To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 27 Grudnia 2012, 17:51

Dzięki :)

Korzystając z ładnej pogody, polazłyśmy z mamą do miasta. Załatwiłam reklamację a potem zwrot (nie było już takich w magazynie) nieudanego prezentu dla mojej siostry w Saturnie, załatwiłam pocztę, a potem pogoda się zepsuła więc zajrzawszy w parę innych miejsc wróciłyśmy do domu, nieco złe. W sumie mogłam zajrzeć po drodze do bieliźnianego sklepu i zapytać panią czy dorwała dla mnie beżowe paskudztwo w moim rozmiarze :P ale nie pomyślałam.

Lynx - 28 Grudnia 2012, 20:16

Martva!

Kocham Cię :mrgreen:

To jest po prostu piękne :D

DZIĘKUJĘ!!! :D

Martva - 28 Grudnia 2012, 20:37

O, cieszę się że doszło - przepraszam że teraz, ale przed świętami nie wyrobiłam, a stwierdziłam że dotrze pewnie na poniedziałek czyli jeszcze przed styczniem ;)
Martva - 31 Grudnia 2012, 17:41

Przypomniałam sobie że mam bloga i mogę się pozbyć odrobiny wewnętrznej frustracji.
Kupowanie majtek jest niemal równie wkurzające jak kupowanie staników. Rozmiar się znajdzie, ale fason albo kolor zawsze jest nie taki, kurde.
Dziękuję.

Wszystkiego najlepszego w nowym roku, poza tym. Niech Wam się darzy.

May - 31 Grudnia 2012, 20:38

Martva, a jak przez przypadek rozmiar, fason i kolor sa ok, to okazuje sie, ze cena jest zaporowa... Znam ten bol, odkad mi zamkneli La Senze to nie moge znalezc sklepu z fajnymi majtkami w przystepnej cenie.
corpse bride - 1 Stycznia 2013, 14:55

No nie wiem, kiedy oglądam stronę Victoria's Secret zawsze jest więcej fasonów i kolorów niż mnie na to stać. Na szczęście ich majty są trwałe i te które mam od 2007-2008 roku mam do tej pory i nie potrzebuję nowych.
Sorry jeśli to było zbyt intymne :D

Martva - 2 Stycznia 2013, 10:27

Ja szukałam ciut konkretniejszych, żeby je chociaż trochę skompletować z posiadanymi górami. Szukałam więc koronkowych fioletowych szortów (Effuniakowe od kompletu kosztowały 5 dych) - były białe, różowe w kilku odcieniach i kilka innych kolorów na które nie zwróciłam uwagi. Szukałam czegoś z czerwonej satyny z czerwoną koronką - kilka modeli, ale same stringi. Fajnych z czarnej satyny, krój dowolny (poza stringami) - nic.
Kurde, następną razą jak będę kupować stanik, to razem z dołem. Póki co zastanawiam się czy jestem wystarczająco sta... to jest, dojrzała, żeby sobie sprawić komplet w kolorze be-żowym czy odpuścić i poczekać na wiosenne kolekcje ;P:

corpse bride - 2 Stycznia 2013, 12:07

właśnie cena majtek które idą w komplecie ze stanikiem jest dla mnie zazwyczaj nie do przełknięcia :( 5 dych za majtki? sorry.
Kasiek - 2 Stycznia 2013, 12:48

Dla mnie też to trochę chore, a jak widzę gatki do kompletu za 90 zł to już całkiem mi się odechciewa. Effuniakowy komplet jeansowy kiedyś kupiłam, szorty wychodziły po 35 zł. Cena chyba jest taka, bo fajnie mieć komplet i jednak znajdzie się mnóstwo osób, które komplet kupią (zwłaszcza facetów :P ), ale z reguły też szukam "zamienników".
Martva - 2 Stycznia 2013, 15:59

Znaczy miałam na myśli że będę kupować komplety jeśli będą w dobrej cenie (znaczy się bardzo patrzę w stronę wiosennej kolekcji Avy, mają strasznie fajne wzornictwo, tylko teraz coś z kolorami nie poszaleli; wzorniczo bardzo mi się podoba również Ewa Bień, ale ceny są dla mnie za wysokie i niestety nieproporcjonalne do jakości).
Kupiłam dzisiaj w C&A, fuksjowa satyna z czarną koronką, pasują mi od biedy do jednej różowizny, a są śliczne i przecenione. I kiwam się nad tym zestawem, ale ciągle nie mogę się zdecydować, bo jednak beż jest trochę be :P
I w ogóle oglądanie bielizny w sieciówkach jest nieco masochistycznym doświadczeniem, chociaż powoli przestaję zwracać uwagę na staniki :twisted:

corpse bride - 2 Stycznia 2013, 19:49

To nie jest beż, tylko czarna koronka na beżu, a to różnica. Mam jeden beżowy (cielisty) stanik, zupełnie gładki i brzydki, ale najbardziej praktyczny na świecie i muszę kupić drugi taki, bo ten się znosił. Nie prześwituje ani kolorem ani fakturą, więc praktycznie nadaje się pod wszystko. Kupiłam go chyba do sukni ślubnej, bo musiałam mieć właśnie coś nieprześwitliwego. Do niego mam beżowe gacie (też z VS). Są z przodu bawełniane, a z tyłu koronkowe, więc nawet ładne. Zmierzam do tego, że może nie lubię beżu, ale go szanuję :D
Martva - 2 Stycznia 2013, 20:00

Ja się ciągle zastanawiam na ile on mi się naprawdę podoba, a na ile to zakupoholizm ;) w bieliźnie wolę zdecydowane kolory, turkus, fuksję i fiolet, albo w drugą stronę bawełniane gacie w krówki (ostatnio się dowiedziałam że bawełniane gacie w krówki są sexy, ale nie wiem na ile mogę w to wierzyć ;P: )

W sumie mam jeden beżowy stanik który do tego stopnia nic nie robi z biustem, że aż go nie widać (znaczy stanika, nie biustu), ale nie mogę powiedzieć żebym za nim przepadała, ba, mam wrażenie że zakładam go tylko wtedy kiedy czuję się winna i mam potrzebę samoukarania.

Z innej beczki, pierwszy raz udało mi się zrobić listę książek przeczytanych w danym roku i nie zgubić jej w okolicach czerwca :D

May - 2 Stycznia 2013, 22:47

Martva napisał/a
Z innej beczki, pierwszy raz udało mi się zrobić listę książek przeczytanych w danym roku i nie zgubić jej w okolicach czerwca :D

Dobra jestes, ja sie zgubilam w okolicach marca... Ale sredna krajowa znacznie przebijam i mysle ze nie tylko polska.

corpse bride - 2 Stycznia 2013, 23:04

Ja zawsze planuję zapisywać każdy przeczytany tytuł w notatkach kalendarza, ale jeszcze nigdy mi się nie udało tego pociągnąć dłużej niż dwa miesiące.

Martva, jedno z moich rozczarowań dorosłego życia polegało na stwierdzeniu, że nie ważne, jak seksowna i piękna wydaje mi się bielizna, faceci potrafią docenić tylko to, co jest pod nią. Więc od jakiegoś czasu przy wyborze bielizny nie kieruję się gustem jakiegoś wyobrażonego faceta, tylko swoim.

Martva - 3 Stycznia 2013, 12:18

May napisał/a
Dobra jestes, ja sie zgubilam w okolicach marca...

Odkryłam że trzeba zapisywać w dużym zeszycie, a nie na przypadkowym świstku, bo przypadkowe świstki się gubią ;P: A i tak kilka razy zdarzyło mi się wpisać aktualnie czytaną, wcześniej czytaną a zapomnieć o jeszcze wcześniej czytanej i dopisywać ją później :D

corpse bride napisał/a
Ja zawsze planuję zapisywać każdy przeczytany tytuł w notatkach kalendarza, ale jeszcze nigdy mi się nie udało tego pociągnąć dłużej niż dwa miesiące.

Na kalendarz też nigdy nie wpadłam.

corpse bride napisał/a
Martva, jedno z moich rozczarowań dorosłego życia polegało na stwierdzeniu, że nie ważne, jak seksowna i piękna wydaje mi się bielizna, faceci potrafią docenić tylko to, co jest pod nią.

No taaaak, ale jednak wolę mieć na sobie coś co chociaż odrobinę do siebie pasuje. No i jakoś zaczęłam lubić komplety albo przynajmniej prawie-komplety ;P:

corpse bride napisał/a
Więc od jakiegoś czasu przy wyborze bielizny nie kieruję się gustem jakiegoś wyobrażonego faceta, tylko swoim.

Podobno są faceci którzy lubią gładkie beże. Znaczy, uważają je za fajne. W sumie dawno nikogo nie pytałam jaką bieliznę lubi, noszę to co ja lubię, bo jeśli mam na sobie coś co mi się podoba i w czym ja czuję się atrakcyjnie, to czuję się wtedy również pewniej. Chociaż różowe bokserki w krówki mają swój niezaprzeczalny urok ;P:

Martva - 4 Stycznia 2013, 12:04

A tymczasem nagle rzucili do sklepu mój wymarzony 'gwiazdkowy' gorset. Zauważyłam to trzy minuty po odłożeniu słuchawki - płaciliśmy z ojcem rachunki przez net ;P: No ale szybko kliknęłam i zamówiłam, zapłacić go możemy kiedy indziej.
corpse bride - 4 Stycznia 2013, 16:22

To przez net czy przez słuchawkę?
Martva - 4 Stycznia 2013, 16:29

Ha, telefon stacjonarny (kontakt), net (ja) i jego komórka (sms z banku).
Ale że przypadkiem zadzwonił jeszcze raz, zapłaciłam za swój prezent gwiazdkowy i jeszcze za fakturę którą listonosz zdążył przynieść w międzyczasie. A propos listonosza, PP podniosła ceny i zamiast 4,15 za najlżejszą kolczykową przesyłkę będę płacić 7,30. Nie jestem zachwycona, delikatnie mówiąc. Cóż, na pewno trzeba będzie zrezygnować z priorytetu i zostać przy zwykłym poleconym, nie wiem nawet jaka jest różnica w cenie...

mesiash - 4 Stycznia 2013, 17:00

a sprawdzałaś http://www.inpost.pl/e-co...ekspresowy.html ? sorry za reklamę :)
Martva - 4 Stycznia 2013, 17:10

Oni mi przynoszą faktury za telefon, jak mają termin płatności w dniu dojścia to nie jest źle.
Ellen - 4 Stycznia 2013, 19:03

Jeśli nie zależy Wam na tym, czy przesyłka dojdzie i w jakim stanie dojdzie, to używajcie. Ja mam z tą firmą bardzo złe doświadczenia.
Martva - 5 Stycznia 2013, 20:56

Nie da się równocześnie mieć cukierka i zjeść cukierka. Jest to powód mojej ostatniej frustracji i zmusza mnie do podjęcia decyzji (nienawidzę podejmować decyzji). Bez sensu.

Poza tym jest styczeń i tradycyjnie zaskakuje mnie nagonka na WOŚP i Owsiaka. Tym razem chyba wcześniej i bardziej. Rozumiem że można nie lubić człowieka, ale jednak skala i argumenty są czasem tak odczapowe, że szczęka opada.

Martva - 6 Stycznia 2013, 17:15

1.Marzenia i koszmary
2.Nazwanie bestii
3.Szmaragdowy atlas
4.Nadzieja czerwona jak krew
5.Wieki światła
6.Dożywocie
7.Brudnopis
8.Dumanowski
9.Cyberiada
10.Taniec ze smokami
11.Kroki w nieznane
12.Pamiętniki Anny z Działyńskich Potockiej
13.Przez góry, doliny
14.Opowieści praskie
15.Miasteczko Salem
16.Dom burz
17.Bogowie są śmiertelni
18.Pieśń oberżysty
19.Breslau forever
20.Nocny obserwator
21.Labirynt von Brauna
22.NIUCH
23.Syreny z Tytana
24.Jak poślubić wampira milionera
25.Gambit turecki
26.Worek kości
27.Lewiatan
28.Śmierć Achillesa
29.Po stronie mroku
30.Słodki srebrny blues
31.Dekorator
32.Gorzkie złote serca
33.Walet pikowy
34.Zimne miedziane łzy
35.Róże cmentarne
36.Radca stanu
37.Stare cynowe smutki
38.Balladyny i romanse
39.Koronacja
40.Kochanka śmierci
41.Kochanek śmierci
42.Diamentowa karoca 1
43.Diamentowa karoca 2
44.Cmentarz dla zwierząt
45.Nakręcana dziewczyna.Pompa nr 6
46.Dallas'63
47.Niebo ze stali
48.Nefrytowy różaniec
49.Trojka
50.Azazel
51.Dwanaście
52.Historia Lisey

Stukostrachy skończyłam w Nowy Rok, więc przechodzą na kolejny. 2012 należał do Akunina, zdecydowanie :)

Ziuta - 6 Stycznia 2013, 17:27

Fajne, ja mam równe 50. Słabawo, bo przyjmując wydajność z początku roku, to powinno być dużo więcej. Ale i tak się cieszę.
BTW, czytałaś już najnowszego Akunina?

Martva - 6 Stycznia 2013, 17:32

No ja pozycje 11-13 przeczytałam w ciągu trzymiesięcznego pobytu za granicą, tak byłoby jeszcze lepiej :) Najnowszego Akunina jeszcze nie czytałam.
dalambert - 6 Stycznia 2013, 17:50

Martva napisał/a
24.Jak poślubić wampira milionera

No i jak ? Trafiłaś jakiegoś :?: :D

gorbash - 6 Stycznia 2013, 17:56

A co pochwalę się - zeszłoroczny wynik pobity o 1, czyli w sumie 83 sztuki.
Witchma - 6 Stycznia 2013, 17:59

No dobra, zachęciliście mnie, też sobie zrobię w tym roku listę, będzie jakaś odmiana :D
Martva - 6 Stycznia 2013, 18:00

dalambert, to bardzo intymne pytanie ;)

gorbash, ożeż, wyrazy uznania :D

EDIT:
Witchma, tylko pamiętaj, nie na świstku! ;P:

A lista się przydaje, na przykład ciągle nie jestem pewna czy Świetlickiego już raz nie czytałam ;P:

merula - 6 Stycznia 2013, 18:13

Witchma napisał/a
No dobra, zachęciliście mnie, też sobie zrobię w tym roku listę,

dla celów statystycznych, czy wiedzowych?

ja obawiam się, że lista skończyła by mi się koło lutego. choć na razie ze cztery pozycje mogłabym już wpisać.

Partner forum