Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?
GrzybiarzAnonim - 19 Maj 2010, 16:31
Dunadan napisał/a | GrzybiarzAnonim, no, nowy DMC by się przydał, fakt. Gdyby tak wypuścili God of War na PC... szkoda że slashery nie są tak popularne na PC. |
Święta prawda. Grał ktoś w Ninja Blade?
Lichtenstein - 19 Maj 2010, 16:42
Dunadan - Znaczy, formalnie to Bayonetta jest inną licencją, innym uniwersum i tak dalej. Tylko, że to co istotne, jest DMCowe, bo to gra twórcy pierwszego DMC. Jest tak samo przegięta, klimatyczna (tu do przegiętej przemocy dochodzą jeszcze b. silne podteksty seksualne, tyle że tak zrobione, że około ośmiokrotnie przekraczają granice autoironiczności), krwawa i maniacka.
O ile stylistyka właśnie jeszcze bardziej przesadza, niż wszystkie DMC razem wzięte, co nie wszystkim podchodzi, o tyle same mechaniki czynienia przemocy są chwalone przez wszystkich, którzy mieli z grą styczność.
Dunadan - 19 Maj 2010, 16:52
GrzybiarzAnonim, niestety nie, grałem jeszcze jedynie w Onimushę
Lichtenstein, zale z tego co pamiętam Bayonetta dostała raczej marne noty na serwisach...
Lichtenstein - 20 Maj 2010, 09:19
No, na gamerankings średnia ocen to 89,90%.
Dunadan - 20 Maj 2010, 09:32
Lichtenstein, no, to może mi się coś pokićkało
Rudus - 5 Czerwca 2010, 20:35
http://www.cdaction.pl/ne...zez-screen.html
Omg omg omg omgmogmogmgomgoo!!!!!11111oneone
Bardzo sympatyczny trailer i zapowiada sie gra warta uwagi, byc moze po nieciekawej 2 powracaja do konwencji thilleru sc-fi ...
Hubert - 5 Czerwca 2010, 21:32
Ja nawet w jedynkę nie grałem, grr...
Matrim - 5 Czerwca 2010, 22:58
Rudus napisał/a | http://www.cdaction.pl/news-12875/deus-ex-human-revolution-jest-trailer-zapowiadany-przez-screen.html
Bardzo sympatyczny trailer i zapowiada sie gra warta uwagi, byc moze po nieciekawej 2 powracaja do konwencji thilleru sc-fi ... |
Ja to bym w sumie taki film obejrzał
dzejes - 6 Czerwca 2010, 10:52
Sosnechristo napisał/a | Ja nawet w jedynkę nie grałem, grr... |
No to zazdroszczę.
Hubert - 6 Czerwca 2010, 10:55
Gdyż?
dzejes - 6 Czerwca 2010, 10:56
Gdyż ja grałem i już nigdy nie zagram pierwszy raz.
Hubert - 6 Czerwca 2010, 10:57
Dunadan - 6 Czerwca 2010, 14:42
Przede mną też wszystko jeszcze
Szenute - 7 Czerwca 2010, 17:11
Ja czekam na Polskie Imperium.http://gamecorner.pl/game...o_Imperium.html
ilcattivo13 - 7 Czerwca 2010, 17:49
Rudus napisał/a | http://www.cdaction.pl/news-12875/deus-ex-human-revolution-jest-trailer-zapowiadany-przez-screen.html
Bardzo sympatyczny trailer i zapowiada sie gra warta uwagi, byc moze po nieciekawej 2 powracaja do konwencji thilleru sc-fi ... |
a mnie wygląda na to, że zamiast porządnego rpg-fpp dostaniemy cyberpunkową wersję Assassin's Creed, albo inszego Hitmana I znowu fabuły będzie tylko tyle co w trailerze...
Easy - 7 Czerwca 2010, 18:22
ilcattivo13 napisał/a | I znowu fabuły będzie tylko tyle co w trailerze... |
Czyli tak jak w Deus Ex pierwszym, bo akurat fabuła to nie była tam oszałamiająca.
ilcattivo13 - 7 Czerwca 2010, 18:30
nie gadaj, Easy. W jedynce fabuła odsłaniała się co chwilkę. Praktycznie z każdą rozmową, albo ze znalezionym pda (czy jak to tam się nazywało). Poz tym względem chyba nie ma na rynku gry, w której tak długo twórcy wodziliby gracza za nos... I to w jakim stylu. Dla mnie DE to jest najlepsza gra erpego-efpepe na świecie.
Easy - 7 Czerwca 2010, 18:35
Ja tam będę się upierać przy swoim. Klimat to i może miał rewelacyjny, ale fabuła? Ot kolejny spisek na najwyższych szczeblach amerykańskiej władzy.
ilcattivo13 - 7 Czerwca 2010, 18:58
a ja przy swoim... Idziemy się napić?
Easy - 7 Czerwca 2010, 19:04
No jacha!
Dunadan - 16 Czerwca 2010, 12:26
Yeah
http://www.youtube.com/wa...Qo&feature=fvst
Polecam filmik aktorski do najnowszego Ghost Recon
Hubert - 16 Czerwca 2010, 15:25
A ja chyba jednak chciałbym Baldura 3 zobaczyć... Wiem, że to już nie byłoby to, ale gdyby Bioware połączyło siły z Obsidianem, jak niegdyś z Black Isle (właśnie, ciekaw jestem, w jaki sposób przebiegała ta współpraca, kto i za co odpowiadał - prócz tego, że Bioware dawało silnik graficzny, nieodżałowane Infinity)... Pewnie miało by to więcej sensu niż np. robienie drugiej części Tormenta. Mimo że obie gry skończyły się definitywnie.
A w dodatku mój sprzęt nie udźwignie ani Wiedźmina, ani Dragon Age ani Fallouta New Vegas - czyli jedynych cRPGów, które są/zapowiadają się porządnie. Nawet niemłodego już NWN 2 nie mogę odpalić. Wrr...
Dunadan - 17 Czerwca 2010, 19:55
Metal Gear Solid: Rising [Lightning Bolt Action]
http://e3.gamespot.com/video/6265460/?hd=1
Będzie rzeźnia... tym razem na wszystkie platformy. Chętnie bym zobaczył Guns of the Patriots na PC... tak czy inaczej szykuje się niezły killer
Hubert - 18 Czerwca 2010, 11:06
A ta seria nie miała się skończyć na 3-4 częściach przypadkiem?
Dunadan - 19 Czerwca 2010, 06:40
Sosnechristo, żartujesz? zabijać kurę znoszącą złote jajko? MGS to jedna z największych serii w historii. Tym razem będzie się grało głównie Raidenem, a ponieważ gra nie jest już "Tactical Espionage Action" a "Lightning Bolt Action" to znaczy również ze system rozgrywki się pewnie nieco zmieni ( ze skradanki na coś z większą ilością akcji )
Matrim - 19 Czerwca 2010, 10:24
Dunadan napisał/a | ze skradanki na coś z większą ilością akcji |
Ze zwiastuna widać, że tej akcji to będzie na megatony Trochę to do MGS nie pasuje, ale może taki spin-off się sprawdzi.
Dunadan - 19 Czerwca 2010, 16:33
Na razie to gdybanie... ale wychodzi na to ze szykuję slasher jakby... Zajawkę mieliśmy w MGS: VR, gdzie można było grać Cyborg Ninja na jednaj z plansz, domyślam się ze rozgrywka może tu być podobna - trochę skradania trochę h'n's.
ilcattivo13 - 26 Czerwca 2010, 08:05
no co te bydlaki z XCOMem zrobiły...
ketyow - 26 Czerwca 2010, 08:47
ilcattivo13, zepsułeś mi humor tym linkiem. Co to ...wa ma być? Widać, że sterowane z konsoli - no tak, przecież jak mogliby zrobić nowego XCOMa i nie wypuścić go na te śmierdzące konsole? To trudno, trzeba z niego zrobić inną grę, żeby konsolowcy chcieli grać, to nic, że stary schemat się sprawdzał...
Agrerodes - 26 Czerwca 2010, 08:48
ketyow napisał/a | ...i nie wypuścić go na te śmierdzące konsole? |
:O
Od dzisiaj jesteśmy wrogami...
|
|
|