Park marzeń [gry] - Diablo III
Hubert - 26 Maj 2012, 02:40
Sebastian napisał/a | Sosnechristo napisał/a | O proszę, jednak ktoś pamięta Noxa. : ) Przez nakładka masz na myśli dodatek? |
Tak. I uważam że była to naprawdę przemyślana gra. Można było przesuwać przedmioty, lista zdolności na pasku pod skrótami klawiaturowymi - Diablo dopiero teraz wprowadza te znakomite rozwiązania. Wadą Noxa była liniowość fabuły , po prostu szło się do przodu zupełnie jak w Diablo 3. |
To akurat jak większość h'n's, ale za to oferowało trzy diametralnie różne perspektywy w tej historii (pamiętam, że specjalnie przechodziłem równolegle Wojakiem, Zaklinaczem i Magiem). I jedną z fajniejszych grafik. Z mojego punktu widzenia - do dziś.
Agi - 28 Maj 2012, 14:14
Onet donosi o pierwszej ofierze Diablo III. Powiało grozą.
ketyow - 28 Maj 2012, 14:56
Jak zobaczyłem Agi w wątku o Diablo, to aż musiałem wejść
illianna - 28 Maj 2012, 16:17
ketyow, Agi jest zażartym Diablomaniakiem, tylko jeszcze nie kupiła trójki
Agi - 28 Maj 2012, 18:16
illianna samą prawdę pisze.
ketyow, czemu nie pasuję Ci do Diablo?
ketyow - 28 Maj 2012, 18:50
No nie wiem, skoro ja zagrywałem się w dwójkę a do tego wątku jeszcze nie zaglądałem... pomyślałem, że może uciszasz bójkę "czy lepszy jest łowca czy czarownik"
Sebastian - 29 Maj 2012, 12:56
dobry artykuł krytyczny by Henryk Tur
Jeden ciekawy problem Henryk poruszył tak na marginesie - czy mężczyźni i kobiety mają takie same "statystyki"?
Czy powinna być różnica w np. sile? A z drugiej strony wyobrażam sobie co by było gdyby jednej płci dodano minus jeden do inteligencji ?
Homer - 29 Maj 2012, 15:41
Hmm...
To nie jest dobry artykuł krytyczny. Jedyny punkt krytyki bezdyskusyjny to mus blizzardchmury, zmiennej jak pogoda. Całą resztę stanowi nieobiektywne zebranie do kupy zasłyszanych tu i ówdzie haseł. Doczepię się tylko do stwierdzenia, że tylko kilka umiejętności jest naprawdę przydatnych. A figa. Zależy jak kto lubi grać i przeciw komu. Sam już kilka zestawień przetestowałem i raczej ciężko mi sie zdecydować czego używać czasem.
Brakuje mi za to głównego powodu. Diablo 3 to złodziej czasu.
Agi - 29 Maj 2012, 15:59
Homer napisał/a | Diablo 3 to złodziej czasu. |
Czyli nic się nie zmieniło od Diablo I i Diablo II.
Za namową Rodziny zaczynam rozważać zakup.
Taselchof - 29 Maj 2012, 20:34
Oj Agi, gorąco polecam, ja w końcu dotarłem na 60 level i wkroczyłem do inferno, więc gra się dopiero zaczęła.
Homer - 29 Maj 2012, 20:37
A ja siedzę na Belialu na koszmarze... i jest to w tej chwili nie do przejścia solo dla mnie, jeszce przy drobnych lagach jakie się ostatnio zdarzają (czarodziejka 44). A w międzyczasie mam już mnicha w 2 akcie (22) i zerknałem jak łowca wygląda (7).
Jak wygląda wybieranie sobie questa do grania? Bo mnie straszy, że sejwa zmienia i nie rozumiem o co chodzi. Mogę sobie czarodziejką np. skoczyć do Króla Szkieletów i będę mógł potem wrócić do bicia Beliala?
Taselchof - 29 Maj 2012, 20:54
Możesz wybierać wszystkie questy które już zaliczyłeś daną postacią, możesz mordować Beliala setki razy licząc że wypadnie coś żółtego na aukcje. Nie możesz przerzucać sobie zadań z postaci na postać ani poziomów wyjątkiem jest gra publiczna gdzie ktoś Cię może doprosić do gry ale i tu jest ograniczenie np. levelowe.
Może masz za słaby sprzęt a idziesz na niego z Palladynem, mimo wszystko radzę grać w teamie ? Ja nawet z rzeźnikiem miałem na nightmarze duże problemy.
PS legendarne przedmioty ciągle nul.
Homer - 29 Maj 2012, 21:08
He, he... a ja mam dwa. Te rękawice i teraz troszkę lepszą buławę (będzie dla mnicha).
Problem mam taki, że dostanę dwa razy z kółka i gleba. Czarodziej ma mało hpków.
edit: Dałem radę. Zmieniłem umiejętności, zbroja energii podnosi ładnie pancerz,a kulki dobrze wchodzą w cele nieruchome. Do tego hydry. I przede wszystkim - brak lagów wieczorem.
illianna - 30 Maj 2012, 15:32
a ja aż do gniazda arachnidów byłam niezniszczalna, ale te małe paskudy dy mi trochę popalić, aż w końcu zabiłam jakiegoś pomniejszego bosa i dostałam broń wysysająca krew i tutaj sytuacja się odwróciła, hehe...
Farin - 30 Maj 2012, 17:12
BLe ! Ale Blizzard dał ciała z inferno:
http://www.youtube.com/watch?v=PEyk63UaBI4
Taselchof - 30 Maj 2012, 17:22
Dokładnie tak to wygląda
Homer - 30 Maj 2012, 17:41
A mnie dzisiaj powpadało parę itemów i tak jakoś z niczego nagle potroiłem hpki mojej czarownej. Z tym, że wylogowałem się na parę chwil i... serwery zajęte, od pół godziny mam błąd 37. Niech im ktoś powie, że ja chce w singla pograć.
Taselchof - 30 Maj 2012, 17:50
Ja się na chwilę wbiłem i mam wywaloną listę znajomych , więc coś poważnego jest.
Farin - 30 Maj 2012, 18:38
Łatkę wprowadzają w użycie pewnie.
Taselchof - 30 Maj 2012, 18:47
Juz dzis sie cos malego zassalo, oni maja duzego hioba na wprowadzeniu tego platnego domu akcyjnego, wiec pewnie zbowu cos tu zmieniaja. Poprzednia latka duzo dobrego w sumie zrobila.
Homer, inni też nie są jakoś zachwyceni tymi błędami.
https://www.youtube.com/w...v=GsqUZkmO-zk#!
Ziemniak - 31 Maj 2012, 19:08
Czy można ściągnąć jakąś wersję testową, czy trzeba kupować w ciemno?
Agi - 31 Maj 2012, 19:37
Ziemniak, wybierz się z wizytą do przyjaciół i potestuj.
illianna - 31 Maj 2012, 19:46
Ziemniak, my mamy klucz do wersji testowej do rozdania.
Ziemniak - 31 Maj 2012, 20:01
A możesz mi go podesłać na PW?
Homer - 31 Maj 2012, 21:47
Wczoraj błąd 37, a dzisiaj chociaż się loguje to wiecznie pobiera info o postaciach. Nie no, klops! Chyba sięgnę po AlanaWake'a w końcu... ale żeby nie było zbyt prosto, on z kolei do rejestracji wymaga Steam. Więc do kolekcji GtW (Batmany) i Origin (ME3), o blizzchmurze nie wspominając, dołączy sobie Steam. Mam nadzieję, że ktoś wymyśli szybko jakiś program integrujący, pilnujący do tego, żeby mnie nikt za bardzo nie śledził.
Chwała CDPROJEKT za ichnei podejście do oryginalnego użytkownika. Przynajmniej po problemach premierowych (które jak widać i tuzów przemysłu nie omijają) potem mogę grać w Wiedźmaka do znudzenia!
illianna - 31 Maj 2012, 21:49
Ziemniak, i jak tam?
Ziemniak - 31 Maj 2012, 22:04
Ściąga się, jutro sobie potestuję.:D
Ice - 4 Czerwca 2012, 20:22
Przeglądam i coś nie wierzę, czyżby jeszcze nikt nie wstawił tej
recenzji Diablo III
Homer - 5 Czerwca 2012, 14:38
Znowu stoję na Belialu. Tym razem na piekle... i nie zapowiada się, żeby szybko dało się to przeskoczyć. Troszkę ta gra przestała się skalować. Część losowo wyrzuconych potworków jest nie do przeskoczenia magiem solo. Zdaje się, że mnich i barb mają się na wyższych poziomach najlepiej. Najlepsze, że to nie jest kwestia trudności... bo po prostu są potworki nie do ruszenia, ale gdy nagle wyskoczy Ci jakiś mega przedmiot, wchodzisz w nie jak w masło.
Ale cisnę... już 57 na liczniku (~3k ~25k). Tylko w sumie, nie wiem po co . Jedyna motywacja to wyłapanie wszystkich wydarzeń, a później może popodglądanie jeszcze innych postaci (w między czasie już ruszyłem łowczynią - ależ dziwne buty ma i szamanem - fajnie mówi, ale czary dziwaczne). Kaprysowo już zwiedziłem .
Taselchof - 5 Czerwca 2012, 14:53
Homer jak będziesz chciał zawsze mogę pomóc. Na inferno byś był na jednego hita inwestuj w rzeczy do witalności.
|
|
|