Taselchof - 4 Października 2011, 21:38 mnie chyba pierwszą sceną w barze i tekstem czy on panu przeszkadzaOzzborn - 4 Października 2011, 21:57 No nie wiem, ma genialny klimat i zdarzają się dobre sceny, ale tak poza tym to jest nuuudny jak flaki z olejem i zupełnie o niczym
Muszę mieć naprawdę chętkę żeby obejrzeć kolejny odcinek.corpse bride - 5 Października 2011, 13:45 mad men też bardzo lubię, natomiast mat powiedział po 2 sezonach, że już go to nudzi. więc dalej będę oglądać sama.Taselchof - 5 Października 2011, 14:26 bo on trochę nie raz przypomina modę na sukces ale zdecydowanie warto dla wielu smaczków pokazujących lata 60 Memento - 5 Października 2011, 14:56 Otóż to, Taselchof. Choć przyznam, że miałem ważniejszy powód - zaczynam naukę na technika organizacji reklamy. khamenei - 5 Października 2011, 15:20 Terra Nova - Szkoda czasu, dla gimnazjalistów. Przynajmniej po półtorejgodzinnym pilocie, ale więcej szans nie dostanie.Ilt - 5 Października 2011, 15:51
khamenei napisał/a
Terra Nova - Szkoda czasu, dla gimnazjalistów
Um... niezbyt. Fox wkłada dużo wysiłku (i jeszcze więcej funduszy) by ten serial przyciągał przed telewizory całe rodziny. IMO skutecznie, bo jak bardzo tym zainteresowany nie będzie nikt, tak średnio-zainteresowane będą tłumy. W tym ja, ale ja to dla dinozaurów.
ilcattivo13, jak ci idzie Falling Skies?Ozzborn - 5 Października 2011, 22:05
Taselchof napisał/a
ale zdecydowanie warto dla wielu smaczków pokazujących lata 60
toteż sobie od czasu do czasu jeden czy 2 odc. obejrzę jak mnie najdzie, ale cięgiem to nie daję rady. No i nie ukrywam, że oglądam go też mocno z powodu Krystyny i Stycznia Jade Elenne - 6 Października 2011, 10:58 Wzięło mnie na Stare Gacie. Na razie pierwszy sezon SG-1, z każdym odcinkiem podoba mi się coraz bardziej.Memento - 6 Października 2011, 15:59 Apropo Mad Men. corpse bride - 7 Października 2011, 09:39 tia, ten kawałek jest świetny. a reszta wygląda niemal jak u mnie w pracy - pani z działu obok zawsze pali w oknie (kiedy się je otworzy nie widać znaczka 'zakaz palenia'), a koniak na spotkaniu o 9 rano (podawany przez sekretarki) to nic dziwnego.Ozzborn - 8 Października 2011, 14:08 Z ciekawości zacząłem Gossip Girl - dużo moich znajomy się tym jarało i teraz już wiem dlaczego Dobry młodzieżowy serial Hajlajf inrygi i fajne duperki Leighton Meester jest smakowita. I przy okazji dowiedziałem się skąd się wzięła gwiazda Pudelka (przynajmniej z czasów jak czytywałem ) Taylor Momsen. Jak ktoś potrzebuje lekkiej, ale trzymającej niezły poziom obyczajówki z ładnymi dziewczynami to polecam ilcattivo13 - 8 Października 2011, 16:00
Ilt napisał/a
ilcattivo13, jak ci idzie Falling Skies?
dojechałem do połowy i ktoś mnie wywlókł do Warszawy Ilt - 8 Października 2011, 16:04 Jak dojechałeś do połowy to mi wystarczy. Oglądasz dalej, dobry serial, zły, przeciętny?
Jeśli dostanę odpowiedź to wytłumaczę czemu się pytam i osochodzi. ilcattivo13 - 8 Października 2011, 16:20 na razie jest o.k. Bez przesadnej superanckości i w ogóle, ale i nie taka chała z kiłą, jak Walking dead, czy inne postapowce ostatnich lat...Ziemniak - 8 Października 2011, 16:38 Terra Nova. Ciekaw jestem co im z tego wyjdzie. Pomysł nie jest pierwszej świeżości, ale...Ilt - 8 Października 2011, 17:13 Dziękuję ślicznie, wiem już, co potrzebowałem wiedzieć.
Osochodzi.
Bo to jest tak: jak polecisz jakąś grę - to mogę w nią grać w ciemno, będzie świetna. Jak polecisz jakiś film - to powinien mi się spodobać. Ale, niestety, od seriali najwyraźniej oczekujemy różnych rzeczy, bo tobie podobają się (też) te, które zabijają mnie nudą lub które uważam za złe. W ciemno więc brać nie mogę.
W temacie - obejrzałem ponownie Doogiego Howsera. Damn, ostatnio jak to oglądałem to nastolatkiem byłem. Co tu dużo mówić, nostalgia pełną parą, zwłaszcza, że trochę temu cudu zawdzięczam. Uwielbiam młodego Neila Patricka Harrisa (może inaczej: ilekroć gdzieś indziej widzę NPH, widzę go w białym/zielonym kitlu, co powoduje, że nie mogę oglądać HIMYM czy nawet dramatów z jego udziałem [co chwila parskam śmiechem]). <3ilcattivo13 - 8 Października 2011, 17:23
Ilt napisał/a
Osochodzi.
Bo to jest tak: jak polecisz jakąś grę - to mogę w nią grać w ciemno, będzie świetna. Jak polecisz jakiś film - to powinien mi się spodobać. Ale, niestety, od seriali najwyraźniej oczekujemy różnych rzeczy, bo tobie podobają się (też) te, które zabijają mnie nudą lub które uważam za złe. W ciemno więc brać nie mogę.
a bo a do seriali podchodzę troszkę inaczej, niż do filmów, gier, itp. BTW. a oglądałeś cały "Na południe"?
I co do tych filmów - pamiętasz, co pisałem o "The Tempest" z Helen Mirren? Ilt - 8 Października 2011, 18:04 Ekhm, "polecisz". Tylko o polecanki mi chodzi, z niepolecankami się zazwyczaj na nikim nie opieram (no chyba żeby).
Due South - planuję się za to zabrać dopiero. A czemu?
e: planuję - uściślę - Quantum Leap jest na wierzchu stosu, potem Due South.ilcattivo13 - 8 Października 2011, 18:47 bo Due south to najfajniejszy serial jaki oglądałem w życiu Ze świetnie dobraną muzyką, naprawdę dobrymi aktorami, genialnie pokręconym (ale bez chamstwa i wulgaryzmów) poczuciem humoru i - przede wszystkim - absolutnie nic a nic się nie zestarzał przez te ostatnie 15 - 20 lat lat Witchma - 8 Października 2011, 20:06 ilcattivo13, dobrze gada, wódki mu dać! I daktyli! ilcattivo13 - 8 Października 2011, 20:12 chyba powinno być ""Beneditkinasa", "Krupnikasa" i daktyli" Witchma - 8 Października 2011, 20:21 ilcattivo13, sam sobie znów chcesz zrobić krzywdę, a ja chciałam dla Ciebie dobrze Memento - 9 Października 2011, 14:23 Przebrnąłem przez pierwszy sezon Mad Men i nie była to ciężka przeprawa, wręcz przeciwnie. Dialogi genialne, na przykład ten z dwunastego odcinka:
Spoiler:
Draper: Czytałem trzy różne gazety z trzema różnymi wynikami. Jestem pewien, że wiesz coś, o czym ja nie wiem.
Cooper: Spędziłem noc, dosłownie, w palarni w Waldorfie z każdym republikańskim ekspertem, poza MacArthurem i Jezusem. Miało miejsce rozpowszechnione nadużycie.
Daley dał Joe'mu Kennedy każdego nieboszczyka w okręgu Cook. Inaczej Nixon wygrywa.
Draper: Nie powinno być tak blisko.
Cooper: Ale jest, zawsze jest. Te dżingle. Kiedy dostali Franka Sinatrę, wiedziałem, że wypełnią lukę.
Draper: To co on teraz zrobi? Odejdzie? Ustąpi?
Cooper: Podliczenie głosów w samym Illinois oznacza 30 dni bez prezydenta. Nie chcesz wygrać w taki sposób.
Draper: Ale chcesz wygrać.
Cooper: Dostał 50% głosów, może więcej. W ten sposób żyje, by zobaczyć jutro.
Draper: Co się stanie?
Cooper: Neil z P&G powiedział... Że jeśli Kennedy jest gotowy kupić wybory, to jest pewnie gotowy, by zagrać z nami w piłkę.
Draper, nieco ironicznie: Optymizm amerykańskiej korporacji.
Cooper: Dla nich to jak gra w piłkę.
Słów kilka o obsadzie - żeńska część nie zawodzi ani na moment. John Slattery kradł każdą scenę w której się pojawiał. I mam nadzieję, że ta biurowa wojenka między Donem i Peterem jeszcze trochę potrwa, uwielbiam to obserwować.
A dbałość stacji telewizji kablowych o detale w serialach będzie kiedyś przedmiotem legend.
ilcattivo13 napisał/a
nie taka chała z kiłą, jak Walking dead, czy inne postapowce ostatnich lat...
Pfff...Ozzborn - 9 Października 2011, 22:42 No i skończyłem 1 sezon Gossip Girl. Dawno się tak nie przyssałem do serialu. Rewelacja. A duperki jakie! Leighton Meester jest cudowna, a pod koniec pojawia się Michelle Trachtenberg i po prostu zbieram szczękę z podłogi... szczególnie, że jej postać wchodzi z przytupem. Szkoda tylko, że nie odrobiłem pracy domowej przez to oglądanie Matrim - 12 Października 2011, 23:01 Breaking Bad to jednak dobry serial jest. Po czterech sezonach i finale ostatniego zastanawiam się, co oni mogą jeszcze w takiej sytuacji wymyślić, skoro ma być sezon finałowy.Memento - 12 Października 2011, 23:25 BB jest ZAJE*ISTY. Zaledwie dobry to jest Fringe. I w sumie nie wiem, czy chcę więcej niż cztery sezony. Budżet przeznaczony na piąty aMC mogłoby poświęcić na drugi sezon Rubicon, też 'przepyszny'.Unicorn - 13 Października 2011, 10:04 Due South!!!! i już mi się zrobiły oczy jak złotówki. Kocham ten serial! obejrzałam go dwa lata temu... (ostatni raz z jakieś dziesięć lat temu) i znowu się w nim zakochałam. Muzyka super, humor świetny... Szkoda tylko, że już trzecia i czwarta seria jest z innym aktorem, bo mi totalnie nie podszedł drugi Ray... no ale i tak serial to klasa sama w sobie.
Ja teraz zdobyłam pierwszy odcinek Flashpoint - ktoś widział?
i zachwycam się australijskim serialem Rush -> czwarty sezon.. super serialMatrim - 13 Października 2011, 22:32
Memento napisał/a
BB jest ZAJE*ISTY.
No przecież pisałem, że jest dobry Dla mnie serial albo się podoba, albo nie. Fakt, że niektóre bardziej, a inne mniej, ale jednak w wyjątkowość lub zaj**istość się nie bawię. Bo i jak porównać Przyjaciół z Breaking Bad? Albo z Deadwood. I właściwie po co BB trafił u mnie w punkt, trudno go nawet zaklasyfikować: bo to ani nie czarna komedia, ani kryminał. Za to idealnie dobrane proporcje, świetnie nakręcone, ten serial ma swój własny styl i to jest piękne Iscariote - 13 Października 2011, 22:43 Jestem na trzecim sezonie Breaking Bad i potwierdzam - bardzo dobry serial, wciagająca historia. Uśmiać się można, a i przejąć i wzruszyć. No i widz sam sobie może wybrać, po której stronie barykady stanie, ale domyślam się, że większość jest za Walterem, bo jakby jednak ich wkurzał, to by serialu nie oglądali.
Zaczął się 3 sezon Bored to Death!
I South Park też ruszył!