To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - numer 17 - w kioskach 19 marca.

Rafał - 21 Marca 2007, 09:47

Dziwne, nie wiedziałem, że kiedyś to napiszę, ale jakoś nie ciągnie mnie specjalnie do nowego nr. Mogę pomarudzić? Nie? To nie.
Adashi - 21 Marca 2007, 10:30

Jak mówi młodzież "to masz zonka", Rafale :mrgreen:
Ullikummi - 21 Marca 2007, 10:58

Poczta przyniosła w poniedziałek. W empiku (Breslau) był we wtorek, ... a w kiosku kolpertera nie, heh, kręte są ścieżki dystrybucji :)
Fidel-F2 - 21 Marca 2007, 11:21

co to zonek?
Adashi - 21 Marca 2007, 11:26

Zonk a nie zonek to kot z teleturnieju "Idź na całość" znanego też jako "Zemsta Hajzera". Którą bramkę wybierasz Fidelu? Nr 1. Nie ma samochodu, masz zonka! :mrgreen:
Czarny - 21 Marca 2007, 11:32

To jest zonk nie zonek. ;P:
Adashi - 21 Marca 2007, 11:35

odkrywcza wypowiedź :bravo
Fidel-F2 - 21 Marca 2007, 11:43

Nie mogę oglądać Hajzera bo mi od tego oczy ropieją i przez to wyrobiłem sobie wewnętrzny imperatyw przełączania na inny kanał gdy tylko go zobaczę lub usłyszę
Adashi - 21 Marca 2007, 11:48

Nie będę taki, rzucę Ci Fidelu pomocną linkę :wink: :mrgreen:
NURS - 21 Marca 2007, 12:02

Kwapiszon napisał/a
Jak zawsze przychodziło 1,5 tygodnia później
to teraz w poniedziałek czyli 19
a pieczątką z czwartku 15 czyli miłe zaskoczenie.

Bo sie staramy, żebyś był zadowolniony :-)

NURS - 21 Marca 2007, 12:03

Rafał napisał/a
Dziwne, nie wiedziałem, że kiedyś to napiszę, ale jakoś nie ciągnie mnie specjalnie do nowego nr. Mogę pomarudzić? Nie? To nie.

Prukwa, mesiu Rafale? Prukwa? że sie tak z francuska zwrócę.

Rafał - 21 Marca 2007, 12:19

Prukwa to taka Kur...kwa?

Jestem zmęczony - chyba dlatego. Ostatnio nie było większych rewelacji, ot takie poprawne i miłe opowiadania. Żadnych szalonych wizji, które mogłyby mnie porwać jak niegdyś. Gdzie jest np. Świdźwiniewski, Bochiński, Ziemiański, NURS, Graf, Hałas i ogólnie stara ekipa? Teraz to takie tam powielanie wzorców i tuptanie wydeptanymi ścieżkami. Publicystyka też jakby zapadła w sen zimowy. Orbit tu, a w NF to jest inna jakość, pytałem, napisał, że tak ma być. Ot, takie tam moje marudzenie.

NURS - 21 Marca 2007, 12:35

OK. mówię to z żalem, ale odpuść sobie, Rafale czytanie SFFH. wypalasz się i na to rady nie bedzie. wiesz jak to działa, za duzo czegos przyjmiesz i tracisz dystans. Nie sposób tego uwodownić empirycznie, bo percepcja ci nie pozwoli, ale gdyby dzisiaj poszedł tekst z tych które wspominasz, to miałbyś takie samo odczucie. Też to kiedys miałem, dlatego znajdź sobie na czas jakiś coś innego, zobaczysz, jak wrócisz, to ta sztampa wyda ci się niezła rozrywką.
wiem co mówie, bo tez przez to przeszedłem. wypadłem z fantastyki na kilka lat i jak wróciłem to zobacz co zrobiłem :-)

Rafał - 21 Marca 2007, 12:44

Możliwe, bardzo, bardzo jest możliwe to co mówisz. Muszę wziąść dłuższe wakacje. :D
gorat - 21 Marca 2007, 12:51

Ale nie zapomnij zaopatrywać się w SFFiH ;)
NURS - 21 Marca 2007, 13:01

Zaopatrywanie niczym nie grozi, to fakt :-) Jest nawet wskazane :-)
Adashi - 21 Marca 2007, 13:07

Będzie jak znalazł po detoxie, Rafał :mrgreen:
Agi - 21 Marca 2007, 13:30

Wreszcie dotarł i do mnie :D
gorim1 - 21 Marca 2007, 15:13

jeszcze nie mam wrrr czy to się robi już tradycją że dostaję trzy cztery dni po wszystkich wrrrrrrrrrrr
Anko - 21 Marca 2007, 16:41

Pierwsze wrażenia...
Hehe, okładeczka to spod znaku firmy, którą baaardzo lubię. 8) Sygnaturkesse oblige. :mrgreen:
A papier coś jakby lżejszy?
Ale mnie to z papierem akurat mniej więcej wsjo rawno.
Tylko paska Rodiona nii ma!? (Nie licząc cyklicznego i dobrze nam znanego spod znaku QCF.) I JARLA takoż niet!? :evil: Nożżż skandal w biały dzień! :!: :x
Czy to znaczy, że teraz będzie co drugi miesiąc na przemian JARL i Nikitycz? Ejże, to nie fair! :cry:
Nikitycz fajny, tylko taki mały szczegół: ogonki przy polskich znakach jakby ręcznie dorysowywane i trochę krzywe takie. :?
No i co z tym Nautilusem? Z okładki zachęca, a w środku, poza wstępniakiem - jakoś nic nie widać w tym temacie?
Aha, optycznie rzecz biorąc, to Cebula już samego siebie przeszedł. :evil:
Za to Kres się streścił, jeszcze pół kolumny mu zostało. Ale może to dlatego, że zadeklarował, że się w życiu przemęczał nie będzie. :mrgreen:

Anonymous - 21 Marca 2007, 16:50

A czemu numer cieńszy o cztery strony? Czy to ma coś wspólnego z tym, że komiksu o jarlu nie ma?
Max Bohdanowski - 21 Marca 2007, 16:59

W nastepnym numerze Nikitycz zaskoczy was ze hej! Takiego jeszcze nigdzie nie bylo. A tak nawiasem, dzieki ze daliscie mi poznac iz nie trafiam w wasze gusta.
joe_cool - 21 Marca 2007, 19:33

NURSie, ta lejktura to taki żarcik jakiś? bo nie kumam :roll:
Tomcich - 21 Marca 2007, 20:00

Jak to było w tej reklamie :roll:
Wszyscy mają SFFH.
Mam i ja!
:mrgreen:

NURS - 21 Marca 2007, 21:15

joe_cool napisał/a

Tak, pod Truchana.

Martva - 21 Marca 2007, 21:35

Ja melduję, że mi prenumerata doszła :)
Akurat jak nie mam czasu czytać, grrrr :twisted:

joe_cool - 21 Marca 2007, 21:48

NURS napisał/a
joe_cool napisał/a

Tak, pod Truchana.

to mi ulżyło :mrgreen:

NURS - 21 Marca 2007, 21:54

Nie sądzisz chyba, że taki błąd bym zrobił :-)
hijo - 21 Marca 2007, 22:06

Mam, dostałem w silesiańskim empiku, a i kioski ruchu już w k-cach mają
joe_cool - 21 Marca 2007, 22:39

NURS napisał/a
Nie sądzisz chyba, że taki błąd bym zrobił

ależ skąd, Ty nie, ale może Twoja korekta ;P:

Partner forum