To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

fealoce - 15 Maj 2011, 21:30

Kai napisał/a
Witchma, zaproszę Cię na noc i pozwolę Kocie spać z Tobą. Raczej się nie wyśpisz, jeśli Cię polubi :D

Jeśli kogoś lubi, to śpi mu na twarzy? :wink:

Kai - 15 Maj 2011, 21:34

Niekoniecznie, ale przychodzi i mruczy z natężeniem >70 dB, depcze (7.5 kilo podziel na cztery łapki) a jak się zdenerwuje niemizianiem, to gryzie :)
fealoce - 16 Maj 2011, 06:43

Czyli po prostu umie zawalczyć o swoje :wink:
Mój kot, gdy jeszcze żył, oprócz tego wszystkiego miał jeszcze zwyczaj się ślinić. Serio. Wyobraź sobie: wielkie czarne kocisko, ok 10 kg żywej wagi włazi na Ciebie a z pyska leci mu ślina :D
I nie, nie był wściekły (mój Tata jest weterynarzem)

Witchma - 16 Maj 2011, 07:42

Kai, mój kot stosuje przebiegłą taktykę: "Miau, miau... MIAUUUUUUUUUUU! O, skoro już nie śpisz, to pomiziaj" ;)
robert70r. - 16 Maj 2011, 07:43

DRMy wszelakiej maści z SceuRomem na czele - do anihilacji! :evil:
ketyow - 16 Maj 2011, 18:57

Picasaweb. Za pomocą Picasy była udostępniana galeria mojego koła naukowego, a teraz nikt kto nie ma konta na Picasie nie może oglądać zdjęć tam się znajdujących.
Ziemniak - 16 Maj 2011, 19:15

ketyow, a to nie jest kwestia ustawień galerii? Przed chwilą przeleciałem się po zaprzyjaźnionych kontach na picassie, z moim włącznie i jakoś wszystkie są dostępne bez logowania.
ketyow - 16 Maj 2011, 20:17

Nie wiem, na dwóch komputerach i dwóch przeglądarkach nie mogę przeglądać picasy, które wcześniej mogłem. Dla przykładu np. u Zgagi. Wyskakuje mi, żebym zrobił sobie u nich profil. Wcześniej zamykałem kartę, otwierałem ją jeszcze raz i było ok. Teraz o stworzenie profilu prosi nadal.
Godzilla - 16 Maj 2011, 20:22

ketyow, mnie prosi co jakiś czas o profil, każę mu spadać na szczaw, i spada. Jak będzie bardzo namolny, może nawpisuj mu w ten profil jakichś fierdół?
ketyow - 16 Maj 2011, 20:44

Udało mi się - musiałem się wylogować z google. Jak picasa widzi, że mam konto na gmailu to obowiązkowo zmusza mnie do powiązania profilu. Cholerni złodzieje danych, chcą mój telefon, adres, dane z facebooków i jeszcze zdjęcia. Wszystko dąży do tego, żeby każdy miał konto, które wiąże całe jego życie, a potem to już tylko 1984.
Godzilla - 16 Maj 2011, 20:46

Wpisz im centralę ABW :mrgreen: i jakiś odpowiedni adres :twisted:
ketyow - 16 Maj 2011, 21:22

Chodzi o to, że nie można, oni wykrywają jakie konto google jest odpalone i chcą się powiązać tylko z nim. I żeby oglądać picasę muszę się wylogowywać z google. Tak czy owak, konta na niej nie założę.
Godzilla - 16 Maj 2011, 21:32

ketyow, nie wiem o co chodzi. Mam konto na gmailu, zdjęcia na Picassie, w tzw. profilu skrót imienia w jednej rubryczce, i tylko czasami nachodzi ich ochota, aby się domagać czegoś jeszcze. Swoją drogą to tacy złodzieje, że może już wszystko zdążyli sobie wykraść.
illianna - 17 Maj 2011, 10:50

katar, leje się, psika itp, cała rodzina go już ma :evil:
Zgaga - 17 Maj 2011, 11:54

Ech, Co się polepszy, to się po...
fealoce - 17 Maj 2011, 13:46

Interesanci przechodzą samych siebie :evil: normalnie widać, że dziś pełnia....
Ice - 18 Maj 2011, 07:21

Reklama kredytu przez sms z mbanku, na pierścionek, który "nie chce zejść". Gdzie są feministki? Gdzie jest Magdalena Środa i Kazimiera Szczuka? Wizerunek kobiety w tej reklamie bardziej szkodzi prawom kobiet, niż 20 reklam proszków i płynów do podłóg.
Magnis - 18 Maj 2011, 08:06

fealoce napisał/a
Interesanci przechodzą samych siebie :evil: normalnie widać, że dziś pełnia....

Zamieniają się w coś :shock: :wink: ?

fealoce - 19 Maj 2011, 06:49

A żebyś wiedział! Wyrastają im takie długaśne zęby a oczy zaczynają świecić na czerwono :lol:

Wkurza mnie kolega z pracy, a właściwie dwóch kolegów: jeden jest w miarę nieszkodliwy, bo po prostu ma zwyczaj wrzeszczeć na cały korytarz "cześć Marysia!" za to drugi wymyślił sobie hobby polegające na tym, że śledzi moją aktywność w sieci...zająłby się własnym życiem, znalazł sobie kobietę/faceta/whatever! ludzie to naprawdę są dziwni :?

Magnis - 19 Maj 2011, 08:24

fealoce napisał/a
A żebyś wiedział! Wyrastają im takie długaśne zęby a oczy zaczynają świecić na czerwono :lol:

I zaczynają latać :mrgreen: .

Rafał - 19 Maj 2011, 08:37

Starzy ludzie z problemami, których nie chcą się pozbyć. Przeciętny problem ma około 80 lat, jest to samotna kobieta bez dzieci i znajomych, ma 800 zł emerytury po mężu, duże mieszkanie na które jej nie stać, liczne schorzenia na które jej nie stać i złość na cały świat za to, że jej nie stać. Ale rozwiązanie problemu, zamiana mieszkania na mniejsze jest całkowicie, absolutnie poza jakąkolwiek percepcją. Taka opcja nie istnieje, bo to moje mieszkanie, moje życie, to wszystko co mam - propozycja sprzedaży, zamiany z dopłatą jest traktowana jak coś obrzydliwe wyuzdanego, nieprzyzwoicie obleśnego. A problem chce tylko aby nie płacić za nic, bo się przecież należy za te wszystkie lata, prąd, woda, gaz ma być za darmo, utrzymanie za darmo i żeby nie było niczego. brrrr.
To napisałem ja, gnębiciel emerytów II kat. :evil:

Godzilla - 19 Maj 2011, 08:41

Rafał, współczuję. Trochę rozumiem i samą staruszkę: dobre, stare, bidne kąty, w których pół życia przeżyła, mnóstwo gratów, które jej to życie meblują, wyprowadzić się i ustawiać to wszystko w jakimś obcym miejscu to jakby kawał siebie uciąć. Nie wyobrażam sobie na przykład, żeby moi rodzice się przeprowadzali. Co oni zrobią z tym wszystkim co tam mają? Albo żebym ja się do nich wprowadziła. Są takie rzeczy, których nie miałabym serca ruszyć, choć po prawdzie zawalałyby mi dom.

Ale życie jest życiem i bywa, że nie obejdzie się bez drastycznych kroków. I ucz tu staruszkę rozumu.

Kruk Siwy - 19 Maj 2011, 08:44

Się nie doceniasz. Pierwszej kategorii. Taki emeryt został nauczony nieufności, i sądzi że Gnębiciel Rafał chce go wystrychnąć na dudka i wydudkać na strychu, choć ta ostatnia możliwość trąci perwersją.
Mam 80 letnią matkę i myślę, że zamieniła by się ze śpiewem na ustach. Ten problem jednak nie istnieje.

Rafał - 19 Maj 2011, 08:58

Kuźwa wykrakałem, właśnie się dowiedziałem, że jeden dziadek się powiesił w piwnicy. Niestety jestem bezsilny. Szlag.
Godzilla - 19 Maj 2011, 09:01

Rafał, głask. Siła wyższa :(
Rafał - 19 Maj 2011, 09:33

Ano, świata się nie naprawi.

A z dziadkiem było tak (relacja sąsiedzka): wpuścił jakiś czas temu do mieszkania własną siostrę z przyjacielem. Towarzystwo zainstalowało się na stałe, wypychając dziadka po trochu z mieszkania. Imprezy, alkohol, może coś jeszcze, dziadek nie miał nic do gadania, zamiast wywalić siostrzyczkę na zbity pysk załamał się psychicznie i nie wytrzymał.

No dobra zmiana tematu ;P:

Zgaga - 19 Maj 2011, 11:59

Ice napisał/a
Reklama kredytu przez sms z mbanku, na pierścionek, który nie chce zejść. Gdzie są feministki? Gdzie jest Magdalena Środa i Kazimiera Szczuka? Wizerunek kobiety w tej reklamie bardziej szkodzi prawom kobiet, niż 20 reklam proszków i płynów do podłóg.

Ciekawe co na to
http://hatalska.com/
Chociaż ona, jakby wiedziała, to by niezły krzyk podniosła :mrgreen:

joe_cool - 19 Maj 2011, 18:29

Ice napisał/a
Reklama kredytu przez sms z mbanku, na pierścionek, który nie chce zejść. Gdzie są feministki? Gdzie jest Magdalena Środa i Kazimiera Szczuka? Wizerunek kobiety w tej reklamie bardziej szkodzi prawom kobiet, niż 20 reklam proszków i płynów do podłóg.

O ile się nie mylę, ta reklama została zgłoszona do Chamleta 2011: http://www.chamlet.pl/

Godzilla - 19 Maj 2011, 18:33

Ja kiedyś wpieniłam się, jak zobaczyłam reklamę Dawtony, tę ze starszą panią, "puszkujemy tylko dojrzałe". Nawet wysłałam ciepłego maila do ich marketingu w tej sprawie. Odpisali kulturalnie, ale reklama wisi nadal.
feralny por. - 19 Maj 2011, 18:38

joe_cool, rany kota! Czemu nie dałaś żadnego ostrzeżenia, albo cuś?

Partner forum