To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Słoneczna loteria - Quiz edukacyjny (a nie zawody w googlaniu na czas)

Fidel-F2 - 9 Października 2014, 10:21

Ok, co to takiego resomacja?
Luc du Lac - 9 Października 2014, 10:43

to co kremacja, ale w płynie
Fidel-F2 - 9 Października 2014, 10:50

Zgadza się
Luc du Lac - 9 Października 2014, 11:09

czyja to flaga:

mesiash - 9 Października 2014, 11:59

Cyklistów, he he. A tak serio, to nie kojarze tego jako flagi jakiegokolwiek współczesnego kraju, więc pojęcia nie mam.
Rafał - 9 Października 2014, 12:09

Może jakiegoś Ługańska z przyległościami?
Luc du Lac - 9 Października 2014, 12:20

niet ;)
dalambert - 9 Października 2014, 12:43

jakieś okolice Indii, czy Malajów, to szprychowe kółko z buddyzmem mi się kojarzy.
thinspoon - 9 Października 2014, 13:02

Wczesnych osadników na Dzikim Zachodzie? Cyrkowców? Cyganów? :mrgreen: Albo jakiegoś kółka homofobicznego.
dalambert - 9 Października 2014, 13:32

thinspoon napisał/a
Albo jakiegoś kółka homofobicznego.
a dlaczego nie homolubnego ?
thinspoon - 9 Października 2014, 13:36

dalambert napisał/a
thinspoon napisał/a
Albo jakiegoś kółka homofobicznego.
a dlaczego nie homolubnego ?

Temu roweru czegoś brakuje.

dalambert - 9 Października 2014, 13:45

Ramy :?:
thinspoon - 9 Października 2014, 13:53

dalambert napisał/a
Ramy :?:

I siodełka. No i waginosceptyki się gdzieś zgubiły.

Luc du Lac - 9 Października 2014, 14:29

tja, to flaga cyganów

thinspoon

thinspoon - 9 Października 2014, 16:02

Heh, jednak?

No dobra, to ode mnie zadanie matematyczne.

Rzecz się dzieje w naszym pięknym kraju. 50 lat temu z hakiem Twój dziadek zasadził przy domu dąb. Drzewo rozrosło się i obecnie ma 2,10m obwodu, a gałęzie stukają nocami do okien. Odziedziczyłeś posesję z przyległościami, w tym z rzeczonym dębem. W dzieciństwie spadłeś z drzewa i żywisz niechęć do wszystkiego co ma konary i liście, postanawiasz dąb wyciąć, co też robisz któregoś słonecznego popołudnia.

Pytanie brzmi: jaką karę dowali Ci urzędnik? :mrgreen:

dalambert - 9 Października 2014, 16:48

thinspoon, jak za niewielką jarzębinkę upośledzony co ją zrąbał buli do dziś/ już z 10 lat w ratach/ 14 tysięcy złotych.
To pewnie suma tu była by z 100 000zł. , ale wystarczy wystąpić do gminy o zgodę porozmawiać od 'serca" z urzędasem stosownym i rżnąć ile wlezie. :D

thinspoon - 9 Października 2014, 17:18

dalambert napisał/a
thinspoon, jak za niewielką jarzębinkę upośledzony co ją zrąbał buli do dziś/ już z 10 lat w ratach/ 14 tysięcy złotych.
To pewnie suma tu była by z 100 000zł. , ale wystarczy wystąpić do gminy o zgodę porozmawiać od 'serca z urzędasem stosownym i rżnąć ile wlezie. :D

Pomnóż przez trzy i będzie ok. A to, że kogoś muszę prosić o zgodę na wycięcie drzewa na mojej posesji, to pasuje raczej do tematu "Co mnie *beep* niemiłosiernie". Rząd wielkości się zgadza, zadajesz.

Rafał - 9 Października 2014, 17:55

thinspoon, pogadaj od serca i od wątroby ze strażakami. Oni mogą w ramach akcji ratowniczej usunąć zagrożenie, czyli np.wyciąć drzewo.
thinspoon - 9 Października 2014, 17:59

Spoko, problem nie dotyczy mnie bezpośrednio, zachwycam się tylko krajem, w którym żyję :)
dalambert - 9 Października 2014, 23:24

thinspoon napisał/a
zachwycam się tylko krajem, w którym żyję
bo prawdę KRAJEM się zachwycasz. mnie się wydaje , że się excytujesz jednym wrednym absurdem i na tej excytaji chcesz coś wykazać,jeno co ?
thinspoon - 9 Października 2014, 23:30

dalambert napisał/a
thinspoon napisał/a
zachwycam się tylko krajem, w którym żyję
bo prawdę KRAJEM się zachwycasz. mnie się wydaje , że się excytujesz jednym wrednym absurdem i na tej excytaji chcesz coś wykazać,jeno co ?

No cóż, dla mnie temat zamknął się po tym jak przekazałem zagadkę w Twoje ręce. Ani go nie drążę, ani kontynuować nie chcę, bo to chyba nieodpowiednie miejsce.

dalambert - 9 Października 2014, 23:43

OK zagadka jutro z rana :mrgreen:
dalambert - 10 Października 2014, 10:18

Piotr Konaszewicz Sahajdaczny - kto to był :?:
Rafał - 28 Października 2014, 14:09

Jakiś kozak?
dalambert - 28 Października 2014, 14:42

Rafał, a no Kozak i to nie jakiś a Hetman kozacki co to Moskwę z nami w 1613 szturmował i pod Chocimiem w 1620 przeciw Turkom stawał na czele rejestrowych Chodkiewicza wspierając.
Dawaj dalej cl bt do reszty nie sklęsło :wink: , a swoją drogą to podziwiam forumowa 'świadomość historyczna" :mrgreen:

Rafał - 28 Października 2014, 15:21

No to coś historycznego na czasie. Kogo szuka Niżyński?
Rafał - 3 Listopada 2014, 13:58

Zdaje się, że walnąłem babola i zarżnąłem konkurs. Literówka :oops:

Chodzi mi o prof.Andrzeja Niwińskiego. Ki czort mi się Niżyński przypałętał? :oops:

dalambert - 3 Listopada 2014, 14:17

Rafał, tyn miżynski to chybać jakiś baletmajster był :)
Rafał - 4 Listopada 2014, 16:09

Si Amon HeriHor Hem-Neczer Tepi-En-Amon, dla przyjaciół Herhor. Zostało 30 m do przekopania i albo świat zawyje z podziwu, albo będzie *beep*. Ale raczej to pierwsze.

Dalambert, pociągnij ten wózek.

mesiash - 5 Listopada 2014, 10:19

Rafał, a rzucisz jakimś sznurkiem czy notką? Bo ludzie nie w temacie mogą się nie dogrzebać (he he), co to za przełomowe odkrycie ma być :)

Partner forum