To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Iscariote - 22 Wrzeœśnia 2011, 20:18

Ilt napisał/a
2 broke girls wystartowało 2 dni temu. Sitcom, co tu dużo kryć. Niemniej sitcom świetny. Pierwszy raz umarłem ze śmiechu przy Coldplay, drugi przy pączkach, trzeci przy koniu.
Sprawdziłem. Przy żarcie z Coldplay też się uśmialem :bravo W sumie urzekła mnie złośliwość głównej bohaterki. Szkoda tylko, że ta druga taka sztampowa blondi aż do przesady. (wiem, wiem.. o to chodziło). Ale obczai się więcej.
Ozzborn napisał/a
no wiadomo klisza jak 150 ale i tak jest ok, lekko można się pośmiać, a Zoey wg mnie jest całkiem przekonywająca, właśnie o to chodzi jest hot, sweet i w ogóle i nagle jeb! jakaś totalna głupota.
To też sprawdziłem... podobało mi się mniej. Ok, Zooey jest urocza, ale za dużo totalnych betonów, na które aż przykro mi było patrzeć. :| Co nie znaczy, że nie ma momentów. Sprawdzi sie, ale jesli na odcinek mają być 2 momenty, które mnie śmieszą to podziękuję.
Nitj'sefni - 22 Wrzeœśnia 2011, 21:14

Oglądał ktoś może Modern family? Ostatnio zdobył sporo nagród i zastanawiam się, czy rzeczywiście jest taki dobry. Jeżeli tak będę musiał go dopisać do listy sitcomów, które w przyszłości planuję obejrzeć.
Ilt - 22 Wrzeœśnia 2011, 21:20

Nitj'sefni napisał/a
Oglądał ktoś może Modern family? Ostatnio zdobył sporo nagród i zastanawiam się, czy rzeczywiście jest taki dobry. Jeżeli tak będę musiał go dopisać do listy sitcomów, które w przyszłości planuję obejrzeć.

Ja oglądam. Też zacząłem gdy zauważyłem, że zdobył w zeszłym roku (albo dwa lata temu, nie pamiętam już i nie chce mi się szukać) Emmy (a nie mój faworyt, damnit). Czy jest dobry i warto? IMHO tak i tak. Jak normalnie sitcomy mają wzloty i upadki, tak Modern Family przez dwa sezony ani razu nie podnosiło się z podłogi (ale ja tak, bo parę razy rzuciło mnie na kolana :mrgreen: ).

Nitj'sefni - 23 Wrzeœśnia 2011, 12:11

OK, dzięki. Tytuł dopisany do listy. :wink:
Chociaż pewnie i tak bym na niego spojrzał; po pierwsze z ciekawości, a po drugie dla Ala Bundy'ego.

Ozzborn - 23 Wrzeœśnia 2011, 16:15

The Big Bang Theory wraca w glorii i chwale :D tendencja zwyżkowa z końca poprzedniego sezonu utrzymana. Oby tak dalej.
Ilt - 23 Wrzeœśnia 2011, 16:33

Ozzborn napisał/a
The Big Bang Theory wraca w glorii i chwale tendencja zwyżkowa z końca poprzedniego sezonu utrzymana. Oby tak dalej.

Ja miałem jednak trochę mieszane odczucia - znaczy, jak pierwszy odcinek był genialny, tak w drugim ta cała
Spoiler:
mnie już trochę zaczęła nużyć.
The Mentalist z kolei fabularnie zaczął się (mniej-więcej) tak jak oczekiwałem - i na szczęście bardziej interesująco niż ostatnie odcinki poprzedniego sezonu. ;)

Ozzborn - 23 Wrzeœśnia 2011, 16:39

No drugi odcinek trochę słabszy fakt, ale gag z pukaniem się nie starzeje :mrgreen:
ilcattivo13 - 26 Wrzeœśnia 2011, 21:26

"Pacyfik". Nie wydoliłem tempa, w jakim puszcza odcinki TVP i skorzystałem z wypożyczalni (przynajmniej oglądałem w porządnym HD i nie musiałem się bić z mamuśką o tv ;P: ).

Serial jest całkowicie inny od "Kompanii braci", bo i wojna na Pacyfiku była inna. I wcale, ale to wcale nie jest nudny. 9,5/10

Memento - 26 Wrzeœśnia 2011, 21:47

Iscariote napisał/a
The Killing (Dochodzenie po polsku), pierwszy, dwugodzinny odcinek dzisiaj na FoxLife o 21:00. Agnieszka Holland reżyserowała, coś dla fanów kryminałów, dramatów i cięższych klimatów. Jak ktoś ma Foxa to polecam :)

Widziałem już całość, i to zanim dowiedziałem się o udziale pani Holland (uświadomiły mnie dopiero napisy po czołówce). Mniamniuśny kryminał IMHO, przyjemnie powolny jeśli chodzi o narrację i wciągający jak diabli.

Po najnowszych odcinkach The Mentalist i Breaking Bad szczękę zbierałem szufelką (copyright by Nina Wum). Zwłaszcza ten drugi jest z odcinka na odcinek coraz lepszy.

Ozzborn - 27 Wrzeœśnia 2011, 02:38

Trochę się stęskniłem za Gaimanem, więc obejrzałem sobie Neverwhere - faktycznie nie jest jakieś wybitne, ale tak tragiczne jak kilka osób tu suponowało też nie jest. Może to dlatego, że uwielbiam Gaimana. Tak czy inaczej, historia jest dobra, typowo w jego stylu. Niestety wykonanie nie bardzo. Tzn. gra aktorska niezła - szczególnie pan Croup i pan Vandemaar, natomiast chyba mieli zdecydowanie za mały budżet, bo jest po prostu brzydki ten serial - wygląda jak kiepski teledysk dance z początku lat '90 (co w sumie nie jest takie zaskakujące, bo powstał w 96). Oprócz kilku znanych serialowych twarzy brytyjskiej TV całkiem miła "w obejściu" Laura Fraser w roli Door, znana jak się okazuje z roli pani kowal z Obłędnego rycerza :) Jako, że to zamknięta mini seria to ocenię. 7/10
merula - 27 Wrzeœśnia 2011, 15:15

właśnie wczoraj to też obejrzałam. nie zachwyciło mnie, tak jak i książka, choć chyba było milsze w odbiorze, pomimo kiepskiej jakości.

no i dwa sezony Coupling za mną. chyba mam fazę na seriale znów, bo w weekend "ćwiczyłam" Standoff.

Ozzborn - 27 Wrzeœśnia 2011, 18:01

Aż zastanowiłem się czy to już czas żeby obejrzeć Coupling po raz 4, ale chyba jeszcze nie :P Jak Ci się podoba?

Obejrzałem z niedźwiedziego polecenia Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire :mrgreen: o matko, czemu jest tylko jeden sezon? Zaryzykowałbym, że ten serial jest tym dla seriali fantazy czym Faceci w rajtuzach byli dla filmów o Robin Hoodzie. Może nie aż tak śmieszne, ale jednak. "I'll give my best to my uncle Zanus" :mrgreen: 7.5/10

ilcattivo13 - 27 Wrzeœśnia 2011, 18:22

Ozzborn napisał/a
Obejrzałem z niedźwiedziego polecenia Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire :mrgreen: o matko, czemu jest tylko jeden sezon?

nie słyszałeś, że za dużo szczęścia może zabić? ;P: A tu jeszcze masz straszliwe pokłady głupoty i idiotyzmów ;P:
Oglądanie tego serialu jest z całą pewnością szkodliwe dla zdrowia :roll:

Ozzborn - 27 Wrzeœśnia 2011, 18:34

To było tak głupie, że aż piękne. No i Aneka :mrgreen:
ilcattivo13 - 27 Wrzeœśnia 2011, 18:39

no i <westchnięcie> Aneka <westchnięcie nr 2> A widziałeś ją w "Gazu mięczku, gazu"? <westchnięcie nr 3 i ślinotok>
Ozzborn - 27 Wrzeœśnia 2011, 18:59

Jeszcze nie, ale już mam na IMDb w liście "do obejrzenia" :mrgreen:
ilcattivo13 - 27 Wrzeœśnia 2011, 19:18

tylko jakby co - byłem pierwszy :mrgreen:
merula - 27 Wrzeœśnia 2011, 19:44

nie jest to mój całkiem, całkiem ukochany rodzaj humoru, ale niektóre teksty są boskie :D
ilcattivo13 - 29 Wrzeœśnia 2011, 20:25

Pierwsze dwa odcinki "Falling Skies". Zdecydowany faworyt wśród ostatnio kręconych post-apo. I wreszcie coś bez tych kretyńskich zombiaków! :D
Ilt - 29 Wrzeœśnia 2011, 20:37

ilcattivo13, jak dojdziesz do połowy, to się odezwij, bo chcę o coś zapytać, a nie chcę spoilerować. Ślicznie proszę. :)
ilcattivo13 - 29 Wrzeœśnia 2011, 21:04

eee... o.k.?
Homer - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:44

Terra Nova - klimatycznie Park Jurajski pomieszany z Lost. Dinosy, o ile komus nie przeszkadza komputer, fajne. Fabularnie... na jakiś megapoziom liczyć co nie ma., ale... może się pomylę. Juz w przyszłym tygodniu w polskim HBO.
Sandman - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:53

Obejrzałem "Falling Skies", mocno średni. Miałem większe oczekiwania :(
Ozzborn - 30 Wrzeœśnia 2011, 00:41

Drugi odcinek New Girl też niczym nie zaskoczył. Ze dwie fajne akcje a tak to komedyjka jakich wiele... tyle, że z Zoey :mrgreen: zatem dopóki będzie, będę oglądał - ale nie wróżę mu niestety długiej kariery.
marekz - 30 Wrzeœśnia 2011, 19:19

Wiecie że 16 października startuje drugi sezon The Walking Dead?

13 epizodów ma być - sporo, ciekawe na ile obniży się poziom.

Fidel-F2 - 30 Wrzeœśnia 2011, 19:25

pierwszy mi wystarczył drugiego nie zamierzam
marekz - 30 Wrzeœśnia 2011, 19:34

Fringe sezon 4 - dla mnie słabo jak na razie.

Person of Interest - po pilocie nie zapowiada się najlepiej. Pomysł na 3-4 odcinki może i niezły, ale ciągnięcie tego przez kilkanaście odcinków nie powinno się dobrze skończyć.

Terra Nova - zapowiada się nieźle. Widać, że na wiarygodność scenografii nie położono dużego nacisku, ale przecież nie to jest najważniejsze. Fabularnie widać tu spore pole do popisu i lepiej na to wykorzystać budżet. A, i lekkie ubóstwo językowe zwraca uwagę. Co by się nie działo, u nich to zawsze znaczy, że mają sitjuejszyn.

corpse bride - 2 Października 2011, 19:20

obejrzałam ostatnio do końca serial six feet under. uważam, że to jeden z najlepszych seriali, jakie kiedykolwiek widziałam. taki jaki lubię, straszny i śmieszny zarazem. porusza mnóstwo problemów psychologicznych, każdy pewnie znajdzie jakieś swoje zwierciadło. a końcówka jest w ogóle rewelacyjna. po ostatnim odcinku zbierałam się jakieś 2 dni.

poza tym polecam serial community, to jakby parodia wszystkich innych parodii, serial o serialach. bardzo śmieszny, choć jak dla mnie nie do zniesienia na trzeźwo. takiej dozy absurdu mój mózg nie jest w stanie znieść i nie eksplodować.

no i friends - oglądam sezon 7. nie oglądałam tego nigdy wcześniej, nie licząc może jakichś pojedynczych odcinków kiedy mieszkałam jeszcze z rodzicami i leciało to w tv. ale wtedy problemy miejskich 30-latków jakoś mnie nie kręciły.

ilcattivo13 - 2 Października 2011, 23:37

corpse bride napisał/a
obejrzałam ostatnio do końca serial six feet under. uważam, że to jeden z najlepszych seriali, jakie kiedykolwiek widziałam. taki jaki lubię, straszny i śmieszny zarazem. porusza mnóstwo problemów psychologicznych, każdy pewnie znajdzie jakieś swoje zwierciadło. a końcówka jest w ogóle rewelacyjna. po ostatnim odcinku zbierałam się jakieś 2 dni.

to już teraz wiadomo, skąd ten Twój brak sensu życia i w ogóle ;P: A weź sięgnij po coś lekkiego i inteligentnego: "Na południe", "Czarna żmija", itp... :wink:

Memento - 4 Października 2011, 21:29

Six Feet Under jest jednym z najlepszych seriali wszechczasów, ścisła czołówka IMHO.

Zacząłem swoją przygodę z Mad Men, serial kupił mnie właściwie już samą czołówką. Rewelacyjna.

Partner forum