Powrót z gwiazd - Tęczowa debata
Tomcich - 8 Września 2007, 09:54
Miria - trochę się mylisz. U wielu zwierząt istnieją adopcje, chociażby u szczurów po śmierci matki opiekę nad jej potomstwem przejmuje inna samica.
Anonymous - 8 Września 2007, 11:44
Chciałam raczej pokazać bezsens powyzszych argumentów. Co jest naturalne, a co nie? Ktoś juz tu chyba wspominał o łabędziach, które często wychowują młode w parach jednopłciowych? Więc proszę, to przykład z natury. Jak juz chcemy byc tacy "naturalni", choć IMO nie po to stworzylismy skomplikowane relacje społeczne, cywilizację, nie po to mamy intelekt i panujemy nad instynktami, by teraz nagle kierować się wyłącznie naturą.
Dabliu - 8 Września 2007, 12:16
Jeżeli mielibyśmy być tacy naturalni, to w ramach normalnych relacji damsko-męskich mieścił by się np. gwałt.
Krzasiek - 8 Września 2007, 12:49
Fidel-F2 napisał/a | widziałem dziś z okienka traktorka byczka kryjącego drugiego byczka więc to chyba prawda co ktoś kilkadziesiąt postów wcześniej twierdził, że jest to zachowanie popularne wsród różnorakiej fauny
dla rozrywki to, myślę, robili(ły) bo chyba nie z zamiarem założenia rodziny |
Fidel
Na Irlandzkich laczkach byczki pasa sie osobno. Wiec nie wiem czy jest to zachowanie popularne wsrod roznorakiej flory czy tylko brak alternatywy.
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 13:03
fakt, całe stado byczków sie pasło
lavojtek - 8 Września 2007, 13:16
Ormi napisał/a | Uff... Jednak normalni ludzie SFFH czytają. Nikt na PiS. Kamień mi spadł z serca. |
Niech tak pochopnie nie spada ten kamien Jeden "nienormalny" sie ostal
Tomcich - 8 Września 2007, 13:23
lavojtek - to Ty na PiS głosujesz? Wiesz jaki jest szczyt chamstwa - zagłosować na PiS i wyjechać z kraju. A Ty sądząc po opisie w Polsce nie siedzisz.
Dabliu - 8 Września 2007, 13:33
Nie przesadzajcie - PiS jest do *beep*, ale i tak lepszej opcji w kraju nie ma.
lavojtek - 8 Września 2007, 13:34
Znam to. Glosowalem juz na obczyznie poniewaz z Polski wyjechalem wczesniej wiec nie poczuwam sie do tego dowcipu PiS popieralem od poczatku do tego stopnia ze moj wyjazd za granice przerwal proces rekrutacyjny do "pisiorow"
Nie jestem jak ta chorogiewka co obraca sie zgodnie z pierdami "wiekszosci". Nie jestem rowniez slepym betonem i widze ze wiele spraw zostalo totalnie skrewionych. Nigdy nie zaaprobowalem koalicji z LiSem, nie podobal mi sie pomysl odsuniecia Marcinkiewicza a takich kolesi jak Kurski i Gosiu to bym sam chetnie dorwal. Ot nienormalny ze mnie kaczysta!
dzejes - 8 Września 2007, 14:39
Wiecie jaki jest szczyt bezczelności? Zagłosować na PiS i wyjechać z Polski... I to k**** nie jest już nawet śmieszne.
Tequilla - 8 Września 2007, 15:55
Czy w takim razie zagłosować na PiS i wrócić do kraju to szczyt głupoty?
Easy - 8 Września 2007, 16:11
Tequilla napisał/a | Czy w takim razie zagłosować na PiS i wrócić do kraju to szczyt głupoty? |
Szczyt odwagi, nie głupoty...
Krzasiek - 8 Września 2007, 17:25
Tequilla napisał/a | Czy w takim razie zagłosować na PiS i wrócić do kraju to szczyt głupoty? |
Nie. Wyrachowania.Daj im o tym znac a na pewno znajdzie sie jakas fucha. Badz coc badz potrzebuja fachowcow.
mad - 9 Września 2007, 00:37
Geje nie poprzestaną na dążeniu do legalizacji swoich związków, domagać się będą prawa do adopcji. I tylko to mnie boli, bo sama legalizacja naprawdę nie byłaby niczym złym, adopcja z kolei - wyjściem fatalnym.
Krzasiek - 9 Września 2007, 11:59
Spalem z Fidelem.Nie mialem alternatywy.
Martva - 9 Września 2007, 12:10
I to się nazywa coming out
Easy - 9 Września 2007, 12:39
mad napisał/a | Geje nie poprzestaną na dążeniu do legalizacji swoich związków, domagać się będą prawa do adopcji. I tylko to mnie boli, bo sama legalizacja naprawdę nie byłaby niczym złym, adopcja z kolei - wyjściem fatalnym. |
I krzywdą dla adoptowanych dzieci...
Krzasiek - 9 Września 2007, 12:42
Ale pana z gwozdziami u mnie nie bylo. Dorwal Fidela. Mowi ze szczesliwie nie zagial ich z tylu.
dalambert - 28 Września 2007, 13:46
mad napisał/a | legalizacja naprawdę nie byłaby niczym złym, adopcja z kolei - wyjściem fatalnym |
jedno i drugie wyjście fatalne, jak się chce po kimś dziedziczyć to istnieją testamenty i odrobina wysiłku, a nie ślub dwu guciów ku uciesze lewackiej gawiedzi.
Poczytajcie sobie Gibbona " Upadek Cesarstwa Rzymskiego" tam też tak było , jeno dłużej trwało. Cóż internetu, tv i telefoników wszelakich nie mieli, to i zgnilizna wolniej ciekła!
Gustaw G.Garuga - 28 Września 2007, 15:45
Testamenty nie załatwiają sprawy - ktoś pisał o prawie do zachówku czy jakoś tak. Ale na to trzeba by przeczytać cały wątek
dzejes - 28 Września 2007, 15:53
I trzeba by zdobyć się na napisanie merytorycznej wypowiedzi, nie poprzestanie na rzuceniu kilku haseł ukazujących ich Autora jako drżącego o swoją seksualną tożsamość pseudomaczo.
corpse bride - 28 Września 2007, 16:30
wow, nowy fajny wątek jak wrócę z pracy to przeczytam cały i może coś dodam od siebie.
mad - 1 Listopada 2007, 08:44
Oj, corpse bride, bardzo długo pracujesz
Martva - 7 Listopada 2007, 12:35
W Trojce właśnie leci 'za a nawet przeciw' o legalizacji związków partnerskich. Jestem przerażona - i zasmucona - poziomem niektórych wypowiedzi sluchaczy.
Easy - 7 Listopada 2007, 12:42
Martva napisał/a | W Trojce właśnie leci 'za a nawet przeciw' o legalizacji związków partnerskich. Jestem przerażona - i zasmucona - poziomem niektórych wypowiedzi sluchaczy. |
Tzn? W którą stronę przeginają? Zarzuć jakimś przykładem.
Martva - 7 Listopada 2007, 12:44
W tą co zwykle: dewianci, zboczeńcy, chorzy.
Przed chwila napisała słuchaczka z pytaniem czy to ma być język miłości bliźniego - bo niektórzy się odwołują do praw naturalnych i boskich rzecz jasna
Easy - 7 Listopada 2007, 13:12
Martva napisał/a | W tą co zwykle |
No wiesz, taki Biedroń to przekonywał, że płeć nie ma żadnego znaczenia, a w Kalifornii niedawno zaczął obowiązywać w edukacji przepis, wedle którego nie można w podręcznikach wspominać o tym, że normalną rodzinę tworzą kobieta i mężczyzna, a także używać słów mama, tata, mąż, żona, bo to może wpływać negatywnie na samopoczucie gejów.
Przegięcia występują po obu stronach.
Martva - 7 Listopada 2007, 15:32
Ale nie słyszałam żadnego geja mówiącego że tych wszystkich zboczeńców heteryków powinno się umieścić w zakładach zamkniętych i poddać przymusowemu leczeniu, bo są chorzy.
Ja nie wiem, skąd u nas taka nienawiść, pogarda dla inności?
Fidel-F2 - 7 Listopada 2007, 21:42
Martva napisał/a | dewianci, zboczeńcy, chorzy | nie widzę w tym poglądzie niczego nadzwyczajnego ani niestosownego
Martva napisał/a | Ale nie słyszałam żadnego geja mówiącego że tych wszystkich zboczeńców heteryków powinno się umieścić w zakładach zamkniętych i poddać przymusowemu leczeniu, bo są chorzy. | ubaw po pachy
Martva - 7 Listopada 2007, 21:56
Fidel-F2 napisał/a | nie widzę w tym poglądzie niczego nadzwyczajnego ani niestosownego |
I co ja mogę napisać? Jest mi przykro, że nie widzisz, i ze całkiem spora część Polaków nie widzi. I tyle.
|
|
|