To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

ihan - 20 Marca 2008, 10:05

To boję się sprawdzić jakie filmy mają niższą średnią. No, może kojarzę coś gorszego od Mgły: "Ace Ventura". Ale niewiele więcej.
hrabek - 20 Marca 2008, 10:13

o nie, ace ventura byl super. usmialem sie jak norka.
Adashi - 20 Marca 2008, 10:16

Bo to była odlotowa zwariowana komedia a nie kino moralnego niepokoju. Wszystko zależy od oczekiwań widza.
hrabek - 20 Marca 2008, 10:22

Mi bardziej chodzilo o to, ze Ace Ventura byl dobry nie dlatego, ze byl komedia, tylko ze byl dobra komedia. Mgla jest zla nie dlatego, ze jest horrorem, tylko dlatego, ze jest beznadziejnym horrorem. Moje oczekiwania nie zawezaja sie do konkretnych gatunkow. Poluje na dobre kino, bez wzgledu czy to bedzie horror, komedia, dramat, czy kryminal.
gorbash - 20 Marca 2008, 10:24

hrabek napisał/a
A na IMDB ten film ma srednia 7,7

No to rzeczywiście dziwnie. Zawsze polegałem na rankingu i kiedy film miał powyżej 6 to raczej na gniota nie trafiałem.
Może reżyser, scenarzysta i reszta ekipy mają po prostu duże rodziny?

Adashi - 20 Marca 2008, 10:25

A mi Hrabku, chodziło o to, że jak ktoś nie lubi tego typu komedii to uzna ten film za badziew.

I żeby nie było "Ace Ventura" był jak dla mnie świetną komedią. "Mgły" nie widziałem.

ihan - 20 Marca 2008, 10:26

"Ace" jest dla mnie tragicznym filmem niezależnie od gatunku. Pierwszym, z którego miałam ochotę wyjść z kina. Ot, gusta.
hrabek - 20 Marca 2008, 10:35

Frank Darabont ma u widzow olbrzymi kredyt zaufania. Skazani na Shawshank to drugi film na liscie najlepszych na IMDB, Zielona Mila tez jest bardzo wysoko. Moze widzowie zaglosowali z przyzwyczajenia? Nie wiem, jak komus Mgla moze sie podobac, bo to film, ktory we wszystkich elementach jest miernie wykonany.
Piech - 20 Marca 2008, 10:43

Cytat
Jeden, jedyny jasny promyczek w filmie, to zakończenie, przy całym braku sympatii do bohaterów naprawdę satysfakcjonujące.

Co, wszyscy giną? Good.

ihan - 20 Marca 2008, 10:53

Piechu, niestety nie wszyscy. Ale w ogólnym kontekście to nawet lepiej. Nie wiem czy nie robić spojlerów, bo w zasadzie chciałabym ustrzec wszystkich przed stratą czasu i pieniędzy, a trudno mówić o spojlerowaniu filmu, na który nikt nie idzie. Na początku seansu fajne zajawki filmów "Oko" z Jessicą Albą i "Sierociniec" twórcy "Labiryntu Fauna"
hrabek - 20 Marca 2008, 10:54

Piech: prawie zgadles. Do tego liczy sie sposob i kontekst sytuacyjny. Moim zdaniem zakonczenie bylo takie jak caly film, denne.
hrabek - 20 Marca 2008, 10:57

To ja jeszcze dodam tylko, ze Oko ma na IMDB srednia 4,5 czy cos kolo tego :)
ihan - 20 Marca 2008, 11:02

Ale można sobie na Jessice Albę popatrzeć. W kontekście powyższym już nie wierzę tym punktom.
hrabek - 20 Marca 2008, 11:09

Poprzednio Alba grala w komedii Good Luck, Chuck i tez stwierdzilem, ze nawet jak komedia bedzie slaba, to bedzie mozna popatrzec na Albe. Ale i komedia byla slaba i Alba tez i wynudzilem sie niezle. Ze dwa gagi byly zabawne, a to jednak za malo. Dlatego teraz juz tak do sprawy nie podchodze.
ihan - 20 Marca 2008, 11:16

Na komedię i filmy romantyczne nie chadzam, mam nadzieję, że w Oku będą te sceny co w zapowiedzi, więc może taka kompletna kicha to nie będzie. No nie moja wina, że większość horrorów jest tragiczna, muszę się zadowalać tym co jest. Przynajmniej macek nie będzie.
hrabek - 20 Marca 2008, 11:19

Jak obejrze Oko wczesniej od ciebie, to nie omieszkam sie pochwalic. O Mgle pisalem u siebie na blogu (adres w stopce). Tam tez opisuje na biezaco wszystko co ogladam i czytam. Moze komus pomoze to sie zdecydowac, czy isc, czy nie.
Iwan - 20 Marca 2008, 13:51

a w Rybniku znów maraton w multikinie się szykuje: 1408, Posłańcy i Oko
Sirroco - 20 Marca 2008, 15:55

Adashi napisał/a
Sirroco napisał/a
Co akurat?Na mój gust to to definitywnie sprawa czwartej części jest rozwiązana.Nie będzie takowej chociaż szkoda.

Sirroco, a poczekałeś do końca napisów? 8)

No może przegapiłem chociaż po dwójce jestem wyczulony na te sprawy.Szepnij słówko na PW bo nie mam teraz filmu pod ręką.

[quote="Adashi"]
Sirroco napisał/a
Czasem jednak lepiej by było jakby wcale kogoś nie dawali jak mieli go tak przerobić,np. takiego Juggernauta mi żal.

Sabretooth w jedynce a w komiksie? Dzień do nocy (oczywiście na korzyść oryginału).
No nie wiem,jeszcze jeden ociężały umysłowo goryl Magneto.Bez... Czy to aż tak duży plus?
Przynajmniej nie udaje że jest lepszy niż jest.

joe_cool - 20 Marca 2008, 16:30

obejrzałam sobie "Autostopem przez galaktykę" w niemieckiej telewizji. rozwalał mnie Zaphod mówiący "Jawohl!" :D
Piech - 20 Marca 2008, 16:45

joe_cool napisał/a
obejrzałam sobie Autostopem przez galaktykę w niemieckiej telewizji. rozwalał mnie Zaphod mówiący Jawohl! :D

Tia. Kiedyś bardzo popularne w Polsce były niemieckie westerny. Niestety za mały byłem, żeby zauważyć jak Winnetou szprecha z Old Surehandem. Gdybym dziś usłyszał jak szeryf woła Haende hoch oder ich schiese!, chyba bym zszedł.

Dunadan - 20 Marca 2008, 19:25

To polecam Władcę Pierścieni po Rosyjsku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hubert - 20 Marca 2008, 19:36

Adashi napisał/a
Sosnechristo napisał/a:
Znaczy - jeszcze gorszą wymusili?

Gorszą niż?

Niż czwórka.
A bez Lamberta... To nie obejrzę. :|

Adashi - 20 Marca 2008, 23:16

Sirroco napisał/a
No może przegapiłem chociaż po dwójce jestem wyczulony na te sprawy.Szepnij słówko na PW bo nie mam teraz filmu pod ręką.

Spoko, zaraz napiszę ;)

Sirroco napisał/a
No nie wiem,jeszcze jeden ociężały umysłowo goryl Magneto.Bez... Czy to aż tak duży plus?

Chyba się nie zrozumieliśmy, uważam że Sabretooth w komiksie był o wiele głębszą postacią niż w filmie i że właśnie ów oryginał był lepszy.

Sosnechristo napisał/a
Niż czwórka.
A bez Lamberta... To nie obejrzę.

IMHO, Endgame od Source jest zdecydowanie lepszym filmem.

Hubert - 21 Marca 2008, 11:28

Możliwe, że lepszym. Niby efekty były w porządku, ale jakiś taki nijaki wyszedł IMO.
hrabek - 21 Marca 2008, 11:30

Ja poprzestalem na trojce, w ktorej najpierw pan sie rozmrozil z lodu, a nastepnie zjadl prezerwatywe. Nastepnych czesci nie chcialo mi sie juz ogladac.
Hubert - 21 Marca 2008, 19:08

Blues Brothers. Zniżyłem się do nabycia Wybiórczej, żeby mieć ten film w swojej płytotece.
'Everybody needs somebody to love..."

Chal-Chenet - 21 Marca 2008, 20:27

Odnośnie dyskusji wyżej: Mgła ma na IMDB te 7,7 a mimo to cały czas przecież może się podobać albo nie. Nie lepiej samemu sprawdzić czy zasługuje na tak wysoką ocenę? Moim zdaniem tak, zdaniem np. ihan, nie. Ale bez obejrzenia, zdania się nie wyrobi. I jeszcze gwoli przypomnienia, w polskich kinach ten film wyświetlany jest w skróconej o 20 minut wersji.
Taselchof - 21 Marca 2008, 20:53

mhm ciekawe co wycieli :roll: może macki :D albo któreż z żwawych przemówień kaznodziejki :D
ilcattivo13 - 21 Marca 2008, 23:24

Sosnechristo - to nie było żadne poniżenie - dostałeś "Misję Od Boga" ;P: A film to wersja zwykła czy reżyserska? W tej drugiej jest m.in. scena z fabryki sera, w której pracuje Elwood...
ihan - 22 Marca 2008, 16:52

Hej, ludzie, był ktoś na "Kronikach Spiderwick"? Jakieś komentarze, sugestie, Iść, trzymać się z daleka, jeśli już iść koniecznie to w ramach "do kina", a nie "na film"?

Partner forum