To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - askyroibmA golB

Fidel-F2 - 1 Kwietnia 2010, 15:35

obiecanki cacanki
Ambioryks - 6 Kwietnia 2010, 15:05

6 kwietnia 1941, czyli dokładnie 69 lat temu, nastąpiła niemiecka agresja na Grecję oraz niemiecko-włosko-węgiersko-bułgarska agresja na Jugosławię.

6 kwietnia 1990 przemianowano MO na policję, a SB na UOP.

Z kolei wczoraj, 5 kwietnia, była rocznica bitwy na jeziorze Pejpus w 1242.

4 kwietnia 1794 miała miejsce bitwa pod Racławicami.

feralny por. napisał/a
To jest forum SFFiH, a nie Brama Światów, mam nadzieję, że to rozumiesz i że jesteś w stanie pojąć i zaakceptować, że zwyczaje tam panujące (na forum BS) nie muszą obowiązywac tu i odwrotnie.

Rozumiem. Po prostu, gdy napisałem to, czego nie powinienem w temacie o zmarłych, nie myślałem o tym, że jest to forum pewnego pisma i że ktokolwiek mógłby z tego tytułu pozwać redakcję i administrację. Teraz już będę o tym pamiętać i drugi raz nie powtórzę tego samego błędu. Na innych forach jest duża swoboda wypowiedzi, również odnośnie osób publicznych, bo nie są to fora przypisane do jakiegoś konkretnego wydawnictwa ani w ogóle do czegokolwiek związanego z publicystyką. Np. na FiRze Toudi nie został ukarany, gdy w temacie o Jacku Kuroniu napisał to:
http://fir.mistbinder.org...fd8ef29ccb91bd5
Toudi napisał/a
Ten człowiek nie powinien być robiony na bohatera, dla mnie jest nikim.

Miał wyroki, za to, że jak był opiekunem młodzieży. Kuroń się opił jak świnia i utopił się jeden z dzieciaków.
KOR- to nie byli bojownicy o wolność, tylko ludzie chcący dostać się do kasy z zachodu.
Kuroń był zażartym komunistą, ba był Trockistą. Pisał listy do plenum KC o zacieśnienie ustroju komunistycznego w Polsce.
Miał wysokie stanowisko w czerwonym harcerstwie, nie wierzę, że nie współpracował ze służbami PRL. Jego stanowisko było zbyt wysokie .
Niszczył i fizycznie atakował opozycję. Co to za człowiek, który z pałami idzie na młodzież z innego harcerstwa.

Kuroń swoją polityką społeczną skrzywdził wielu ludzi, zrobił z nich niedołęgów i społecznie upośledzonych.

Radzę poczytać więcej na ten temat, choćby Łysiaka.

Zacytuję list jaki napisał Kuroń do Kiszcaka (bandyty, mordercy, jednego z najważniejszych ludzi w tamtym ustroju, szefa esbeckich skrytobójców):
Cytat
„ Panie Czesławie, może ta dedykacja skompromituje w tzw. Pewnych kręgach (mnie w innych), ale pragnę oświadczyć, ze jestem pełen podziwu dla pana Osobiście i roli jaką pan odegrał w naszej <<pokojowej rewolucji>>

Nie ma usprawiedliwienia dla takiego listu, ale jest wytłumaczenie. Oni po prostu byli do siebie podobni.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, z zapisków JKM, gdy opozycję internowano. Zamykano ich w innych warunkach, na. JKM nie miał paska, sznurówek. Tylko łóżko i koc.

Kuroń miał maszynę do pisania i papieru, ile dusza zapragnie. Jeżeli ktoś tego nie wie, niech zapyta rodziców, co to było mieć maszynę do pisania w stanie wojennym. Zastanawiające jest, dlaczego dostał takie przywileje.

Kuron to nie był lewak, to był skrajny komunista, on wierzył w swoje ideę i tę ideę zaniósł do Okrągłego Stołu.
A najbardziej jestem zły na to, że z jego powodu, muszę przyznać rację temu de***wi. Giertychowi.

Możliwe, że tutaj Toudi też zostałby ukarany za tą wypowiedź, tak jak ja zostałem ukarany za wypowiedź o Toeplitzu.

Proszę o wybaczenie za moją wypowiedź w temacie o bramie domu umarłych. Kiedy to pisałem, zupełnie nie zdawałem sobie sprawy z implikacji tego.

Poza tym, mam pytanie do Romka P. i Adanedhela: chcecie, żebym dostał dożywotniego bana, ale pytanie, za co? Bo za swoje wybuchy w styczniu i lutym 2009 zostałem już ukarany - dostałem siedem ostrzeżeń. Chcecie, żebym został ukarany dwa razy za to samo? Z jakiej racji? Z tego, co wiem, to karanie dwa razy za to samo jest niedopuszczalne.

I pytam, jaki właściwie cel miało zacytowanie tutaj przez Adanedhela moich pisanych pod wpływem emocji wypowiedzi sprzed ponad roku? Zdyskredytowanie mnie w oczach nowych użytkowników? Pokazanie, jaki to ja jestem zły i niedobry?
Ciekaw jestem, czemu w takim razie Adanedhel nie wszedł np. na blog Fidela i tam nie cytował jego co bardziej agresywnych wypowiedzi. A z tego też kolekcja mogłaby się uzbierać.
Ja przynajmniej staram się unikać personalnego obrażania innych użytkowników tego forum. Dopóki ktoś nie zaczyna pisać o mnie i dyskutować o mnie, snuć domysłów na mój temat itd., dopóty nie zaczynam wycieczek osobistych. W przeciwieństwie do niektórych użytkowników.
Fidel-F2 napisał/a
Ambioryks, faktycznie jesteś interesujący, dawno nie spotkałem sie z tak gamoniowatym sposobem myslenia. Zaiste fascynujące.

Fidel-F2 napisał/a
spiłeś się?przeciez tłumacze, że nie dyskutuje z Tobą tylko z Ciebie kpię

Fidel-F2 napisał/a
Ambioryks, boże drogi, jakiś Ty głupi

Fidel-F2 napisał/a
Ambioryks, czemuś Ty taki głupi? Siostrę mam psychiatrę, może ona coś poradzi? Chociaz troche bałbym się jakiegoś bliższego kontaktu mojej rodziny z Tobą.

Aha, i historykiem jesteś jeszcze lepszym niz ekonomistą :mrgreen:

zaraz chyba zejdę

Fidel-F2 napisał/a
Pożartowaliśmy ale tera chłopaki, powiedzcie szczerze, co lub kto kaze wam wypisywac takie kretynizmy? Piszecie jaką pracę z psychologii o reakcji człowieka w momencie kontaktu z absurdalnymi bzudurami? czy moze tylko jaja dla sportu sobie robicie? Bo że robicie z siebie głupków i wystawiacie się na pośmiewisko bez powodu, nie uwierzę? No Toudisław, szczerze, po co?

Fidel-F2 napisał/a
Ambioryks, niezmiennie zachwycasz wiedzą historyczną, hi, hi, hi, i ogólną też hi, hi

Tego jakoś nie wypominałeś Fidelowi. A ja przynajmniej unikam takich właśnie sformułowań, jakich używał Fidel w odniesieniu do mnie i Toudiego.
Adanedhel napisał/a
tym bardziej, że nie zmienił sposobu pisania.

Naprawdę nie zauważyłeś u mnie zmiany?
merula napisał/a
per saldo ta osoba nie wnosi tutaj żadnej wartości dodanej

To np. tematu o stosunku Watykanu do Polski w historii nie uważasz za wartość dodaną?
Fidel-F2 napisał/a
i co? i nuda będzie

Wcześniej sam domagałeś się natychmiastowego zbanowania mnie. Czyli zmieniłeś zdanie?

Ozzborn - 6 Kwietnia 2010, 15:09

Fidel Twoje obawy były przedwczesne ;P:
Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2010, 20:52

niom, od nowa Polska ludowa jak mawiali starożytni Egipcjanie

Ambioryks napisał/a
Ciekaw jestem, czemu w takim razie Adanedhel nie wszedł np. na blog Fidela i tam nie cytował jego co bardziej agresywnych wypowiedzi.
Otóż to jest sedno problemu całego Ambioryksie drogi. Że tego nie pojmujesz. Jeśli kiedyś pojmiesz, w co ciągle wierzę, ludzie w końcu zwykle kiedyś dojrzewają, wszystko się zmieni.
Ambioryks - 6 Kwietnia 2010, 21:19

Fidel-F2 napisał/a
Że tego nie pojmujesz.

Być może dlatego, że nie znam panujących tutaj stosunków. Ani relacji między poszczególnymi użytkownikami. Nie wiem, może jesteście w jakichś układach, czy cuś.

Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2010, 21:29

Cytat
Być może dlatego, że nie znam panujących tutaj stosunków. Ani relacji między poszczególnymi użytkownikami. Nie wiem, może jesteście w jakichś układach, czy cuś.
same pudła, Ambioryks, to nie będzie dziś czy jutro ani nawet za dwa miesiące, ale może kiedyś
NURS - 6 Kwietnia 2010, 22:40

Ambioryks, nie moja wina, że na BS dopuszczają do pisania takich opinii - tutaj Toudi dostałby za to becki. Tak, jak każdy, kto powiela głupoty. Jego sprawa w co sobie tam wierzy, ale to jest forum konkretnej firmy i czasopisma a wydawca beka na rowni z pajacem wypisującym bzdury.
Problem w tym, ze wielu z was, użytkowników nadal traktuje sięc, jak miejsce, w którym można powiedzieć i napisac wszystko, co nie jest prawda a ostatnio coraz więcej procesów się odbywa - patrz Maryla Rodowicz, kontra komentatorzy z róznych portali. Bedzie jeszcze ciekawiej, bo coraz więcej ludzi ze świecznika ma dość chamstA ba sieciowego. nie zdziwcie się kiedyś, jak za jeżdżenie po ktoryms wydawnictwie przyjdzie beknąc, bo, choc nie zdajecie sobie z tego sprawy, napisanie, ze np. ktoś jest zlodziejem (nawet jak wam nie wypłacił czegoś w terminie) może skutkować naprawdę sporymi i doktliwymi grzywnami.
Dlatego staramy się pilnować, zebyście rozmawiali o tym, do czego to forum zostało powołane, a nie ekscytowali się Hitlerem, czy oszołomstwem ze wszystkich stron polityki.

A ty Fidel wyluzuj, bo masz tak samo nagrabione, a może i bardziej. To forum nie jest twoją własnością i nie bedziesz ustawial ludzi, jak się tobie podoba. Znam przynajmniej kilka osób, które odpuściły sobie zaglądanie w to miejsce, ze względu na twoje wygłupy. I generalnie powiem ci jedno, to już nie moja broszka, ale jako admin tego forum uprzedzam, zgodnie z opiniami reszty modów, że prowokowanie Ambioryksa skończy się dla ciebie naprawde w przykry sposób. Potraktuj to jako ostatnie ostrzeżenie i wrzuć na luz. Fala się skończyła. Bardzo byłbym uprzejmy, gdybyś zostawił tego użytkownika i jego wątki w spokoju. My go pilnujemy i damy sobie radę bez takiej pomocy.
EOT

Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2010, 22:47

Ozzborn, mnie podpuścił
merula - 6 Kwietnia 2010, 23:09

Fidel-F2 napisał/a
Ozzborn, mnie podpuścił

jak przedszkolak normalnie

Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2010, 04:56

Zresztą, NURSie, nie wiem czy zauważyłeś ale Ambioryks sam wywołał mojego nicka. Bronisz go przede mną a nie zauważasz, że jeździ po mnie jak po łysej kobyle. Fidel to, Fidel tamto, wyrzucić Fidela, czemu ADHD nie czepia się Fidela. Jak sam spostrzeżesz, ja tylko wyjaśniłem swój pogląd na dręczace kolegę problemy i wątpliwości żadnych specjalnych dodatkowych akcji nie podejmując.
I troszki demonizujesz moją postać i możliwości. Podobnie można by rzec o paru innych osobach zapewne. Poza tym wiele osób ceni mnie i mój styl prowadzenia rozmów czego nie możesz mi odmówić. Wszystkim nie dogodzisz. Ale najłatwiej pogonić Fidela bo wiadomo, że gdzieś w końcu sie wychyli.
Ja wiem, że to nie demokracja, ale jak chcesz, możesz zrobić ankietę z pytaniem czy zasadnym byłoby wywalenie Fidela. Tak z czystej ciekawości naukowca.

merula, rzeczywiście masz rację

Kai - 7 Kwietnia 2010, 06:50

Nie "troszki" a może "troszkę". To tak gwoli czystości języka.
Chyba masz złudzenia, że ktokolwiek ceni sobie Twoje wypowiedzi, obudź się, dziecko, są tacy, którzy Cię tolerują, a są i tacy, którzy wolą nie...

dalambert - 7 Kwietnia 2010, 07:34

Kai napisał/a
Chyba masz złudzenia, że ktokolwiek ceni sobie Twoje wypowiedzi, obudź się, dziecko, są tacy, którzy Cię tolerują, a są i tacy, którzy wolą nie...

Tak gwoli ścisłości wypowiedzi, to Szanowna ten tekscik to do Gospodarza wątku zapodaje, czy do Fidela ?

Kai - 7 Kwietnia 2010, 07:49

Do Fidela. Irytuje mnie jego przekonanie o własnej popularności. W sumie niczym się nie różni od Ambioryksa, tamten jest tylko ciut naiwniejszy i łatwiej daje się zapędzać w kozi róg.
agnieszka_ask - 7 Kwietnia 2010, 07:53

Kai napisał/a

A mi się wydaje, że chyba jeszcze za krótko jesteś na forum żeby wystawiać takie opinnie.

terebka - 7 Kwietnia 2010, 08:08

Kai napisał/a
Nie troszki a może troszkę. To tak gwoli czystości języka.

A może to kolokwializm? Czy wręcz neologizm? "Troszku" zdarza mi się słyszeć wystarczająco często, by się nad tym nie zastanawiać. Tuwima i Leśmiana też być nauczała czystości języka?

Kai napisał/a
... dziecko...

hihihi...

Poważnie Kai, Fidel może mieć swoje wady, ale kto ich nie ma? Pomijając jego szutki na pograniczu taktu, zajrzyj od czasu do czasu choćby do Quizu edukacyjnego, a być może zmienisz zdanie o Fidelu.

Edit, bo mi się jakieś bzdury objawiły w cytowaniu.

Kai - 7 Kwietnia 2010, 08:15

terebka, dziękuję, ale naprawdę trzeba czegoś więcej, żeby mnie zainteresować. Co do czystości języka, trzeba najpierw BYĆ Tuwimem bądź Leśmianem, a potem porozmawiamy o neologizmach, ok?
agnieszka_ask, wybacz, ale doświadczenie mówi samo za siebie. Nie muszę być długo na forum, żeby dostrzec pozera, mam ich cały strych i jeszcze się przesypują (to na innych forach) A zraziły mnie jednolinijkowe komentarze bez związku, nieprzyjemne słowa w zwierzakowym wątku itp. Odrobina kultury widocznie zniszczyłaby czyjś image.

dalambert - 7 Kwietnia 2010, 08:16

Kai napisał/a
W sumie niczym się nie różni od Ambioryksa

Fiuuuuu, mocno powiedziane
agnieszka_ask napisał/a
A mi się wydaje, że chyba jeszcze za krótko jesteś na forum żeby wystawiać takie opinnie.

Kai nim te źdźbła zaczniesz nam wydłubywać , poszukaj gdzie belka sterczy ;P:

Kai - 7 Kwietnia 2010, 08:22

dalambert napisał/a
Kai napisał/a
W sumie niczym się nie różni od Ambioryksa

Fiuuuuu, mocno powiedziane
agnieszka_ask napisał/a

Kai nim te źdźbła zaczniesz nam wydłubywać , poszukaj gdzie belka sterczy ;P:

:P mam prawo mieć swoje zdanie jak każdy inny. Chyba, że tu się prawa do wolności wypowiedzi nabiera wraz z liczbą postów?

Nikomu nic nie wydłubuję, belka sterczy tam gdzie przewidział ją projekt budowlany, problem w tym, że takich "uroczych kontrowersyjnych" po prostu nie chce się czytać, kiedy piszą nie na temat, a jak na temat to z lekka mało kulturalnie.

No i nieustannie zachwyca mnie pławienie się w ocenie/besztaniu w oceanie słów i ocen.

dalambert - 7 Kwietnia 2010, 08:27

Kai napisał/a
No i nieustannie zachwyca mnie pławienie się w ocenie/besztaniu w oceanie słów i ocen.

Sama to robisz :P
Kai napisał/a
mam prawo mieć swoje zdanie jak każdy inny. Chyba, że tu się prawa do wolności wypowiedzi nabiera wraz z liczbą postów?

Ależ oczywiście i ze szczególną uwagą na Jak każdy inny
Oto inni też mają.
Moze nieco za wiele / jak na razie/ piszesz, a za mało czytasz :mrgreen:

terebka - 7 Kwietnia 2010, 08:36

Kai napisał/a
trzeba najpierw BYĆ Tuwimem bądź Leśmianem

NIE DA SIĘ. A skoro się nie da, to nie należy próbować? Jak babcię, z takim podejściem to nadal rylibyśmy klinikami w mokrej glinie ;P:

ed.

Chal-Chenet - 7 Kwietnia 2010, 08:42

Kai, w mojej opinii masz dużo racji. A co do Fidela, wydaje mi się, że wciąż tu jest, bo nie było takiej akcji jak swego czasu na REMOVA, że forumowicze starzy stażem i lubiani się poobrażali i "odeszli" z forum, wywierając tym samym swego rodzaju presję i zmuszając władze do określonych działań.
Poza tym ma tu też zastosowanie "prawo zasiedzenia".

Kai - 7 Kwietnia 2010, 08:45

dalambert napisał/a

Ależ oczywiście i ze szczególną uwagą na Jak każdy inny
Oto inni też mają.
Moze nieco za wiele / jak na razie/ piszesz, a za mało czytasz :mrgreen:

Czytam i piszę po równo.
A braku kultury po prostu nie lubię, dlatego ten Pan tak mnie wkurza.
I nieistotne są dla mnie w tym momencie "zasługi", ktoś mnie uraził, odfajkowałam i mam w rejestrze.

Chal-Chenet, dzięki. Nie jest łatwo wypowiadać swoje zdanie z pozycji "nowego".

dalambert - 7 Kwietnia 2010, 09:02

Kai napisał/a
Czytam i piszę po równo.

Właśnie :(

Kai - 7 Kwietnia 2010, 09:04

dalambert napisał/a
Kai napisał/a
Czytam i piszę po równo.

Właśnie :(

Nie płacz. :wink:
To że ktoś mi na dzień dobry "podpadł' to nie znaczy, że przenoszę sympatie/antypatie na innych.

Pucek - 7 Kwietnia 2010, 09:11

Kai, sądzę nie bez podstaw, że dalambertowi chodziło o czytanie w czasie. Przeczytanie, a więc poznanie faktów w kilkuletnim działaniu tego forum.

Co do długości wypowiedzi - znasz zapewne pojęcia "skrót myślowy" i "kwintesencja"

Kai - 7 Kwietnia 2010, 09:12

No jasne, zwłaszcza jeśli jest to po prostu kilka emotek, albo całkiem niezrozumiała (przynajmniej dla mnie) wypowiedź. Choćby jak w wątku o podpisach.
Pucek - 7 Kwietnia 2010, 09:19

Zatem jak wyżej - emotka to właśnie skrót myślowy. Jak dla mnie wystarczająca w wielu wypadkach. Jestem w stanie dośpiewać sobie tok myślenia, który jest nią podsumowany :wink:
Oceniasz bez znajomości punktów odniesienia. Dwutygodniowy ogląd tego forum to raczej skromna baza do wydawania ocen.

hrabek - 7 Kwietnia 2010, 09:22

Kai: Ano widzisz. Ale jakbyś poczytała więcej archiwalnych dyskusji, to byś wiedziała, że jak wkurzające by nie były, bardzo często te emotki czy jednolinijkowce wnoszą więcej sensu niż niejeden sążnisty post.
Kai - 7 Kwietnia 2010, 09:32

Niewykluczone. O ile ten Pan powstrzyma się od osobistych zaczepek, jestem w stanie poobserwować i może zrewiduję swój pogląd. Na razie teksty o wyrzygu i "nie prowokuj" kiedy próbowałam zadać czysto techniczne pytanie jakoś mnie nie przekonują.

Czasem zabawnie jest tez poobserwować sytuację jako osoba całkiem z zewnątrz.

Pucek - 7 Kwietnia 2010, 10:03

Owszem, spoglądanie świeżym okiem ma swoje walory. A dociekanie, kto jest kto przysparza i zabawy i wiedzy.
Zakładanie z góry - patrz pierwsza strona tego blogu - cech użytkowników jest błędem. Oczywista oczywistość, na w/w przykładzie.

Partner forum