Złomowisko - Błędy forum.
Czarny - 9 Czerwca 2006, 09:32
Poprawkę to akurat musi zrobić cauchy, ale fakt, że Logan zaginął
Pako - 9 Czerwca 2006, 09:34
Logan jest zajęty.
Nie wina osła, osła nie mam. Muła też.
Inne fora (chociażby na tak wolnym serwezre jak fora.pl) działają normalnie, szybko. SFFH wolno, jak krew z nosa.
Nie żebym narzekał... ale narzekam
Godzilla - 9 Czerwca 2006, 13:09
Ech, a dziś kilka godzin wisiało. Najpierw chodziło strasznie wolno, a potem zwisło.
dareko - 9 Czerwca 2006, 13:28
Tia, ja tez nie moglem sie dostac.
Rano nie moglem sie zalogowac a potem forum wogle zniklo.
Pako - 9 Czerwca 2006, 17:00
No... cholera, coś serw nie wyrabia. Może czas pomyślec o przeprowadzce na coś solidniejszego, bo jak to się będzie powtarzac, to się wkurzę
elam - 9 Czerwca 2006, 19:26
Pako, serwar nie moze juz udzwignac twoich postow.... za duzo ich, trzeba bedzie kasowac ..
Pako - 9 Czerwca 2006, 21:07
To nie wina moich postó. To baza danych za wielka. Trzeba was pousuwać, bo ja tu jestem niezbędny
A tak na poważnie, to rzeczywiście moznaby pomyślec albo o nowym serwie albo coś, bo ten zaczyna niewyrabiać, bo ruch duży.
A jak nie nowy serw, to łącze jakieś porządne na tym już napewno.
Ixolite - 9 Czerwca 2006, 22:00
Nie wiem czy to efekt mundialu, ale dzis forum wrecz blyskiem smiga, przynajmniej w porownaniu do dni poprzednich.
Indy - 9 Czerwca 2006, 22:13
Ja nie narzekam. Mi się wysztko ładnie włacza.
Małe pytanko. Wam też nie pokazuje kto ma jakie statusy na GG ? Bo ja byłem dostępny i mi nie pokazywało ?
Pako - 10 Czerwca 2006, 09:35
Znaczy na forum? Pokazuje, że jesteś teraz dostępny.
Co do śmigania - dziś rzeczywiście, pięknie ładnie. Dobry provider ppoczytał i poprawił :> ?
Ixolite - 10 Czerwca 2006, 10:03
te statusy GG to nie tylko od forum zaleza, wiec sie moga psuc niezaleznie od forum
Pako - 10 Czerwca 2006, 10:29
Te statusy zależą głónei od serwera gg. GG padlo - statusy leżą tak samo.
NURS - 10 Czerwca 2006, 12:46
Był jakiś syf w bazie danych, dostałem cynk, że zostało naprawione. Każdy serwer czasami tak syfi, nasz jest dość dobrze zabezpieczony, ale jest problem z tymi cytatami. cauchy mial naprawić, ale zdaje się, że nie zdołał.
andre - 10 Czerwca 2006, 12:47
Buuuuu
Ixolite - 10 Czerwca 2006, 15:30
Ale dziala wyraznie szybciej - good job!
Pako - 10 Czerwca 2006, 16:18
No.. działa wyraźnie szybciej. Posortowana baza danych pewnie
A z cytatami, już kiedyś pisałem, nie dałoby się tego naparwić "inaczej' znaczy przerobić jeden plik i zamiast napisu: napisał/a wcześneij wstawiałby się nick pogrubiony? Powinno dać radę, jeśli ktoś wie, gdzie szukać. NURSie, zagadaj do Logana albo cauchy'ego, powinni dać radę. A ułątwiłoby to życie coniekórym
Godzilla - 14 Czerwca 2006, 13:30
Kiedyś już o to pytałam, ale nikt nie odpowiedział.
Dlaczego czerwone logo na stronie forum prowadzi na forum a nie na stronę główną SFFH? W ten sposób żeby sprawdzić co nowego na stronie, muszę ręcznie poprawiać adres w nagłówku, zamiast zrobić to jednym kliknięciem. Chyba w poprzedniej wersji było inaczej.
Pako - 14 Czerwca 2006, 13:33
HMm... trzebaby zmienić linka. Mozna to zrobić raczej bez większych problemów chyba... jeśli ma się dostęp do plików na serwerze
Indy - 14 Czerwca 2006, 15:25
Szkoda, że już nie można zmieniać stylów. Bo byłoby fajnie.
Albo jeszcze lepiej zrobić styl Science-Fiction. Byłoby SUPEROWO!
Ziemniak - 21 Czerwca 2006, 15:23
Od kilku dni przestały mi pozychodzić powiadomienia mailowe o nowych postach. W profilu wygląda ok. Czy ktoś też tak ma?
Indy - 21 Czerwca 2006, 17:07
Nie wiem nie używam tej opcji.
Romek P. - 21 Czerwca 2006, 17:54
Ziemniak napisał/a | Od kilku dni przestały mi pozychodzić powiadomienia mailowe o nowych postach. W profilu wygląda ok. Czy ktoś też tak ma? |
Tak. Czasem przychodzą, ale po wylogowaniu mnie - co się zdarza - powiadomienia z niektórych wątków juz nie idą.
Chociaż gorszy jest nieporawne cytowanie, wrrrr...
Słowik - 21 Czerwca 2006, 18:33
Wyłączyłem sobie powiadomienia, bo przychodziły nawet z kilkugodzinnym opóźnieniem...
Fidel-F2 - 22 Czerwca 2006, 06:22
Wyłączyłem powiadomienia a i tak od czsu do czasu coś przychodzi.
Indy - 22 Czerwca 2006, 08:02
fajnie gdyby tak rachunki raz przychodziły a raz nie.
Godzilla - 22 Czerwca 2006, 10:42
He he, a następnie przyszłaby wiadomość "w związku z nieopłaceniem rachunku nr xx/2006 płatnym do dnia yy.yy.2006 należność zostaje skierowana do firmy windykacyjnej Bezwzględna Uczciwość Sp. z o.o.
Indy - 22 Czerwca 2006, 13:42
No wiesz ale jakby nie przychodziły ? To by Ci nic nie mogli zrobić (tylko trzeba by było udowodnić)
Tomcich - 22 Czerwca 2006, 16:02
Życzę szczęścia w udowadnianiu czegokolwiek firmie windykacyjnej. Zanim zaczniesz swojego dowodzić już nie będziesz mieć niczego we własnym posiadaniu. Wszystko zajęte.
Fidel-F2 - 18 Lipca 2006, 17:00
głupoty pojawiają sie w informacjach o nieprzeczytanych postach. Jeśli w rzeczywistości w danym wątku jest jeden nieprzeczytany to wyświetla się info o 1,2 albo nawet 3.
Pako - 18 Lipca 2006, 17:07
Hmm.. nie zdarzyło mi się jeszcze coś takiego. A nie chodzi o to, że może jest następna strona postów już rozpoczęta? (ja jej prawie nigdy nie zauważam )
|
|
|