To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Ziemniak - 12 Czerwca 2011, 11:19

Podali

Cytat
KOMUNIKAT W SPRAWIE ODWOŁANIA
VIII MAŁOPOLSKIEGO PIKNIKU LOTNICZEGO

Szanowni Państwo

W imieniu Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie z przykrością informuję, że z przyczyn formalnych i od nas niezależnych - w związku z uchyleniem w dniu 26 maja 2011 r. przepisów o organizacji pokazów lotniczych przez Prezesa Urzędu Lotnictwa Cywilnego – zmuszeni zostaliśmy do rezygnacji z przeprowadzenia VIII Małopolskiego Pikniku Lotniczego w formule, która dawałaby Państwu satysfakcję na dotychczasowym poziomie.

W trosce o wysoką rangę i klasę pokazów nie chcemy ograniczać się jedynie do przylotów statków powietrznych klasy Ultralight lub paralotni i ich prezentacji statycznej, co byłoby ogromnym rozczarowaniem dla rzeszy miłośników lotnictwa nie tylko w Małopolsce, a także sprowadzałoby sztandarową imprezę lotniczą do skali niewielkiego zlotu.

Pragnę w tym miejscu także przeprosić wszystkie osoby i instytucje zaangażowane w dotychczasowe prace przy Pikniku - naszych sponsorów, patronów honorowych i medialnych oraz wszystkich uczestników Pikniku, w tym pilotów i załogi - i podziękować za ich wsparcie dla naszych działań.

Wierzę, że w przyszłości podobna sytuacja nie będzie miała miejsca i zapewniam, że Muzeum Lotnictwa Polskiego dołoży wszelkich starań by Piknik w 2012 r. odbył się w tradycyjnej formule i by dostarczył Państwu wspaniałych wrażeń.

Krzysztof Radwan
Dyrektor Muzeum Lotnictwa Polskiego

Że też nie mogli uchylić tych przepisów w zimie, to może zdążyliby wyprodukować nowe do wiosny, a tak to wszystkie pokazy w tym roku diabli wezmą (oprócz Radomia, bo tam pokazy są na terenie wojskowym i przepisy ich nie dotyczą)

czterdziescidwa - 12 Czerwca 2011, 12:09

Czy ja wiem, czy należy mieć do nich o to pretensję? O ile rozumiem, to "odsunęli" po po prostu te pokazy od osiedli...
http://www.youtube.com/watch?v=aTI5etjTniU

Ziemniak - 12 Czerwca 2011, 13:31

Na tej zasadzie, to można odwołać każdą imprezę masową, bo każda bez wyjątku niesie ze sobą jakieś ryzyko. Jak ktoś ma pecha, to mu w drewnianym kościele cegła na łeb spadnie. Dla bezpieczeństwa, to najlepiej w ogóle nie wychodzić z domu, przecież można złamać nogę na schodach :?
Iscariote - 12 Czerwca 2011, 13:44

Siostra jedzie na jakąś wycieczkę. O 3 w nocy zbiórka pod szkołą. Zgadnijcie kto ma ją zawieźć pod szkołę... :|
merula - 12 Czerwca 2011, 14:36

to może się połóż dopiero po powrocie, mniej boli.
feralny por. - 12 Czerwca 2011, 14:47

Jak widać musi.

Edit: mój post jest bez sensu.

fealoce - 12 Czerwca 2011, 15:44

Ziemniak napisał/a

Że też nie mogli uchylić tych przepisów w zimie, to może zdążyliby wyprodukować nowe do wiosny, a tak to wszystkie pokazy w tym roku diabli wezmą (oprócz Radomia, bo tam pokazy są na terenie wojskowym i przepisy ich nie dotyczą)

Moment, czyli pikniku w Płocku też nie będzie?

feralny por. - 12 Czerwca 2011, 15:49

czterdziescidwa napisał/a
O ile rozumiem, to odsunęli po po prostu te pokazy od osiedli...
Z ciekawości zapytam, co to ma wspólnego z filmem, który podlinkowałeś?
Ziemniak - 12 Czerwca 2011, 19:44

fealoce, a kiedy jest ? Jak nie wprowadzą nowych przepisów, to bardzo prawdopodobne, że nie.
fealoce - 12 Czerwca 2011, 19:47

Za tydzień :(
Lynx - 12 Czerwca 2011, 21:44

Nogi mnie bolą...
Żelazny - 12 Czerwca 2011, 21:46

odległość
czterdziescidwa - 12 Czerwca 2011, 21:56

feralny por. napisał/a
czterdziescidwa napisał/a
O ile rozumiem, to odsunęli po po prostu te pokazy od osiedli...
Z ciekawości zapytam, co to ma wspólnego z filmem, który podlinkowałeś?

Z ciekawości czy złośliwości? ;)
Poważnie: z tego co wyczytałem o zmianie przepisów wynikało, że poprzednie były niejednoznaczne i można było przeprowadzać pokazy w "bardziej ryzykownych miejscach" niż życzył sobie tego ustawodawca.
A wypadek na Ukrainie pokazuje, że jednak takie pokazy mogą być niebezpieczne.

feralny por. - 12 Czerwca 2011, 22:00

Z ciekawości, bo piszesz o odsunięciu strefy lotów od osiedli i dajesz link do filmu z katastrofy na lotnisku. Trąci to demagogią w stylu "ratujmy nasze dzieci". Swoją drogą wypadek na Ukrainie pokazuje przede wszystkim, że żadne przepisy nic nie pomogą jak się je olewa.
Ziemniak - 12 Czerwca 2011, 22:39

fealoce, wygląda na to, że się odbędzie, przynajmniej organizator nic nie pisze o odwołaniu.

http://www.lotniczyplock.pl/#/lokalizacja/

fealoce - 13 Czerwca 2011, 05:39

Na stronę już zajrzałam ;) Ale w teorii mogą zawsze odwołać tuż przed....
ketyow - 13 Czerwca 2011, 07:36

Całe wczoraj i dzisiaj do teraz od 5:40 nie działało mi forum - a widzę, że innym jednak tak?

A dwóję z obwodów dostałem, bo koleś źle zrobił z nami zadanie na tablicy i wszyscy poszli za przykładem na kolokwium. Fantastycznie, egzamin mam z tego powodu.

ketyow - 13 Czerwca 2011, 10:24

Co jest z tym forum, tylko mi ciągle nie chodzi?

Poprawa wyglądała tak, że zastępstwo było i koleś dał zadania, których nie przerobiliśmy. Jedno nawet po swojemu zrobiłem, ale i tak spodziewam się kolejnej 2. Naprawdę mnie już wkurza to, że cała trudność studiów polega na tym, że uczą z czego innego, a egzaminują z czego innego. To jakby wyjeździć godziny samochodem, a prawko kazali zdawać ciężarówką. Nie ma w tym czasem absurdu?

aniol - 13 Czerwca 2011, 10:40

qurna! rok temu tuz przed wakacjami zrypalem sobie kostke i slzag trafil caly dwumiesieczny plan reningowy
po ostatnim zgrupowaniu mam zrypany lokiec (jak ja nie lubie trenowac z Teutonami :wink: ) i znowu z harmonogram treningowy na dwa miesiace przyjdzie mi przerabiac
a do tego popatrzylem rano w kalendarz i poczulem sie staro

keytow - ja tez mam problemy z uruchomieniem forum, lacze sie z toba w bolu

shenra - 13 Czerwca 2011, 11:08

Większa chęć nachapania się niż możliwość przełknięcia, co prowadzi do zgrzytów zębami, niezadowolenia, momentami wścieku i pójścia sobie w cholerę. A ja mam qufa świecić oczyma za to. :evil:
dalambert - 13 Czerwca 2011, 11:21

shenra, Chomiczku i tak jesteś cudny i kochany, więc nie przejmuj się fierdołami - najwyżej łachudry kołowrotka nie dostąpią :P
shenra - 13 Czerwca 2011, 11:24

dalambert napisał/a
najwyżej łachudry kołowrotka nie dostąpią
To na pewno, ale wiesz nie dość, że latasz jak z piórkiem w zadzie, to jeszcze musisz wysłuchiwać jak się ludzie wkurzają. Co to jest za debilny pomysł, żeby dopchać miejsc dla gości jak nasrał i rozmazał, a nie być w stanie zapewnić im odpowiedniej obsługi. Sorry, to ma być ekskluziw? No chyba wiejski(nie obrażając nikogo).
dalambert - 13 Czerwca 2011, 11:29

shenra napisał/a
a nie być w stanie zapewnić im odpowiedniej obsługi.

Bo obsłga sie od zafierdalania jak małe autobusiki, a państwo właścicielostwo od zarabiania kasy i oszwabiania wszystkich do okoła , co by na poranny kawiorek do grzaneczek obficie było.

shenra - 13 Czerwca 2011, 11:49

dalambert napisał/a
a państwo właścicielostwo od zarabiania kasy i oszwabiania wszystkich do okoła
Ale jak Ci goście idą w pisdu bez zapłacenia rachunku, to słabe jest to zarabianie, albo wkurzeni tak, że nie zamierzają więcej wracać. Świetna opinia dla lokalu. Kuchnia to choćby chciała się pociąć nie dałaby rady szybciej robić. Dno i wodorosty.
fealoce - 14 Czerwca 2011, 05:32

Prasowałam wczoraj w nocy spódnicę a dziś prawie nic nie widać :( tzn jest minimalnie mniej wygnieciona niż prasowaniem, ale to tyle...
Chal-Chenet - 14 Czerwca 2011, 07:34

Dlatego ja nie prasuję. 8)
feralny por. - 14 Czerwca 2011, 07:41

Spódnic?
Chal-Chenet - 14 Czerwca 2011, 07:57

M.in.
Oenanthe - 14 Czerwca 2011, 13:46

Głodna jestem, a nie chce mi się gotować, żołądek mnie wkurza. Powinna to być taka część ciała, którą można wyciąć kiedy zaczyna przeszkadzać. Zrobię sobie kawę.
ketyow - 14 Czerwca 2011, 13:48

Mnie z kolei boli głowa. I opętała mnie przed jutrzejszym egzaminem istota zwana leniem ;P:

Partner forum