To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Fidel-F2 - 7 Października 2012, 16:03

Kasiek napisał/a
Ale na picie przeze mnie mleka krowiego też nie reaguje, a sam nie bardzo może
wciąż ma bardzo delikatny przewód, daj mu chwilę
Martva - 7 Października 2012, 18:55

joe_cool napisał/a
Ale czy jest sens kupować sobie dwa gorsety, jak się nie nosiło nigdy ani jednego?

Ja wiem że to pytanie retoryczne, ale są ludzie którzy kochają gorsety i są ludzie którzy nie są w stanie w nich wytrzymać. Z drugiej strony jeśli są wyraźnie tańsze niż w Polsce, to najwyżej je puścisz dalej i masz szanse jeszcze zarobić, nie? ;)

Kasiek napisał/a
Kurczę, zawsze mi się podobały gorsety, ale właśnie - gdzie w tym chodzić? Na konwenty - trochę ich mało w moim rozkładzie czasowym ostatnio, a po domu to jakoś dziwnie dla samego noszenia :P

Ja noszę mój na imprezy towarzyskie do pubów, a w zeszłym roku byłam w nim na kolacji wigilijnej. Z drugiej strony on jest bardzo grzeczny sam w sobie, nie rzuca się w oczy i daje wiele możliwości stylizacji. Te dwa powyżej byłyby trudniejsze.

Kasiek napisał/a
Martva - jak to jest z mlekiem migdałowym, sojowym itd.? Nadaje się to dla niemowlaków? Ma to jakieś substancje odżywcze?

Nie mam pojęcia, nigdy nie piłam mleka sojowego i migdałowego też nie, a ponieważ nie myślałam poważnie o weganizmie, nie szukałam informacji na temat mlek roślinnych. Wiem jednak gdzie możesz poszukać, wpisz w google słowo 'wegedzieciak', jest takie forum i myślę że jeśli potrzebujesz informacji o takich rzeczach zwłaszcza pod kątem dzieciowym, to będą tam.

Przeżyłam wesele. Z pewnym trudem. W sumie żałuję ciut że mi się czytnik nie zmieścił do torebki, cieszę się natomiast że nie biegałam w nerwach za butami/sukienką/łotewer, tylko włożyłam stare i wygodne ;P:
Za to miejsce imprezy było megakosmicznie dziwne. Wrzucę jakieś zdjęcia, jak mi się będzie nudziło i je poobrabiam.

corpse bride - 7 Października 2012, 20:24

A gdzie to było?
Kasiek - 7 Października 2012, 20:29

Fidel-F2 napisał/a
Kasiek napisał/a:
Ale na picie przeze mnie mleka krowiego też nie reaguje, a sam nie bardzo może
wciąż ma bardzo delikatny przewód, daj mu chwilę

Ha, to wiem, napisałam to w kontekście tego, że mi migdały nie szkodzą, jemu (jak ja jem) też nie, ale skoro mleko krowie mu szkodzi kiedy już sam pije, to może i migdały zaszkodzą...

Martva, dzięki wielkie :)

Kruk Siwy - 7 Października 2012, 20:34

Słyszałem dziś o końskim mleku, jako najlepszym dla dzieci które nie mogą pić krowiego.
Godzilla - 7 Października 2012, 20:36

Nic tylko się do tatarskiej ordy zapisać.
Kruk Siwy - 7 Października 2012, 20:48

No. Ale mleko, o którym mówili w telejajku pochodziło z Belgii.
Godzilla - 7 Października 2012, 20:51

Skwaśnieje zanim tu dojedzie. Czy kumys też obleci?
ilcattivo13 - 7 Października 2012, 20:59

Godzilla - myślę, że obleci. Najwyżej mały dostanie skośnych oczu, wykrzywią mu się nogi i będzie przejawiał ciągoty do noszenia latem futrzanych czapek i strzelania z łuku do hejnalistów :D
Kruk Siwy - 7 Października 2012, 21:04

Hi hi.
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5379119

a mleko mamy trochę bliżej:

http://www.hurtownia-spoz...kie-3-5-1l.html

Fidel-F2 - 7 Października 2012, 21:08

dialog z kafeterii ma moc
ilcattivo13 - 7 Października 2012, 21:09

Kruku - rzeczywiście "Końskie" :mrgreen:
Kruk Siwy - 7 Października 2012, 21:23

Pożartowalim a teraz trochę bardziej poważnie:

http://zdrowybobas.pl/que...quot_cfjic.html

joe_cool - 7 Października 2012, 22:44

Martva napisał/a
Ja wiem że to pytanie retoryczne, ale są ludzie którzy kochają gorsety i są ludzie którzy nie są w stanie w nich wytrzymać. Z drugiej strony jeśli są wyraźnie tańsze niż w Polsce, to najwyżej je puścisz dalej i masz szanse jeszcze zarobić, nie?

No fakt, można puścić dalej, nie pomyślałam o tym. Chociaż coś tam czytałam, że te ze stalowymi fiszbinami się dopasowują do konkretnej sylwetki od pierwszego założenia i potem ciężko to zmienić, dlatego nie przyjmują zwrotów. Ale dobra, co mi tam :)

ED: Szit, ja to się powinnam krócej zastanawiać - skończyła się promocja na ten czarny :roll: :mrgreen: :twisted:

ED2: Coś mnie tkło, żeby zerknąć na restyle, a tam mój upatrzony dostępny, i to taniej niż na tej brytyjskiej stronie (nie wiem, jakim cudem, no ale nie wnikam ;) ). Więc zapewne pojutrze lub w środę powinnam już go mieć :)

Martva - 8 Października 2012, 20:53

O, a to masz fuksa :) Ja z restyle mam mój pierwszy gorset, za duży i zbyt plastikowy, ale nie mam serca go wyrzucić.

Przejrzałam zdjęcia okołoweselne i wrzucę jedno, chyba bez komentarza:

Dziiiiwne miejsce.

ilcattivo13 - 8 Października 2012, 22:16

:mrgreen:

A gdzie to z "Yee-haw!!!"? :D

Martva - 9 Października 2012, 15:46

Nie ma. To było pstryknięte na szybki oślep jak wychodziłyśmy. Konie z wikliny, co za hc.
ilcattivo13 - 9 Października 2012, 16:02

siut :/
Martva - 9 Października 2012, 16:47

Przyszła moja druga paczka z bielizną i jestem rozczarowana. Pierwsza była loterią i zaskoczyła mnie raczej pozytywnie (firma ma potencjał), drugą wzięłam w ciemno a tu kicha (wychodzi na to że skiepścili całkiem niezły krój). Bu.
joe_cool - 9 Października 2012, 19:29

Przyszedł gorset i powiem tylko, że prezentuje się nieźle, nie spłaszcza, a wręcz uwypukla ;) Tylko ktoś mi będzie musiał pomóc to porządnie związać, potem już myślę, że sama dam radę.
Martva - 9 Października 2012, 19:38

Fotkę!
joe_cool - 9 Października 2012, 20:39

Jak rozkminię, jak nie wychodzić jak debil na fotach robionych samowyzwalaczem, to może wrzucę. Albo jak ktoś mi ładną fotkę na Nordconie zrobi ;)
ilcattivo13 - 9 Października 2012, 20:49

A na Nordconie będziesz trzeźwa? Bo mam wrażenie, że jednak lepiej zdać się na samowyzwalacz :wink:

Ew. masz jeszcze jedną opcję :wink:

joe_cool - 9 Października 2012, 21:01

ilcattivo13 napisał/a
A na Nordconie będziesz trzeźwa?

Może się zdarzyć taki moment, że będę w miarę trzeźwa ;) A dodatkowa opcja jest niezła, niezła, zastanowię się nad nią :mrgreen:

Martva - 9 Października 2012, 21:11

Aśtam jak debil, twarz możesz 'przypadkiem' wyciąć' ;)
Martva - 10 Października 2012, 11:00

Zieeeew, jestem przerażona czasem mojego spania ostatnio. Nie wiem skąd pogląd że z wiekiem trzeba mniej snu, u mnie chyba jest odwrotnie. Z drugiej strony mam wrażenie że w zeszłym roku mniej więcej o tej porze miałam podobnie. Może to przez zimno (dzisiaj termometr pokazywał na dole 16,5 stopnia, nic dziwnego że nie chce mi się wypełzać spod kołdry przy pierwszym obudzeniu).
Przy tym mam mnóstwo snów z których pamiętam jakieś mikre fragmenty. Dzisiaj siedziałam na jakiejś gigantycznej sali typu stołówka i zadzwoniła do mnie ihan. A potem (albo wcześniej?) miałam interakcje z moim byłym nieszczęściem. Brr.

Fidel-F2 - 10 Października 2012, 11:03

korpuskularną czy falową?
Martva - 10 Października 2012, 11:07

on do mnie mówił jak gdyby nigdy nic, a ja do niego brzydko.
Fidel-F2 - 10 Października 2012, 11:13

hot
Martva - 10 Października 2012, 11:15

Szalenie.
W ogóle to już mega bezczelność z jego strony, żeby mi się śnić.

A teraz korzystając z tego że nie pada, pojadę do miasta i nabędę jakieś warzywa (mam potworną ochotę na karmelizowaną cebulę). Albo i nie.

Partner forum