca 2014, 11:01
m_m napisał/a
Oj naiwny, naiwny
ziew, Rosja, Chiny, Indie, Araby - i w zasadzie wszystkie państwa satelickie, czyli prawie cała Azja, północna Afryka to miejsca gdzie korpy nie mają nic, albo bardzo niewiele do powiedzenia w sprawach wagi państwowej, i najczęściej innych też
Ełropa to inna bajka - tu mamy demokrację...
USA - jeszcze bardziej skomplikowana sprawa niż w E.
Amer Płd - tam gdzie demokracja, to korpy mają "hulaj dusza piekła nie ma"
jak że konflikt dotyczy rejonów gdzie wpływ korp. jest mocno ograniczony, to ich działanie (podyktowane wytycznymi Białego Domu) jest nadzwyczaj "do przodu" (mimo wszystko)mesiash - 21 Marca 2014, 11:33 Dunadan, Rosja jako państwo nie została jeszcze objęta sankcjami. U mnie też nie wolno z Kubą, Iranem, Sudanem, Koreą Płn. i czymśtam jeszcze się komunikować.
Luc du Lac, wybacz, ale chyba jesteś trochę idealistą, jeśli myślisz że gdziekolwiek poza bliskim wschodem i Rosją korporacje mają niewielki wpływ na politykę Fidel-F2 - 21 Marca 2014, 11:38 heh, przecież cała Rosja to korporacja inaczej mówiąc folwark feudalny, zresztą, demokracja to też feudalizm tylko pomalowany w pasteleRafał - 21 Marca 2014, 12:12 - Z kim graniczy Rosja?
- Z kim chce.
To było stare, znane i oklepane, ale rozbawił mnie ciąg dalszy rozmowy:
Spoiler:
- A z kim chce?
- Z nikim
Rafał - 21 Marca 2014, 18:02 Właśnie gadałem ze znajomym, pracuje w zakładzie produkującym zawory kulowe do wszystkiego, od małych do instalacji sanitarnych do wielkich na np.statki. 70% produkcji szło od lat do Rosji, minimum dwa tiry tygodniowo. Od dwóch tygodni nie ma żadnego zamówienia stamtąd cała załoga w strachu, boją się zwolnień i klną na Tuska. Pozostałe 30% produkcji idzie do stanów i do Chin, ale to za mało dla zakładu.Luc du Lac - 21 Marca 2014, 20:15 rozumiem że sprzedaliby Ukrainę za 3 tiry, a Polskę za 5 ?:)
eh, nie ma jak demokracja...Rafał - 21 Marca 2014, 21:09 Bliższa ciału koszula.gebilis - 21 Marca 2014, 23:28 Wiadomość - Lidia Tymoszenko doszła do wniosku, że najlepszym zabezpieczeniem przed Rosją jest posiadanie bomby jądrowej. Ten pogląd staje się coraz popularniejszy. Pytanie pozostaje więc aktualne : dokąd zmierzasz Ukraino?m_m - 21 Marca 2014, 23:53
gebilis napisał/a
Wiadomość - Lidia Tymoszenko doszła do wniosku, że najlepszym zabezpieczeniem przed Rosją jest posiadanie bomby jądrowej.
Wyciągnie z kapelusza?
gebilis napisał/a
Ten pogląd staje się coraz popularniejszy.
Wsród kogo?
gebilis napisał/a
Pytanie pozostaje więc aktualne : dokąd zmierzasz Ukraino?
Dziwne pytanie, zwłaszcza w kontekście ,,bomby atomowej'' której mieć nie będą, bo i skąd.
Poniekąd potrafię zrozumieć twoje uproszczone spojrzenie na ten konflikt, ale egzaltacji już nie.Rafał - 22 Marca 2014, 00:25 Jest pewnie z 10 powodów, dla których Ukraina nie ma szans na atomówkę, a najważniejszy jest taki, że jej Rosja na to nie pozwoli. A stany i UE tutaj Rosję poprą, a przynajmniej nie będą burczeć jak zakłady wzbogacania uranu będą raz za razem bombardowane. Wic polega na tym, że wszyscy to wiedzą, a podnoszenie tematu to czysty populizm przedwyborczy.dalambert - 22 Marca 2014, 02:19 Tamk na prawdę to jesteśmy między ANSZLUSEM a MONACHIUM żądanie korytarz do Królewca za dwa do pięciu latek .
I to by było na tyle. gebilis - 22 Marca 2014, 08:46
m_m napisał/a
Cytat
gebilis napisał/aWiadomość - Lidia Tymoszenko doszła do wniosku, że najlepszym zabezpieczeniem przed Rosją jest posiadanie bomby jądrowej.
Wyciągnie z kapelusza?
Z kapelusza? To chcesz powiedziec, że nie śledzisz najnowszych doniesień?
Otóz Tymoszenko pomyślała tak, jak jak przewijało się tu w dyskusjach, pytanie zaś brzmi nie jak zrealizuje swój cel = tylko jak zamierzają Ukraincy dalej prowadzic swą politykę - bo co słusznie zarzucają im politycy innych krajów, pomarańczową rewolucję już zmarnowali - wiec jaki teraz obiorą kierunek?gebilis - 26 Marca 2014, 20:09 Warto poczytac artykuły typu:Prof. Stanisław Bieleń: pod wieloma względami Ukraina znajduje się na granicy upadku.
Może to nam pozwoli zrozumiec wschodniego sąsiada?Fidel-F2 - 26 Marca 2014, 20:12 A może nie.m_m - 26 Marca 2014, 21:21 Fidel no poczytaj Niedawno wieszczyłeś ze Krymu Rosja nie wezmie