To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

hrabek - 5 Marca 2008, 13:30

Ale to nie jego wina, a osoby od castingu. A sam Olyphant robil co mogl i moim zdaniem niezle mu to wychodzilo.
Dunadan - 5 Marca 2008, 13:46

A dla mnie był zbyt "ludzki"
Chal-Chenet - 6 Marca 2008, 23:54

Eastern Promises
Szczerze mówiąc obawiałem się trochę tego filmu, ponieważ "Historia Przemocy" nie podobała mi się specjalnie. Na szczęście moje obawy nie sprawdziły się w ogóle, najnowszy Cronenberg to właściwie arcydzieło. Film w każdym calu znakomity. Należy pochwalić scenariusz, sam zarys akcji nie wydawał mi się interesujący, ale wszystko jest poprowadzone w mistrzowski sposób, kiedy trzeba jest melancholijnie, kiedy trzeba - wstrząsająco, kiedy trzeba - emocje wprost płyną z ekranu. Pomaga w tym znakomite aktorstwo, Mortensen zagrał świetnie, reszta dzielnie mu wtóruje. W ogóle w filmie przewija się mnóstwo ciekawych charakterów, nadających obrazowi wyrazistości.
Jak na moment po obejrzeniu jestem właściwie zachwycony, jest to jeden z najlepszych filmów gangsterskich (upraszczając) jakie było mi dane widzieć. Wciągający i zmuszający do refleksji. Kawał naprawdę znakomitego kina.

hrabek - 7 Marca 2008, 10:22

Ciekawa opinia. Bo mi z kolei podobala sie bardzo Historia Przemocy, a Eastern Promises wcale.
Dunadan - 7 Marca 2008, 10:54

John Rambo niedawno ktoś mówił że mu się podobał - cóż - mnie delikatnie mówiąc nie :mrgreen:

Serenity - choroba fajny film! muszę dorwać Firefly wreszcie i obejrzeć - ile było sezonów? bo znalazłem tylko jeden :-/

dzejes - 7 Marca 2008, 10:56

Szukaj dalej...
Taselchof - 7 Marca 2008, 11:00

ja się teraz zabrałem za Bones :D i kości rządzą ;]
Chal-Chenet - 7 Marca 2008, 11:45

Dunadan napisał/a
ile było sezonów? bo znalazłem tylko jeden :-/

Chyba był właśnie tylko jeden.

hrabek - 7 Marca 2008, 12:12

Byl jeden i tylko do polowy.

A mnie sie John Rambo podobal.

Dunadan - 7 Marca 2008, 18:52

:shock:
Jak to jeden... i to do połowy? przeciez to taka fajna idea - powrót do kosmicznych westernów! :|

Hubert - 8 Marca 2008, 12:43

A ja sobie wczoraj wieczór serialowy urządziłem. Najpierw kolejna część Determinatora, a później powtórki Gliny. Trzeba sobie przypomnieć parę wątków przed premierą drugiej serii :)

Podczas reklam widziałem też kawałek "Krwawego Sportu". Za mordobiciami nie przepadam, ale to jeszcze całkiem znośne było (skoro te fragmenty drugi czy trzeci raz widziałem :wink: ). Mimo Van Dame'a, za którym... eee, nie przepadam.

NURS - 8 Marca 2008, 12:55

Krwawy sport jest jednym z najsensowniejszych filmów w gatunku. W gatunku, podkręślę. A ten gatunek ma to do siebie, ze walki mają efektownie wyglądać. I wyglądają.

Dun Firefly zszedl z ekranów z powodu niskiej oglądalności. Zresztą Fillon ma pecha, kolejny serial z jego udzialem, Drive, także po kilku odcinkach skończył w koszu.

Agi - 8 Marca 2008, 13:32

Obejrzałam "Labirynt Fauna". Świetnie zrobiony, bardzo malowniczy, ale przytłaczający okrucieństwem.
Sirroco - 8 Marca 2008, 13:37

Dunadan napisał/a
Chłopiec i jego pies
:shock:

Dołanczam się do twojego zdania. :wink:
Film właściwie taki sobie i naprawde nie pociągający ale trzeba na niego spojrzeć pod innym kątem.Bardzi ciężki,przytłaczający kilimat (rzadko jest aż tak źle) a na końcu... no trzeba obejrzeć całe bo inaczej puenta nie ma takiej siły rażenia.
Z drugiej strony pewnie zaważyła na tym że nie pokazuje się zbyt często tego filmu w telewizji,coby się widzowie nie byli narażeni na takie treści.
NURS napisał/a
Jak filmik tommy'ego Lee z pamelą.

A propo,co jakiś czas puszczana jest "Żyleta" z ta aktorką.Film bardzo rozrywkowy i bardzo strawny (prznajmniej dla mnie) a straciłby 3/4 bez niej.
Innych filmów z nią w roli głównej nie widziałem ale też nie szukałem.
Co jeszcze?Mutant o pewnych owadach,oczywiście tylko pierwsza część bo potem jest gorzej... cała siła tkwi w pomyśle i wielkim usypisku z kości kilka metrów pod chodnikiem.

NURS - 8 Marca 2008, 14:25

Gwiezdne wrota: arka prawdy.
Jezus Maria!

Taselchof - 8 Marca 2008, 14:50

aż takie dobre :P :?:
NURS - 8 Marca 2008, 15:17

Jeszcze lepsze.
Taselchof - 8 Marca 2008, 15:32

kurde ale moja znajomość serialu jest słaba więc raczej sie za to nie zabiorę ;P: dziś planuje obejrzeć The Mist :)
NURS - 8 Marca 2008, 15:59

mnie przeszla ochota na zapoznawianie się z tą serią. BTW otwarcie identyczne jak w Farscape:peacekeepers wars, nawet aktorzy ci sami :-)
Dunadan - 8 Marca 2008, 18:53

Sirroco, zgadza się ale zauważ że jednocześnie film niczego dosłownie nie pokazuje ;-) wszystko przedstawione jest bardzo subtelnie.

Co do Star Gate - niedawno chciałem się zapoznać ale jak zobaczyłem ze było kilkanaście sezonów to... sobie oduściłem :mrgreen:
NURS, można bez problemu obejrzeć ten film bez oglądania serialu?

NURS - 8 Marca 2008, 19:48

ja mialem problem, ale raczej nie związany z sarialem. Są tam nawiązania do rzeczy, które mialy miejsce, ale łopatologicznie wytłumaczone, na wypadek, gdyby ktoś nie widział.
Dunadan - 8 Marca 2008, 19:54

NURS, super, dzięki za info :-) Aha, wytłumacz jeszcze - czemu ten film taki super jest? ;-)
NURS - 8 Marca 2008, 22:29

gupactwa po prostu. obejrzyj, sam zrozumiesz :-) to naprawdę trudno streścić.
Sirroco - 8 Marca 2008, 22:40

Dunadan napisał/a
Sirroco, zgadza się ale zauważ że jednocześnie film niczego dosłownie nie pokazuje ;-) wszystko przedstawione jest bardzo subtelnie.

To tylko zwiększa siłę rażenia i nie mozna tego z czystym sumieniem dać jako horror po północy.
Nie wiem jak wy ale ja na przykład uwielbiam Rutgera Hauera,żeby być nadal w klimatach post apo warto wymienić takie filmy jak "Krew bohaterów".Polecam.Czasem puszcza to późno "jedynka".

Dunadan - 9 Marca 2008, 06:41

Sirroco, ale Omega Doom to ja już bym nie polecał :mrgreen: choć ten dziwny film oglądałem już spory czas temu więc może mi sie zmieniło, jednak wtedy mnie strasznie znudził.
Niestety Hauer już chyba przepadł jak paru innych ( Russel ) - szkoda wielka :-/

Wracając do Chłopca i jego psa - mnie dziwi jeszcze czemu ten film nie zdobył popularności w Europie - bo podobno w Usa był naprawdę znany. Taki Mad Max choćby odniósł sukces na całym świecie ( chyba? ) no ale był z kolej bardziej brutalny i może właśnie dlatego...

NURS, już zaczynam rozumieć :-D dzięki ;-)

Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 09:32

Leon po raz któryś z rzędu

cieszy, ze w masie tego szajsu czasem trafia się ktoś taki jak Kubrick, Leone czu Besson

Gniewko - 9 Marca 2008, 14:38

Polecam "Primer".

Ktoś to jeszcze widział?

gorbash - 9 Marca 2008, 14:45

Gniewko napisał/a
Ktoś to jeszcze widział?
Tak. Dooobry film. Przyznam że po trzecim obejrzeniu udało mi się coś tam ustalić... Solucja jest w necie
dzejes - 9 Marca 2008, 17:33

hrabek napisał/a
dzejes: co masz na mysli piszac, co napisales, a czego nie widac?

Ups, nie zauważyłem pytania.

No bo się nie spodziewałem takiego zakończenia. Jako wyjadacz twistów spodziewałem się jakiegoś, no ale taaaaki? Krótko mówiąc pozytywnie oszukany zostałem.

smert - 10 Marca 2008, 10:18

Mgła Pieniędzy wydanych na kino nie żałuję ale drugi raz już bym się nie wybrał :) Książki Kinga nie czytałem więc nie wiem czy zakończenie się zgadza ale w filmie, delikatnie mówiąc, mało prawdopodobne i niezbyt wiarygodne.

Control Biograficzny film o wokaliście Joy Division. Dobry film z dobrą muzyką. Historia przedstawiona trochę za bardzo z perspektywy żony Curtis'a ale to właściwie jedyna wada filmu. Polecam

Partner forum