Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Nitj'sefni - 14 Lipca 2010, 16:02
Lech nie najgorzej, ale lepiej żeby się rozkręcili. Ja natomiast jestem ciekaw, jak jutro zaprezentuje się Wisła i Ruch. Jak dadzą radę, to w trzeciej rundzie mielibyśmy trzy zespoły.
mad - 14 Lipca 2010, 23:06
3 w eliminacjach LE i 1 w eliminacjach LM.
Nie wyobrażam sobie, aby Lech odpadł z Interem Baku, a wtedy wystarczy przejść 1 rundę i w najgorszym przypadku będzie faza grupowa LE
Nitj'sefni - 15 Lipca 2010, 20:52
OMG Jak można zremisować z zespołem z Malty No jak
Chal-Chenet - 15 Lipca 2010, 20:56
Grunt, żeby Ruch awansował dalej...
Ale masz rację, sam jestem lekko zawiedziony...
W drugim meczu Jazda, jazda, jazda też póki co remisuje. Z FK Szawle. Do przerwy. Ale jest postęp, zwłaszcza w porównaniu do przygody z Levadią...
dzejes - 15 Lipca 2010, 21:44
Krótko mówiąc polskie drużyny w pucharach solidarnie - ten sam poziom, bliski dna.
EDIT: O, właśnie sprawdziłem, Wisła 2:0 prowadzi.
Chal-Chenet - 15 Lipca 2010, 22:16
Dobrze, że Wiśle udało się wygrać, przynajmniej tę rundę jeszcze przejdą.
Chal-Chenet - 16 Lipca 2010, 14:28
W 3 rundzie eliminacji do LM, Kolejorz zagra ze Spartą Praga. Nie za łatwo, nie za trudno. Moim zdaniem, rywal jak najbardziej w zasięgu.
dalambert - 16 Lipca 2010, 14:36
Czy to wszystko znaczy że Malta Ruch wykopie ?
hrabek - 16 Lipca 2010, 14:36
Tą Spartą, która ma długą tradycję występów w Lidze Mistrzów? Ja wiem, czy to taki łatwy rywal? Moim zdaniem jeden z najtrudniejszych, z tych co byli do wyboru.
jewgienij - 16 Lipca 2010, 14:39
Sparta to już tylko tradycja(chlubna).
Najlepsi Czesi są w zachodnich ligach.
Chal-Chenet - 16 Lipca 2010, 14:59
hrabek,
jewgienij napisał/a | Sparta to już tylko tradycja(chlubna). |
To już nie ta sama Sparta.
Z drugiej strony jak KKS zagra tak jak z Interem, to i takiej Sparty nie przejdzie.
Generalnie jednak patrzę na to losowanie z lekkim optymizmem.
hrabek - 16 Lipca 2010, 15:01
Może i nie ta. Ale po kilku latach przerwy ponownie zdobyła mistrzostwo kraju. Za darmo nikt jej tego nie dał. A w składzie widzę dwóch, a może nawet trzech zawodników z bogatą ligomistrzową przeszłością. Temu Lech nie jest w stanie dorównać. Moim zdaniem drużyny bardziej z południa (Chorwacja, itd.) byłyby łatwiejszym przeciwnikiem.
Po ew. przejściu Sparty jest jeszcze jedna runda eliminacyjna, czy już LM wita?
Chal-Chenet - 16 Lipca 2010, 15:04
Jeszcze jedna zostanie. W przypadku gdyby Lech odpadł w kolejnej rundzie, zagra w IV rundzie kwalifikacyjnej do LE (ostatnia przed grupową), a gdyby odpadł w kolejnej (IV) rundzie kwalifikacji do LM, zagra w fazie grupowej LE.
dzejes - 16 Lipca 2010, 18:59
jewgienij napisał/a | Sparta to już tylko tradycja(chlubna). |
2005/2006 - występ w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
jewgienij - 16 Lipca 2010, 21:34
Patrzymy na to przez pryzmat naszych niepowodzeń w LM.
Ale tak naprawdę jedyną drużyną ze Wschodu, która grała z powodzeniem na tym poziomie, było Dynamo Kijów z końca lat 90, z Szewczenką, Riebrowem, Kaładze, Chackiewiczem. Słowacka drużyna( nie pomnę nawet nazwy, jakaś Petrałka), więcej zdziałała w Lidze Mistrzów ostatnio niż Sparta. Klub oczywiście zacny, ale dzisiaj straszy bardziej marką niż zawodnikami.
dzejes - 16 Lipca 2010, 22:16
A przez jaki pryzmat mamy patrzeć? Czechy do niedawna wystawiały w eliminacjach LM dwie drużyny, z czego jedna awansowała bezpośrednio. A my co? Więc jeśli Sparta to tylko tradycja, to Lech, Wisła i reszta zusammen do kupy to jakaś popierdółka.
jewgienij - 17 Lipca 2010, 10:27
dzejes napisał/a | A przez jaki pryzmat mamy patrzeć? |
Najlepiej przez żaden To, że dla nas LM jest jakimś niedosiężnym rajem, nie znaczy, że drużyny, którym się udało, muszą być jakoś zdecydowanie lepsze.
Można było się bać, kiedy na drodze stawały Barcelona, Real czy Inter, ale pepiki są do przejścia nawet dla nas. Oni ogólnie przeżywają kryzys piłkarski. Odchodzi stare pokolenie, a nowi nie są już tak dobrzy. Eliminacje do MŚ to udowodniły.
Nitj'sefni - 17 Lipca 2010, 17:05
Zgadzam się - Sparta jest do przejścia, ale będzie to niewątpliwie trudny przeciwnik. Najłatwiej (teoretycznie) ma Wisła, bo Jagiellonia już raczej z Arisem przegrała, a i Ruch, jak się doczłapie to niewiele z Austrią zdziała (chyba, że przejdą ci drudzy, ale to też by o czymś świadczyło). Myślę, że dobrze będzie jak drużyny z Krakowa i Poznania awansują do fazy grupowej LE. Nie ma co się spieszyć. To i tak byłby dobry wynik. Jak mawiał Leo - step by step
Kai - 20 Lipca 2010, 19:08
Za minutę Legia gra w nowym składzie z Girondins Bordeaux. Patrzę i może ze cztery znane nazwiska widzę...
Matrim - 20 Lipca 2010, 22:25
Kai, i dostali po jednej bramce na każde z tych znanych nazwisk
andre - 20 Lipca 2010, 22:27
spoko, poczatki sa trudne, pierwsze koty za płoty, nie od razu Krakow zbudowano, jeszcze bedzie przepieknie. Legia Miszcze!!
Matrim - 20 Lipca 2010, 22:31
andre napisał/a | Legia Miszcze!! |
A nie "Legia Miszczaki!!"?
Kai - 20 Lipca 2010, 22:32
Matrim napisał/a | Kai, i dostali po jednej bramce na każde z tych znanych nazwisk | Nie, żebym się tego nie spodziewała zawsze mówię że Legia to właśnie robi najlepiej i w świetnym stylu... przegrywa
andre, ja wiem, że to forum SF
Chal-Chenet - 20 Lipca 2010, 23:01
andre napisał/a | Legia Miszcze!! |
Dowcip dnia.
andre - 21 Lipca 2010, 08:11
akurat!
andre - 21 Lipca 2010, 21:46
Lech Śmiech Kolejorz!!
Chal-Chenet - 21 Lipca 2010, 21:47
Co to, ku/rwa, do fallusa pana ma być? Ja pier/dolę, żenada. Tak to jest, jak chce się wygrywać minimalnym nakładem sił. Teraz ku/rwa, gryźć glebę, gwiazdeczki, żeby nie było kompromitacji.
dalambert - 21 Lipca 2010, 21:59
No i jak się to skończyło? baku nam wklepało ?
Agi - 21 Lipca 2010, 22:00
Będzie dogrywka
Matrim - 21 Lipca 2010, 22:00
Hmmm... A już była analiza możliwości w meczach ze Spartą.
|
|
|