To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 17 Wrzeœśnia 2012, 19:57

No i własnie dlatego rzadko lubię moje zdjęcia.
Kai - 17 Wrzeœśnia 2012, 20:43

Ta z długim rękawem rzeczywiście leży okropnie, ale sądzę, że do kamizelko-gorsetu by się jeszcze nadała. Bo rękawy ma fajne.
Vanity Fair IMHO pogrubia, albo ja mam taki kompleks.

ilcattivo13 - 17 Wrzeœśnia 2012, 20:53

Mnie się bardziej podoba biu-bluzka, ale nie tylko dlatego, że wyszczupla i ładniej w niej biust wygląda. Ma idealnie dla Ciebie skrojone rękawki. W długim rękawie wyglądasz zdecydowanie bardziej chłopczycowato, czyli mniej sexy.

A teraz sorki, ale idę po moją wierną myckę-zatokówkę, bo już coś ćmić zaczyna :wink:

Martva - 17 Wrzeœśnia 2012, 21:20

Kai napisał/a
Ta z długim rękawem rzeczywiście leży okropnie, ale sądzę, że do kamizelko-gorsetu by się jeszcze nadała.

Jest za luźna do czegokolwiek co chociaz mgliście kojarzy się z nazwą 'gorset'.
Mam do niej resztki sentymentu, więc pewnie będę ją nosić rozpiętą na letnie koszulki w chłodniejsze dni. Ale tak samą samą - nigdy.

Kai napisał/a
Vanity Fair IMHO pogrubia, albo ja mam taki kompleks.

O, a mierzyłaś? Jest Vanity Fair i Vanity Size i różnią się krojem, jedna podkreśla talię mocniej, druga słabiej.

ilcattivo13 napisał/a
W długim rękawie wyglądasz zdecydowanie bardziej chłopczycowato, czyli mniej sexy.

Ojtam ojtam :) Długi rękaw jest potrzebny przy temperaturach <20 stopni ;)

Marzą mi się jeszcze takie bardziej obcisłe koszule do noszenia pod gorset, ale to by chyba musiała byc wiskoza z elastanem, miękksza i rozciągliwsza, raz upolowałam czarną i bardzo ją kocham, ale to też no name był.

ilcattivo13 - 17 Wrzeœśnia 2012, 21:28

na temperatury <20 spraw sobie rooshofy obcisły sweterek :D
Agi - 17 Wrzeœśnia 2012, 21:32

<troska mode on>ilcattivo13, a poza tym dobrze się czujesz? <troska mode off>
ilcattivo13 - 17 Wrzeœśnia 2012, 21:54

Nie... Ale jestem trzeźwy! :D
Agi - 17 Wrzeœśnia 2012, 21:55

Dzięki Panu i za to :D
Martva - 17 Wrzeœśnia 2012, 21:56

ilcattivo13 napisał/a
na temperatury <20 spraw sobie rooshofy obcisły sweterek

Mam :twisted:

ilcattivo13 - 17 Wrzeœśnia 2012, 22:03

Agi - ano, trzeba się cieszyć z każdego, nawet najmniejszego pozytywu :D

Martva - pokaz fotkie, bo nie uwierzę i pomyślę, że jesteś gołosłowna ;P:

Martva - 18 Wrzeœśnia 2012, 14:04

Ej, BTW w spodniach niby nie wyglądam chłopczycowato?

Mam zapięcia do broszek i będę wykańczać kwiatki :twisted:

Kruk Siwy - 18 Wrzeœśnia 2012, 14:08

Biedne.
ilcattivo13 - 18 Wrzeœśnia 2012, 15:02

Martva napisał/a
Ej, BTW w spodniach niby nie wyglądam chłopczycowato?

nie, dzwony podkreślają krągłości i w nich absolutnie nie wyglądasz chłopczycowato.

A jeszcze mnie taka myśl naszła, że gdybyś do tej biu-bluzki nałożyła obcisłą spódniczkę, taką długą prawie do kolan, i poszła do pracy w banku, to faceci podpisywaliby Ci dokumenty nawet do nich nie zaglądając :wink:

May - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:04

ilcattivo13, znow zabraklo mi opcji "lubie to" ;P:
Martva - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:19

A co chciałaś lubić?

ilcattivo13 napisał/a
gdybyś do tej biu-bluzki nałożyła obcisłą spódniczkę,

źle wyglądam w obcisłych spódniczkach :)

corpse bride - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:21

Ha, już wiem, co się zmieniło - Martva jest na zielono!
Martva - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:23

Ja tam się całkiem na szaro widzę ;)
corpse bride - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:50

Ej, nie rób tak. Znowu podejrzałam się o guza na mózgu i widzenie kolorów, których nie ma.
Agi - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:53

corpse bride, dobrze widzisz. Martva, zzieleniała służbowo. :wink:
Martva - 18 Wrzeœśnia 2012, 21:54

Sorry, jakoś zawsze na avik patrzę, nie na kolor nicka. corpse bride, czyżbyś miała bardziej zaawansowaną hipochondrię niż ja? ;)
ilcattivo13 - 18 Wrzeœśnia 2012, 22:30

May - maj plerzer :)

Martva napisał/a
źle wyglądam w obcisłych spódniczkach :)
a to pozwól ocenić niezależnym konsultantom. Takim jak mła ;P:
Martva - 18 Wrzeœśnia 2012, 22:45

Ależ nie muszę pozwalać oceniać niezależnym konsultantom, bo wiem jak jest. Obcisłe/wąskie doły mi psują proporcje i podkreślają szerokie bary - wyglądam jak Schwarzenegger w spódnicy (albo wąskich spodniach ;P: ). Zresztą dawno temu grono niezależnych ekspertek utwierdziło mnie w tej decyzji ;)
ilcattivo13 - 19 Wrzeœśnia 2012, 00:59

Po pierwsze primo, zajrzyj czasami na Fasion TV, albo do jakiegoś żurnala - biurowa moda znowu wróciła do lat 80-tych i promuje kobiety silne, o sylwetce w kształcie trójkąta. A nawet jeśli jeszcze nie wróciła, to wróci. Bo ja, niezależny konsultant, tak mówię. :D

Po drugie primo, Szwarceneger w spódnicy wcale nie wyglądał źle. O! ;P:

Po trzecie primo (albo drugie secundo), nie chcesz wierzyć nam, niezależnym konsultantom, a wierzysz jakiejś zgrai zazdrośnic? P.F.F.F.

Martva - 19 Wrzeœśnia 2012, 10:42

Nie znoszę mody z lat 80-tych i trójkątnych oraz prostokątnych sylwetek, wolę się w wersji klepsydrowatej.
Gdyby nie ta zgraja zazdrośnic, kupowałabym nadal rozmiar mniejsze majtki, bo tak mi wychodziło z tabelki, i martwiłabym się że jestem gruba bo mam fałdki tłuszczu ;P: I być może nie lubiłabym moich pośladków. Zgraja zazdrośnic potwierdziła to co sama podejrzewałam, ale naprowadziła mnie też na inne rzeczy.

Martva - 19 Wrzeœśnia 2012, 12:32

Nabroszkowałam się.

Reszta TUTAJ

To bardzo powszechna forma i wszędzie jest ich pełno, ale bardzo miło mi się je robiło. Oczywiście są upierdliwe, każdy płatek trzeba wyciąć, opalić nad świeczką, zszyć z innymi, jest z tym trochę babraniny ale nie ma co porównywać z beadingiem, efekty szybsze i nie trzeba wciąż patrzeć jednym okiem w schemat. Lubię te broszki, lubię niestety jak są nieregularne i mają widocznie spalone brzegi, więc podejrzewam że wszystkie zostaną ze mną (poza czarną którą zwinęła mi mama). Ale ja ostatnio lubię broszki. Chyba do nich dorosłam ;)

Kasiek - 19 Wrzeœśnia 2012, 13:51

Fajnie Ci wychodzą. Ja zrobiłam kilka, na zamówienie i na razie nie mam czasu na nic... Zielono-fioletowa bardzo mi się :)
ihan - 19 Wrzeœśnia 2012, 14:37

Fajne broszki, tylko osobiście środki mi się nie bardzo podobają.
Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2012, 14:38

cel uświęca środki
ihan - 19 Wrzeœśnia 2012, 14:55

Ale o uświęcaniu to gdzie indziej.
Kasiek - 19 Wrzeœśnia 2012, 15:00

Martva, ja od zawsze byłam klepsydrą. Najpierw bardzo cierpiałam z tego powodu, bo ie mogłam nosić właśnie zwężanych spódnic i tak dalej, a potem pojawiła się Milena W. - znana skądinąd z pisania - i świat stał się piękniejszy. Okazało się, że w obcisłych spódnicach klepsydry wyglądają cudnie. Np tu:

czy tu:

Bo taki krój podkreśla to, co najfajniejsze - biust, talię i biodra. Dawaj :D

Partner forum