To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Adon - 3 Maj 2011, 07:46

nureczka napisał/a
Znowu ktoś zajumał dysk z raka, a wszyscy się dziwują, dlaczego baza danych nie działa.

Ale jak to tak? Każdy ma dostęp?

hijo - 3 Maj 2011, 07:48

Prognoza na dziś przewiduje opady od 8:00 do 23 z hakiem, jak na razie się q..a sprawdza, a mieliśmy dziś iść ze stworem do zoo :evil:
mBiko - 3 Maj 2011, 08:50

hijo, mam dokładnie to samo. Co prawda jeszcze nie pada, ale osiem stopni i wietrzysko skutecznie nas zniechęca.
Virgo C. - 3 Maj 2011, 15:02

Do opadów śniegu dołączyła kilkugodzinna awaria sieci energetycznej. Ledwo w telewizji powiedzieli, że bez prądu są Strzegom i Wałbrzych, a już po chwili i u nas nie było :roll:
Iscariote - 3 Maj 2011, 15:05

A Łódź się nigdy nie daje nieprzyjemnym warunkom pogodowym!

Tylko ten śnieg z deszczem w maju prawie wprawia mnie w depresję.

Rafał - 3 Maj 2011, 16:01

3 maj, 30 cm śniegu, kaj to ocieplenie klimatu?
feralny por. - 3 Maj 2011, 16:12

Bo to jest takie ocieplenie przez oziębienie. Akolici Alla Gore'a chętnie ci to wytłumaczą. Z resztą teraz się mówi "globalne zmiany klimatu". Nie nadążasz barcie.
Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 16:37

feralny por. napisał/a
Bo to jest takie ocieplenie przez oziębienie
wbrew pozorom nie jest to głupie->ociepla sie klimat->topią się lodowce->zakłócają cyrkulację wody w oceanach-> Golfstrom zanika-> Europa się schładza
Adanedhel - 3 Maj 2011, 16:38

Już to kiedyś wykoncypowałem. Od tego czasu niecierpliwie czekam na to globalne ocieplenie.
mBiko - 3 Maj 2011, 19:52

Iscariote, przez sekundę myślałem, że Ty z jakiejś innej Łodzi nadajesz.
hijo - 3 Maj 2011, 19:58

Jak się kurczę wyłącza tego lenia we mnie :evil:
Agi - 3 Maj 2011, 20:00

hijo, jak już znajdziesz ten wyłącznik napisz gdzie jest. Mnie też by się przydał.
Godzilla - 3 Maj 2011, 20:05

hijo, ja też chcę wiedzieć.

Edit: kończy mi się biały cienki kordonek, a mam sporą robotę i terminową. Nie mogę dostać draństwa, nikt nie będzie miał wcześniej niż za tydzień.

Matrim - 3 Maj 2011, 20:10

Próba włamania do domu :evil:
Godzilla - 3 Maj 2011, 20:17

O kurczę.
Anonymous - 3 Maj 2011, 20:25

Matrim napisał/a
Próba włamania do domu :evil:

O kurde, ale tylko próba? Zgłosiłeś to?

Iscariote - 3 Maj 2011, 20:26

mBiko, w sumie to obok Łodzi trochę, ale póki nie mam śniegu na trawniku to nie narzekam. Chociaż miło by było jakby było majowo, a nie późno listopadowo
Matrim - 3 Maj 2011, 20:55

Żerań napisał/a
O kurde, ale tylko próba? Zgłosiłeś to?

Tylko próba. Próbowali wyważyć drzwi wejściowe, ale nie wyszło. Przeszli do gospodarczego i właściwie jedyna rzecz, która zniknęła to kłódka. I stary bojler przestawili. Nie zgłaszaliśmy, właściwie nic nie zniknęło. Jedyne co zostało zniszczone to nasze poczucie bezpieczeństwa, bo wczoraj zaczęliśmy stawiać nowe ogrodzenie po robotach ziemnych. I, kurcze, półtora roku remontowania, ciężkiej roboty, a tu ktoś włazi i zamiast się cieszyć, że w końcu się można przeprowadzić na swoje, mamy stres :|

Anonymous - 3 Maj 2011, 20:58

Radziłbym zgłosić, ponieważ mogą wrócić. Pewnie nic z tego nie wyjdzie, ale zawsze dajesz sygnał, że nie pozwalasz na naruszenie twojej własności. I z tego samego powodu radziłbym się ubezpieczyć, jeśli jeszcze nie jesteś.
Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 21:04

Matrim, to standard, że nowo postawione, czy też remontowane ale jeszcze nie zamieszkane domy są szabrowane. Rynny, armatura łazienkowa, drzwi, elektryka, co tam się da wynieść.
Matrim - 3 Maj 2011, 21:29

Żerań, dom jest ubezpieczony ogólnie, ale "od włamania i kradzieży" będziemy mogli dopiero po zamieszkaniu. Bo tam nic nie ma póki co: trochę narzędzi, trochę sprzętów.

Fidel-F2, pewnie tak, ale my raz: mieszkamy aktualnie po drugiej stronie ulicy. Dwa: ostatnie tygodnie codziennie od rana do wieczora tam jesteśmy, w większym lub mniejszym gronie. A mimo to.

Najbardziej obawiam się teraz tego, że ktoś tam wlezie i dla jaj porozwala to, co udało się zrobić.

I pojawi się pewnie kolejny wydatek: alarm.

Jedenastka - 4 Maj 2011, 05:14

Matrim napisał/a
dom jest ubezpieczony ogólnie, ale od włamania i kradzieży będziemy mogli dopiero po zamieszkaniu.
Można znaleźć na rynku oferty ubezpieczenia domów w budowie (bądź niezamieszkałych stale) od kradzieży z włamaniem ale uważam, że niekoniecznie warto.
Są drogie a warunki tak napisane żeby wykluczyć duże wypłaty. Zdarzają się kradzieże materiałów budowlanych z placu, całe palety cegieł, dachówek itp. To bywa bolesne.
Lepszym rozwiązaniem jest alarm (najlepszy z monitoringiem) albo nadzieja, że więcej się nie zdarzy.

ketyow - 4 Maj 2011, 05:25

Przez jakąś imprezującą po nocy przed blokiem bandę dresów spałem 3h, a mam dzisiaj zajęcia od 7 do 17 a potem muszę robić sprawozdanie, no i liga mistrzów. Okropnie żałuję, że nie zadzwoniłem w nocy po policję.

Choć w sumie dobrze, że dotarłem w ogóle do Gdyni, bo już 265 km wcześniej, w Korszach gdzie wsiadałem, przestali wpuszczać ludzi do pociągu, bo nie wpadł nikt na pomysł, że dwa pociągi z Mazur do Trójmiasta to za mało po weekendzie majowym i można by chociaż dodatkowe wagony dorzucić. Oczywiście przedział służbowy nietykalny od Katowic do Olsztyna, gdzie konduktorzy wysiedli, bo i tak nie można było biletów sprawdzić.

Matrim - 4 Maj 2011, 09:36

Jedenastka napisał/a
Lepszym rozwiązaniem jest alarm (najlepszy z monitoringiem) albo nadzieja, że więcej się nie zdarzy.

Na nadzieję nie liczę, wolę mieć spokój niż paranoję :)

Martva - 4 Maj 2011, 10:24

Nareszcie się zebrałam żeby powrzucać biżuty do nowej galerii, to strona świruje i się wiesza :evil:
nureczka - 4 Maj 2011, 21:48

Paznokcie mi się strasznie łamią.
Ziemniak - 4 Maj 2011, 21:49

Spróbuj witaminy A+E
nureczka - 4 Maj 2011, 21:51

Ziemniak napisał/a
Spróbuj witaminy A+E

Spróbuję, dzięki za radę!

Martva - 5 Maj 2011, 09:27

Jeśli nie malujesz, to wcieranie olejku rycynowego podobno dobrze robi, ja mam sklerozę więc nigdy nie przetestowałam (systematycznie trzeba).
Lynx - 5 Maj 2011, 14:15

nureczka i wapń. Podobno.

Partner forum