To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.

Agi - 13 Lutego 2007, 20:59

Gustaw G.Garuga, rozumiem, że masz misję do wypełnienia... Status zobowiązuje.
Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2007, 21:01

Fidel-F2 napisał/a
Gustaw G.Garuga, no jednak masz poczucie humoru
Gustaw G.Garuga napisał/a
widzę wzmożone torturowanie kota.
Nie bez powodu nikogo personalnie tutaj nie obwiniłem za zaistniałą sytuację.

Udowodnij, że kogoś się personalnie czepiam, trawestując popularne powiedzenie. Czyżbyś jednak to Ty 'konfabulował'?

Agi55, nie wiem, o co Ci idzie.

Agi - 13 Lutego 2007, 21:05

Na wszystkich bogów przeszłych, obecnych i przyszłych, skończcie tę niesmaczną duskusję zanim się pokłócimy do końca.
NURS - 13 Lutego 2007, 21:06

Gustaw, proszę cię, daj spokój. nie róbmy z tego cyrku na całe forum. Agi ma rację.
Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2007, 21:10

Fidel pisze do mnie prowokacyjnie, Agi pisze do mnie sarkastycznie, odpowiadam im, wychodzi na to, że to ja mam 'dać spokój'. Niech będzie. Posty zostają, kto chce, niech czyta i wyciąga wnioski. Jestem o nie dziwnie spokojny :D
Agi - 13 Lutego 2007, 21:18

Gustaw G.Garuga, piszę "sarkastycznie", bo chyba za bardzo przejąłeś się rolą :)
Myślę, że sprawa została nie tylko wyjaśniona na Forum i na pw, ale wręcz przenicowana. Przecież są ciekawsze tematy, po co tracić energię na jałowe przepychanki.
Jeśli poczułeś się urażony, to przepraszam :D (to uśmiech do Ciebie, nie z Ciebie)

Dunadan - 13 Lutego 2007, 21:18

Ale się narobiło... :|
Rodion - 13 Lutego 2007, 21:59

No... :D
To pewnie przez ta pogodę? :mrgreen:

Dunadan - 13 Lutego 2007, 22:04

u mnie pogoda jest piękna... :roll:
A wszystko trochę przez wątek 'Biją'...

Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 22:07

Gustaw G.Garuga, nie pisze do Ciebie prowokacyjnie ale zwyczajnie robię sobie z ciebie jaja. Nazywaj rzeczy po imieniu bo się możemy nie dogadać.
Jestem o nie dziwnie spokojny :D
a już się upokajałem a tu jazdy część dalsza
mawete - 14 Lutego 2007, 06:37

Tak czytam i zastanawiam się czy Wam naprawdę zajęcia brakuje... :shock: :mrgreen:
dzejes - 14 Lutego 2007, 17:52

Tak czytam, widze, że mawete przeczytał bzdurny wątek,w którym nawet nie uczestniczył i się zastanawiam czy mu naprawdę zajęcia brakuje... :mrgreen:
mawete - 14 Lutego 2007, 19:23

dzejes: chciałem sprawdzic o czym bredzisz... :mrgreen:
Logan - 14 Lutego 2007, 20:58

Kochani, wyluzujcie trochę...
Gustaw G.Garuga - 14 Lutego 2007, 20:59

Fidel, gdybym miał się bawić w psychologa, to bym powiedział, że robienie sobie jaj z oponenta to jeden z mocniejszych mechanizmów obronnych... Wiem, bo sam tak miałem/miewam... ale bawić się nie będę, bom nie psycholog, jeno idealista :P
elam - 15 Lutego 2007, 07:08

ok;

to ja teraz powaznie i serio: jesli komus tak bardzo to przeszkadza (chociaz mamy swiezutkie dowody, ze nowym wcale niekoniecznie :) ) to mam sugestie:

- zamknac temat bija i witac nowych w powitalni dziendobry, czesc i czolem.

i tak wiekszosc wlasnie tam pisze pierwszego posta. mozna tam golluma poszturchac, mozna powitac cieplo, wedle uznania,
prawie kazdy tam zaglada, wiec nowego zauwazy, (a do "bija" tylko kilku forumowiczow zagladalo)
i to powinno uspokoic gollumofilow.

dziekuje za nie/uwage :)

Rafał - 15 Lutego 2007, 08:33

Elam mądrze gada. I nawet wyjątkowo w przyzwoitej porze.
Fidel-F2 - 15 Lutego 2007, 08:56

wiwat polityczna poprawność
Godzilla - 15 Lutego 2007, 09:42

Ja tam się do bijalni przyzwyczaiłam, mój protest wzbudziło jedynie ostre poszturchiwanie golluma, który się zbuntował. Bijalnia żyje własnym życiem, w końcu mimo ostatniej awantury zgłosiły się dwie osoby i była zabawa. Ten wątek ma sens, moim zdaniem należy tylko zachować umiar w zaganianiu nowych osób. Wolę podejście przyjacielskie od kapralskiego. I łopatologię: podrzucić od razu link, zamiast tekstu "zamelduj się w wątku Biją", bo ktoś świeży może nie zajarzyć.

A jak obywatel nie posłucha, to co? Cham się i tak ujawni i zostanie usadzony, a ktoś np. nieśmiały rozkręci się po jakimś czasie.

Rodion - 15 Lutego 2007, 11:05

Ja stawiam Veto, propozycji elam ! " Biją" jest jednym z najstarszych tematów tego forum, a do tego unikalnym i oryginalnym jeśli chodzi o fora internetowe. Polowanie i obijanie nowo zarejestrowanych stało sie tradycja i swoistym sportem dla stałych userów.
A jeśli ktos nowy nie chwyta klimatu, nie bawi go to, czy z innych powodów mu to nie podchodzi, to przecież wystarczy, że to powie ( tak jak wielu przed nim) i przedstawi sie w dowolnym temacie ( no może nie tak do końca dowolnym, formy nadal obowiązują).

Decyzja co robić z " klientami " którzy faktycznie rejestrują się na forum tylko po to by sobie cos załatwić, faktycznie niech zostanie rozstrzygnięta przez admicje.

Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2007, 11:10

Nie chodzi o to, żeby zamykać temat "Biją" , tylko żeby do nowych, którzy pierwsze posty piszą poza nim, podchodzić z życzliwością. Podpisuję się pod postem Godzilli.
NURS - 15 Lutego 2007, 11:18

Mogą się wpisywać w obu, można dac im prawo wyboru. hardkorowcy na prawo, panie na lewo :-)
Godzilla - 15 Lutego 2007, 11:24

Co więcej, uważam, że tych co przeszli przez "Biją" szybciej się uznaje za swoich, przestają być nowi i obcy. Tak że samym nowym to służy. Ale jeżeli ktoś ma wstręt do ćwiartowania i rozwlekania flaków... to niech się wykaże gdzie indziej. Ja już jestem dawno po maturze, ale nie wiem czy byłoby mi łatwo zgłosić się do bijalni w wieku lat 15-tu.
Rodion - 15 Lutego 2007, 11:30

Gustaw pamiętaj, ze różni ludzie mogą rozumieć życzliwość w różny sposób :D
Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2007, 11:34

Tak, Rodionie, jest taki pogląd, wedle którego porozumienie międzyludzkie jest w ogóle niemożliwe, bo przez dane słowo każdy rozumie coś innego. No cóż, ja go nie podzielam :)
Rodion - 15 Lutego 2007, 11:39

Ale zgodzisz się, że to co dla jednego będzie życzliwym i żartobliwym zaproszeniem do wspólnej zabawy, może być odebrane zupełnie inaczej?
Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2007, 11:41

Chyba niepotrzebnie teoretyzujemy... Jak odbierasz posty w odpowiedzi na debiut forumowy cośtam777? Nie będę powtarzał, jak je odebrałem, podkreślę tylko, że życzliwości w nich nie dostrzegłem.
Godzilla - 15 Lutego 2007, 11:42

Jeżeli ktoś jest aż tak drażliwy, żeby się dopatrywać obrazy absolutnie we wszystkim, to potrzebuje terapeuty a nie forum. Więc nie przesadzajmy. Umiar we wszystkim, w głaskaniu po główkach takoż.
Rodion - 15 Lutego 2007, 11:46

Dokładnie Godzilla , dokładnie! Każdy z nas ma na koncie jakąś wypowiedz która spowodowała u kogoś z czytających wysypkę na pępku ;P: Więc nie przesadzajmy z tą zasadą niedowierzania. :wink:
mawete - 15 Lutego 2007, 12:59

W całej rozciągłości popieram Rodiona :D

Partner forum