To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański

Sebastian - 19 Maj 2011, 09:32

nowa wersja :)

Witchma - 19 Maj 2011, 09:40

Według mnie lepiej :)
Sebastian - 19 Maj 2011, 09:52

Staramy się jak możemy zadowolić naszych Czytelników :)
Przy okazji co myślicie, bo pojawił się ten pomysł o przedpremierze specjalnie dla internautów, i teraz to z Wydawcą rozważamy, żeby zorganizować taką akcje, dzięki temu osoba kupująca bezpośrednio u Wydawcy mogłaby mieć Herrenvolk w łapkach nieco wcześniej i być może po atrakcyjnej cenie. Chodzi o to czy zaufalibyście mi i Foxowi, że mamy coś solidnego dla Was, nawet nie kartkując książki na półce?

shenra - 19 Maj 2011, 09:58

Ja kcę poczytać. Im szybciej, tym lepiej. I nadal uważam, że tytuł na górze i Twoje nazwisko na dole było lepsze :mrgreen:
Sebastian - 19 Maj 2011, 10:49

cała ilustracja z okładki :)

hrabek - 19 Maj 2011, 10:50

Ja chętnie kupię w przedpremierze. Tylko że po prawdzie książka musiałaby być na tyle taniej, żeby koszty przesyłki nie przekroczyły danej zniżki. Bo wtedy się okaże, że internauci wolą jednak poczekać i kupić w empiku.
A okładka bardzo mi się podoba.

Sebastian - 19 Maj 2011, 16:50

przepraszam, za przerwę w odpisywaniu, rozmawiałem o uwagach hrabkaz fox publishing i było trochę myślenia, generalnie Wydawca postara się tak to zrobić, jak mówi hrabek, uwzględni w promocji transport tak że pomimo kosztów przesyłki, koszt zakupu w internecie będzie nadal niezwykle atrakcyjny*, a otrzymujemy książkę do rąk własnych bez wychodzenia z domu na dodatek dużo wcześniej niż inni** Czy to brzmi dla Was dobrze, jak na razie?

*trwają gorączkowe obliczenia by określić co to znaczy "niezwykle atrakcyjny", ale Wydawca się naprawdę stara, żebyście te ładne parę zetów byli do przodu
** podobnie, trwają prace nad dookreślaniem, co oznacza "dużo"

gorbash - 19 Maj 2011, 17:18

Sebastian napisał/a
Czy to brzmi dla Was dobrze, jak na razie?
*
Brzmi super!

* w zależności od tego co znaczy "na razie" ;-)

hrabek - 20 Maj 2011, 10:02

Dla mnie również brzmi rewelacyjnie.

A czy da radę od razu zrobić, żeby egzemplarze przedpremierowe były autografowane?
Chociaż w sumie ja i tak mam swoje sposoby na zdobycie spersonifikowanej (ostatnio była spersonifikowana do numeru dowodu włącznie) dedykacji od Sebastiana. :)

Sebastian - 20 Maj 2011, 13:52

numer dowodu ważna sprawa, teraz nikt się pod Ciebie nie podszyje, nawet o podobnym nazwisku, że niby dedykacja dla niego :)
mam nadzieje, że moje staranne i dynamiczne rysunki specjalnie dla Ciebie również uznałeś, za dobrze korespondujace z fabułą :)

Adon - 20 Maj 2011, 14:23

Sebastianie, brzmi świetnie. Zamówię sobie w weekend jak wrócę do domu. :mrgreen:
Swoją drogą okładka świetna, mnie tam się nic nie gryzie. Kojarzyła mi się nieco z... Kronikami Riddicka.

Sebastian - 20 Maj 2011, 17:19

obawiam się, że jeszcze nie w ten weekend, jeszcze się dogrywa logistyka, ale już niedługo Herrenvolk będzie dostępny
bardzo dziękuje za zainteresowanie

Sebastian - 22 Maj 2011, 20:23

http://wyborcza.pl/1,7524...a_figura_w.html

Zaskoczę wszystkich, jestem za! Uważam, że w każdym polskim mieście powinna stanąć taka figura, oczywiście kolejne coraz to wyższe w ramach szlachetnej rywalizacji w drodze ku niebu. Podobnie jak Egipcjanie piramidy, tak i my zostawmy coś potomnym, a i atrakcja turystyczna będzie, "droga tytanów" wiodąca przez cały kraj. Tylko sprzeciwiam się do ograniczania tylko do jednego awatara Św Trójcy gdy jeszcze jest przecież Bóg Ojciec i Duch święty. I w ramach tego proponuje by w Krakowie na rynku głównym wybudować pomnik gigantycznego gołębia.

Fidel-F2 - 22 Maj 2011, 20:27

a co to będzie jak on się zesra
illianna - 23 Maj 2011, 10:28

Fidel-F2, kamienne *beep* przebije sklepienie podziemi rynku i gołąb wraz z oblegającym go tłumem wiernych przeniesie prosto do czyśćca :twisted:
dalambert - 23 Maj 2011, 10:35

illianna, OK pod warunkiem,ze bedzie to gołąbek europejskiego pokoju z tęczową wstążeczką w dziubsku ;P:
gorbash - 23 Maj 2011, 11:00

dalambert, czy taki gołąbek (w nawiązaniu do starego dowcipu o wróbelku) defekuje bardziej? ;-)
terebka - 13 Czerwca 2011, 15:59

Zaskoczyła mnie ta zapowiedź. Oczywiście, pozytywnie. Jest tajemnicą, czemu Autor wybrał właśnie to wydawnictwo?
shenra - 13 Czerwca 2011, 17:56

Bo Sebastian to zaskakujący człowiek. :mrgreen:
hrabek - 14 Czerwca 2011, 10:49

Wot, siurpryza. Nic na ten temat nie wiedziałem. Znaczy co, dwie nowe książki naraz do kupienia będą?
Sebastian - 16 Czerwca 2011, 08:44

Witam serdecznie, przepraszam za przerwę w odpisywaniu
terebka cieszy mnie że zainteresowałeś się "Czasem..."

Pytasz dlaczego akurat to wydawnictwo? Dowiedziałem się, że Wydawca niegdyś odpowiedzialny za pojawienie się na rynku legendy mojej młodości - pisma "Fenix" zamierza wrócić do fantastyki (i swoich korzeni - od pisma sf zaczynali i darzą gatunek osobistym sentymentem) - cóż tylko się ucieszyłem. Szkoda, że to nie jest reaktywacja "Feniksa", ale byłoby to obecnie chyba zbyt skomplikowane ale ewentualna seria książkowa też brzmi nieźle... Zaproponowano mi bardzo dobre warunki. Co tu dużo mówić zgodziłem się.
Na razie było fajnie, więc chyba nie żałuje ryzyka. Redaktorzy to kompetentni kulturalni ludzie, a każdy etap produkcji książki jest konsultowany z autorem, żeby powstał produkt artystycznie najwyższej jakości. Zobaczymy jak będzie dalej :)
Dlaczego kilka Wydawnictw a nie jedno? No cóż nasz rynek jest trudny, dlatego ze względów bezpieczeństwa dywersyfikacja dochodów wydała mi się rozsądnym posunięciem. Patrze na te wszystkie kryzysy, i bałbym się trzymać cały kapitał w jednej inwestycji. Różnie może być za kilka lat..
hrabek
Cytat
Znaczy co, dwie nowe książki naraz do kupienia będą?

Pojawią się trzy książki ale nie naraz. "Herenvolk" można już zamawiać (o tym niżej), "Czas jest zabawką boga" jest jeszcze w fazie produkcji, "Senne Pałace" dopiero zaczynają emanować oniryczną aurą i odkształcać nasze sny dzięki Wydawnictwu Ifryt i minie naprawdę długi czas zanim zmaterializują się do postać książki w Empiku

Właśnie "Herrenvolk".. Do premiery superspecjalnej dla interautów został tydzień. Już teraz na stronie Wydawcy można składać
zamówienia Herrenvolk.
Zamówienia te będą realizowane w pierwszej kolejności. Niewiele to dla Was zapewne zmieni, bo pewnie wszystkich zamówień będzie wszystkiego trzy ale ładnie to zdanie brzmiało więc je napisałem :)
W każdym razie bardzo serdecznie zapraszam do przedsprzedaży, bo cenowo to wydaje mi się duża okazja :) I z góry bardzo dziękuje za pamięć o pisarzu i że wciąż zaglądacie do tego wątku:)
I jeszcze jedno moja prośba, jak ktoś pierwszy dostanie tą drogą do łapki, napiszcie , czy ta droga działa, doszło bez problemów a egzemplarz wygląda dobrze bądź źle. Proszę o to także dlatego, że najprawdopodobniej zobaczycie gotowe "Herrenvolk" przede mną :)

hrabek - 16 Czerwca 2011, 10:38

Sebastian napisał/a
Czas jest zabawką boga jest jeszcze w fazie produkcji,

Pisałem Ci już o tym na privie, ale Czas... można zamawiać w sklepie internetowym wydawnictwa i nic nie piszą, żeby mieli wysyłać za miesiąc, pół roku, czy jeszcze później - przeciwnie, wygląda na to, że jest dostępna od zaraz. To jak to w końcu jest?

EDIT: Sebastian sprawdza jak to jest z jego książkami. Tymczasem ja już złożyłem zamówienie na obie. Pierwszy!

shenra - 16 Czerwca 2011, 11:58

hrabek napisał/a
Pierwszy!
;P: I co się chwalisz? :mrgreen:
hrabek - 16 Czerwca 2011, 13:16

Dostałem właśnie info ze sklepu Radwan, że książka wyjdzie w drugiej połowie sierpnia. Teraz to mam chyba lepsze informacje od autora ;)

Odpisałem im, że fajosko i żeby nie zapomnieli o mnie, a przy okazji mogliby poprawić działanie sklepu, w którym sprzedają coś, czego nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Dobrze, że chociaż od razu maila napisali :)

Sebastian - 17 Czerwca 2011, 08:12

hrabek, dziękuje za błyskawiczne złożenie zamówienia na obie pozycje. Potraktuje to jako dobrą wróżbę :)
Rzeczywiście jesteś bardziej na bieżąco z informacjami na temat "Czas jest zabawką boga" niż ja ale staram się nadrabiać zaległości ...:)
Datę oficjalnej premiery "Czasu..." już znacie. Natomiast te osoby, które zamówią wcześniej, żeby nie czekały tak strasznie, okropnie długo być może będą miały szanse załapać się na jakąś miniserie kolekcjonerską, która ukaże się nieco wcześniej... To na razie są tylko luźne plany, ale techniki drukarskie Radwanu pozwalają na takie czary.
Może tak to wyglądać?

hrabek - 17 Czerwca 2011, 09:29

Jak dla mnie to oczywiście, że tak.
Witchma - 22 Czerwca 2011, 20:22

Właśnie dostałam maila z informacją, że dzisiaj wysłali mi "Herrenvolk" :D
Rudus - 24 Czerwca 2011, 11:59

P1erwszy !!!

gorbash - 24 Czerwca 2011, 12:05

Dzisiejszą gazetę powinieneś jeszcze w kadrze umieścić. Albo chociaż zegarek z kompa ;-)
Rudus - 24 Czerwca 2011, 12:07

dzisiejsza gazeta jak u fidela ? najlepiej zeby na pierwszej stronie bylo zdjecie tej wlasnie gazety :P

Partner forum