To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner

merula - 13 Lipca 2011, 21:58

jak zwykle, chciałaś powiedzieć :mrgreen:
Agi - 13 Lipca 2011, 22:00

Idźcie spać, albo co.
blazenada - 13 Lipca 2011, 22:41

dalambert napisał/a
Locke, to JEST w temacie mekhańczycy też bywają na plaży. Sympatyczni są ;P:

No wlasnie! :D Mozemy rozwazyc kwestie plaszcza wykorzystanego jako recznik plazowy :>
W koncu panowie z polnocy udali sie na poludnie (wschod? zachod? nie pamietam ^^), nigdy nie wiadomo, co ich tam spotka :)))

Agi, wybacz :D

Hubert - 13 Lipca 2011, 23:56

Agi, a pójdziesz z nami jutro? :)
Agi - 14 Lipca 2011, 04:49

Jasne, Sosne, z dziką radością. :D
dalambert - 14 Lipca 2011, 08:04

hej ho, hej hoooo...
i td...
Wiem, że to mniej atrakcyjne niż przypierniczanie się do Autora, ale może byśmy zaczęli , tak powoli tworzyć Panteon Mekhanu i teologię.
Tak jak to szanowny wymyślił i porozsiewal po kolejnych opowiadaniach?
jakiej rangi są te Bogi, Nimfy i inne duchy ? Jakie zależności ?
Chceta się wgłębiać w Mekhan :?:

merula - 14 Lipca 2011, 09:20

wolę iść na plażę :mrgreen:
dalambert - 14 Lipca 2011, 09:22

merula napisał/a
wolę iść na plażę

Leniwiec, ale słyszałem, ze Khorne do czegoś takiego kiedyś się zabierał, więc może...?

Witchma - 14 Lipca 2011, 09:22

W Meekhanie na pewno też mają jakieś plaże :)
Godzilla - 14 Lipca 2011, 09:23

To co, szable w dłoń?
Pucek - 14 Lipca 2011, 09:36

Raczej szklane kule - by podejrzeć, co autor nawywija w następnej opowieści :wink:
Rafał - 14 Lipca 2011, 09:36

Hej szable w dłoń! Łuki w juki, a łupy wziąć w troki
Hajda na koń! Hajda na koń! Okażemy się godni epoki, ach epoki
Ruszamy w bój aby Altsina uwolnić od zbója
Se-Kohland zbój, okrutny zbój, nie zwycięży nas nigdy tralala :mrgreen:

Godzilla - 14 Lipca 2011, 09:39

A każdy odcinek zaczynał się od "Oj niedobrze, koledzy, niedobrze!"
Witchma - 14 Lipca 2011, 09:53

I jeszcze obowiązkowo "Luśnia, ty młocie!" :D
Godzilla - 14 Lipca 2011, 09:54

Ale kiedyś zamiast Srogiego Luśni był Srogi Dziamdziak, bo Srogi Luśnia był na chorobowym.
Witchma - 14 Lipca 2011, 10:01

Z Dziamdziakiem przez Meekham... myślę, że tekst "Każdy dostanie swoją kozę" mógłby mieć ciąg dalszy :D
shenra - 14 Lipca 2011, 12:31

Siet nie załapałam się na wypad na plażę. :mrgreen:
ilcattivo13 - 14 Lipca 2011, 17:25

shenra - a co, Wy w tym Krakau macie jakiekolwiek plaże? :shock: ;P:

dalambert - czyżby marzyło Ci się coś w stylu "Encyclopedia Malazica"? Jeśli tak, to jest nas dwóch. Ale na razie zbyt mało wiadomo o Meekhanie, żeby na coś takiego się porwać. Chyba, że Robert przyszedł by twórcom encyklopedii z pomocą i zdradził coś więcej o uniwersum, np. kalendarium rozgrywających się przed opowiadaniami wydarzeń, mapy i inne takie tam...

Ziemniak - 14 Lipca 2011, 18:57

ilcattivo13 napisał/a
Wy w tym Krakau macie jakiekolwiek plaże?

Owszem, nadwiślańskie :mrgreen:

dalambert - 14 Lipca 2011, 19:13

ilcattivo13 napisał/a
dalambert - czyżby marzyło Ci się coś w stylu Encyclopedia Malazica? Jeśli tak, to jest nas dwóch. Ale na razie zbyt mało wiadomo o Meekhanie, żeby na coś takiego się porwać. Chyba, że Robert przyszedł by twórcom encyklopedii z pomocą i zdradził coś więcej o uniwersum, np. kalendarium rozgrywających się przed opowiadaniami wydarzeń, mapy i inne takie tam...

Dołkładnie to mi się marzy, a sadze, ze ktoś zdolny już z tych opublikowanych informacji mógłby ulożyć niezły zbiorek, choćby właśnie wojen Bogów i nnych "teologicznobatalistycznych" faktów i postaci.
Dalszy ciąg zabawy jak Robert ujawni :)

agrafek - 14 Lipca 2011, 19:39

ilcattivo13 napisał/a
shenra - a co, Wy w tym Krakau macie jakiekolwiek plaże? :shock: ;P:

Jest jedna oficjalna z widokiem na Wawel i Skałkę. I z (drogą) knajpą. A znalazłaby się i przynajmniej jeszcze jedna, ale bez takich fajnych widoków i bez knajpy.

Ziuta - 14 Lipca 2011, 19:40

Nieskromnie się pochwalę, że po premierze drugiego tomu zabrałem się za rysowanie mapki :mrgreen: Takiej uproszczonej, dla rozeznania. Ale mi nie wyszła. Albo coś pokręciłem (bodaj nieścisłości na południu), albo Robert dopowie więcej w kolejnych tomach.
ilcattivo13 - 14 Lipca 2011, 22:14

Ziemniak napisał/a
Owszem, nadwiślańskie :mrgreen:

tych tuż obok garbarni nie liczę, bo nie lubię, jak mnie siarczany kwasior w ..... ech... łetewer :roll:

Ale jak tak się zastanowić mocniej, to i w Suwałkach znajdzie się plaża tuż przy miejskim ścieku, znaczy, Zalewie Hańcza... I też jest tam knajpa i ładne widoki. Ale pływać się nie da, bo "klocki" działają jak kapoki (z drugiej strony, ciężko jest tam utonąć :P ). A po drugiej stronie jest dzika plaża dla tych, którzy wolą pływanie w glonach i sinicach... Bleh :mrgreen:

Dzięki Bogu, mamy na Suwalszczyźnie więcej czystych jezior niż bałwanów w magistracie ;P:

dalambert - no nie wiem, ja na podstawie informacji zawartych w "Północ - Południe" i "Wschód - Zachód", chyba nie zrobiłbym niczego poza jakimś szkicem świata. A z Malaziką była łatwiej, bo zanim napisali choć jedną książkę, to Erikson z Esslemontem mieli już całą geografię, politykę, magię, religie i kalendarium wydarzeń w Malazie obgadane w najdrobniejszych szczegółach.

Ozzborn - 14 Lipca 2011, 22:22

Ale Robert z tego co pamiętam też ma już to ze sobą obgadane :mrgreen:
ilcattivo13 - 14 Lipca 2011, 22:36

to dlaczego nas męczy niedopowiedzeniami? Wystarczyłaby jedna "gupia" mapka, i już by człowiek inaczej odbierał jego opowieści. Co Mu szkodzi napisać coś w stylu wprowadzenia do świata - tak jak to zrobił Stirling w "Szturmie przez Gruzję"? Zarabiać na tym chce, czy jak? :wink:
merula - 14 Lipca 2011, 22:40

może lubi dręczyć niecierpliwców. albo lubi powoli odsłaniać woal tajemnicy.
Locke - 14 Lipca 2011, 22:48

Sądzisz, że mapa też jest tajemnicą tego świata?
merula - 14 Lipca 2011, 22:50

mapy pewnie nie chciało mu się narysować. albo jest, ale tajna.
ilcattivo13 - 14 Lipca 2011, 22:50

merula napisał/a
albo lubi powoli odsłaniać woal tajemnicy.

znaczy się taka taktyka na wypadek, gdyby jego mapa okazała się stara i brzydka, miała trzy zęby na krzyż i wielkiego pryszcza na czubku nosa? ;P:

merula - 14 Lipca 2011, 23:08

dokładnie ;P:

Partner forum