Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
rybieudka - 24 Marca 2011, 11:42
| Cytat | Matrim, odnotowałam w kategorii: nie instalować |
Ja na razie też. Zawszę wolę poczekać aż powyłażą wszystkie babole, potem się to połata, a potem mozna sie nad nową wersja zastanowić...
Matrim - 24 Marca 2011, 11:43
Witchma, aż tak źle nie jest, ale powywracali cały układ i wyrobione odruchy (jak np. otwieranie nowej karty) przestają działać i to mi może całość jego zalet przesłaniać Może się przestawię.
shenra - 24 Marca 2011, 11:44
Matrim, wzywany do Głupich Pytań, nie zabijaj zabawy
Witchma - 24 Marca 2011, 11:46
Matrim, ja tam lubię tylko te piosenki, które już znam i nie mam czasu się teraz uczyć przeglądarki od nowa
Matrim - 24 Marca 2011, 11:48
Witchma, więc cieszę się, że spełniłem dobry uczynek Jeden z jasnych punktów w tym wku**iającym wątku
hrabek - 24 Marca 2011, 11:54
| Matrim napisał/a |
A w temacie: irytuje mnie nowy Firefox Poprzestawiali wszystko: odświeżanie strony przesunięte, zakładki walnięte na górę, nowe okno w miejscu nowej karty w starszych wersjach. Nie słucha mnie ten program jak mu mówię, żeby się zachowywał... |
Odświeżanie wciąż pod F5, przed chwilą sprawdzałem
Nowe karty otwieram zawsze klikając w linki kółkiem myszy, otwierają się automatycznie w nowej karcie. Według mnie nic się nie zmieniło. Dodali tylko widok bez paska menu, w którym zakładki są na samej górze, na styl Google Chrome. Ma to swoje zalety i wady, ale ogólnie jest ok.
Witchma - 24 Marca 2011, 11:57
Ej, nie wprowadzajcie mi tu dysonansu poznawczego
Ziemniak - 24 Marca 2011, 11:59
Polecam FireGestures, gesty są bardzo wygodne, lata mi gdzie co poprzenosili, bo i tak tego nie używam
Matrim - 24 Marca 2011, 12:00
hrabek, ja odświeżam klikiem w ikonę obok "poprzednia/nastepna strona". Tzn. dopóki klik był A "nowa kartę" pod PPM z menu kontekstowego - zamienili miejscami, teraz od góry jest nowa karta (jak w Chrome), a wcześniej było drugie.
Witchma, zainstaluj i sprawdź
Rafał - 24 Marca 2011, 13:46
1231 - tyle wiadomości skasowałem z kosza od początku roku. Jasna, cholera, ale spam.
Ziemniak - 24 Marca 2011, 18:14
| Matrim napisał/a | irytuje mnie nowy Firefox Poprzestawiali wszystko: odświeżanie strony przesunięte, zakładki walnięte na górę, nowe okno w miejscu nowej karty w starszych wersjach. Nie słucha mnie ten program jak mu mówię, żeby się zachowywał... |
Polecam To:
http://grzglo.jogger.pl/2...-for-firefox-4/
Powinno rozwiązać większość twoich problemów
A resztę rozwiąże to:
http://grzglo.jogger.pl/2...nia-stratiform/
ale nad tym już trzeba posiedzieć
Kasiek - 24 Marca 2011, 18:22
znowu nie kupiłam zamka, ani nici do szycia sukienki. A już chciałam obie skończyć w weeknd :/ Skleroza.
Matrim - 24 Marca 2011, 18:37
Ziemniak, dzięki
Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 19:08
Ziemniak, a jak za pomocą tego zamienić miejscami zakładki z otwartymi kartami oraz przenieść na lewo przycisk odśwież?
Ziemniak - 24 Marca 2011, 20:15
Chal-Chenet, chodzi ci o przeniesienie zakładek na dół?
Menu widok -> paski narzędzi -> i odznaczasz "karty na górze"
A co do odświeżania:
Klikasz prawym pasek menu i wybierasz 'dostosuj'
Później przenosisz Odśwież na lewo i zamykasz dostosowanie
Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 20:18
Jesteś wielki. Dzięki.
Bo już chciałem na powrót zainstalować poprzedniego Firefoxa.
Ps. I jeszcze jedna rzecz mnie wkurza, że na dole zniknął ten cały pasek, gdzie się ładowała strona itepe. Ale z tym to już chyba nic się nie da zrobić.
Ziemniak - 24 Marca 2011, 20:26
pasek ci się pojawia w dolnym lewym rogu jak się ładuje strona, tylko bez paska postępu. Jak ci bardzo zależy, to możesz pokombinować:
http://mozillapl.org/foru...hp?f=15&t=41335
ketyow - 24 Marca 2011, 20:36
Chyba muszę zrezygnować z korzystania z internetu i czytania gazet (tv nie oglądam a radia nie słucham), bo na każdym kroku, tak jak niedawno mówiło się o Chucku Norrisie, tak się słynny zrobił Kaczyński. Wszędzie tylko mówią jaki to zły, jaki niedobry, sratatata, a ku*wa wszystko wkoło drożeje i nawet o cukrze za 6 zł się nie mówi tyle co o Jarosławie. Platforma ma sposób na rozwiązanie wszelkich problemów w kraju - mówmy o Kaczyńskim to nie zauważą. I jak widzę wszystkim się udziela i metoda działa - nawet tu na forum, choć ignoruję "ciszę wyborczą". Osobiście nie czuję się zraniony jego słowami choć kupuję w Biedronce - ba, ja jego słowa podzielam, a to że jestem biedny zawdzięczam w większej mierze rządom PO niż jemu. Nie mam nic przeciwko, że ktoś go nie lubi, jego sprawa, ale po cholerę ta cała kokieteria? Nie lubię platformy, a jakoś nie chodzę w kółko i nie powtarzam, że to, że tamto źle, że Donald to taki a taki, za to Bronek taki a taki. Mam wrażenie, że niektórzy są tu (słynne słowa) "chorzy z nienawiści" do osoby, którą media wykreowały w dużej mierze na taką, którą należy nienawidzić, żeby móc czuć się swojsko w stadzie plebsu.
Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 20:39
Ziemniak, done. Thank You again.
Godzilla - 24 Marca 2011, 21:09
| aniol napisał/a | wypadek w Bydgoszczy
nawet nie sam wypadek ale reakcje ludzi na to co sie stalo
na kilkadziesiat samochodow przejezdajacych obok zmiazdonego auta i tlumu gapiow cale 8 telefonow na pogotowie i policje
ja k***a rozumiem ze nie kazdy ma pojecie o pierwszej pomocy,ze nie kazdy wie co robic zeby ratowac a nie zaszkodzic, ze... ale do ch**a pana zeby nie zadzwonic na darmowy numer????
policja powinna strzelac do gapiow bez zadnych konsekwencji |
Anioł, gapie to zaraza. Zawsze chcą flaki zobaczyć, ale zrobić coś pożytecznego, o nie!
Wiele lat temu nagle zmarł na mieście mój wujek. Po prostu przewrócił się stojąc w kolejce, tata próbował jakoś tam go ratować (razem się wybrali na zakupy), ale od razu było za późno. Nagła sprawa. No i oczywiście wianuszek ciekawskich, zero pomocy, dokąd nie zjawił się facio wyglądający na pijaczka spod sklepu, i nie zarządził akcją. Przyjechało pogotowie, wypisali co trzeba, potem ekipa zabrała ciało, przy okazji wujkowi z kieszeni wyparowały pieniądze. Mogły być na pogrzeb. Dawno było, ale dotąd się przypomina.
Lynx - 24 Marca 2011, 21:31
Ze 3 razy wpisywałam powitanie, udało się dopiero za czwartym. Wywalało na serwerze.
U nas "pizga" jak na Uralu...
Witchma - 25 Marca 2011, 17:19
Plany na wieczór szlag trafił
terebka - 26 Marca 2011, 07:09
Kompletnie nie podzielam Twojego zdania, ketyow. Kaczyński w pocie czoła zapracował na własną opinię. Kto sieje wiatr zbiera burze. I niechęć plebsu do Kaczyńskiego ma się nijak do niechęci plebsu do Tuska i Komorowskiego. IMAO
A w temacie. Taki oto mail otrzymałem:
| Cytat | Witaj terebka
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje konto, na FORUM SCIENCE FICTION FANTASY & HORROR
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Sob 26. Mar, 2011 05:09:58
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu. |
Grrrr...
nimfa bagienna - 26 Marca 2011, 16:40
Zjadam tony jedzenia. I to mnie wku***wia.
Zgaga - 26 Marca 2011, 17:17
nimfa bagienna, ja niestety też mam fazę obżerania się. Na szczęście coraz bardziej pachną mi warzywa i rybki, a odrzuca mnie od słodyczy, mięska itp.
merula - 26 Marca 2011, 19:17
gupi GPS i wredne kamienie i nierówności, dzięki którym przeżyłam chwile stresu na starcie wycieczki do domu. na szczęście to tylko skrzywiona rura od tłumika i więcej nerwów i efektów dźwiękowych, niż strat w istotach nieożywionych.
i drobne niesnaski małżeńskie
a ponieważ, jak to mówią, sieroty życiowe mają szczęście, udało mi się znaleźć na trasie warsztat, w którym, pomimo upłynięcia czasu działania, znalazł się miły pan, który obejrzał autko od spodu i powiedział, że spokojnie mogę jechać dalej.
ketyow - 27 Marca 2011, 14:06
Smród smażenia. Szczególnie, kiedy otwarcie okna w pokoju powoduje przeciąg, ale z kuchni do mnie. Nie wyobrażam sobie, żebym coś smażył, a już szczególnie cebulę, i robił to przy zamkniętym oknie i wyłączonym okapie, teraz samo przejście przez przedpokój powoduje, że wszystko co ma się na sobie można od razu wywalić do prania
Ozzborn - 27 Marca 2011, 14:13
patrzcie go jaki wrażliwy... a student podobno
ketyow - 27 Marca 2011, 14:17
Nie no, naprawdę jestem na ten zapach uczulony, szczególnie jak mnie łeb boli - od razu mam odruch wymiotny. Nie jestem w stanie zrozumieć tego, że większość ludzi nie ma drzwi do kuchni, ani że nie przeszkadza im jak śmierdzą tłuszczem. Wolę już smród fajek. Właściwie bardziej od tłuszczu to dla mnie śmierdzi tylko Bednarek.
Jedenastka - 27 Marca 2011, 15:50
| ketyow napisał/a | Nie wyobrażam sobie, żebym coś smażył, a już szczególnie cebulę, i robił to przy zamkniętym oknie i wyłączonym okapie, teraz samo przejście przez przedpokój powoduje, że wszystko co ma się na sobie można od razu wywalić do prania |
ketyow, rozbierz się i zabieraj za pranie
nmsp
|
|
|