To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Kruk Siwy - 2 Stycznia 2017, 10:47

Niestety, qurde fejsbuk.
Rafał - 2 Stycznia 2017, 11:43

Ano fejsbuk, tak się tera gada do ludzi :wink:

No i oni tam już wszyscy są, ci odbiorcy, czytelnicy i czytacze. A zresztą, jak dzieciakami też przez fejsbukowego mesendżera gadam, to nie ma co mieć waporów, znaczy się, oporów :wink:

Pozdrawliaju z nowym godam, hej! :D

Kruk Siwy - 2 Stycznia 2017, 11:47

Poczytałbym, ale fejszbuk budzi moje żywe obrzydzenie. Co nie znaczy, że nie rozumiem Twoich racji.
Co byś nie miał wyrzutów z powodu noworocznych postanowień, życzę!

dalambert - 2 Stycznia 2017, 15:23

Rafał, Vardzo zacna strona i inicjatywa POWODZENIA :D
Kruk Siwy, marudzisz, czytaj bo warto!

Iwan - 2 Stycznia 2017, 17:32

Rafał, poczytam na facebooku żony
merula - 6 Stycznia 2017, 23:13

obrzydliwie się wyspałam :D
Martva - 27 Stycznia 2017, 17:36

Chyba zrobiłam PITa. Z zeszłego roku wspominałam to dość niefajnie (idiotycznie sformułowane pytania zawierające dużo ustaw i paragrafów zamiast prostego 'czy zarabiałeś za granicą' a teraz bach bach i koniec. Aż normalnie podejrzane. Nie jestem w stanie się podpisać w okienku 'podpis podatnika', ale jak klikam żeby sprawdziło to się wyświetla że wszystko jest i gotowe do wysłania. Szok i niedowierzanie.
thinspoon - 28 Stycznia 2017, 09:06

Jeśli wysyłasz przez net, nie potrzebujesz podpisu.
Luc du Lac - 28 Stycznia 2017, 09:41

Prawdopodobnie do wysyłki będziesz musiała podać kwotę przychodu z zeszłego roku - więc trzymaj PITa za zeszły rok pod ręką.
Martva - 28 Stycznia 2017, 11:12

thinspoon, aż spojrzałam w arkusz z zeszłego roku, było podpisane, teraz w ogóle nie rozwijało się pole do wpisania czegokolwiek.
Ale ogólnie dało się wysłać i poszło. W nagrodę grałam w hirołsów do północy :omg:

ihan - 31 Stycznia 2017, 20:24

Fanfary, werble, wuwuzele! Dostałam grant!!!!! :mrgreen: , ten któremu poświeciłam całe wakacje! Czyli przez najbliższe pięć lat mogę spokojnie pracować, i ludzie, którzy ze mną współpracują też mają na kilka lat pracę. Ale było nerwowo, stronę z wynikami otwierałam z dwojgiem współpracowników za plecami bo miałam stracha. Yeah!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale dziwne uczucie, być zadowolonym z rzeczywistości obecnej. I dzięki wszystkim, którzy trzymali kciuki.
Agi - 31 Stycznia 2017, 20:31

ihan, bardzo, bardzo się cieszę!
Luc du Lac - 31 Stycznia 2017, 20:31

:) wrocławski biotech robi inwazję na Kraków
Martva - 31 Stycznia 2017, 21:56

ihan, gratulacje! Fajnie że się udało.
ihan - 31 Stycznia 2017, 22:20

Dziękuję, nawet nie wiecie jak ja się cieszę, a już prowadziłam rozmowy kto mi podfinansuje badania jak będę bezgrantowa. Luc, zapraszam, ale nie wiem jak nieprzyzwyczajeni zniosą smog nasz miejscowy. Ile dzisiaj były normy przekroczone, 12 razy?
Beata - 31 Stycznia 2017, 22:21

Kapitalna wiadomość! :bravo Ten drugi też dostaniesz. :)
ihan - 31 Stycznia 2017, 22:31

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bylebyśmy nie dostali trzeciego, bo zwariujemy, a też czekamy na wynik (ale teraz to już takie czekanie na luzie), ale drugi chętnie przyjmę, bo fajne rzeczy zaplanowałam i chciałabym go robić i jeszcze mam kogo zatrudniać. Ha, i mam naprawdę satysfakcję, że senat uczelni musiał zmienić zasady dotyczące pensum by się dostosować do zasad grantodawcy, i to za moją sprawą, nie chwaląc się.
Fidel-F2 - 31 Stycznia 2017, 22:49

Rafał - 1 Lutego 2017, 08:17

:bravo gratki
merula - 4 Lutego 2017, 12:01

gratulacje :bravo

ontopicznie - w piątek zauważyłam, że jak zaczynałam pacę było już jakby jasno :D

Fidel-F2 - 4 Lutego 2017, 12:34

kogo pacałaś?
merula - 4 Lutego 2017, 13:42

pracę ;P:
Martva - 5 Lutego 2017, 10:56

Kot i kaszel nie obudzili mnie w nocy ani razu, Ryż przyszedł dopiero o 8:30. Pierwszy raz od hoho obudziłam się o normalnej porze i prawie wyspana.
Martva - 28 Lutego 2017, 15:52

Jednak nie spaliłam wczoraj sprzętu za tysiaka :omg:
Luc du Lac - 28 Lutego 2017, 18:15

:)
merula - 28 Lutego 2017, 19:03

laptop wrócił ze spa. okazało się, że jeszcze pożyje. :D
merula - 5 Marca 2017, 11:30

akcja "Ubieranie Podłóg" zwieńczona sukcesem. pies jest zachwycony :D
ihan - 31 Marca 2017, 22:00

Beata napisał/a
Ten drugi też dostaniesz. :)

Jeszcze nie, ale przeszedł do drugiego etapu oceny :mrgreen: :mrgreen: , chciało by się zrobić "zygu, zygu" paru osobom i w poniedziałek pewnie zrobię :mrgreen: . No nic, czekamy teraz do początku maja na ostateczne wyniki.

edit: a trzeci, ten co nie marzyłam o nim, to i go nie mamy. Bo nikt z naszych udziałowców nie zasiadał w Komitecie Sterującym, ot co. Spośród 16 projektów rekomendowanych do finansowania po rozstrzygnięciu konkursu Biostrateg III, aż 12 projektów zostało przyznanych podmiotom w których na etatach zatrudnionych jest 3 członków Komitetu Sterującego programem Biostrateg (całość programu to ponad 400 mln zł), w tym 6 projektów przyznano do Instytutu Uprawy, Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowego Instytutu Badawczego. :mrgreen:

Luc du Lac - 31 Marca 2017, 22:34

Przeca wiadomo że większość tych "konkursów" to ustawki.
ihan - 14 Kwietnia 2017, 14:16

Optymistycznie. Jakoś koło wtorku zaprzestał mi działać telefon stacjonarny. Że i mieszkam okrakiem i mam problem z kontaktami międzyludzkimi (bo trzeba by dzwonić i rozmawiać z pracownikiem, a jeszcze z niedziałającego telefonu trochę kicha) sprawą zajęłam się dziś. Fajnie, można zgłosić przez stronę netową, bezpośredni kontakt nie jest konieczny. Zgłosiłam i po jakichś 20 minutach mój telefon znowu działa. Niby nie powinnam wymieniać nazwy firmy, bo kryptoreklama czy coś, ale nie spodziewałam się, że Multimedia tak u mnie zapunktują. Jejku.

Partner forum