Mechaniczna pomarańcza [film] - Kreskówki (i nie tylko), stare lub nowe.
Taselchof - 14 Czerwca 2009, 11:41
Rico KABOOM
ja ostatnio hrabiego kaczulę oglądam trochę inny dubbing jak pamiętam ale mimo wszystko super :d
Zgaga - 16 Czerwca 2009, 12:20
Potwory kontra obcy proponuję z czystym sumieniem.
Dobra kontynuacja humoru rodem ze Szreka. Aby się jeszcze lepiej bawić, dobrze coś ciut kojarzyć.
Zgaga - 21 Lipca 2009, 09:03
Czy ktoś oglądał:
Hellboy - Miecz Burz, reż. Phil Weinstein (2006)
Hellboy - Krew i żelazo, reż. Tad Stones, Victor Cook (2007) ???
Można obejrzeć, czy zanudzę się na śmierć?
777temidaOK - 25 Lipca 2009, 01:58
Mam pytanie o kreskówkę której każdy odcinek zaczynał się (o ile dobrze kojażę) najazdem kamery z góry na dom w którym w dziecięcym kojcu siedziała grupka bobasów w pieluchach, umiały one mówić i zachowywały się jak dorośli, coś mi też chodzi po głowie że był wśród nich jeden taki upierdliwy nie pamietam dlaczego:) Twarzy rodziców nigdy nie pokazywano, jedynie ich nogi. Myślę ze było to na TVN lub POLSAT. Leciało to całkiem niedawno góra 10 lat temu.
Agi - 25 Lipca 2009, 07:53
777temidaOK, nie kojarzę tej kreskówki.
Ozzborn - 25 Lipca 2009, 08:36
Pełzaki chyba to się nazywało?
Chal-Chenet - 25 Lipca 2009, 13:14
Ozzborn, dobrze gada. I niezłe to było.
777temidaOK - 25 Lipca 2009, 16:42
WOW!
Wielkie dzięki!
Właśnie o to mi chodziło, trochę pokręciłam w opisie, ale to jest to!
Myślę że całkiem fajna to była kreskówka.
Karl - 25 Lipca 2009, 17:26
Do wyszukiwania starych kreskówek polecam nostalgia.pl. Sam kiedyś tam trafiłem na opis tego czego szukałem.
Pełzaki chyba się nie kwalifikują, bo tam są kreskówki jeszcze starsze.
Disclaimer: nie jestem użytkownikem ichniego forum, właścicielem tamtej strony ani nie płacą mi w żaden sposób za reklamę.
Zgaga - 29 Lipca 2009, 10:39
Na youtubie można znaleźć taką sobie wiązankę kreskówkowych przebojów:
http://www.youtube.com/watch?v=YEynYoxfTis
Ktoś rozpoznał wszystkie? Ja nie. Ach ta skleroza. Coś się po głowie obija, i tylko obija.
Edit: No dobra, ja rozpoznałam: Koziołka Matołka, Reksia, Coralgola, Sindbada, Baltazara Gąbkę, Bolka i Lolka. Ma ktoś coś jeszcze w uchu????
Hubert - 30 Lipca 2009, 12:38
Zdobyłem X-men TAS sezon 1 i oglądam z Młodszym. Pomijając niektórych lektorów naprawdę dobra rzecz. Jak na kreskówkę dla dzieciaków - zaryzykuję określenie - dosyć głębokie.
Szkoda, że nigdy nie było w publicznej TV.
Ozzborn - 30 Lipca 2009, 14:07
Rewelka, mam wszystkie 5 sezonów w oryginale Chociaż, niektóre odcinki są pisane przez jakichś matołów. Ja rozumiem pewną naiwność, ale Magneto używający swojej mocy magnetycznej do rzucania ludźmi (bez udziału obiektów metalowych) i rozbijania plastikowych czy z innej turbożywicy (z braku lepszego słowa) okowów. Ale poza takimi wpadkami lux!
Ziuta - 30 Lipca 2009, 14:36
A pamietacie Batmana TAS? To jest to...
Hubert - 30 Lipca 2009, 14:50
Ziuta, pamiętamy, jak moglibyśmy zapomnieć... wszak zawsze poganiało się odbierających rodziców w przedszkolu, by zdążyć na 15.
Ozzborn, to jest nic. Rozbroił mnie motyw, kiedy Wolverine o mało się nie przekręcił od małego zadrapania Sabretootha. Wolverine. Niezniszczalny Wolverine. No i niektóre przekomarzanki są drętwe. Ale jednak serial się ogląda.
Ziuta - 30 Lipca 2009, 15:13
Ja pamiętam, jak Batman TAS leciał w poniedziałki na TVP1 jako dobranocka
Ozzborn - 30 Lipca 2009, 15:57
Nom Batman mistrz - mam jakieś serie też na kompie - Gotham Knight nie pamiętam, które to, a jeszcze nie zaglądałem.
A jeszcze jedno. W oryginalnej wersji X-men TAS Ruda ma genialny głos - zakochałem się od razu
baranek - 30 Lipca 2009, 20:33
Zgaga, Uszatek jeszcze jest, Zaczarowny ołówek, a Bolek i Lolek z kilku "sezonów", podróże i na dzikim zachodzie rozpoznałem, i ten klasyczny, co się w czołóce pory roku zmieniają.
Adashi - 31 Lipca 2009, 12:08
Ozzborn napisał/a | Ja rozumiem pewną naiwność, ale Magneto używający swojej mocy magnetycznej do rzucania ludźmi (bez udziału obiektów metalowych) |
A żelazo we krwi to pies?
X-Men TAS i tak się nie umywa do animowanych adaptacji Batmana.
Hubert - 31 Lipca 2009, 15:53
To prawda, animacje w Batman TAS niesamowite. Ale w Spider-man TAS też nienajgorsze.
Jednak jeśli chodzi o klimat, kreskę, kolory, humor i scenariusz - Motomyszy RZĄDZĄ! Najgorsze, że w Polsce nie można dostać nawet pierwszego sezonu na DVD, w związku z tym trzeba się uciekać do ścieżek... alternatywnych.
W dodatku te nowe sezony - z 2006 i później zostały zarżnięte.
BTW, oglądaliście SPAWN TAS? Warto wydać stówę?
Taselchof - 7 Listopada 2009, 23:14
http://www.kreskoweczki.pl/pingwiny-z-madagaskaru/
jak coś to PINGWINY WRÓCIŁY
Hubert - 7 Listopada 2009, 23:43
Taselchof, lejesz miód na me serce
Taselchof - 8 Listopada 2009, 00:10
no wcześniej już były w sumie ale teraz z dubbingiem to klasa niestety jeszcze nie wszystkie
hrabek - 9 Listopada 2009, 11:02
Bo to teraz dopiero od trzech tygodni na Nickelodeonie leci. Po dwa odcinki na tydzień i nie po kolei wedle oryginalnej numeracji.
Kobex - 5 Stycznia 2010, 23:02
Ja jestem fanatykiem i maniakiem The Simpsons do tej pory .
Jedenastka - 17 Stycznia 2010, 11:04
Nie wiem czy to dobry temat...
Czy ktoś już widział?
http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=58261
W kinach jest od 15 stycznia...
Wszyscy musimy to zobaczyć???
Kobex - 17 Stycznia 2010, 20:55
Wreszcie dzieci będą mogły obejrzec jakąś bajkę nie w 3d, no i może starsi też sie skuszą.
EDUARDOMONTENEGRO - 25 Stycznia 2010, 18:40
Ja tam lubię Famili Guya i Futurame. Tripping the Rift, tez jest zabawne.przynajmniej 2 pierwsze sezony.
Anix - 31 Stycznia 2010, 20:36
A ja ostatnio zatęskniłam za Świat Według Ludwiczka - humor tej kreskówki zawsze mnie rozwalał, na dodatek pewna doza edukacyjości *jakoś to słowo mi nie pasuje, ale z braku lepszego niech zostanie* czyni ją jeszcze lepszą.
Ogólnie mój net to netowa nędza, więc ani nie ściągnę ani nie obejrzę - a kablówki niestety nie posiadam. Kiedyś wydawało mi się, że są do zdobycia na DVD (chyba 3 odcinki na jednej płytce), ale musiało mi się przywidzieć
lucek - 31 Stycznia 2010, 21:18
Ludwiczek (Life with Louie) leci na Foxie, moja bratanica go nienawidzi, więc jak tylko są święta i nawiedzam rodziców (a ona dziadków), to go oglądam ze złośliwością właściwą ludziom starym. Ale i tak Bobby kontra wapniaki (King of the Hill) rządzi, jeśli chodzi o 'realistyczne' kreskówki. Bo prawdziwym cesarzem animowanego serialowo wszechświata jest Seth McFarlane i jego Family Guy oraz spin-offy. Simpsonowie do piachu!
Anix - 31 Stycznia 2010, 21:28
Jak można nienawidzić Ludwiczka? To taki fajny dzieciak xD Twoja bratanica, lucku najwyraźniej się nie zna
Przypomniała mi się jeszcze pierwsza seria "Ach, ten Andy! - też na Foxie leciało, bardzo lubiłam. Druga seria też była niezła, trzeciej nie miałam okazji oglądać.
Z kreskówek nie cierpiałam Johhny'ego Bravo, który irytował mnie pod każdym względem. Podziwiam ludzi, którym się to podobało ;]
|
|
|