To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...

Luc du Lac - 26 Lutego 2015, 12:34

no właśnie kumpel na fejsie żali się że mu payPal będzie przetrzymywał $ nawet do 45 dni
świetne pieniądze na tym robi paypal&ebay - dostają pop prostu kredyt

hrabek - 26 Lutego 2015, 12:53

Dokładnie. Dlatego jak zagraniczna transakcja to proszę bardzo, ale przelew bezpośrednio na konto. Będzie kasa, będzie wysyłka.
Luc du Lac - 26 Lutego 2015, 12:58

ciekawe czy sprzedający wycofają się z eBay-a ...
korpo to korpo
właśnie omawiamy sobie ze znajomymi przypadek GamesWorkshopa...

hrabek - 26 Lutego 2015, 13:01

A co to za przypadek?
Luc du Lac - 26 Lutego 2015, 13:31

klasyczna zmiana z dużej hobbystycznej firmy w korporację która maksymalizuje zyski bez oglądania się na hobby'zm :)
Magnis - 26 Lutego 2015, 18:26

Matrim napisał/a
Magnis, dobre, szczególnie fragment o podbijaniu ceny. Ciekawe, ile ta moja byłaby ostatecznie warta. .

Widziałem też podobny artykuł dotyczący OLXa, gdzie też próbowali przekrętu :

Przekręt OLX

Pokapował się, bo widział artykuł o allegro i próbach naciągnięcia.

Matrim - 26 Lutego 2015, 23:41

Kolejny chętny z Londonu... Jak rany. W następnej kolejności miałem próbować OLX, ale chyba zostanę skazany na tę zabawkę :)
Rafał - 27 Lutego 2015, 08:44

Matrim, ekhm, gdzie to masz wystawione?
Luc du Lac - 27 Lutego 2015, 08:57

heh, pewnie wystawił na Anglię :)
Matrim - 27 Lutego 2015, 09:53

Rafał, na Allegro.
Luc du Lac - 3 Marca 2015, 14:48

we Wrocławiu pojawiła się inicjatywa wpisania Solpolu do rejestru zabytków ....

nie wiem czy mie to zdumiewa czy wkr%&*

konopia - 3 Marca 2015, 15:58

Luc du Lac,
to ten -> http://upload.wikimedia.o...ulSwidnicka.jpg

Lowenna - 3 Marca 2015, 16:03

konopia, uhm. I jest obrzydliwy.
thinspoon - 3 Marca 2015, 16:55

Luc du Lac napisał/a

Że do czego? :mrgreen:

Luc du Lac - 3 Marca 2015, 18:59

thinspoon napisał/a
Luc du Lac napisał/a

Że do czego? :mrgreen:

link do inicjatywy TUMW

thinspoon - 3 Marca 2015, 19:12

Towarzystwo Upiększania Miasta Wrocław brzmi w tym kontekście jak groteskowy żart.
gorat - 3 Marca 2015, 22:17

Mało co nie zdzierżyłem. W tym niżej jednak:

Cytat
- Patrzenie na Solpol jest jak oglądanie własnych zdjęć z podstawówki. Owszem, mieliśmy wtedy dziwne fryzury i niemodne dziś ubrania, ale nie można się ich wyrzekać i tych zdjęć wyrzucić. To część naszej tożsamości – podsumowuje dr Agata Gabiś, historyk sztuki z Uniwersytetu Wrocławskiego i przedstawicielka Fundacji Transformator.
Sporo racji jest. Tylko może przenośmy takie budynki najpierw gdzie indziej, okej? W jakieś ustronne miejsce?
mesiash - 4 Marca 2015, 11:58

A to zabytki już nie muszą mieć iluśtam lat? Piękna rzecz ten budynek, późne rokokoko.
dalambert - 4 Marca 2015, 12:04

Wprawdzie rzecz degustibusów to jest, ale dla mnie ta buda jest wyjątkowo ohydna.
Godzilla - 4 Marca 2015, 12:06

Popatrzyłam, przeczytałam tekst w obronie Solpolu. Rok budowy 1993, reprezentacyjna część miasta, budynek budzi emocje za sprawą nietuzinkowego projektu. Taaak, hmm... Jak rozumiem, 90% mieszkańców najchętniej wyzajączkowałaby go w kosmos. Może da się z tego zrobić jakiś pas asteroidów albo co.
Rafał - 4 Marca 2015, 12:11

Pamiętam jak go budowali, akurat trwała dyskusja o nim na polibudzie, gdzieś tak 2/3 wykładowców psy na tym projekcie wieszało i była zdegustowana, a 1/3 była zachwycona.
Godzilla - 4 Marca 2015, 12:15

Wiesz, kiedyś słyszałam opinię, że taki absolutnie szczytowy smakosz, z gustem wyrafinowanym do niemożliwości, nad wszystko będzie przedkładać lekko nieświeże surowe mięso.
Luc du Lac - 4 Marca 2015, 12:26

a tu jeszcze taki kwiatek:

i link do artykułu RP: http://www4.rp.pl/apps/pb...ile=1089&page=2

Godzilla - 4 Marca 2015, 12:38

Nie należy wstrzymywać gazów. Niewypuszczone uderzają do głowy i rodzą się pos*ane pomysły.
dalambert - 4 Marca 2015, 13:03

Godzilla, + 1
Luc du Lac - 4 Marca 2015, 15:03

co do Solpolu - to już jest wstępna akceptacja Konserwatora do rozpoznania sprawy :)
joe_cool - 4 Marca 2015, 17:31

Luc du Lac, już od dłuższego czasu słyszę o pomyśle wpisania Solpolu na listę zabytków i za każdym razem dostaję z tego powodu totalnej głupawki :omg:
Luc du Lac - 4 Marca 2015, 20:06

joe_cool napisał/a
Luc du Lac, już od dłuższego czasu słyszę o pomyśle wpisania Solpolu na listę zabytków i za każdym razem dostaję z tego powodu totalnej głupawki :omg:

Ja już starłem się z ludźmi z TUMWa w temacie...

Rafał - 11 Marca 2015, 10:55

Offtop w oftopie
Na początek tekst: http://biznes.pl/magazyny...miesiecy/452gx1

Niech mi ktoś wytłumaczy, bo chyba zaraz padnę. Kontrahent zagraniczny może kupić węgiel w cenie 5 zł/GJ, elektrownie kupują go za 7,20 zł, ale od kontrahenta zagranicznego kupują jeszcze taniej. Zaraz chyba zarejestruję sobie spółkę w Londynie za niecałe 400 zł zrobię to meilowo przez polskiego pośrednika, wynajmę kilka ha placu, moja zagraniczna spółka kupi z milion ton węgla po 5 zł loco skład, za dwa dni sprzedam go elektrowniom po 6 zł, zapłacę w terminie FV kopalni i właścicielowi placu i będę do przodu 21 mln zł przed opodatkowaniem w jeden tydzień wykładając niecałe 400 zł. Oczywiście bez odpowiednich koneksji co najwyżej się usmarkam, ale zawsze mogę poszukać wspólnika z koneksjami. Zresztą nieważne.

Wic polega na tym, że koszt wydobycia 1 GJ węgla to min.10 zł. A kto za tym stoi? A któż jak nie ON :? :twisted:

Luc du Lac - 11 Marca 2015, 11:34

nie tylko górnik ale cała otoczka,
dziwne transakcje... przetargi
zarząd, pośrednicy
już nie siedzę w temacie, ale łyżka jak najbardziej :)

z górnictwem jest jak z PKP - trza rozgonić całe towarzycho, i zbudować na nowo zasady handlu wunglem. A zwykli górnicy są najmniejszym problemem.

Partner forum