Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Samopomoc czytelnicza.
Adon - 19 Lutego 2013, 16:29
Ziuta napisał/a | To może ja was przetestuję:
jaki tytuł miało (oraz jak nazywał się autor oraz kiedy i gdzie wyszło) opowiadanie, w którym Ameryka nie istnieje? Kołacze się się po głowie, że w NF, ale nie potrafię dopasować tytułu. |
Sławomir Prochocki "American Dream" w NF, strzelam, #4 z 1993.
Lis Rudy - 19 Lutego 2013, 16:44
Alleran napisał/a | nimfa bagienna napisał/a | Kruk Siwy napisał/a | Ciekawośc mnie bierze Alleran, czy rzeczywiście szukasz wiedzy, czy też testujesz forum na znajomość podstaw fantastyki. |Hm? |
Albo próbujesz uzyskać odpowiedzi na pytania zadane w konkursach na innym forum. |
tak... i chcę was oszukać, oszukać i okraść, jak każdy Polak, możecie skasować moje konto bo to chyba nie moje klimaty... bez pozdr. |
wielka jest frustracja w narodzie
odpowiedzieć źle, nieodpowiedzieć nieuprzejmie, zażartujesz toś opatrznie zrozumiany...
a na koniec foch
i to wszystko w 5 postów włącznie z powitaniem
szacun
Ziuta - 19 Lutego 2013, 16:44
Adon, wielkie dzięki, niech twoje wielbłądy dadzą dobrą wełnę owce niosą daleko
Alleran - 19 Lutego 2013, 19:55
Lis Rudy napisał/a |
wielka jest frustracja w narodzie
odpowiedzieć źle, nieodpowiedzieć nieuprzejmie, zażartujesz toś opatrznie zrozumiany...
a na koniec foch
i to wszystko w 5 postów włącznie z powitaniem
szacun |
Może to jednak wygląda dla kogoś z boku inaczej? Stanowicie hermetyczna grupę, na dzień dobry admin poniewiera kogoś i zmusza do wpisów, rozumiem jakiś wasz rytuał którego nawet najstarsi nie pamiętają, ok nowy robi wpis.
Za chwile admin na priwa wrzuca jakies IP i robi dochodzenie kto i kiedy jakie konto założył. Ale czy ktoś sprawdził czy w waszym portalu ostatnio w ogóle można założyć konto? czy skrypty się nie sypia? jakie komunikaty wyświetlają? Nieważne, konto usuniemy, coś pogrozimy.
Gorzej że rytuał się nie kończy, starszyzna zaczyna pluć na nowego... nie pojedynczo, jedna osoba, potem druga.
Nowy w pas się zgina, dziękuje.
Kolejni się przyłączają trzecia .... i to nie jakieś chłystki... ale starszyzna.. kilka tysięcy postów wiec nie jeden konflikt ma za sobą... nie jednego z forum przegonił... Ale to nowy jest winien..
Nowy piszę, że przecież.....
Haha focha strzelił.... czwarty w chórze ...
Co dalej? Założyć że większość to gimnazjaliści i udawać że wszystko OK, śmieszne było.... Poczekać aż jakiś nowy dołączy i pluć najmocniej i najsilniej? Może dać sobie siana?
Fidel-F2 - 19 Lutego 2013, 19:57
o! jaśniepanienka wróciła
Agi - 19 Lutego 2013, 20:10
Alleran napisał/a | Może to jednak wygląda dla kogoś z boku inaczej? Stanowicie hermetyczna grupę, na dzień dobry admin poniewiera kogoś i zmusza do wpisów, rozumiem jakiś wasz rytuał którego nawet najstarsi nie pamiętają, ok nowy robi wpis. |
Szanowny Kolego, gdybyś był łaskaw przeczytać regulamin forum przy rejestracji, nie byłoby potrzeby zwracania Ci uwagi. Rytuał, jak rytuał, zazwyczaj mówi się dzień dobry i przedstawia wchodząc do nowego grona.
Alleran napisał/a | Za chwile admin na priwa wrzuca jakies IP i robi dochodzenie kto i kiedy jakie konto założył. Ale czy ktoś sprawdził czy w waszym portalu ostatnio w ogóle można założyć konto? czy skrypty się nie sypia? jakie komunikaty wyświetlają? Nieważne, konto usuniemy, coś pogrozimy. |
Znowu kłania się regulamin forum. "Jeden użytkownik, jedno konto"
Gwoli wyjaśnienia, niczym Cię nie straszyłam, ani nie groziłam. To nie było "jakieś IP", tylko Twoje IP, które jednocześnie wyświetlało się przy koncie innego użytkownika. Po wyjaśnieniu sprawy niepotrzebne konto skasowałam.
Trzeba mieć dużo złej woli, żeby w tej sytuacji dopatrywać się szykan ze strony administracji.
Tak, mamy świadomość, że bywają kłopoty przy rejestracji i strona techniczna forum czasem szwankuje. Obszerniej na ten temat możesz sobie poczytać w tym wątku, oczywiście, jeśli Cię to nadal interesuje.
Jeśli zdecydujesz się zostać na forum, życzę Ci więcej luzu i poczucia humoru.
Alleran - 19 Lutego 2013, 20:31
Szanowni Państwo.
1. Po przejściu procedury zakładania konta otrzymałem nieprawdziwy komunikat ze konto nie zostało założone z powodu błędu. System forum jest wadliwy i działa źle. Nie chce zakładać kolejnego ale czy ktoś kompetentny... nie Agi... mógłby to po prostu sprawdzić i przeprosić?
2. Zgodnie z obowiązującym prawem(ogólnym nie wirtualnym) nie możecie nikogo zmuszać do robienia sprzecznych z jego wolą opinii ani wpisów, szczególnie w tak żałośnie zatytułowanych wątkach. Forum podlega regulacjom ogólnym jeżeli administratorzy jeszcze tego nie wiedzą. Proszę o usuniecie wpisu który został na mnie przez administratora wymuszony.
3. Proszę także o usuniecie obraźliwych dla mnie wpisów, szczególnie robionych przez administratorów.
Fidel-F2 - 19 Lutego 2013, 20:34
Agi - 19 Lutego 2013, 20:51
Alleran, nie męcz się z nami. Żegnam.
ketyow - 19 Lutego 2013, 20:53
Alleran, Twoje wpisy też są obraźliwe. Inteligencję obrażają.
Lis Rudy - 19 Lutego 2013, 21:06
Alleran, przepraszam Cię bardzo ale albo jesteś nadwrażliwy albo przesadzasz. To forum (w przeciwieństwie do wielu innych) ma pewien regulamin działania i staramy się go trzymać. Miłe jest, jeśli nowa osoba także go respektuje bo wówczas wszyscy funkcjonujemy wg tych samych zasad.
Administracja wskazała ci co powinieneś zrobić po założeniu konta, bo tak robią wszyscy (możesz wierzyć lub nie).
A ty walisz focha i masz pretensję. A nie dopadły cię jeszcze te najstraszniejsze forumowe brytany. To co cię spotkało to było tylko grzeczne mizianie pokrzywami po łydkach.
Mam(y) nadzieję że jak podłączą ci z powrotem tlen i ochłoniesz, to da się z tobą w normalny sposób rozmawiać. Na razie zupełnie bez sensu się spiąłeś i pokazujesz czerwone poślady strasząc wszystkich dokoła.
Fidel-F2,
Fidel-F2 - 19 Lutego 2013, 21:11
Lis Rudy napisał/a | spiąłeś i pokazujesz czerwone poślady strasząc wszystkich dokoła | o, to dobre jest
merula - 20 Lutego 2013, 23:41
całe życie z wariatami
Kruk Siwy - 20 Lutego 2013, 23:43
Nie czytałem.
bibik - 21 Lutego 2013, 21:23
Witam, zapoznałem sie już z regulaminem
czy ma ktos moze pomysł na"witam poszukuje opowiadania sf o kobiecie porwanej przez obcych ktorzy byli zbieraczmi fauny z każdej planety,ona była własnie takim okazem w formie narracji z dzienniku opowiadała swoje przeżycia na statku"
Kruk Siwy - 21 Lutego 2013, 22:06
Czytałem to. Ale pewnie ze trzydzieści lat temu. Może mi się przypomni... a może nie. Zdaje się że to coś rosyjskiego autora.
Romek P. - 21 Lutego 2013, 22:13
Dobrze, Kruku, kombinujesz, mnie się też wydaje, że to rosyjskie, z któregoś z wyborów Goska. Taki mały tomik, Groźna planeta? Albo inny, bo chyba kilka wyszło.
Kruk Siwy - 21 Lutego 2013, 22:24
Trzeba będzie ruszyć ciężki zad i spojrzeć po półkach. Nie lubię jak mnie coś dręczy.
Kruk Siwy - 21 Lutego 2013, 22:32
No i tak:
Połowa życia autor Kirył Bułyczow, zbór opowiadań Groźna Planeta KAW 1980.
Viribus unitis Romek i Tomek dali radę zagadce.
Romek P. - 21 Lutego 2013, 23:02
Bingo
Matrim - 21 Lutego 2013, 23:24
Ale Wy to macie, za przeproszeniem, łby Znaczy, że takie pojemne i uporządkowane
bibik - 21 Lutego 2013, 23:32
super dzięki od kilku lat mi to chodziło po głowie
bibik - 21 Lutego 2013, 23:45
jeszcze jedno opowiadanie1 z" fantastyki" o członku orszaku pewnej księżniczki,podróżując z nią zauważa ze z dnia na dzień jest ich coraz mniej ,jest w księżniczce zakochany,na koncu okazuje sie ze oni wszyscy sa pożywieniem tej ksziezniczki i on tez dobrowolnie ginie w jej żołądku.
2 powieść o ludziach na planecie banalne ,dzicz natura i grzyb który zeskakuje z drzewa i i jako pasożyt żyje na jednym z bohaterow, łączy sie z jego umysłem.okzuje sie ze jest bardzo madry zna historie tej planety
i ostatnia
3 na planecie rozbija sie statek ,z każdego z członków załogi ewoluuje inne plemię ,jedni potrafią regenerować swoje członki.inni spowalniają czas,główny bohater musi uciekac z domu bo zaczynaja mu odrastac dodatkowe kończyny
fajne forum szkoda że nie trafiłem wcześniej do was
Matrim - 21 Lutego 2013, 23:50
bibik, edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim
I pisz trochę wolniej...
Romek P. - 21 Lutego 2013, 23:51
Dwójka to "Cieplarnia" Aldissa. Pozostałe też kojarzę, ale noc już, może jutro się przejaśni
Kruk Siwy - 21 Lutego 2013, 23:55
Ty to masz dużo problemów z pamięcią, bibik,
Na szybko mogę ci pomóc z drugim pytaniem. To Cieplarnia Briana Aldissa Iskry 1982
Edit. Romek i Tomek w jednym wątku pisali... hihihi
bibik - 22 Lutego 2013, 00:07
wow jestem pod wrażeniem waszej wiedzy
czyli to juz 30 lat mineło hehe
ciekawe co to 1 i 3 tez w latach 80/90 czytałem
Kruk Siwy - 22 Lutego 2013, 00:08
To ostatnie to powieść czy krótki tekst?
bibik - 22 Lutego 2013, 00:18
to duza powieść cos jak harry harrison
bohater podróżuje po całej planecie i odkrywa ze sa potomkami jednej załogi
klimat utrzymany w lekkim średniowieczu
zaczyna sie ze na zamku w którym mieszka, rodzice odkrywają ze jest mutantem i ze muszą go z tego powodu wygnać
Adon - 22 Lutego 2013, 00:23
Odrobinkę "Ostatnim zamkiem" Vance'a zapodaje. Ale rzeczy opartych na podobnym pomyśle trochę było.
|
|
|