Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?
Agi - 1 Sierpnia 2012, 13:30
gorat napisał/a | Czamu ja musiałem jechać kilkaset kilometrów, żeby egzemplarz Coś na progu móc kupić? Dlaczego nie ma punktów sprzedaży w Warszawie? |
Był punkt sprzedaży. Na Awangardzie.
Łukasz Śmigiel - 2 Sierpnia 2012, 08:36
Czasopismo można zamawiać bez problemu przez nasz sklep internetowy - przesyłka gratis. Od pewnego czasu jest już dostępne w salonikach Kolportera i Top Press, a dodatkowo w ciągu najbliższych tygodni pojawi się w Empikach.
Organizujemy kolejne formy dystrybucji, ale to zawsze trwa. Mamy niewielki nakład i chcemy go utrzymać. A jeżeli ktoś z Warszawy chce nawiązać dystrybucyjną współpracę, tak jak księgarnie i stoiska z Krakowa i Wrocławia, to chętnie bierzemy się co roboty
Magnis - 2 Sierpnia 2012, 19:27
W hipermarkecie Eleclerku w saloniku Kolportera w pobliżu stacji Warszawa Raków można znaleźć Cosia . Byłem i widziałem gdzieś trzy sztuki czasopisma.
I jeszcze w salonikach Galmond Pressu ostatnio pojawił się magazyn Coś na progu .
Łukasz Śmigiel - 3 Sierpnia 2012, 10:00
Dzięki za info! Stopniowo punktów z Cosiem będzie przybywać - mamy ostrożnie niewielki nakład, więc dogrywanie dystrybucji nieco trwa. Dobry news dla Czytelników - lada chwila pojawimy się w Empiku (sami jesteśmy ciekawi, co z tego wyniknie ).
khamenei - 13 Sierpnia 2012, 12:29
Mnie w "Czymś na Progu" i "Cieniach spoza Czasu" najbardziej właśnie podoba się możliwość kupienia przez neta z przesyłką wliczoną w cenę. Tematyka niszowa, więc uważam, że zainteresowani odnajdą stronę w sieci. Może taki model dystrybucji zapewni pismu i wydawnictwu żywotność.
dzejes - 13 Sierpnia 2012, 14:44
Przeczytałem Coś na Progu numer 1 - niestety dla mnie za dużo publicystyki, a za mało beletrystyki.
hrabek - 13 Sierpnia 2012, 14:53
A chociaż dobra ta publicystyka? Mam właśnie wypełniony formularz na dostawę wszystkich trzech dotychczasowych numerów, muszę tylko kliknąć Wyślij, ale ciągle się waham.
dzejes - 13 Sierpnia 2012, 15:49
Ciekawa, nie powiem. Choć niektóre teksty są bardzo "specjalistyczne".
jewgienij - 13 Sierpnia 2012, 17:08
dzejes napisał/a | Przeczytałem Coś na Progu numer 1 - niestety dla mnie za dużo publicystyki, a za mało beletrystyki. |
W takim razie czuję się zachęcony. Beletrystyki mam powyżej uszu, nawet całego Kinga nie dam rady ogarnąć, a publicystyki związanej z tematem brakowało mi zawsze.
Chal-Chenet - 13 Sierpnia 2012, 21:46
Jedynka była całościowo niezła. Publicystyka ok, dużo o HPL, a to zawsze plus; a ponadto bardzo dobre opowiadanie Lee. W jego stylu. (O ile mogę powiedzieć, że rozpoznaję jego styl, przeczytawszy do tej pory dwa opowiadania i jedną powieść autora)
Dwójeczka czeka na swoją kolej. Przyjdzie na nią czas po "Cieniach Spoza Czau", które są naprawdę bardzo solidne! (Stan czytania - ok. 1/2 książki)
Magnis - 14 Sierpnia 2012, 19:42
Numer pierwszy Cosia przeczytany i jak najbardziej godny polecenia. Dużo jest właśnie o H.P. Lovecrafcie zawartych w różnych dziedzinach od komiksu, gier po muzykę i filmy. Oprócz tego zawiera fajne opowiadanie Edwarda Lee i Stefana Grabińskiego. W przygotowaniu czeka numer drugi na przeczytanie i zapewne zabiorę się za niego niedługo .
charande - 25 Sierpnia 2012, 18:59
Dosyć nietypowy (w zestawieniu z tym, co zwykle publikujemy), ciekawy tekst w Esensji Zapraszam do lektury i ew. dyskusji w komentarzach!
Justyna Nowak - Rzeka, której nie było
Kruger - 29 Sierpnia 2012, 06:50
Agi napisał/a | Najstarsi stażem forumowicze pamiętają naszą powieść w odcinkach Latająca Cholera i zabawę, jaką mieliśmy przy jej wspólnym pisaniu.
Dla chętnych nadarza się kolejna okazja do zabawy i sprawdzenia swoich mocy tffurczych.
Zaprzyjaźnione Forum Fahrenheita zaprasza:
Cytat |
Czy zdarzyło wam się wymyślić absolutnie genialną scenkę? Całkowicie perfekcyjną – scenkę, która wprawiona w ramy opowiadania wręcz wstrząsnęłaby milionami waszych czytelników, a Komitet Noblowski błagałby na kolanach, żebyście przyjęli nagrodę w dziedzinie literatury – albowiem w oczywisty sposób jesteście genialni?
Albo może scenkę nie tak genialną, ale bardzo dobrą? I spędziliście szereg nocy zastanawiając się, co tu dopisać przed scenką i co po niej, żeby rozmaici czepialscy nie mendzili coś tam o początku i końcu opowiadania - a złośliwa wena stała w kącie i śmiała się do rozpuku, trzymając kuferek z napisem „Natchnienie” zamknięty nie na cztery, ale na czterdzieści spustów?
Albo kiedyś po prostu wymyśliliście scenkę, albo nawet kilka...
Dla was otworzyliśmy Zakłady Zbiorowego Tworzenia. A w nich Powieść w Odcinkach!
Każdy odcinek pisany przez autora jego własnym stylem, w jego własny sposób – i nie trzeba się martwić o wątki czy zakończenie.
Razem na pewno uda nam stworzyć coś fajnego!
Zapraszamy do Zakładów, gdzie czeka na Was nietypowy demon Enda, mający problemy z materialnością wilk Lupo, szkaradna Paskuda albo paskudna Szkarada i wredny, ale bystry Kurak.
Link do początku Opowieści Demonicznej:
http://www.fahrenheit.net...wforum.php?f=75
Co jak i do kiedy:
http://www.fahrenheit.net...=329408#p329408
Regulamin Zakładów Zbiorowego Tworzenia:
http://www.fahrenheit.net...php?f=72&t=4292 |
|
Miłośników pisania (zwłaszcza szortopisania) Zakłady Zbiorowego Tworzenia Fta zapraszają na ciąg dalszy.
Tutaj dotychczasowe odcinki.
Tutaj informacje co jak i gdzie, czyli kolejny termin 10 września.
charande - 1 Września 2012, 12:49
Esensja poleca świetnie napisane opowiadanie sf/political fiction z zaskakującą puentą:
Bartłomiej Dzik - Gniew Gai
Tekst znalazł się w finałowej dwudziestce III edycji konkursu "Horyzonty Wyobraźni". Miłej lektury!
dziko - 2 Września 2012, 11:56
Jako ciekawostkę dodam, że jedną z inspiracji do napisania opowiadania była dyskusja w wątku Cieplarnia na naszym forum
Chal-Chenet - 4 Września 2012, 21:18
Omówienie drugiego numeru magazynu Coś na Progu.
Łukasz Śmigiel - 5 Września 2012, 19:32
TRZYDNIOWA PROMOCJA W naszym internetowym sklepie! http://dobrehistorie.pl/ KUP antologię "Cienie spoza czasu", a trzeci numer "Coś na Progu" otrzymasz gratis! Promocja jest ważna w dniach 5-6-7.09.2012 (do północy 7.09.2012). Za 29zł (wysyłka gratis) otrzymujecie niemal 500 stron opowiadań wybitnych autorów! Promocję TRZYDNIOWĄ można łączyć z kodem rabatowym na zakup "Cieni spoza czasu", który ukrywa się w każdym egzemplarzu #2 numeru "Coś na Progu".
Adon - 5 Września 2012, 19:58
Łukaszu, ja bym bardzo chętnie zakupił komplet książka + #3, ale nikt mi na maile nie odpisuje (już dawno chciałem zamówić).
Łukasz Śmigiel - 6 Września 2012, 13:45
Zaraz się z tym rozprawię. Uh!
Poszedł mail do Ciebie. Teraz powinno się udać!
Dzięki za cierpliwość! Nasza nowa strona internetowa/sklep już prawie gotowa. Nowy system rozwiąże wszelkie problemy tego rodzaju.
serdecznie pozdrawiam
ihan - 6 Września 2012, 14:14
A kiedy będzie gotowa całkiem, całkiem? Bo ja wszystkie 3 numery bym chciała i antologie jeszcze i przyszłe.
Łukasz Śmigiel - 7 Września 2012, 10:03
Zamawiać można bez problemu z naszej strony tymczasowej opartej na prostym formularzu. Kłopot mieliśmy tylko z ogarnięciem wysyłki zagranicznej.
Nasz sklepik: http://dobrehistorie.pl/
Wysyłka gratis.
Jeżeli dziś zamówisz zestaw "Coś na Progu" 1+2 oraz antologię "Cienie spoza czasu", trzeci numer "Cosia" dorzucamy gratis i jeszcze jakiś bonus umieścimy w paczce
Mocno pozdrawiam i przypominam - dziś ostatni dzień promocji.
Adon - 7 Września 2012, 11:29
Łukaszu zajrzyj do maila, napisałem Ci wczoraj.
Łukasz Śmigiel - 8 Września 2012, 13:41
OK - wszystko mam, paka leci w poniedziałek!
Mocno pozdrawiam!
charande - 15 Września 2012, 12:00
Takie krótkie, lekkie, wesołe coś:
Łukasz Sowa - Z diabłem za pan brat
Chal-Chenet - 21 Września 2012, 07:54
O trzecim, specjalnym numerze magazynu Coś na Progu.
Witchma - 21 Września 2012, 07:59
Brnę przez Wydanie Specjalne NF nr 3... "Droga Salomei", choć specyficzna, ma swój klimat, jest napisana starannym językiem. Ale "Wiosną pójdziemy stąd" to jakaś pomyłka. I takiego nagromadzenia błędów/literówek dawno nie widziałam w tekście drukowanym (na litość bogów, brak spacji między wyrazami podkreśla Word... ). Czwarty dzień się z tym tekstem męczę, nie wiem, czy dam radę.
cranberry - 21 Września 2012, 09:23
Witchma, błędy korekty w NF to jest tra-ge-dia i jestem prawie pewna, że są generowane w redakcji, bo są WSZĘDZIE, a nie tylko u danego autora/tłumacza.
Wiosną pójdziemy stąd mnie nie zachwyciło, ale nie odrzuciło, kompletnie po mnie spłynęło, choć sam pomysł izolowanej wioski w dolinie mi się spodobał.
Salomea - no właśnie: specyficzna, ale dobra.
Daj znać, jak Ci się podobały inne teksty.
Kosmatka po mnie spłynął, Dolina ogródów takoż.
Na początku szłyśmy - niepokojące. Cokolwiek mówić, dla mnie dobrze napisane w sensie uchwycenia (patologicznej) psychiki postaci.
A Valente - rewelacja!! Jedno z najlepszych opowiadań, jakie czytałam w ciągu ostatnich 2 lat.
Witchma - 21 Września 2012, 09:26
cranberry, mam jeszcze cztery strony "Wiosny"... przy obecnym tempie przedzierania się przez ten tekst, to może potrwać z miesiąc Albo go po prostu rzucę w cholerę i pójdę dalej...
Korekta tragiczna, ale w "Salomei" nie było aż tylu literówek (nie prowadzę statystyk, ale pamiętam może ze dwie). Tymczasem w "Wiośnie" to jest prawdziwa plaga.
Martva - 21 Września 2012, 09:34
Ale tam chyba w ogóle nie ma korekty, pamiętam że wzięłam jeden numer do Francji i w końcu, zszokowana, aż poszukałam stopki redakcyjnej
Witchma - 21 Września 2012, 09:35
Aha, to wiadomo, który autor/tłumacz jest staranniejszy
|
|
|