To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - "Zagubieni" - "Lost".

lavojtek - 3 Kwietnia 2006, 23:40

NURS napisał/a
Zresztą w wielu retrospekcjach sa postacie z innych retrospekcji
:mrgreen: A tak prosciej? :P
Słowik - 4 Kwietnia 2006, 09:37

To może ja posłużę się przykładem. Przejrzyj sobie zdjęcia z tej stronki, jeśli na nią jeszcze nie natrafiłeś:
http://humpys.net/eegallery.php?season=2

NURS - 4 Kwietnia 2006, 10:53

A takie smaczki to już siódme dno.
lavojtek - 4 Kwietnia 2006, 10:57

Nie rozumiem zdania
NURS napisał/a
Zresztą w wielu retrospekcjach sa postacie z innych retrospekcji
Scenarzysci popelniaja tez bledy co juz zauwazylem pare razy a na dowod mamy przytoczony przez nightingale'a link. To, ze to jest ta sama aktorka, nie znaczy ze to Nadia! :twisted:
Słowik - 4 Kwietnia 2006, 11:02

IMO właśnie o to chodzi, że to jest ona. Scenarzyści bawią się z nami, robią to specjalnie. Dowodem tego jest fakt, że tych "błędów" jest cała masa. Np. prawie wszędzie gdzie mamy doczynienia z cyferkami są tam któreś z TYCH cyferek. Błędem może być dajmy na to adapter w Łabędziu, to że na dwóch różnych screenach z filmu są dwa całkiem inne urządzenia, ale aktorzy i postacie to nic innego jak gra twórców serialu. Takie jest moje zdanie.
NURS - 4 Kwietnia 2006, 11:18

Dzieki nightingale - w cytowany zdaniu o to mi chodzilo - wystarczy dobrze obserwowac tło, zeby widziec na drugim planie innych bohaterow filmu. A w filmach jest taka zasada, że nie obsadza się drugoplanowcow w kilku rolach, zwlaszcza w takich produkcjach, gdzie dedukujesz, albo zmienia sie ich tak, zeby cięzko bylo spasować.
lavojtek - 4 Kwietnia 2006, 14:44

NURS napisał/a
A w filmach jest taka zasada, że nie obsadza się drugoplanowcow w kilku rolach

Nie mozna bylo tak od razu? :roll:

NURS - 7 Kwietnia 2006, 00:20

Hm, obejrzałem odcinek 18 i... sorry za spoiler z prima aprilisa :-)
lavojtek - 7 Kwietnia 2006, 08:16

Ja bede ogladal wieczorem :D Juz sie nie gniewam :P
ketman - 7 Kwietnia 2006, 08:26

Takie rzeczy jak post NURSA z 1.04 powinien byc chyba czerownym kwadratem/znaczkiem od 18 oznaczany.
Co słabsze osobowosci mogłby tego nie wytrzymać. :D

Ale pomysł iście szatański i :bravo :bravo :bravo

I pytanie. Skoro mowa o legalnym ściaganiu odcinków to czy jest jakaś strona z której można się dostać do tego czy, jak zwykle, P2P ?

Słowik - 7 Kwietnia 2006, 08:55

Heh NURS ty prorok jakiś jesteś czy co :D
NURS - 7 Kwietnia 2006, 09:23

na Ipoda możesz ściągnać za kilka bucksów.
A co do proroków, to prosiłem nie mieszać boskości do konfenansjerki religijnej :-)

fonsztyk - 8 Kwietnia 2006, 23:31

Obejrzałem osiemnastkę. Masz nosa Nursie.
NURS - 9 Kwietnia 2006, 09:57

I to jakiego :-) ciekawe czy to podpucha, czy pójdą teraz w tym kierunku, bo to juz prawie final tego sezonu.
fonsztyk - 9 Kwietnia 2006, 11:05

Pewnie pójdą w tym kierunku dalej by w ostatnim wszystko odwrócić do góry nogami i zadać pytania na następny sezon.
NURS - 9 Kwietnia 2006, 12:39

Też mam takie podejrzenia, wcześniej zaczęto rysować pewne konflikty pomiędzy postaciami, myslałem, że to może zwiastowac owe zmiany, jakie opisywała Michelle, ale na razie to wszystko zbladło.
lavojtek - 9 Kwietnia 2006, 16:14

WIEDZIALEM!!! Tzn. podejrzewalem Hugo o to juz w pierwszej serii ale przestali rozwijac ten watek wiec zwatpilem. A JEDNAK! Ale zeby Libby :shock: :shock: :shock:
NURS - 9 Kwietnia 2006, 16:39

Generalnie, jesli logicznie do tego podejśc, trzeba odpowienio zinterpertowac te fakty z trzeciego planu. tzn. z kim łączą sie te niewytłumaczalne elementy, jak komiks, bo to może być kluczem do zagadki.
Comar - 9 Kwietnia 2006, 16:40

Też dziś obejrzałem 18 i muszę powiedzieć, że jak dla mnie to absolutnie najlepszy dotąd odcinek Lostów :bravo . Pewnie dlatego, że mi trochę Dickiem zalatuje :wink:
Poza tym podobają mi się takie mrugnięcia okiem do widza jak tekst Sawyera "Widziałem samolot, ale zdecydowałem się nikomu o tym nie mówić" :mrgreen:

Ziuta - 9 Kwietnia 2006, 16:42

Mój kontakt z Lostem urwal się na końcu 3 serii. Czekam aż TVP puści drugą. Czekam... :(
elam - 9 Kwietnia 2006, 17:37

... Ziuta is LOST...
Aga - 9 Kwietnia 2006, 18:17

Ja pierwszą serię oglądałam w TVP, a teraz babcia mi nagrywa z AXN następne odcinki, bo u mnie kablówki niet. Już dawno nie było serialu, który by mi się tak podobał. Niestety, z braku czasu zalegam z pięcioma odcinkami na wideo (a z pierwszych czterech obejrzanych też nie wszystko pamiętam, będę sobie musiała zaaplikować dziewięć na raz). Martwię się tylko, czy utrzymają poziom do końca. Oby tak.
Wiecie co, przez pół pierwszej serii zastanawiałam się, skąd ja znam Sayida. A potem nagle przyszło olśnienie. Kip z "Angielskiego pacjenta". Nie ma to jak refleks :roll: .

Merigold - 9 Kwietnia 2006, 18:59

Ja też już po 18tym odcinku. Bardzo dobry. W sumie czekałam na rozwój wypadków z Henrym w roli głównej, ale musieli trochę odejść od tematu żeby za dużo nie zdradzić na raz.
Ogólnie bardzo interesująco się robi, ciekawa jestem jak wyjaśnią wątek Libby.

fonsztyk - 9 Kwietnia 2006, 19:30

Moim zdaniem Libby pokazała się na końcu odcinka po to żeby zostawić otwartą furtkę, co ja mówię- bramę do wyjasnienia że całość to ****** wiadomo(nie chcę spoilerować za mocno, tym co nie widzieli), ale to dopiero 18 odc drugiej serii, kto by tak szybko odkrył karty? Pokazano nam damę kier, ale 4 asy w grze (mrgreen).
Iscariote - 9 Kwietnia 2006, 19:44

kurcze... czyżbym był jedynym forumowiczem, który nie obejrzał ani jednego odcinka tego serialu? :shock: Łącznie może obejrzałem 30 sekund (pierwszego odcinka), a potem jakoś mnie to mijało.
NURS - 9 Kwietnia 2006, 23:05

No to masz problem, a w zasadzie cała przyjemnośc przed tobą :-)
Lu - 9 Kwietnia 2006, 23:58

Iscariote:
Cytat
kurcze... czyżbym był jedynym forumowiczem, który nie obejrzał ani jednego odcinka tego serialu? :shock: .

Nie, jeszcze jestem ja 8)

Rodion - 10 Kwietnia 2006, 00:05

Iscariote, nie martw sie. Nie ma czym.
Iscariote - 10 Kwietnia 2006, 15:22

Czasami czuję się inny :roll: (moja alienacja kiedyś mnie zabije :cry: )
lavojtek - 10 Kwietnia 2006, 16:30

Nic straconego Iscariote. Pomysl o tym w ten sposob ze najlepsze dopiero przed toba :D

Partner forum