To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - EURO 2012

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2012, 18:09

Witchma napisał/a
Mam nadzieję, że Anglików stać na więcej, bo w pierwszej połowie grali strasznie.

Nie było tak źle. W końcówce jeno gorzej, a tak inteligentna defensywa z dużo lepszymi szansami bramkowymi niż żabojady.

Witchma - 11 Czerwca 2012, 18:12

Chal-Chenet napisał/a
Nie było tak źle.

Tylko dlatego, że wynik jest jaki jest. Ale tracili piłkę w środku jak dzieci...

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2012, 19:12

Oby się w takim razie poprawili w kolejnych spotkaniach.
W drugiej połowie lepsze wrażenie sprawiali Francuzi. Dobrze, że nie udało im się tego udokumentować.

jewgienij - 11 Czerwca 2012, 19:16

Patrząc na Anglików, miałem wrażenie, że oglądam Grecję z 2004 roku. W drugiej połowie zaczęli coś śmielej. Brak Rooneya jednak odczuwalny.

Francję ogląda się przyjemniej, szczególnie Nasri i Benzema mają fajną technikę.

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2012, 19:19

Oj tak. Benzema po bardzo trudnym okresie w Realu, w końcu doszedł tam do siebie i teraz jest znakomitym napastnikiem. Żałuję, że swego czasu United mocniej o niego nie walczyli.
dalambert - 11 Czerwca 2012, 19:20

I tam Angole i Frcuzi po równo :|
Nitj'sefni - 11 Czerwca 2012, 19:56

Bałem się o Anglików, ale nie było tak źle. Francuzi cisnęli, ale pomimo paru momentów zagubienia, Anglicy zagrali solidnie. Szkoda, że Milner nie trafił, bo byłoby ciekawie. Ale jeszcze dojdzie Rooney, troszkę się chłopaki do taktyki Roya przyzwyczają i może być nieźle. Zaraz zobaczymy jak wyglądają ich pozostali grupowi rywale.
Taselchof - 11 Czerwca 2012, 20:06

Czy tylko ja mam wrażenie że zasadniczo nasz mecz był najgorszy :?: :wink:

Przy okazji skład naszych orłów na jutro Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Polański, Murawski, Dudka - Błaszczykowski, Obraniak - Lewandowski.
Skorża im doradzał czy co :P ?

jewgienij - 11 Czerwca 2012, 20:47

Ale namieszał w składzie. :mrgreen: Ale co, Dudka ma być na lewej pomocy za Rybusa? Dziwne, bardziej bym go się spodziewał jako defensywnego pomocnika albo na lewej obronie za Benisza.
dzejes - 11 Czerwca 2012, 21:54

Ha! mówcie mi anty-typer. Zero trafnych strzałów - nawiązując do wątku typerskiego ;)

A refleksje po pierwszej kolejce? Najsłabsze drużyny to Polska, Grecja, Czechy i Portugalia. Dwie pierwsze są po prostu słabe, dwie ostatnie kompletnie nie wiedzą w co grać.

jewgienij - 11 Czerwca 2012, 22:08

Ja też mam chyba zero w typowaniu, ale to w sumie fajnie, bo każdy mecz mnie jakoś zaskakuje :)

Co do typowania najsłabszych drużyn, to chyba jeszcze za wcześnie. To jest turniej. Rzadko drużyny rozpoczynające od wysokiego C akurat na koniec są najlepsze.

Brawo Ukraina, brawo Szewczenko, mój idol piłkarski od czasów, kiedy w Dynamie Kijów w pojedynkę niemal rozwalił Barcelonę na Camp Nou

Matrim - 11 Czerwca 2012, 22:11

Szczególnie druga bramka pierwsza klasa. Nie dość, że obiegł obrońcę, to jeszcze zmieścił piłkę przy samym słupku. A jutro w gazetach nagłówki: "I czemu Smuda nie wystawił Frankowskiego?" ;P:
jewgienij - 11 Czerwca 2012, 22:20

Różnica między Szewą a Frankiem niestety była i jest jak między mercedesem a małym fiatem :wink:

No jutro już nasi nie powinni mieć tremy "pierwszego meczu", niech więc uwolnią wszelkie rezerwy - fizyczne, mentalne. Bo możemy nie wyjść z grupy, ale ruskich wypadałoby pobić.

ED. Druga bramka Szewy przypomina mi - znaną tylko z powtórek - bramkę Laty w meczu Polska- Jugosławia w RFN-ie

Matrim - 11 Czerwca 2012, 22:31

Ta różnica polskim dziennikarzom różnicy nie zrobi ;)

jewgienij napisał/a
Ale co, Dudka ma być na lewej pomocy za Rybusa?

Raczej Obraniak na lewej, a Dudka właśnie jako defensywny pomocnik z Polańskim. Murawski w tej trójce będzie minimalnie wysunięty. W sumie nie jest to złe ustawienie, Obraniaka drużyna potrzebuje, bo jak było widać po ostatnich meczach, jest głównym wykonawcą stałych fragmentów. Poza tym w klubie gra jako prawy skrzydłowy, więc ma szansę się sprawdzić. Obstawiam w takim układzie ciągłą wymianę pozycji z Błaszczykowskim. Dudka będzie asekurował obronę, Polański z Murawskim - rozbijali ataki, a ten drugi dodatkowo podłączał do akcji zaczepnych. Na papierze wszystko się zgadza, więc 2:1 wygramy :)

dzejes - 11 Czerwca 2012, 22:42

jewgienij napisał/a
Co do typowania najsłabszych drużyn, to chyba jeszcze za wcześnie.

Za wcześnie do typowania najsłabszych drużyn po pierwszej kolejce? Moim zdaniem moment idealny.

joe_cool - 11 Czerwca 2012, 22:57

O, prowadzę w typerze, ale numer :lol:
jewgienij - 11 Czerwca 2012, 23:00

Matrim napisał/a
Ta różnica polskim dziennikarzom różnicy nie zrobi ;)

jewgienij napisał/a
Ale co, Dudka ma być na lewej pomocy za Rybusa?

Raczej Obraniak na lewej, a Dudka właśnie jako defensywny pomocnik z Polańskim. Murawski w tej trójce będzie minimalnie wysunięty. W sumie nie jest to złe ustawienie, Obraniaka drużyna potrzebuje, bo jak było widać po ostatnich meczach, jest głównym wykonawcą stałych fragmentów. Poza tym w klubie gra jako prawy skrzydłowy, więc ma szansę się sprawdzić. Obstawiam w takim układzie ciągłą wymianę pozycji z Błaszczykowskim. Dudka będzie asekurował obronę, Polański z Murawskim - rozbijali ataki, a ten drugi dodatkowo podłączał do akcji zaczepnych. Na papierze wszystko się zgadza, więc 2:1 wygramy :)

I tak mi się nie podoba. Bo Obraniak słabo wyszedł, wolne i tak z boku strzela. Wolałbym Grosickiego na skrzydle, a Obraniaka i Murawskiego zostawić, gdzie byli. Murawski za napastnikiem to defensywnie, a ja chcę oglądać Polskę atakującą, a nie strachliwą. Tylko wtedy widzę szansę na zwycięstwo. Rosjanie lepsze defensywy rozklepują, więc nie ma co liczyć, że trzech nominalnych defensywnych - Dudka, Murawski i Polański ich sparaliżuje. Więcej ognia, bo sam Lewandowski to za mało.

Matrim - 11 Czerwca 2012, 23:37

jewgienij napisał/a
ja chcę oglądać Polskę atakującą, a nie strachliwą

Czesi mieli podobne podejście :)

Romek P. - 11 Czerwca 2012, 23:40

Grecy zdecydowanie nie są jedną z najsłabszych drużyn. Wcale nie grali tak słabo, 2/3 meczu należało do nich pomimo faktu, że grali z gospodarzami, a jakiś czas w dziesiątkę przeciwko jedenastu.
Stawiam na to, że wyjdą z grupy obok Rosjan :)

A Ukraińcy dzisiaj mnie zaskoczyli... i dobrze, fajnie grali.

Gustaw G.Garuga - 12 Czerwca 2012, 00:33

:evil: Hańba, mecz o 2:45 w nocy, kto to wymyślił.
jewgienij - 12 Czerwca 2012, 09:42

Matrim napisał/a
jewgienij napisał/a
ja chcę oglądać Polskę atakującą, a nie strachliwą

Czesi mieli podobne podejście :)

Czasami trzeba zaryzykować. Nasza siła to atak ( a raczej Kuba z Lewym), a nie obrona, która jest dziurawa.
Optymizm czerpię z rewanżu Legii i Spartaka, kiedy też nic nie wskazywało, że CWKS coś zdziała.
Czy Rosjanie są w stanie zagrać trzeci doskonały pod rząd mecz? Czy aby, jak to mają w mentalności, nas nie zlekceważą? Czy prawdą o nas jest pierwsza czy druga połowa z Grecją? Może teraz nie spuchniemy z tremy ani zaduchu, tylko wręcz przeciwnie, poniesie nas bojowa atmosfera? Ja konsekwentnie stawiam na naszą wygraną. Niech nasi ich za...bią, a Smuda niech nie kombinuje taktycznie - defensywnie, bo nie jest Mourinho, tylko zmobilizuje, żeby gryźli trawę.

dalambert - 12 Czerwca 2012, 09:46

Gustaw G.Garuga napisał/a
Hańba, mecz o 2:45 w nocy, kto to wymyślił.

Jak to kto ? Chińczycy, mogli czas przesunąć :wink:

jewgienij - 12 Czerwca 2012, 15:16

Onet chce za wszelką cenę podkręcić atmosferę politycznie. Zwykłe dziadostwo. Non stop o marszu, o symbolach, o bójkach ( mimo że Chorwaci i Irlandczycy też się lali). Wszystko, byle otwierać ich newsy.
Nawet wczoraj zacytowali nieoficjalny hymn rosyjskich kibiców, gdzie wedle onetowskiego tłumaczenia jest, że "Polacy, Grecy, Czesi, dzieci, już po was". Te "dzieci stały się kamieniem obrazy

Tyle że "riebiata" to "dzieci" słownikowo, a w żywym języku to też sympatycznie "chłopaki"

Gustaw G.Garuga - 12 Czerwca 2012, 16:58

dalambert napisał/a
Chińczycy, mogli czas przesunąć :wink:

Wybaczam im, bo kurczę taką promocję Polsce robią, że głowa mała :shock: Wszystko w telewizji pokazują - stadiony, mosty, starówki, ogródki piwne... i dobrze to wygląda! :mrgreen:

gorat - 12 Czerwca 2012, 17:10

Ta, i będziemy mieli milion imigrantów i dziesięć milionów turystów, wszyscy chętni na ogródki :mrgreen:
Taselchof - 12 Czerwca 2012, 17:16

Czesi ladnie cisna , jaka piekna grecka tragedia sie zaczyna.
nureczka - 12 Czerwca 2012, 17:26

jewgienij napisał/a
Tyle że riebiata to dzieci słownikowo, a w żywym języku to też sympatycznie chłopaki

Że przytoczę tylko znany każdemu, kto widział choć jeden film wojenny okrzyk "Riebiata, w pieriod!"

A dziś miałam wątpliwą przyjemność oglądania naszych kibiców w akcji. Idzie grupka Rosjan, mijają ich nasi i leci wiązka "P**ić" i tak dalej w tym stylu. Aż dziwne, że się chłopaki nie odmachnęli, bo ja nie wiem, czy bym na ich miejscu przeszła spokojnie.
Nie twierdzę, że Rosjanie zachowują się idelanie, ale media podkręcają atmosferę i eskalują sytuację. Zamiast uspokajać.

Chal-Chenet - 12 Czerwca 2012, 17:53

http://www.sadistic.pl/ko...12-vt121157.htm

:mrgreen:

Kot typuje wynik meczu Polska - Rosja

Witchma - 12 Czerwca 2012, 18:00

No kotu nie mogę nie uwierzyć :mrgreen:
tullia - 12 Czerwca 2012, 18:49

Chal-Chenet napisał/a
http://www.sadistic.pl/ko...12-vt121157.htm

:mrgreen:

Kot typuje wynik meczu Polska - Rosja

Urocze :wink: