Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
rybieudka - 1 Lipca 2010, 17:29
A gdzieś ten mecz pokazują w ogóle?
Chal-Chenet - 1 Lipca 2010, 17:30
Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc, ja tylko śledzę wynik na www.livescore.com (zakładka: soccer)
Niestety wciąż widnieje: Shakhtyor Karagand 1-0 Ruch Chorzów
Nitj'sefni - 1 Lipca 2010, 17:58
Do przerwy remis Janoszka w czterdziestej piątej minucie.
Chal-Chenet - 1 Lipca 2010, 18:00
Dobsz.
Dziwne, że Sobiech nie poleciał. Ponoć bał się samolotu.
rybieudka - 1 Lipca 2010, 18:03
Chal-Chenet napisał/a | Dziwne, że Sobiech nie poleciał. Ponoć bał się samolotu. |
Bo to taki nasz rodzimy Bergkamp
Nitj'sefni - 1 Lipca 2010, 18:05
To Sadlok nie poleciał. Choć to wszystko dziwne, bo ja pisząc wczoraj podobną informację, też wymieniłem Sobiecha. Dopiero teraz sprawdziłem na stronie Ruchu i to Sadloka brakuje. Ostatni raz zawierzyłem wp, bo to tam takie bzdury wypisali.
Nitj'sefni - 1 Lipca 2010, 18:06
Już 2:1 dla naszych!
mad - 1 Lipca 2010, 18:10
Oglądam zacinającą się transmisję w necie i akurat żadnej bramki nie widziałem. Ale na razie wynik fajny.
rybieudka - 1 Lipca 2010, 18:23
mad gdzies Ty to w necie znalazł? Ja tylko wypatrzyłem na myp2p, że ma być transmisja meczu Lecha z Partizanem
Chal-Chenet - 1 Lipca 2010, 18:32
Nitj'sefni napisał/a | To Sadlok nie poleciał. |
Sorkens, fakt.
2:1, to już brzmi lepiej.
mad - 1 Lipca 2010, 19:06
rybieudka napisał/a | mad gdzies Ty to w necie znalazł? Ja tylko wypatrzyłem na myp2p, że ma być transmisja meczu Lecha z Partizanem |
http://www.soccer-live.pl/index.php
Lech też leci
Nitj'sefni - 1 Lipca 2010, 19:38
Coś tak czułem, że to będzie niewielkie, wymęczone zwycięstwo. Ale lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu, czy jakoś tak Miejmy nadzieje, że w rewanżu również górą będzie Ruch i awansuje dalej.
Nitj'sefni - 1 Lipca 2010, 20:57
No i Lech pokonał Partizana, a bramkę strzelił Sławomir Peszko.To dobry prognostyk przed eliminacjami LM. Pokazuje jednak również, jak ważny jest dla tej drużyny Peszko. Dobrze, że został, oj bardzo dobrze.
Chal-Chenet - 1 Lipca 2010, 21:12
Prawda. Brawo, bo i rywal był dobry.
Nitj'sefni - 9 Lipca 2010, 21:21
Ruch awansował, ale po wielkich męczarniach. W następnej rundzie drużyna z Malty. Może to nie to samo co San Marino, ale mimo tego kojarzy mi się to z zeszłorocznymi występami Polonii. Oby Niebiescy skończyli lepiej... i dalej.
Nitj'sefni - 9 Lipca 2010, 21:22
A Lech i Wisła sparingi poprzegrywały... To nie wróży dobrze.
I brawa dla Wisły . Sprzedali parę podstawowych stoperów. No rewelacja.
Wixu - 10 Lipca 2010, 12:26
Szkoda Marcelo, ale Wisełka podłapała trochę kasy i sprzedała. Takim sposobem nie mozna stworzyć lepszego zespolu niz na nasze rodzime podwórko.
Nitj'sefni - 10 Lipca 2010, 14:28
Nasze drużyny jak kogoś kupią i okaże się on dobry, to od razu go sprzedają. Taka jest niestety obecna pozycja polskiej ligi - rynek wystawowy dla europejskich średniaków. Po niezłych występach w pucharach najbardziej to się nasila. Aż dziw, że Lech sprzedał tylko Lewandowskiego.
Wixu - 10 Lipca 2010, 15:03
Gdzieś dalej miał też iść Peszko, ale fakt faktem - dziwne, że Lech uszczuplił się tylko o Lewego. Co do wzmocnień, to jeden Wichniarek wiosny nie czyni i myślę, że wiele nie zdziała. Aczkolwiek miło by było, szkoda jedynie ze nie jest to inwestycja długofalowa, bo Artur to juz leciwy zawodnik. Nie mniej, kibicuję Lechowi, co by jakiś honor na arenie międzynarodowej pokazał, aczkolwiek bez większego wzmocnienia to nie przejdzie. Myślę, ze Legia z tymi swoimi niezłymi transferami zawojuje. A Wisełka? Na pewno zdetronizują ją z podium. No bo się dziwię - młodzi zawodnicy, Dawid Nowak i podobni mu, kiedy kończa się kontrakty czy wyrazają chęc odejscia z klubu wybierają Polonię, Jagiellonię i tak dalej. Czy w takim razie większy klub jak Lech im nie lezy? A czy moze oni sami nie są nimi zainteresowani? Bo w koncu to dosc mlodzi, perspektywiczni, majacy doswiadczenie w "ekstraklasie" gracze.
Chal-Chenet - 10 Lipca 2010, 15:36
Wixu napisał/a | Co do wzmocnień, to jeden Wichniarek wiosny nie czyni |
Jeszcze przyszedł Kiełb.
Wixu napisał/a | Myślę, ze Legia z tymi swoimi niezłymi transferami zawojuje. |
Ja myślę, że ta "łapanka" nie wypali, przynajmniej nie od razu.
Wixu - 10 Lipca 2010, 16:24
Kiełb, cóż, raptem jeden sezon "poważny" sezon w najwyżej lidze. Legia: ta "łapanka" i tak jest znacznie lepsza niz poziom ligi.
Chal-Chenet - 10 Lipca 2010, 16:31
Nie twierdzę, że będzie świetnym wzmocnieniem, ale pisałeś, że "jeden Wichniarek wiosny nie czyni", to podałem, że to nie było jedyne wzmocnienie.
"Łapanka" odstaje, nie odstaje, zobaczymy jak im się będzie chciało grać. Sezon zweryfikuje wszystkie oczekiwania.
Wixu - 10 Lipca 2010, 17:25
Własnie, równie dobrze mogą grac jak natchnieni, ale z drugiej nie wykorzystac swoich mozliwości.
Nitj'sefni - 10 Lipca 2010, 19:17
Co do Legii, to trzeba poczekać. Nasze kluby nie kupują na tyle znanych zawodników, żeby można było wiedzieć czego po nich oczekiwać. Albo wypali, albo nie. To zupełnie nowa drużyna, z nowym trenerem i na nowym stadionie.
No a Lech miał kupić tego Łotysza, ale na razie nic nowego nie wiadomo. Wisła niestety się sfrajerzyła z tymi transferami, szkoda gadać.
A piłkarze, którzy idą do Polonii są dziwni. No owszem klub ma dużo kasy, ale nic poza tym. Kiepski trener, żałosny właściciel, paskudny stadion. No... to po prostu... hmm to złe określenie, ale - brzydki klub.
Kai - 11 Lipca 2010, 10:54
Wixu napisał/a | Myślę, ze Legia z tymi swoimi niezłymi transferami zawojuje. |
Nie sądzę. Skorża chyba jeszcze się nie rozeznał z "materiałem bazowym", a tu już mu nowych podsyłają, których nie zna. Nie wierzę, aby się szybko zgrali.
Matrim - 13 Lipca 2010, 16:17
Czy dzisiejszy mecz Lecha w eliminacjach do LM będzie można gdzieś obejrzeć?
Chal-Chenet - 13 Lipca 2010, 16:42
Otwarty Polsat.
Kai - 13 Lipca 2010, 18:57
A może by ten tego... potypować?
Chal-Chenet - 13 Lipca 2010, 19:11
Heh.
Co do dzisiejszego meczu, za dużo nie powiem, w trakcie niestety zasnąłem, ale z tego co widziałem (pierwsze około 40 minut i ostatnie 15) gra była spokojna, chłopaki grali tak, by nie zmęczyć się za bardzo, a mimo to wygrać. Taka taktyka może i jest dobra na zespoły pokroju Interu Baku, ale w kolejnych rundach Lech będzie musiał pokazać więcej.
Cieszy bramka Wichniarka (widziałem w powtórce po meczu), zachował się tak, jak powinien się zachować lis pola karnego.
mad - 13 Lipca 2010, 20:14
Wynik się liczy. O reszcie można zapomnieć.
|
|
|