Blogowanie na ekranie - Dunadan - "Daha Braha"
Aga - 25 Stycznia 2007, 22:32
Ja chcę tam pojechać! Przepiękne!
Dunadan - 26 Stycznia 2007, 09:07
Mirio - wydaje mi się ze to po prostu zwykły śnieg... a może też i szadź? nie wiem, też się nie znam
Gorat - niestety nie :/ nie miałęm wtedy aparatu - złamałem pierwszą podstawową zasadę - BIERZ APARAT WSZęDZIE. Ale czasem jest ciężko raczej - gdyby miał obiektyw w stylu 30/2 nie byłoby problemu, bo aparat byłby mały i lekki - ale już z obiektywem KITowym jest sporawy...
Agi55, Tomcich i Aga - dzięki za miłe opinie Tak, to piękne miejsce - no to sobie jeszcze wyobraźcie że moja droga na uczelnię prowadzi przez las
savikol - 26 Stycznia 2007, 10:00
Bardzo fajne te nocne fotki. Muszę przyznać, że balans bieli to błogosławieństwo cyfrówek. Robienie analogiem w nocy, ze sztucznym oświetleniem, to zawsze niespodzianka. Każda latarnia ma inną żarówkę, o innej temperaturze barwowej. Często efekty są zaskakujące. Chyba nigdy nie otrzymałem na gotowej focie białego oświetlenia w nocy. Gratuluje udanych zdjęć.
hijo - 26 Stycznia 2007, 13:06
Dunadan, bardzo fajne fotki, gratuluję talentu.
Dunadan - 26 Stycznia 2007, 13:59
savikol napisał/a | Często efekty są zaskakujące. Chyba nigdy nie otrzymałem na gotowej focie białego oświetlenia w nocy. |
Ja też nie kwestie zabawy na poziomach przydaje się tryb LAB, choć akurat w przypadku tych zdjęć to prawie nie używałem LABu.
Hijo - dzięki, ale ja wiem czy znowu talent? wiele za mnie zrobiła przyroda gdyby to ja sam poustawiał źródła światła - wtedy tak , to byłby talent niestety ja nawet nie mam jednaj lepmy błyskowej - nie licząc wbudowanej i manualnej, na szynie - dają raczej mało możliwości. Fajnie by tak sobie skombinować ze dwie HVL-F56AM... wtedy można by się bawić, ale to kwestia jakiś 3 tys. zł
hijo - 26 Stycznia 2007, 19:28
Dunadan, moim zdaniem trzeba umieć wypatrzeć materiał na fotki, a to nie jest takie proste:) stąd uważam, że masz talent
Selithira - 27 Stycznia 2007, 20:54
Ja dopiero teraz obejrzałam zimowe fotki Piękne są, naprawdę to podziwiam, bo do robienia takich zdjęć trzeba mieć talent Mogę sobie zrobić tapetę z tego kowalika?
Dunadan - 27 Stycznia 2007, 20:59
Żaden problem, jakby co to krzycz - podeślę większy rozmiar
I dziękuję za miłę słowa ale... wiecie, co? talent to mają ludzie któzy stworzyli... heh... nie wiem jak to nazwać ale to chyba jedna z piękneijszych rzeczy jakie widziałem w życiu... polecam wszystkim:
www.ashesandsnow.org
'enhanced webpage' a potem gallery - wymaga Flasha ale... mało żeczy w moim życiu wzbudziło we mnie tyle emocji co te arcydzieła... POLECAM. ( wrzucę też do 'znalezionych w sieci' )
Dunadan - 5 Lutego 2007, 17:52
Taka mała relacja
W łikend wybrałem się do parku narodowego Koli. Wycieczka jednak raczej turystyczna - nie nastawiałem się na focenie ptaków czy zwierząt - i dobrze, bo takowych w Koli nie spotkałem :-/ ale i tak było fajnie.
Koli to takie nasze Góry Świętokrzyskie... ot - kilka większych pagórków, ładne widoczki, fajny lasek i to wszystko. W sumie nie ma tam nawet jakiś rzadkich roślin czy zwierząt. Park ma raczej charakter kulturowy - to praktycznie Finlandia w miniaturce
Ale po kolei - na początek mapa - miniaturka bo chciałem abyście widzieli nazwy więc obrazek jest (sporo) większy niż dozwolone 800x800. Jak widzicie trasa którą zaznaczyłem nie jest wcale długa - ale jaj przejście zajęło mi ok 5 godzin! wszystko przez śnieg :-/ ale było fajnie
1.
A w sumie całą reszta zdjęć to głównie fotki zaśnieżonych drzewek... nie będę was zamęczał 20 zdjęciami ośnieżonych drzewek, więc wybrałem tylko najlepsze
2.
3.
4.
5.
Tak to wszystko wyglądało drugiego dnia - pierwszego było pochmurno i mało było widać:
6.
7.
8.
i na koniec... ja
9.
Tak więc jak sami widzicie zdjęcia całkiem nudne... ale fajnie było w zasadzie. Dobrze było się oderwać trochę od kompa i całej reszty
Pako - 5 Lutego 2007, 17:56
Pierwsze drzewko - cool
Reszta taka przeciętna No poza Tobą, poza Tobą oczywista
Dunadan - 5 Lutego 2007, 17:58
Łe, co ty ja też przeciętny jestem. A na jedynce to nie wiem czy nie przesadziłem z kontrastem...
Pako - 5 Lutego 2007, 18:03
Może troche... ale mi, ingorantowi i w ogóle, to nie przeszkadza, podoba się właśnie takie Trochę palące w oczy, ale w sumie ładne drzewko
Tomcich - 5 Lutego 2007, 19:38
Tak, pierwsze drzewko zdecydowanie najlepsze. Fajny kontrast na tym niebieskim tle nieba.
Dunadan - 5 Lutego 2007, 20:30
Dzięki - czyli jednak jakoś ujdzie?...
gorat - 5 Lutego 2007, 20:41
Ooo, tak, wyszedł taki zmrożony Yggdrasil oczekujący nad światem na jego zagładę
hijo - 5 Lutego 2007, 20:49
Jak zwykle baardzo ładne fotki w tym jedna wybitna
elam - 5 Lutego 2007, 20:55
Dun, naprawde, dala ci Bozia talent !!
Dunadan - 5 Lutego 2007, 21:09
Gorat - hehe - co prawda to brzoza a nie jesion, ale ujdzie dzięki
Hijo, Elam - dzięki. Ale ja wiem czy taki znowu talent? jeszcze mi wieeele brakuje...
Anonymous - 5 Lutego 2007, 21:34
Miło obejrzeć, jak zwykle.
Fidel-F2 - 6 Lutego 2007, 09:55
Dunadan, ale pokombinowałeś trochę z BB
Dunadan - 6 Lutego 2007, 10:20
BB? jedyne co zrobiłem na tych fotkach to tylko dodanie kontrastu a także zmiana luminacji w trybie LAB - czyli w sumie to samo co kontrast aha te zachmurzone fotki są czarno-białe - użyłem mikseru kanałów w trybie monochromatycznym, na czerwieni. Czyli standardzik. ( nawet balansu bieli nie zmieniałem... ). A co to BB?
Haletha - 6 Lutego 2007, 10:23
Pięęęknieeee...
Dunadan - 6 Lutego 2007, 10:30
No, było faktycznie pięknie. Ale mnie zastanawia czy przypadkiem dokładnie tak samo nie ma teraz w Sudetach np... IMHO różnicy wielkiej by nie było... no, może tylko w Sudetach jezior nie ma
Fidel-F2 - 6 Lutego 2007, 13:21
chodzi mi o fotki 3,4,5 , nie ustawiałeś ręcznie Balansu Bieli? Jakoś wyglądają na różną temperturę.
Dunadan - 6 Lutego 2007, 19:36
Był tylko Automatyczny balans bieli.
Agi - 6 Lutego 2007, 20:03
Fajne foty
Dunadan - 17 Lutego 2007, 16:34
Wspomniana w "Co nas cieszy" zorza:
(kliknij by powiększyć)
Anonymous - 17 Lutego 2007, 16:38
Ech, cudo. Chciałabym trafić na takie widoczki!
Agi - 17 Lutego 2007, 16:49
Zobaczyć to na żywo! ech, marzenia
Dunadan - 17 Lutego 2007, 17:05
Spełniają się, uwierz mi a przynajmniej niektóre... szkoda że nie wszystkie, albo chociaż więcej...
|
|
|