Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...
Godzilla - 31 Lipca 2011, 15:06
Ba, tego nie wiedzą nawet międzynarodowe firmy, jak H&M czy C&A, które okupują lokale w takiej Arkadii czy Złotych Szałasach. Ciekawe, bo nastawione są raczej na młodą klientelę i powinny mieć jakieś szersze doświadczenia. Okazuje się, że właściwie brak im rozmiarów nawet dla dziewczyn o dość przeciętnej figurze.
nureczka - 31 Lipca 2011, 15:23
Bo oni jakoś dziwacznie kombinują, że krągłości idą w parze ze wzrostem.
Dla nich niski=chudy (chudy, nie szczupły). Przy czym dotyczy to tylko kobiet. U mężczyzn są dwa wskaźniki wzrost/obwód szyi albo wzrost/obwód w pasie. W ekskluzywnych sklepach nawet trzy, bo jeszcze długość rękawa.
U kobiet jest jeden wskaźnik: 36, 38, 40, itd. Czyli wszystkie damy o wzroście 160 muszą mieć taką samą wagę, tyle samo w biodrach i w biuście, ech....
Czyli mężczyźni mogą mieć różne sylwetki, a kobiety nie.
Godzilla - 31 Lipca 2011, 15:26
nureczka, u nich niska jest chuda i wysoka jest chuda. Jeśli coś się zgadza na pulchność, trzeba obciąć 15 cm rękawów. Nogawek tak ze 20 cm.
Kai - 31 Lipca 2011, 15:29
Ja mam problem z relacją talia - biodra. Biodra 40 talia swoje wie... A biust to już w ogóle...
nureczka - 31 Lipca 2011, 15:33
Kai napisał/a | A biust to już w ogóle... |
No bo na co kobiecie biust w dobie sztucznego pokarmu?
A żeby pojąć, że kobiecie po urodzeniu dziecka rozszerza się miednica, a wzrostu nie przybywa, są w stanie pojąć tylko ginekolodzy. Co najmniej z doktoratem. Projektantów ubrań ta złożona prawda przerasta.
Godzilla - 31 Lipca 2011, 15:35
Też tak mam. Znaleźć coś co dobrze (lub chociaż znośnie) leży to sztuka.
Kai - 31 Lipca 2011, 15:37
nureczka, karmiłam do 17 miesiąca
I fakt, nie wiem, co na mnie pasuje, bo spodnie 40 by Telimena nie, ale by H&M już tak; Szczęśliwam, że nie mam odzieżowych ambicji
Godzilla - 31 Lipca 2011, 15:42
Mam jedne fajne (i jeszcze niedodarte) z H&M, i drugie (już niestety dożywają swych dni) z Kappahla. Dobre po odpowiednim skróceniu. A teraz, że mi się wszystkie dżinsy skończyły, nabyłam dwie pary na hali w Auchan po 40 zł sztuka i też trzeba je będzie deczko przyciąć.
nureczka - 31 Lipca 2011, 15:50
Kai napisał/a | I fakt, nie wiem, co na mnie pasuje, |
Ja, w zależności od firmy, mam rozrzut od 34 do 38. I bądź tu, kobieto, mądra.
feralny por. - 31 Lipca 2011, 16:11
nureczka napisał/a | Dla nich niski=chudy (chudy, nie szczupły). Przy czym dotyczy to tylko kobiet. | Taa... A ja mam 2 rodzaje spodni za krótkie i za szerokie.
nureczka - 31 Lipca 2011, 16:21
feralny por., przecież wiadomo, że każdy mężczyzna ma piwny brzuszek. Jak nie masz, to sam sobie jesteś winien.
Musisz nad tym popracować.
feralny por. - 31 Lipca 2011, 16:37
Rany kota! Wszyscy chcą mnie tuczyć.
Martva - 31 Lipca 2011, 16:51
nureczka napisał/a | Ja praktycznie wszystkie, |
Och, jak możesz!
nureczka napisał/a | nie przewidziano, że przy obwodzie 60 można mieć miseczkę większą niż C. |
60-65A-C też jest diablo trudno dostępne, większość względnie świadomych producentów (czyli mających w ofercie obwody mniejsze niż 70) szyje od D w górę.
Godzilla napisał/a | Ba, tego nie wiedzą nawet międzynarodowe firmy, jak H&M czy C&A, które okupują lokale w takiej Arkadii czy Złotych Szałasach. Ciekawe, bo nastawione są raczej na młodą klientelę i powinny mieć jakieś szersze doświadczenia. |
No weź, znalazłam kiedyś w H&M instrukcję doboru stanika i wyszłam z działu bieliźnianego z wielkimi, wielkimi oczami i ciągnąc szczękę po ziemi.
Kasiek - 31 Lipca 2011, 18:28
Godzilla napisał/a | Też tak mam. Znaleźć coś co dobrze (lub chociaż znośnie) leży to sztuka. |
Dlatego warto zainwestować w maszynę do szycia. Choćby po to, żeby nie latać do krawcowej z każdym skróć/zwęź/poszerz/wydłuż.
fealoce - 31 Lipca 2011, 18:39
feralny por. napisał/a | Rany kota! Wszyscy chcą mnie tuczyć. |
Muahahaha!
A nie mówiłam? resistance is futile
feralny por. - 31 Lipca 2011, 18:46
Wiem, jest was legion
fealoce - 31 Lipca 2011, 19:05
Oj tam, oj tam
Kai - 31 Lipca 2011, 19:24
A ja się świetnie zaopatruję w bluzki i spodnie w New Yorkerze damskim, a kurtki w męskim. Te 2-3 rodzaje bojówek w H&M też mi pasują, a żeby się aż tak przejmować stanikami, to sorry, ale są ciekawsze tematy. Ważne, żeby pasował, nie był za obcisły i nie robił pieczywa.
Dzisiaj wyciągnęłam kurtki sprzed 6 lat, pasują, no to będę nosić
Martva - 31 Lipca 2011, 19:35
Kai napisał/a | a żeby się aż tak przejmować stanikami, to sorry, ale są ciekawsze tematy. Ważne, żeby pasował, |
Ekhem, przecież jakby to było takie łatwe to z czym problem? Jakbyś nosiła 60GG to pewnie byś nieco inaczej patrzyła na tę sprawę.
Kai - 31 Lipca 2011, 20:04
Martva napisał/a | Jakbyś nosiła 60GG to pewnie byś nieco inaczej patrzyła na tę sprawę |
Ajtam, ajtam, wiem, że niektóre dziewczyny lubią jeszcze wzór i kolor, a tak naprawdę to chyba noszę to 80DD a i tak mnie wkurza. Czemu nie mogę mieć "wyprysków" jak normalna kobita? Moja przyjaciółka jest w moim wieku i w ogóle nie musi nosić stanika, bo nie ma na czym, normalnie dla mnie to nirwana
Godzilla - 31 Lipca 2011, 20:05
Cytat | No weź, znalazłam kiedyś w H&M instrukcję doboru stanika i wyszłam z działu bieliźnianego z wielkimi, wielkimi oczami i ciągnąc szczękę po ziemi. |
To znajdź tam jeszcze stanik.
Martva - 31 Lipca 2011, 20:27
Kai napisał/a | Ajtam, ajtam, wiem, że niektóre dziewczyny lubią jeszcze wzór i kolor, |
Od wzoru i koloru ważniejsze jest dopasowanie, a to wcale nie jest łatwe. Piersi to delikatna sprawa i jak można się nie przejmować, powiedzmy, skarpetkami, to biustonosz jest chyba najwazniejszą częścią kobiecej garderoby, howgh.
Kai napisał/a | a tak naprawdę to chyba noszę to 80DD |
Jak to chyba nosisz?
Kai napisał/a | a i tak mnie wkurza |
Dlaczego?
Kai napisał/a | Czemu nie mogę mieć wyprysków jak normalna kobita? |
Droga Kai, z pełną stanowczością stwierdzam, że jestem normalną kobitą a 'wypryski' mam tylko jak przedawkuję chilli albo z innego powodu za bardzo spocę się na twarzy
Godzilla napisał/a | To znajdź tam jeszcze stanik. |
I może jeszcze Graala? ale jakbym chciała czarno-różową procę albo parę nakolanników z koronką, to wiem gdzie uderzać.
Kai - 31 Lipca 2011, 20:32
Aj, Martvico, mnie chodzi o biust rozmiaru zero Sama wiesz chyba, jak trudno kupić coś na kobietę z biustem. Nie wiem czemu, na kobiety z biodrami jest, a z biustem nie ma
Martva - 31 Lipca 2011, 20:36
Piersi są fajne, to jak chcieć nie mieć rzęs.
nureczka - 31 Lipca 2011, 20:48
Martva napisał/a | I może jeszcze Graala? |
O Graala łatwiej.
Kasiek - 1 Sierpnia 2011, 09:34
Wpadłam na pomysł. Podejrzewam, że głupi i z gatunku tych "niewypalających", ale już wpadłam. I aż się zdziwiłam, że dopiero teraz.
Jedenastka - 1 Sierpnia 2011, 10:50
Pomysły bywają różne. Kwadratowe i podłużne.
A ten na przykład może być szokujący
http://www.mpk.krakow.pl/...w-tramwaju.html
Zastanawiam się czy należy ustępować miejsca uprzywilejowanym.
Agi - 1 Sierpnia 2011, 10:56
Jedenastka napisał/a | Zastanawiam się czy należy ustępować miejsca uprzywilejowanym. |
Niekoniecznie, można zacząć czytać.
Jedenastka - 1 Sierpnia 2011, 10:59
Wystarczy trzymać książkę. Wszyscy pasażerowie powinni to zrobić.
Agi - 1 Sierpnia 2011, 11:03
Jedenastka napisał/a | Wystarczy trzymać książkę. Wszyscy pasażerowie powinni to zrobić. |
Dobra myśl
Bardzo wzrósłby poziom sprzedaży, a przynajmniej ruch w bibliotekach.
|
|
|