Planeta małp - Różowa landrynka. Paniom wstęp wzbroniony!
Fidel-F2 - 22 Października 2013, 20:15
Jezebel, ładne masz ramionka
Jezebel - 22 Października 2013, 20:17
Komplement od Fidela, co to się dzieje A dziękuję.
edit: na forum serio nie ma żadnego miejsca, w którym można by swoje niekoniecznie roznegliżowane focie wrzucać, czy jakoś źle szukam?
Adon - 22 Października 2013, 20:20
I jeszcze coś z zupełnie innej beczki.
Edit: Jezebel, możesz tu, ale muszą się wpasować w temat wątku.
Dunadan - 22 Października 2013, 20:21
Jezebel, można by w awatarach albo wątku fotograficznym
Co do konkursu ja jestem za, już się ofiaruję i mógłbym nawet foty robić, żeby nie było że to zależy od jakości zdjęcia czy coś.
Martva - fajne zdjęcia
Martva - 22 Października 2013, 20:25
Jezebel napisał/a | edit: na forum serio nie ma żadnego miejsca, w którym można by swoje niekoniecznie roznegliżowane focie wrzucać, czy jakoś źle szukam? |
Hmm, chyba nie ma. Ale zawsze możesz założyć
Jezebel - 22 Października 2013, 20:26
W sumie taki mam zamiar, ale wolałam się najpierw upewnić, że nie przeoczyłam. A że w tym wątku największy ruch i najpewniej najwięcej osób zagląda, to miejsce wydało mi sie całkiem odpowiednie
charande - 22 Października 2013, 20:31
Rodion, mniej więcej Akurat ten obraz jest z samego końca XVI wieku. Stosunkowo niewielki biust ma np. Wenus z obrazu Botticellego.
Adon, mam na myśli głównie kanony urody funkcjonujące w sztuce - wiem, że niekoniecznie musiały odzwierciedlać realne preferencje, a już plebs się nimi w ogóle nie przejmował, bo nawet nie wiedział, że istnieją Tym niemniej, w sztuce i poezji te kanony były obecne.
Faktycznie powinnam doprecyzować - gdy pisałam o średniowieczu, chodziło mi o szczupłe, wydłużone postacie charakterystyczne dla stylu gotyckiego, a ten rozwinął się w XII wieku we Francji i stopniowo rozprzestrzenił się na inne kraje.
Musiałabym sprawdzić, w którym konkretnie stuleciu, ale na 100% był taki moment, kiedy wydatny biust uważany był w zachodniej Europie za mankament urody i damy ściskały go pasami materiału, żeby być jak najbardziej szczupłe i płaskie.
Edit: A ta pani z lat 20-tych jest mrrr!
Adon - 22 Października 2013, 20:37
charande napisał/a | Rodion, mniej więcej Akurat ten obraz jest z samego końca XVI wieku. Stosunkowo niewielki biust ma np. Wenus z obrazu Botticellego. |
A niedługo potem przyszedł Rubens.
charande napisał/a | Musiałabym sprawdzić, w którym konkretnie stuleciu, ale na 100% był taki moment, kiedy wydatny biust uważany był w zachodniej Europie za mankament urody i damy ściskały go pasami materiału, żeby być jak najbardziej szczupłe i płaskie. |
Było i tak. Niestety też nie pamiętam w którym momencie. Jak wytropisz, daj znać, bo temat w sumie ciekawy.
Fidel-F2 - 22 Października 2013, 20:58
Jezebel, w dziale blogowym możesz założyć sobie własny i robić w nim co chcesz. Jak będziw fajnie to na bank będziesz miała wielu gości. Martva coś wie na ten temat.
Jezebel - 22 Października 2013, 21:00
Założyć forumobloga, by się swoimi fociami chwalić - to już absolutne wyżyny egocentryzmu, czy można się wspiąć wyżej?
Ależ lubię retro-akty z początku XX wieku. Wydawało mi się, że też sobie gdzieś jakieś ładne zapisałam, ale niestety znaleźć nie mogę.
Fidel-F2 - 22 Października 2013, 21:02
A czy to komu przeszkadza?
Martva - 22 Października 2013, 21:02
Na ZB temat zdjęciowy działa i ludzie tam wrzucają swoje zdjęcia, nikt tam nie ma własnego tematu i jakoś się kręci.
Jezebel - 22 Października 2013, 21:04
Ale może chodźmy rozmawiać o temacie zdjęciowym... do tematu zdjęciowego
Jeśli kto przeoczył - http://latajaca-holera.pl...opic.php?t=3355
Fidel-F2 - 22 Października 2013, 21:05
Ale Jezebel wydaje się aktywną osobą, będzie miała miejsce na swoje wynalazki.
Jezebel - 22 Października 2013, 21:08
Nie kuś
Kruk Siwy - 22 Października 2013, 21:08
Kuś.
Fidel-F2 - 22 Października 2013, 21:09
Kruk Siwy, Ty perwersie.
Kruk Siwy - 22 Października 2013, 21:47
Zatańczysz z łagodnym zboczeńcem? (To cytata jest!).
Fidel-F2 - 22 Października 2013, 22:06
Daj chwilę, sprawdzę karnecik.
konopia - 23 Października 2013, 11:00
Chal-Chenet napisał/a | 9 na 10 mężczyzn woli kobiety z dużymi piersiami. Ten dziesiąty woli tych dziewięciu.
Mnie się np. takie coś podoba. I z pyszczka i z innych dwóch rzeczy:
Obrazek |
nie sposób się nie zgodzić
Fantastycznie wysoki poziom figlarności prezentuje sobą!
Fotograf na dziś -> Sascha Huttenhain
Portfolio - http://www.huettenhain.com/mainen.html
No i ruda, bo jak zauważyłem, ruda musi być
Może być?
Drogie panie, i co będzie z konkurencyjnym wątkiem do tego?
Adon - 23 Października 2013, 11:10
Ruda świetna i odpowiedni rozmiar figlarności ma.
Rafał - 23 Października 2013, 11:11
Cytat | Drogie panie, i co będzie z konkurencyjnym wątkiem do tego? | Ani mi się waż!
gorat - 23 Października 2013, 12:33
Rafał, no co, najwyżej to będzie najpopularniejszy wątek w ignorach.
Rafał - 23 Października 2013, 12:35
Ja tu jem, won mi z prąciami!
gorat - 23 Października 2013, 12:40
Ja dopiero jadłem, myślisz, że mi się dodatki uśmiechają?
Rafał - 23 Października 2013, 12:41
gorat, a co, parówka w gardle stanęła? Nooo w tym wątku ...
Rodion - 23 Października 2013, 12:47
Widze pierwszych fanów wątku Błękitna ostryga
Jezebel - 23 Października 2013, 14:05
konopia napisał/a | Drogie panie, i co będzie z konkurencyjnym wątkiem do tego? |
Nie przejdzie, w przeciwieństwie do piersi prącia nie są szczególnie pięknym elementem ludzkiej anatomii Choć z drugiej strony... tu raczej nikt wagin nie prezentuje, więc bliźniaczy wątek mógłby służyć do eksponowania szeroko pojętej przystojności, a nie konkretnych organów
merula - 23 Października 2013, 18:03
kaloryferów
Rodion - 23 Października 2013, 18:20
na dobra sprawę jest już ( był ) taki watek
|
|
|