Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Matrim - 4 Maj 2011, 10:19
NURS, ja od początku słyszałem, że celem akcji była głowa Osamy, a nie jego pojmanie. Chyba, że tylko mi się wydaje
Kruk Siwy - 4 Maj 2011, 10:20
Ale ci co posadzili las na drodze samolotu a nawet Samolotu to by poprostu zabili tegoż babona na ament i dożywotnio.
A to że Bambo i jego ekipa jest cokolwiek durnowata to swoją drogą. Numer z nadaniem ksywy Geronimo Bum Ladzie to jest miodzio. Jakieś kilkaset tysięcy głosów mniej przy głosowaniu na admina USA.
NURS - 4 Maj 2011, 10:29
Matrim napisał/a | NURS, ja od początku słyszałem, że celem akcji była głowa Osamy, a nie jego pojmanie. Chyba, że tylko mi się wydaje |
Wydaje ci się. W doniesieniach prasowych z pierwszego dnia było wyraźnie napisane, że Obama kazał go schwytać. zabić można było w ostatecznosci, gdyby się bronił, a ponoć się bronił, robiąc z ludzi żywe tarcze. BTW bardziej idiotycznej rzeczy nie słyszałem, co to za żywa tarcza, jak się zasłaniasz swoim, którego wróg też chce zabić?
Dlatego też jakiś czas temu napisałem, ze to kit, bo wojsko mogło go obezwładnić bez bólu, nawet gdyby miał tyle broni, ile Maska.
NURS - 4 Maj 2011, 10:30
Kruk Siwy napisał/a | Ale ci co posadzili las na drodze samolotu a nawet Samolotu to by poprostu zabili tegoż babona na ament i dożywotnio. |
No co ty, oni nie zabili nawet grzybiarza, który filmował, jak dobijają resztki rannych.
Matrim - 4 Maj 2011, 10:35
NURS, no może, nie byłem na bieżąco.
Ale obiektywnie patrząc, martwy Osama jest na rękę USA. Mogą być zamachy? Mogą, ale do tego już cały świat jest przyzwyczajony. Gdyby Osama został schwytany, to mogłoby zwiększyć ilość branych zakładników lub "filmowych" akcji w stylu "podłożyliśmy bombę w dużym mieście, jak go nie wypuścicie to BUM!". Dodatkowo, gdyby miał miejsce proces, Osamę by skazano (a dostałby pewnie skumulowany wyrok kilku tysięcy lat za "morderstwa pierwszego stopnia" w WTC), wykonano wyrok, to męczennik gotowy. USA pozbyły się znacznego przeciwnika, ale względną równowagą to nie zachwieje, tak myślę.
terebka - 4 Maj 2011, 10:37
Oj, kurde. Jakie to maznaczenie. Obaj admini mieli za jedyny cel dać bana ibn Ladenowi, nie krawat. Od zawsze. Od Wielkiego Zniszczenia Dwóch Wież u Zarania Dziejów, w wyniku którego powstała Wielka Koalicja, cel był jeden - dać bana trollowi. Któryś z forumowiczów zapłakał za trollem?
Kruk Siwy - 4 Maj 2011, 10:38
NURS, bo ten grzybiarz miał akurat litra gorzały w karmanie to się wykupił. Są sprawy ważne i ważniejsze.
Ale serio to jak dla mnie mogli go z procy (tego Ladena) ubić albo zarżnąć ogórkiem, grunt że nie żyje. Bo nie ma litości dla sk...
nureczka - 4 Maj 2011, 10:40
mad napisał/a | Katolikiem jest się więc z przymusu do 18-tego roku życia |
Aktu apostazji można dokonać samodzielnie po ukończneiu 14 roku życia. mad napisał/a | Sądzę, że zdeklarowany ateista albo antykatolik powinien jednak pofatygować się i pójść do kościoła celem wypisania się ze statystyk. To jest chyba bardziej uczciwe niż lekceważenie tego problemu. |
A niby dlaczego ma tracić czas na coś, co mu jest obojętne? Jeśli KK chce się napawać fałszywymi statystykami i dzięki temu ktoś się poczuje lepiej, to niech mu pójdzie na zdrowie. Bycie ateistą nie musi oznaczać walki z jakimkolwiek kościołem. Jeśli nie wierzę w dogmat Kościoła Wyznawców Wielkiego Kosmicznego Mopsa to jeszcze nie znaczy, że ich będę tępiła. A niech sobie czczą mopsa do wypęku.
terebka - 4 Maj 2011, 10:42
A z innej beczki z kiszonymi ogórami:
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html
W sumie to zabawne, tak w głos przekonywać, że oni tyż som mondrzy. No, som. W jakimś tam procencie. Som też źli i występni.
Kruk Siwy - 4 Maj 2011, 10:46
nureczka, się odezwała, główna prorokini WKM i nawet DM.
nureczka - 4 Maj 2011, 10:47
Intelektualista z PiS. Brzmi trochę jak oksymoron.
nureczka - 4 Maj 2011, 10:48
Kruk Siwy napisał/a | nureczka, się odezwała, główna prorokini WKM i nawet DM. |
Ciiii.... To była kryptoreklama naszego zgromadzenia.
Kruk Siwy - 4 Maj 2011, 10:49
Hasło Kościoła na dziś: 10.30 Dwa razy siku i raz kupa, w ogrodze pańskim. (Cytat z apokalipsy DM)
feralny por. - 4 Maj 2011, 10:50
Bardziej podoba mi się to:
Cytat | modernizacja Polski w oparciu o poszanowanie tradycyjnych wartości |
Agi - 4 Maj 2011, 10:50
nureczko, używaj edyty, bardzo proszę.
nureczka - 4 Maj 2011, 10:52
Agi, poprawię się
NURS - 4 Maj 2011, 11:18
terebka napisał/a | Oj, kurde. Jakie to maznaczenie. Obaj admini mieli za jedyny cel dać bana ibn Ladenowi, nie krawat. Od zawsze. Od Wielkiego Zniszczenia Dwóch Wież u Zarania Dziejów, w wyniku którego powstała Wielka Koalicja, cel był jeden - dać bana trollowi. Któryś z forumowiczów zapłakał za trollem? |
może takie, ze obaj admini co pięć minut na zawody wydawali oświadczenia, ze oni nigdy nawet muchy packą...
Należeć, to mu się należało, ale zauważ, ze to była egzekucja nieuzbrojonego człowieka. coś, co jest bardziej zabójstwem, niż militarną akcją.
Powiem więcej, mogli go zwinąć z tego domu, nikomu nic nie mówiąc, przerzucić do Afganistanu, tam zorganizowac szybki proces polowy, wydac wyrok, rozstrzelać, i wtedy wrzucić do morza, zanim cokolwiek, gdziekolwiek by przeciekło.
Adon - 4 Maj 2011, 11:39
Problem w tym, ze takie rzeczy zawsze wyciekna. To juz lepiej jawnie, mniej syfu sie zrobi dokola. Tylko, ze to "jawnie" to tez wyszlo jak wyszlo.
Rafał - 4 Maj 2011, 11:44
Należało się Osamie, jak psu kość, ale nie ma z czego się cieszyć. Odstrzelenie gościa było smutnym obowiązkiem do wykonania, dobrze, że się udało, ale nie jest to jakiś szczególny powód do świętowania. To tak jakby się cieszyć, że katu udało się równo nogi i ręce skazańcowi połamać.
Fidel-F2 - 4 Maj 2011, 11:50
Rafał napisał/a | ale nie jest to jakiś szczególny powód do świętowania. | bo ponieważ?
NURS - 4 Maj 2011, 11:51
A pamiętaci oburzenie, jak ktoś nakręcił świętujących palestyńczyków po WTC?
To, że okazało się potem, ze nie do konca to świętowali poszło w niepamięć, ale ile było komentarzy o naszej wyższości moralnej
Adon - sprawa by nie wyciekła, bo można to było zrobić jak z Saddamem, tylko oficjalniej. Szybko, dzień by wystarczył, góra dwa albo i tydzień. A gdyby zwinęli wszystkich z tego domu, to ujawnienie wcześniejsze obciążałoby pakistan, na co tamci nie mogliby sobie pozwolić oficjalnie, bo by się wydało, ze współpracowali.
Honor białego człowieka byłby uratowany, a tak, wyszło jak wyszło.
ketyow - 4 Maj 2011, 11:52
nureczka napisał/a | Intelektualista z PiS. Brzmi trochę jak oksymoron. |
Całe szczęście, że nie napisali intelektualista z PO, bo to byłaby już antyteza.
Rafał - 4 Maj 2011, 12:21
Fidel-F2 napisał/a | bo ponieważ? | Raz, że to nie jest koniec zabawy z chłopakami od Al-Kaidy, dwa, że wykonanie wyroku to był obowiązek - nie trafienie w totka, trzy: 10 lat trwało zanim najpotężniejsze państwo świata dopadło gościa - przynajmniej o 9 za długo.
ketyow - 4 Maj 2011, 12:31
Czemu 10? 10 lat temu to on akurat nic nie zrobił takiego, a tylko wybrany został kozłem ofiarnym, a w zasadzie powinni go poszukiwać i wcześniej.
Rafał - 4 Maj 2011, 12:38
ketyow napisał/a | Czemu 10? 10 lat temu to on akurat nic nie zrobił takiego, a tylko wybrany został kozłem ofiarnym, a w zasadzie powinni go poszukiwać i wcześniej. | Do 10 lat temu nazad był poszukiwany niezdarnie, bez fleszów i fajerwerków. Po 11/09 zmieniło się w tej kwestii dużo, kreacja negatywnego mass-bohatera wymagała spektakularnego jego odstrzelenia, a tu ni chu, chu przez 10 lat nic się nie udawało.
Edit
Nawet gorzej, porażka w Iraku, porażka w Afganistanie. Trzeba przyznać, że w nad wyraz sprzyjającym momencie pojawiła się możliwość odstrzelenia gościa. Ta nadzwyczajna okoliczność daje uzasadnienie do wycofywania się z wojenek, zapewnia reelekcję Obamie, tnie koszty i załatwia pewnie jeszcze inne tematy. Taaa, ciekawe ...
ketyow - 4 Maj 2011, 12:45
Czekali na odpowiedni moment do ustrzelenia go, żeby im było na rękę. A może już dawno nie żył, a może to nie on. Kto tam to rozsądzi... Niestety, najwięksi terroryści żyją, mają się dobrze i jeszcze w oczach świata kreowani są na bohaterów.
terebka - 4 Maj 2011, 14:26
Przyszło nam żyć w *beep*, zakłamanej rzeczywistości, w której polewanie lukrem g.ówna sprawia, że można je wziąć bezpiecznie do ust. Merkel już się dostało za to, że miała czelność publicznie wyrazić radość z likwidacji szaleńca w turbanie. Może właśnie dlatego Amerykanie gubią się w podawaniu informacji, bo 'opinia' oczekuje, że łajno poleją karmelem.
feralny por. - 4 Maj 2011, 14:31
Ano właśnie, wszyscy wiedzą o co chodzi, ale powiedzieć wprost "nie wypada". Wariactwo czystej wody.
Edit:
A wiedzieliście, że meteoryt jest własnością skarbu pństwa?
http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html
Ciekawe co jeszcze do skarbu należy?
czterdziescidwa - 4 Maj 2011, 14:41
A czyją własnością powinien być?
terebka - 4 Maj 2011, 14:41
Leżymy na stole operacyjnym. Toczy nas rak. Patrzymy jednak na to, co robi lekarz, komentujemy i poddajemy krytyce, każdy jego czyn. Wycięcie komórek rakowych nazywamy atakiem na własne ciało, lekarza - zbrodniarzem. A nowotworowi współczujemy, bo został wycięty bez litości i trafił do kubła, choć właściwie powinien trafić na stół laboratoryjny. Powinien zostać pocięty na skrawki i zbadany pod mikroskopem.
|
|
|